Inlägg

Inlägg som Tea42BBS har skrivit i forumet
Av Tea42BBS

OOoooo Brödburken - min andra dator! Helt fantastiskt så mycket kul man hade med den! Gjorde en egen version av Mon64 som man stoppade in som cartridge i userporten så man kunde knäcka spel och turbo 250 av Mr Z(gick i samma skola) o senare Pink Floyd turbon på diskdriven 1541.

Gick bra utan 165hz skärm, inget internet och spårade strålar!

Enda fördelen med att vara "gammal", man fick vara med!

mvh Lazze

Av Tea42BBS

kalibrering....extra försäkring....... digital hifi kabel == Allt är ormolja där butikerna har en vinst på typ 100% per lurad kund

// LZ

Av Tea42BBS

varför du upplever att det bara händer hemma hos dig är ju knepigt - tänker att om det var el-problem så borde även benchmarks påverkas negativt. Sen låter det ju supermysko att TVn ska blinka när du slår på datorn.

Testat att köra datorn på en annan propp-grupp än TV:n?

Sen verkar det inte ovanligt att Nvidia Reflex Latency ger microstutter om man ska tro google. Så det kan ju vara läge att testa att slå av det.

Vet inte vilken HZ du kör när du spelar, skärmen klarar ju 240, vet inte om resten av datorn orkar med det. Kan ju vara bra att testa att spela på t.ex 144 hz sync

mvh Lazze

Av Tea42BBS
Skrivet av JHultqvist:

Jag haft besvär med stutters/fps drops i spel sedan ett tag tillbaka.

Började först med ett hemmabygge med 3080 och 5800x. Hade rullat på bra i någon månad tills besvären började. Har även en annan tråd angående detta! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1649165-stutters-och-f...

Har haft den inne på service hos Inet med förhoppningen att dom skulle kunna hjälpa mig men fick som svar att dem inte kunde återskapa mitt problem.

Konstigt tänkte jag. Men fick då idén att testa datorn hos en vän. Ganska oväntat så upplevde jag (och han) samma typ av lagg även hos honom med min dator.

Allt kändes konstigt men utgick ändå från att något var fel på min dator och beställde en i liknande spec från Inet (Taurus 3080ti - 5900x)

Ganska oväntat så hade även den samma besvär hemma hos mig, trots att jag testat mängder med olika kringutrustningar (skärmar, tangentbord, möss och även olika eluttag etc etc)

Och nu är jag ett enda stort frågetecken. Finns verkligen inget jag inte har testat så jag är egentligen inte här för att få tips. Dels pga av det men även på grund av att allt är sålt/returnerat så har ändå ingen dator att testa på i nuläget

Men jag undrar om detta är något som någon har hört om innan. Kan det vara elen i huset? Kylan? Kan det vara området jag bor i? Kan verkligen inte förstå mig på varför det är så just för mig…

Känns inte ens värt att skaffa en ny dator.. även om jag verkligen vill börja spela igen :/

Du glömmer att berätta om du kör freesync? använder du HDMI eller displayport? Har du Raytracing påslaget? Vilket spel är det?

Får du rätt prestanda ur datorn när du kör benchmarks?

mvh Lazze

Av Tea42BBS
Skrivet av ELF:

Right to repair rörelsen. Det är ju bara löjligt. Det skriker Idiocracy. Företagen styr allt och kunderna vet inte bättre.

Här är det ändå bra om EU kan sätta ned foten och ryta ifrån innan det går alldeles för långt.

fast med den inställningen så är det ju lika bra att vi alla slutar ha åsikter o bara väntar på att någon annan ska berätta vad vi borde tycka?

// LZ

Av Tea42BBS

själv saknar jag batteribytar-tiden. Man kunde ha ett snyggt smalbatteri o en heffaklump som man drog på när man skulle till landet.

Man kunde ha flera laddade batterier och sen bara byta när det var dags - dvs slippa sitta inkopplad i sladden för att få upp %

mvh Lazze

Av Tea42BBS
Skrivet av Nogger123:

Japp provat DP pch hdmi.
Just nu testar jag att installera om windows med integrerade grafikkortet och fick igenom installationen utan att bilden släcktes. Och där efter blev det samma sak. sedan bytte jag 6 pin kabel till grafikkortet och kopplade in DP i grafikkortet. Verkar fungera hittills.
Aldrig varit med om att en ström kabel är dålig….

Ursäkta dåliga skriften. Skriver på telefonen..

6 pin kabel? Är det inte 2x8 pins strömförsörjning till ditt 3080?

mvh Lazze

Av Tea42BBS

svårt att gissa - men kan ju vara cpu-kylaren som lagt av? Så att den blir överhettad o stänger ner nästan direkt

// LZ

Av Tea42BBS
Skrivet av Falcon:

jag vill köra inbyggda grafiken - o 12600 har 770-grafiken

// Lazze

Av Tea42BBS
Skrivet av Swedishchef_90:

Tror nästa alla populära kylare fungerar men man måste köpa ett externt kit från den tillverkaren/någon ÅF

Noctua har en rad kylare som är kompatibla men två olika kit för ca 80 SEK.
Artic har kit som kan beställas
Be quiet har kit man kan beställa från dem med kvitto på kylaren och Mb.

