Inlägg

Inlägg som Swekat har skrivit i forumet
Av Swekat
Skrivet av phz:

Lektion 0: PowerShell!

Haha, jag säger också powerpoint istället för powershell ~30% av gångerna. ^^

Skrivet av phz:

Vad gäller uppgiften så ser väl det ut att vara exakt vad metoden `.removeRange($index, 1)` gör? Är det exakt så uppgiftsformuleringen lyder?

Problemet är att argumentet ska vara en vanlig vektor. För att kunna använda *.removeRange måste arraylist användas, därför gjorde jag om den. Syntaxen för arraylist ser helt annorlunda ut.

Du har rätt ang break, ska ändra det.

Hela problemet med detta är att det inte verkar finnas något enkelt sätt att bara plocka bort index från en vanlig vektor. Det slutade med att jag använde en vanlig vektor, kontrollerade vilken indexplats som skulle bort och sedan byggde ihop de delar som blev kvar. Tack för hjälpen ändå!

Av Swekat

Får dessvärre samma fel då också.

Av Swekat

Nybörjarfråga Powershell

Hittade ingen "stora frågetråden om powershell" eller liknande, så jag postar en egen tråd med mitt lilla problem.

Började en kurs i scriptprogrammering i veckan och håller på att lära mig grunderna i powerpoint. Som vanligt skriver man man massa smågrejer för att få koll på syntaxen, vilken jag, för övrigt, tycker verkar lite bökig

Här är en funktion som tar en array och en integer som argument. Meningen är att den ska plocka bort indexplatsen $plats från arrayen.

Function taBortIndex([array]$array, [int]$plats){ $nyArray = New-Object System.Collections.ArrayList; if ($plats -lt 0 -OR $plats -gt ($array.length - 1)){ write-host "Index över angivna array sträcker sig mellan 0 och "($array.length - 1)". Vänligen mata in ett annat värde!"; break; } for($i = 0; $i -lt $array.count; $i++){ $nyArray.add($array[$i]); } $nyArray.removeRange($plats,1); return $nyArray; }

Problemet är att det som jag får returnerat inte stämmer. Det verkar följa ett mönster - det jag får returnerat är först indexpositionerna följt av det förväntade resultatet. Skickar jag en array(1, 2, 3, 4, 5) och ber om att ta bort [0] returneras alltså 0 1 2 3 4 (indexet) 2 3 4 5 (svaret).

Jag är väl medveten om att detta förmodligen går att skriva sjukt mycket mer förenklat och effektivt. Men eftersom jag precis börjat lära mig får ni i första hand gärna hjälpa mig hitta felen i koden och i andra hand tipsa om enklare lösningar.

Tack så mycket för hjälpen!

Av Swekat

I år blev det cdon istället för inet. Främst för att cdon i majoriteten av fallen visas högst upp under priser på prisjakt. De packar och skickar även lika snabbt som inet och har ofta massor av rabatter. Som student gillar man naturligtvis också deras prisgaranti på studentlitteratur, fri frakt över 100 :- och 100 :- rabatt på beställningar över 1000 :-.

Av Swekat

Det kan vara så enkelt att du bara byter plats på dem - testa alla kombinationer. Använder man fyra stickor är det inte ovanligt att det krånglar lite enligt min erfarenhet.

Av Swekat

Min höll på likadant tidigare och det hjälpte inte att frigöra utrymme heller. Jag hittade tyvärr ingen lösning på problemet så det slutade med en fabriksåterställning. Hoppas du har bättre tur

Av Swekat

Känns som att det kan bli svårt att få tag i någon som lånar ut en cpu bara sådär, men det kan ju vara värt att höra sig för.

Kan man annars kanske vara så ful att man beställer en billig A4-5300 från cdon (fri frakt med studentrabatt) flashar bios med den i och sedan ångrar köpet och returnerar som brev. Det bör ju inte kosta många kronor. Och jag behöver varken packa upp kylaren (har ju en annan) eller kladda ner cpun med kylpasta, så allt för ledsna behöver de ju inte bli.
Kan man göra så?

Rimligtvis bör de ju bli gladare över en returnerad cpu för 370 :- än ett mb för 725 :- .

Av Swekat

"Hej,

vi kan inte hjälpa dig med detta. Du får returnera produkten."

=/

Av Swekat

Tack för alla svar! Inväntar svar från cdon.

Lämpligt att "forumdelen sponsras av cdon.com".

Av Swekat

Stor miss - bios-versionen stödjer ej CPU

Hej!

Gjorde en miss i min senaste beställning av datordelar.

MB: MSI FM2-A75IA-E53
CPU: A6-6400K

När jag skulle starta upp burken fick jag dock ingenting förutom lite fläktsnurr - ingen bild, inga beep codes. Misstänkte direkt CPU:n och vid närmare efterforskning så stödjer ju såklart bara senaste bios-versionen richland.

Finns det någonting att göra? Bor i Borås och har ringt runt till de butiker jag känner till för att för hjälp med antingen att flasha bios eller få låna en cpu en timme, men utan resultat. Är inte alls sugen på att behöva köpa en till cpu..

Mvh,

Av Swekat

Och när ni som kan något har hunnit ikapp :

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2398215&view=l

Passande minnen och en nas har jag redan. Vill bara kunna spela upp musik och 1080p film via xbmc. Är urkass på hårdvara i den här klassen.

