Inlägg

Inlägg som ekmannen har skrivit i forumet
Av ekmannen
Skrivet av mrqaffe:

Du får läsa manualen om du inte vet vad ditt moderkort har för typ av socklar. Har du socklar för sodimm och de ska vara av typen ddr3L så funkar det men det är få moderkort för stationära som använder sodimm utan det brukar vara dimm.

OK tack för svar.

Av ekmannen

DDR3L SODIMM till en vanlig stationär dator?

Har hittat 16 gb (8x2) på blocket men det är DDR3L SODIMM, efter googlade är det minnen för mindre datorer och laptops.

Funkar de att sätta i en vanlig stationär dator?

Av ekmannen
Skrivet av D-ryd:

@ekmannen:

Ta fjärrkontrollen till TV:n och gå in i menyn.
Inställningar --> Bild --> Bildstorlek --> Anp. till skärm

TACK! I all frustration så missa jag den inställningen helt.

Av ekmannen

Bild utanför tvn på xbox one 1080p, kan ej justera bredd/höjd?

Hej.
Har ett litet problem. Har en samsung ks8005 tv, och när jag har på 1080p på mitt xbox så är bilden lite utanför tvn, dock ej i 720p men tvn ska klara 1080 och jag tycker det är så sjukt störande, hatar verkligen när bilden är utanför.

Försöker gå in på inställningar och välja "kalibrera hdtv" och justera bredd/höjd, men det går inte att ändra nåt, ingenting händer. Har försökt alla knappar och spakar på kontrollen men det går inte. Vad jag vet så har det fungerat på min förra tv.

Är det någon som vet om det går att lösa eller tvingas jag köra 720p? Tycker det är löjligt att en sådan modern tv inte ska fungera ordentligt med 1080p på ett xbox......

Av ekmannen
Skrivet av Lothbrok:

Kör du i RGB Full då eller 444?

Glöm inte aktivera UHD Color.

RGB eller 444 vet jag inte, står ingenting om det nånstans i nvidia vad jag ser.
Det fungerar inte att sätta på UHD Color, den hittar inte datorn när det är på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ekmannen
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Du bör klara dig med en omvandlare från optisk spdif till analog signal, https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

Går såklart inte att garantera funktinen, men kjell brukar vara bra på öppet köp.
Däremot måste du fundera på hur du löser volymkontrollen.

Vidare är kanske inte ett datorpaket helt rätt. Placeringen brukar bli begränsas eftersom kablaget är anpassat till ett skrivbord snarare än ett vardagsrum.

Försök se till så att din sub hamnar mellan höger och vänster högtalare för bästa ljud.

Tack så mycket! Kabeldragning och placering är inga problem då jag byggt en bänk under tvn anpassat för alla saker jag har.

Jag vet att datorhögtalare inte är helt rätt men det har fungerat bra änsålänge och jag nöjd med dom, är ingen ljudfantast och det fungerar perfekt för lite slötittande på serier och xboxspelande. Volymkontrollen är ett litet problem som du sa, fungerar bra när jag har film på datorn på för då sänker jag bara volymen med ett trådlöst tangentbord, men när man kollar tex via appar på smart-tvn så blir det lite omständigt att gå fram för att sänka och höja.

Skrivet av mrqaffe:

Det är UTgångar på tvn, du behöver en dac mellan tvn och ditt ljudsystem om det ska fungera, tex https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...
SP2500 är relativt bra för att vara datorhögtalare så det kan vara värt att komplettera dem i stället för att byta allt, du kan ju iofs förbereda ett byte av allt genom att börja med att skaffa en hembioreceiver men behålla högtalarna och byta ut dem senare.

Tack för rättningen, som du märker är det inte mitt område det här med ljud.
Jag ska testa den här omvandlaren och se hur det blir, annars ska jag börja fundera på att byta upp mig till något mer riktigt.

Av ekmannen
Skrivet av mrqaffe:

Nej det går inte att koppla så, du måste ha nån typ av försteg och dacfunktion också, möjligtvis går det att koppla allt analogt via tvns hörlursutgång men det är troligen ingen bra lösning.
Det billigaste sättet att koppla ihop det är troligen via en begagnad hembioreceiver eller om du skaffar en dac med variabel utnivå på Ebay men väljer du en dac med variabel utnivå så saknar den delningsfilter vilket gör att topparna kommer att matas med fullregistersignal, det gör kanske inte så mycket med tanke på att det ändå skulle bli ett rätt underligt system med delar som inte är tänkta att jobba ihop.

Hej
Förlåt ifall jag lånar tråden ts, men jag har samma fråga som dig ungefär och är förstår ingenting vad du skrev som svar så därför frågar jag här istället för att göra en helt egen tråd.

Jag har som sagt en Samsung tv KS8005. Som endast har optiskt ingång, finns inget 3.5mm ingång i tvn. Jag har ett par datorhögtalare med sub till, https://m.prisjakt.nu/product/804547/properties
Ett par sådana.