Tror även cooler master har det till Evo, de finns på komplett för 129:-

ok - det är därför jag inte hittar dem - för att man beställer mounting kittet separat!

Tackar!

mvh Lazze

Av Tea42BBS

extremt få kylare för socket 1700 eller är jag blind?

Behöver bygga ny server/mediadator här hemma. Tänkte köra en 12600K o mina gamla 64gb ddr4 minnen.

Kollade lite på kylare o hittade 1st Noctua som sa att 1700 ingick i kitet o typ 3 AIO kylare.

Tänkt mig en midrange lösning för max 500:- då maskinen inte kommer gå tungt, men hittar inget för sockel 1700

mvh Lazze

Av Tea42BBS
Skrivet av Hultapajk:

Snyggt men jag tror inte min lärare hade tänkt att jag ska använda OrderBy.

Om man nu måste uppfinna hjulet igen, så kan man ändå utgå från en List<>

Typ:

Stad[] aStäder = Städer.ToArray(); Stad tempstad; // OBS yttre loop för att gå igenom alla siffror behövs... for (int x = aStäder.Length - 1; x >= 1; x--) { if (aStäder[x].Temp < aStäder[x - 1].Temp) { tempstad = new Stad(aStäder[x - 1]); aStäder[x - 1] = aStäder[x]; aStäder[x] = tempstad; } }

Du får lägga in en copy-konstruktor i Stad

public Stad(Stad s) { Namn = s.Namn; Temp = s.Temp; }

Av Tea42BBS

Jag hade tänkt så här:

namespace MyApp { class Stad { public string? Namn { get; set; } public int Temp { get; set; } public Stad(string? name, int temp) { Namn = name; Temp = temp; } } internal class Program { static void Main(string[] args) { List<Stad> Städer = new(); Städer.Add(new Stad("Paris", 11)); Städer.Add(new Stad("London", 5)); Städer.Add(new Stad("Stockholm", -8)); List<Stad> SortedList = Städer.OrderBy(t => t.Temp).ToList(); foreach(Stad s in SortedList) Console.WriteLine($"{s.Namn} : {s.Temp}"); Console.ReadKey(); } } }

Av Tea42BBS
Skrivet av UndaC:

Ray tracing är standardiserat i Vulkan och DirectX

Däremot uppskalningstekniken är ju helt riktigt inte det. Men jag skulle helt ärligt talat tro att den blir det.

Intel har med XeSS visat att deras metod går att accelerera även med dp4a snarare än intels egna xmx. Och det ryktas att rdna3 får något liknande xmx/tensor.

Om/när det sker kommer förhoppningsvis khronos och microsoft implementera en standard som täcker alla.

Hoppas verkligen det! IMHO, när alla leverantörer kör sin egen teknik så brukar det tyda på att tekniken inte är mogen än.

Själv så kan jag inte se varesig Supersamplat ett strålspårat just nu, då min fina 32" IPS skärm valde att bli ett försenat nyårsfyrverkeri igår

mvh Lazze

Av Tea42BBS

Tillbaks till VooDoo tiden? (This game is meant for 3DFX Voodoo ) - alla har sin teknik

Nu har Intel, Amd & noVidia varsin teknik för Supersampling ... o Ray Tracing.... varför inte bygga på standarder i DX12

mvh Lazze

Av Tea42BBS

inget alls om Intel Arc?

// LZ

Av Tea42BBS

rekommenderar

https://winaerotweaker.com/

För att ställa in t.ex. så att man får den gamla hederliga filmenyn i W11

// LZ

Av Tea42BBS

Betalar ni i grafikkort?

mvh Lazze

Av Tea42BBS
Skrivet av Thomas:

Garritan CFX Concert Grand. Riktigt nöjd, och jag är nog rätt petig -- har testat många digitalpianon runt 4k-12k, men bara gillat ett i ljudet (som också råkar vara ett billigt, Yamaha P35-B).

cool! QL att du är nöjd! Har en samling av Natives Pianon - Alicia's keys är helt OK för "pop" med ett öppet ljust ljud med lite "snärt" i

mvh Lazze

Av Tea42BBS
Skrivet av Thomas:

Det beror nog på vad man laddar, i spel kanske det är så nu. Men min snabbare SSD (WD SN850, PCIe 4.0) laddar in ett samplat piano dubbelt så snabb som min "långsammare" (Kingston NV1, PCIe 3.0). Kan tänka mig att skillnaden mot en SATA-SSD vore ganska rejäl.

Jag gick direkt från hårddisk där (eftersom det tar upp 130 GB), så jag har inga andra siffror. Från HDD tog det 2 minuter 5 sek, från NV1 11 sekunder, och från SN850 runt 6 sekunder.
Det bör även nämnas att det tog 4 sekunder att ladda från RAM-cache, så flaskhalsen är inte i lagring längre utan i arbetet den gör för att läsa in. Sannolikt skulle det skillnaden vara större om den flaskhalsen vore mindre.

Lite OT: Vilket Piano?

mvh Lazze