Av Swekat
Skrivet av Jerka^:

Oj, kul med uppföljning! Hur har det gått? Pluggar du utomlands? Är du tillsammans med tjejen fortfarande?

Vad glad jag blev, att något man slänger ur sig på ett forum faktiskt blir ihågkommet av någon.

Jag pluggar inte utomlands, utan i Borås. Skillnaden nu är att allt känns rätt - planer och framtida mål är satta på riktigt och utsikterna för att vi båda ska få det som vi önskar ser bra ut. Vi håller ihop och firade 9 år i Februari.

Skrivet av Alakai:

Hur gick det sen för företaget du jobbade på? Fick de en bra personalchef? Har du fått liknande erbjudanden senare?

Jag har bara haft tillfälliga arbeten sedan dess (mellan eller samtidigt som pluggande), så inga liknande erbjudanden har kunnat uppenbara sig.
Jag jobbade kvar ett par månader efter att jag avböjde. Den personalchef som tillsattes sade upp sig 5 månader efter att jag drog, distriktschefen sade upp sig 2 månader därefter och den som tog hans plats stannade inte heller länge. De har fortfarande en tillfällig lösning till platsen som distriktschef och jag har ingen aning om vem som sitter som personalchef nu.
De arbetskamrater jag fortfarande har kontakt med beskriver ett fullständigt kaos.

Skrivet av subruz:

Medel på HLP är väl ändå 1.0? ^^

Vad gäller livsråd, jag hade kört på företagsspåret om det ger en erfarenhet som har ett riktigt värde, dvs att du kan få liknande positioner på andra företag.

Ja, jag vet inte alls hur jag tänkte där. ^^

Med facit i hand kan man tro annorlunda, men visst hade det kunnat vara så. Men jag tror inte att jag fått samma framtidsinspiration (eller hur tusan jag ska uttrycka det) och glädje där.

Av Swekat

Jag brukar alltid använda, både vid små och stora ingrepp. Jag ser ingen anledning att inte göra det eftersom råder delade meningar om hur stor skada det kan ställa till med utan. Det kostar inte många kronor och är oftast inga problem att koppla så att det inte stör.

Av Swekat
Skrivet av Jerka^:

Helt rätt beslut! Det man inte tycker om ska man inte hålla på med. Eller rättare sagt, det ska man inte satsa på. Det kan vara helt rätt att hålla på med något tråkigt jobb ett tag, men när det handlar om resten av livet så måste man våga satsa på att nå sina drömmar.

Sen riskerar du inte så mycket heller. Pengar kan man alltid tjäna nya. Och jag tror inte du riskerar att bli arbetslös särskilt länge efter examen, inte med din bakgrund.

Grattis till ett bra beslut och lycka till med pluggandet!

Två år senare vill jag bara säga - du hade rätt. Jag har nu också insett att pengar och "status" inte är värt så jäkla mycket. För att förtydliga: det var en avvägande del i mitt beslut. Jag har inte nått mina drömmar på långa vägar, men arbetet mot att uppfylla dem är det som gör mig lycklig. Jag kan tom gå så långt som att säga att det är det som är (min) mening med livet.

Av Swekat

Tack för tipset!

Av Swekat

Jag har letat i över en timme, men på fel ställe! Det löste sig ju så smidigt nu. Felet pekade mot första raden i loopen!

Vet inte hur det där a:t kom dit. Har inte haft något problem där innan. ^^

Tack så väldigt mycket!

Edit:

Skrivet av zyberzero:

Du loopar ju för det första aldrig över din höstack, utan bara efter hur stor din nål är.

Något jag glömde ändra innan jag postade. Testade bara att ändra till letter för att se om jag fick samma fel.

Av Swekat

String index out of range: -1 Nybörjare Java

Hej, skrev ett litet program som ska leta antalet av en specifik bokstav i en string. Får felmeddelandet i rubriken men förstår inte varför.

Programkoden:

import javax.swing.*;
public class antalBokstaver{
public static void main (String[] arg) {

String text= JOptionPane.showInputDialog("Skriv en mening.");
String letter = JOptionPane.showInputDialog("Skriv en bokstav");

int result = antalBokstaver(text, letter);

JOptionPane.showMessageDialog(null, "Du skrev in textraden: " + text + "\n"
+ "Och ville söka efter tecknet: " + letter+ "\n"
+ "Tecknet finns " + result + " gånger i texten.");
}

public static int antalBokstaver(String text, String letter) {

int antal = 0;

for (int i = 0; i < letter.length(); i++){
if (text.substring(i,1).equals(letter)){
anumberLetters = numberLetters + 1;

}
}
return numberLetters;
}
}

Dold text

Tänkte att någon kanske kunde hjälpa mig att identifiera felet. Tycker att jag har försökt med allt.

Av Swekat

Är det en PWM-styrd fläkt?

Av Swekat

Använder du kontakten märkt "CPU fan" till cpu-fläkten?

Av Swekat

http://www.jula.se/rengoringsmedel-for-rostfritt-300-ml-001960 kanske. Det står ju att det ska fungera på PVC. Använder något liknande på mitt rostfria kylskåp och där fungerar det fint.