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, har en dator inkopplad i tvn och ett Xbox, båda via hdmi. på min gamla tv så var det bara att koppla in med rca, och ljudet fungerade till allt. Men nu när det bara finns optiskt ingång så undrar jag hur jag ska gå tillväga.

Antingen köpa en omvandlare om det nu går eller ska man köpa mån receiver? Eller är det enklaste att köpa nya högtalare?

Och det du skrev som svar till ts förstår jag mig inte på då jag inte kan någonting om ljud. Hade uppskattat ett svar, hoppas jag inte låter helt för efterbliven.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ekmannen

Jag löste det. Kunde ej spegla skärmarna i 60p men om jag utökar skärmen så att jag bara ser det jag drar över så funkar det att köra i 60p helt laggfritt, fick dock pilla inne i nvidia kontrollpanel ett tag innan det gick.

Tack för alla svar!

Av ekmannen
Skrivet av anon13728:

Är det fortfarande så att det finns olika HDMI-portar i TV-apparater?

Hade en TV en gång där det bara blev pixelmappat över den HDMI-kontakten som det stod "PC" på.

Så kanske dags att kolla så kabeln sitter i rätt uttag i TV:en?

Jag har 4 olika hdmi, har testat allihopa, ingen skillnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ekmannen
Skrivet av Xay0r:

Du kan testa att ställa in datorn på 4K YCbCr 4:2:0 8-bit och se om den möjligtvis fixar 60Hz då.
Kan hända att kabeln inte fixar det heller. I så fall får du sänka till 1080P 60Hz.

För övrigt kör jag med följande kabel. Fixar 4K60P RGB utan problem.

Hur ställer jag in det på datorn? Har Windows 10. hur jag än gör får jag bara ut 30p enligt datorn och lagget kvarstår.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ekmannen
Skrivet av Xay0r:
  1. Se till att du har en HDMI-kabel speccad för 18Gbps

  2. Ändra 'device type' på HDMI-ingången till PC

  3. Aktivera 'HDMI UHD Color' på HDMI-ingången

Om du följt ovanstående steg ska du kunna köra TV:n i 4K60P RGB/YCbCr 4:4:4.
'PC'-läget optimerar inställningarna för datoranvändning. Jag har för mig att det även reducerar inputlag lite.

Jag köpte själv en UE60KS7005 under Black Friday för 10 990.
Otroligt mycket TV för pengarna!

Japp köpte min för 10990 dock 55tum. Det är nog mon kabel som bara är typ 10gbps. Ska köpa en ny kabel och se om det funkar. Tycker dock det är löjligt att det inte går att begränsa någonting i tvn så det funkar laggfritt, funkar ju bra med min andra tv med samma kabel

Skickades från m.sweclockers.com

Av ekmannen
Skrivet av perost:

Det finns inget som heter HDMI 2.0 kabel, HDMI-kablar har inte versionsnummer även om de ofta marknadsförs så. Det som finns är Standard eller High Speed (vilket din kabel är), där High Speed i teorin ska klara av 4K@60Hz (men inte alltid i praktiken, i synnerhet långa kablar av sämre kvalité).

När det gäller Samsung KS8005 så verkar det som att du måste slå på "HDMI UHD Color" för att få ut 4K@60Hz med 4:4:4 chroma, se denna sida. Så det är troligtvis det som strular.

Har testat det och när jag sätter på den inställningen så blir det bilden svart och den hittar inte datorn utan måste stänga av den inställningen för att få bild igen

Skickades från m.sweclockers.com

Av ekmannen

laggar och endast 30p på ny tv från dator(hdmi)

Hej. Köpte en ny tv (samsung ks8005), och när jag kopplar in min dator som har ett nvidia gtx 1060 så laggar musen , den är liksom lite efter. Googlat och det är det som kallas inputlag? När jag kollar på tvn ser jag att den endast körs i 30p , inte 60? Är det det som orsakar att musen är efter och laggar?

Har testat att köra i game mode och även bytt namn på ingångsporten till PC och PC DVI, men inget hjälper. Jag har en sådan här hdmi kabel http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/149054-deltaco_h...

Och efter googlande så är det inte 2.0 hdmi.

Tror ni det här lagget jag upplever försvinner om jag köper en hdmi 2.0 kabel som stöjder 60p?

Av ekmannen
Skrivet av grvn:

Ingen aning om det borde bli några problem men jag har själv ett AMD Radeon HD 6950 2GB (referensmodell) som är kopplat till dubbla skärmar. Använder HDMI- samt DVI-utgång till skärmarna. Inga problem alls.
Säker på att det är inga inställningsproblem i operativsystemet?

Skrivet av anon5930:

Vart ställer du in vilka skärmar som ska användas? Windows egna skärmverktyg eller i Catalyst/Crimson Control Centre?

Det ska helt klart gå att använda kortet så som du nämner. Den andra skärmen bör ställas in som "extended" eller något liknande.

Har testat både i catalyst och i windows.

I windows står det "Det gick inte att spara bildskärmsinställningarna. Försök med en annan kombination av bildskärmsinställningar."

