Inlägg

Inlägg som Swekat har skrivit i forumet
Av Swekat

Jag tycker att det är ett bra program. Lätt att använda och gör ett bra jobb.

Av Swekat

TrueCrypt?

Av Swekat
Skrivet av RealizeGG:

vill gärna ha bilder med komponeter i

Switch 810

http://i.imgur.com/Jj5qign.jpg

Fläktkontroller 5,25", Aquaero 5,25" och EK-res dubbel 5,25".

http://i.imgur.com/wjGpUGL.jpg

GTX 780, Xonar DX, nätverkskort, corsair HX1000, 360 rad i top (tjock xspc), 240 rad i mitten och 240 rad i botten. Gott med plats.

http://i.imgur.com/uxr3Sgy.jpg

Top rad (tjock xspc) - plats för 420.

http://i.imgur.com/2ANUAge.jpg

Top rad - plats för 420.

http://i.imgur.com/n0lkj3T.jpg

Moddat en 240 i mitten (ser tight ut men den sitter riktigt bra).

http://i.imgur.com/QfTSW0T.jpg

240 i botten (plats för 280). Pumpen (MCP355 18w) dragen i bakplåten.

http://i.imgur.com/64PZJVg.jpg

Gott med plats för kablar! Två mekaniska HDD och en SSD sitter i för tillfället!

http://i.imgur.com/vunqUHO.jpg

Hoppas det hjälpte!

Av Swekat
Skrivet av RealizeGG:

Har ett bitfenix merc alpha, vill ju dock inte ha en radiator som är större än chassit
Lutar mot switch 810 ser dock för plastigt ut. Skulle köpt HAF stacker om inte de va så plastigt ^^

Panelen fram och gallret ovantill är plast. Resten av chassit tycker jag dock är underbart. Mycket utrymme för både komponenter och kablar och förinstallerade fläktfilter. Vill du ha bilder med komponenter i så kan jag bistå med sådana.

Av Swekat

Körde tidigare Kaspersky Internet Security men bytte till MSE och har klarat mig fint på det. Kör Malwarebytes-scan någon gång då och då men har aldrig visat något.

Av Swekat

Switch 810

Snyggt och rymligt! Har en 360 och två 240 i mitt, men alla går att byta ut mot motsvarande 140. Lite plastigt på utsidan men inte jätteilla.

Av Swekat
Skrivet av Commander:

Att träffa på en stolle på blocket är nog inte tur utan vardag. Testa ta överpris skadar inte, i värsta fall får man ändra annonsen och kommer ta ett längre tag att sälja datorn.

Håller absolut med när det gäller sådana prylar.

http://m.tradera.com/4gb-2x2-corsair-dominator-ddr3-pc12800-1600mhz-cl8-auktion_302621_206171943
http://m.tradera.com/crucial-ballistix-sport-vlp-ddr3-pc12800-1600mhz-cl9-4gb-ny--auktion_302621_206172425
http://m.tradera.com/sapphire-radeon-hd-5850-1gb-gddr5-pcie-i-originalkartong--auktion_341372_206169983

Har sålt både en Ipad och en Iphone för mer än bästa pris på prisjakt också!

Det är en annan sak när det gäller tex vattenkylning som ger en mycket mindre målgrupp.

Av Swekat

Det var den satans VTT:n som bråkade för mig! Återkommer!

Av Swekat

# 8.03pts 5100 MHz (2500k @ 3.3GHz) på VATTEN av Swekat valideringslänk.

http://i.imgur.com/FYjEOJ8.jpg

Lägger upp denna preliminärt och tar fram hårdhandskarna imorgon!

Av Swekat
Skrivet av Dr.Mabuse:

Ja, konstigt vore väl annars? Avsändaren kan ju inte veta om försändelsen kommit fram oskadd om ingen säger något

Notera att den självklara iakttagelsen som vinylen gör inte berör ansvarsområdet. Vad som gäller när Dustin står för frakten vet jag dock inte

Det jag syftade på var vem som anmäler skadan till Posten.