Går endast att välja "visa bara på 1", eller "visa bara på 2".

I catalyst hittar jag inget alternativ för att använda båda. Går bara att välja antingen eller .

EDIT: Jag fixade det, hade 2 dvi portar så bytte bara och sedan valde dublicera skärmar.
De första ja gjorde va att jag bytte dvi port men måste ha glömt att ändra till att dublicera skärmana. Och här sitter jag och var bitter över att amd suger. Tråd kan låsas.

Av ekmannen

Använda 2 bildskärmar samtidigt på radeon 6950

Tjena. Då mitt grafikkort är pajj lånar jag min polares amd radeon 6950 i några månader tills plånboken tillåter ett nytt grafikkort.

Ansluter tv till hdmi-ingången, och datorskärmen med dvi.

Datorn hittar både skärmarna, men jag kan bara använda en av dem. Går ej att ha igång båda. Tycker det är extremt konstigt att man bara kan ha 1 igång samtidigt.

Jag har googlat och läst trådar att 3 stycken skärmar inte går att använda med dvi,dvi och hmdi, utan att man måste använda displayport för att dvi och hmdi är sammanlänkade eller nåt.

Ja undrar bara va i helvete, känns ju som en retard har kommit på det där, varför ska man inte kunna använda både dvi och hdmi samtidigt? Kan någon snäll person förklara detta för mig.

Av ekmannen
Skrivet av ClintBeastwood:

Dålig koll på nätagg så det är nog bättre om du skriver exakt vilket du har så kan nog folk svara ja eller nej.

Ditt chassi kommer funka.
"Supports graphic card lengths up to ~290mm"

Ah skrev i första inlägget att det var ett corsair tx650, vet inte riktigt hur man räknar ut hur mycket varje komponent drar.
Tänkte ha en Intel Core i5 6600K

Av ekmannen
Skrivet av EmilH:

@ekmannen:

Kör på ett nytt kort nu, BF1 är så nära inpå i tiden så prissänkningen tror jag blir marginell. Dessutom så slipper du lägga så stora pengar på en gång när uppgraderar datorn till hösten, då har du ju redan den dyraste delen.

Någon här föreslog att du skulle lägga 1500:- på ett begagnat för att sedan i oktober köpa ett nytt för 3500:-!? Pengar i sjön enligt mig.

Dina datordelar är förvisso gamla men å andra sidan var de värstinggrejor när du köpte dom, så de lär inte flaskhalsa gpu:n så förfärligt illa.

Trevlig helg

Emil

Okej tack för svar allihopa.

Tror du/ni att man kan behålla nätagreget? Det är inte lika gammalt som resten utav datorn, kanske 2-3 år gammalt nu.
Och chassi, ett fractal design define r3 får väl plats med nya datordelar eller?

Av ekmannen
Skrivet av ClintBeastwood:

Behöver du inte kraften i ett 1070 nu och nöjer dig med ett kort för några hundralappar så tycker jag du ska köra på det tills vidare.

Jag nöjde mig med ett 470 innan det gick sönder, funkade till alla spel jag spelar. Det jag lånar nu är dock ännu äldre än det jag hade och det märks när man spelar. Ett 470 eller liknande borde väl inte gå för mer än 500 som begagnad eller?

Av ekmannen
Skrivet av anon259415:

Ett begagnat 970 för 1500 kr ~ borde ju te sig tillräckligt och inte bli alltför flaskhalsat av dina övriga komponenter.

Kanske dum fråga men ett 1070 kan väl inte fungera sämre än ett 970 bara för att de andra komponenterna flaskhalsar?

Gillar egentligen inte att köpa begagnad elektronik, och hade tänkt att köpa ett 1070 senare så vill inte lägga "så mycket" pengar på en begagnad produkt.

Av ekmannen

Köpa gtx 1070 till en 6 år gammal dator? dumt?

Hej. Jag har en 6 år gammal dator med specs:

Processor: Intel i7 870 @ 2.93 GHz
Ramminne: 8gb
Moderkort: Gigabyte p55A-UD4
Nättagg: Corsair 650w

Det är så att mitt grafikkort pajade (gtx 470) och har nu en polares grafikkort sålänge.

Jag hade tänkt att köpa en ny dator typ när battlefield 1 kommer ut, och undrar nu då om det är helt åt helvete dumt att köpa en så kraftigt grafikkort som ett gtx 1070 med den här gamla burken jag har nu eller om man ska satsa på att köpa ett begagnat gtx 470 eller liknande. Jag förstår ju att mina specs kommer flaskhalsa ett 1070 men är det en dum ide rent generellt?

De ja tänker mest är att jag kanske sparar pengar om jag köper ett billigt grafikkort nu för ca 3-500kr, och sedan köper ett 1070 när battlefield kommer ut och de då kanske sänkt i pris?

Jag har lite snurrig , är väl inte helt insatt i alla komponenter och priser och allt vad som hör till, så därför hade jag velat ha lite råd av er proffs.