Av Swekat
Skrivet av robie76:

Ett tips (lätt att vara efterklok) är att fotografera tv´n och paketet innan man skickar iväg den. Då har man lite mer kött på benen om det skulle krävas bevisning, ARN osv.

Om chaufförerna gör som de ska så felkodar de försändelsen efter att den skadats. Det är dock inte alltid fallet om inte emballaget har skadats men kanske TV:n inuti. Söker du på kollinumret kan du se om försändelsen har felkodats.

Är det en stor TV (40¨+) godkänns heller inte alltid vanligt TV-emballage utan TV:n måste också gå iväg faststrappad på en pall. Har den inte skickats på pall och inte felkodats som skadat gods av personalen på Posten kan reklameringen bli svår. Men det är, som sagt, avsändaren som får reklamera (Dustin, om nu de stod som avsändare på fraktsedeln, vilket de gör om de betalade via deras konto hos Posten)

Skrivet av vinylens:

Det är mottagaren som ska anmäla fraktskadan inte den som skickar.

Är du säker på det? Jag är tämligen säker på att skadan rapporteras till företaget som skickade försändelsen och så får de reklamera.

Av Swekat

Jag ansluter mig till dem som säger att man aldrig kan ha för många vinklade kopplingar. Det blir dessutom billigare och stannar inte upp bygget till skillnad om man beställer i flera omgångar.

Av Swekat

Som många sagt så är det ditt problem om du stod för frakten tillbaka - du köper tjänsten av Posten inte Dustin. Har de betalat för frakten är det en annan sak.

Var TV:n skickad på pall? Returnerade du den på samma vis som den kom?

Av Swekat

Hehe, klicka på den länken nu.

Av Swekat

Äsch då! Jag som redan, i förberedande syfte, sålt lägenheten, bilen och hyrt ut min fru de tre senaste månaderna - i väntan på Titan Z!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Swekat
Skrivet av cheben:

Ah, då missförstår vi varandra. Det jag menade med att placering inte spelar roll är att vattnet är under en grad varmare sett för en passage genom loopen. Det finns däremot en betydande skillnad i temperatur mellan "jämviktslägena" för load och idle. Hur stor den är kan jag inte svara på, det beror på systemet, men i mitt fall är det närmare 15 grader mellan idle och load. Så ställs kontrollen in på det sättet borde det fungera utmärkt, bara du är noga när du justerar in det

Hehe, med bara cpu:n, på stock, i loopen skiljer sig temperaturen på vattnet 1,5C efter en halvtimmes intelburn med fläktar på 50%. Men tre radiatorer för bara cpu är ju räck mycket overkill. Kommer förmodligen se större skillnad när blocket till grafikkortet släpps.

Av Swekat

Utmärkt! Skulle du vilja vara så vänlig att kolla om ni även tänkt ta hem backplate:n, så vore jag helt tillfreds! http://www.ekwb.com/shop/ek-fc780-gtx-wf3-backplate-black.html

Nu få vi bara hoppas att ni får hem dem supersnabbt!

Tack!

Av Swekat
Skrivet av cheben:

Ah, då missförstår vi varandra. Det jag menade med att placering inte spelar roll är att vattnet är under en grad varmare sett för en passage genom loopen. Det finns däremot en betydande skillnad i temperatur mellan "jämviktslägena" för load och idle. Hur stor den är kan jag inte svara på, det beror på systemet, men i mitt fall är det närmare 15 grader mellan idle och load. Så ställs kontrollen in på det sättet borde det fungera utmärkt, bara du är noga när du justerar in det

Ah, det låter ju bättre! Då ska det gå att ordna! Synd att jag missuppfattade och hann beställa två tempsensorer bara, eftersom jag redan har en i reservoaren.

Skrivet av Commander:

Som andra säger så skiljer det sig kanske 1-2 grader HÖGST mellan olika områden i loopen så det spelar ingen större roll hur du placerar vare sig rads eller sensorn i loopen.

Sedan, har du ingen möjlighet att styra via BIOS beroende på temperatur och då koppla till någon fan header?

Tyvärr har jag inte hittat något sätt som fungerar att använda mig av dessa. Extra knöligt blir det också med tanke på att jag vill styra beroende på både grafikkort och CPU.

Av Swekat
Skrivet av cheben:

Det spelar knappt någon roll vart du sätter tempsensorn. Skillnaden i vattentemperatur är mindre än 1 grad celcius => obetydligt. Temperaturer får du experimentera fram, beror på hur dina block presterar samt vilka komponenter du har, överklockning etc. Stressa datorn och försök hitta lämpliga temperaturer för omslag. Jag skall precis implementera on/off reglering i min loop, och runt 50 grader verkar bli lagom där, mycket högre än det och CPUn blir ledsen. Hade det varit GPU som styrt hade jag nog haft 58 som omslag. Du får helt enkelt experimentera dig fram vad som fungerar för dig. Lycka till!

Hmm, vi får se hur det blir. Med Aquaeron ställer man nämligen in en min- och en maxtemperatur och sedan körs fläktarna beroende på temperaturen i det intervallet. Om det skiljer så lite som någon enstaka gram kanske det blir mycket upp och ner (typ on/off) ändå.. vore ju synd att gå miste om möjligheten att styra på det viset. Det borde annars ge en mycket tyst dator.

Av Swekat
Skrivet av Killbom:

Du skulle ju kunna mäta temperaturen på radiatorn och justera fläktarna därefter. Alternativt temperaturen på vattnet. Du kommer ju inte få temperaturen på det du vill mäta men det är inte heller egentligen intressant i min värld. Om du testar att köra ett stresstest och processorn blir 50 grader varm med en viss temperatur på kylflänsarna säg 40 grader kan du ju säga att det är då du vill köra fläktarna på högsta flås. Är vattnet under 30 grader kanske du vill sänka fläkthastigheten till 400 RPM eller nåt.

Vill du veta processortemperaturen exakt kommer det alltid vara bättre att kolla med den inbyggda sensorn. För att styra fläktar kan du däremot mäta var som helst, då du får mätvärdet med en offset.

Jag har tre radiatorer och block på CPU (NB och SB som jag ska plocka bort) och snart GTX780. Det komplicerar mätning vid radiator. Aquaeron går dessvärre inte styra genom de inbyggda sensorerna. Men temp på vattnet är ju intressant. Jag har inte tänkt på det faktiskt.

Skrivet av Marcusk:

Ofta brukar man bara mäta vattentemperaturen i vattenkylning, då en ökning i antingen CPU- eller GPU-temperatur inte nödvändigtvis måste medföra samma snabba ökning på vattnet. Det blir oftast "jämnare" kontroll av fläktarna om de styrs av vattentempen. (Det tar tid för vattnet att gå upp i temperatur)

T.ex. kan en CPU gå upp till 100% ett par sekunder, fläktarna går igång på max, och sedan ner igen direkt när lasten försvinner. Om det då styrdes efter vattentemp hade de knappt ändrat hastighet då värmeeffekten som överfördes till vattnet är obetydlig, alternativt ökar fläkten bara lite under längre tid p.g.a. mindre temperaturskillnad.

Tempgivare till vattenkylning brukar inte kosta så mycket, och kan t.ex. skruvas fast mellan en slanganslutning och gänga i t.ex. reservoar/pump osv.

Ja, det stämmer ju det du säger när jag tänker efter! Som jag tänk ha det:
res --> mvc355 18w --> 240rad(3 fläktar) --> gpu --> 360rad(5fläktar) --> cpu --> 240rad(2fläktar)
Kanske skulle jag sätta tempmätare efter (innan?) radiatorerna som sitter efter gpu/cpu och styra utifrån det? Vilka temperaturer skulle ni sätta min/max på vattnet i en sådan uppsättning?

EDIT: Temperaturerna måste jag iofs kontrollera själv, men skulle ni sätta sensorerna innan eller efter radiatorerna?