Inlägg

Inlägg som Sampabowie har skrivit i forumet
Av Sampabowie
Skrivet av Skillz:

Nej du kommer inte märka någon större skillnad. Hela 'vinsten' med SSD är de låga accesstiderna, hastigheten spelar mindre roll för hur känslan för snabbheten känns då då det räcker med att ha en SSD på 150MB/s för att känna av den där snabbheten en SSD ger.

Skriv och lästhastigheten gör ju givetvis skillnad om du ska läsa in stora filer.

Jag skulle dock byta till OCZ-disken ändå, men det är bara för att jag är jag och vill alltid ha windows på den snabbaste disken, även om jag inte känner någon skillnad

Någon större skillnad nej alltså. Men jag är lite som dig i det här avseendet. Jag kommer nog byta till att OCZ-disken är systemdisk i alla fall

/S

Av Sampabowie

Prestanda vinst mellan Intel 320 och OCZ vertex 4

Tja! Det är så att jag har införskaffat mig en andra SSD. Nu sitter jag med operativsystemet på min Intel 320 som jag har vart super nöjd med. Sitter i tankarna att jag ska byta plats på operativsystemet då OCZ SSD:n är snäppet snabbare i både skriv och läshastigheter. Ni som är erfarna SSD användare kanske vet om det är värt att byta plats på Windows eller kommer jag inte märka någon större skillnad?

Läshastighet (Max)
270 MB/s
Skrivhastighet (Max) Intel 320
130 MB/s

http://i.imgur.com/liSlm.png

Kontra:

Läshastighet (Max)
535 MB/s
Skrivhastighet (Max) OCZ Vertex 4
380 MB/s

http://i.imgur.com/eQQf6.png

Detta kommer tydligen att bli ännu snabbare med nya firmwaren.

/S

Av Sampabowie
Skrivet av Nostradamu:

Vad göra? Ska jag konka in kabraket till Inet och låta dem titta på det?

Är du inte nöjd med vad du köpt är det självklart att du ska skicka tillbaka det till inet. Jag skulle för säkerhetsskull vänta och köra ett tag till så att du inte skickar tillbaka den i onödan och att luftbubblorna letar sig ut.

/S

Av Sampabowie
Skrivet av Marcusk:

Om det är denna du har:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1185914

så fungerar den utmärkt. Den passar alla GTX 680 referenskort.

Tack tack! Då blir det ett sånt

/S

Av Sampabowie
Skrivet av Marcusk:

Och detta funkar till mitt kort även fast det är Gigabyte?

/S

Av Sampabowie

Riktigt snyggt kort! Men som jag såg tidigare så är väl 4 GB minne mer ett säljknep då det ändå bara är 256 bitars minnesbuss?

Är sjukt sugen på en backplate, skulle gärna vilja ha det till mitt Gigabyte 680.

/S

Av Sampabowie

Ja precis det är AMD FM1 socket som gäller för den där processorn och det moderkortet har en sådan CPU socket Lycka till med bygget

/S

Av Sampabowie
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Om det inte kraschar när man spelar så kraschar det knappast när man knappar på word heller.

Sen handlar det inte bara om att "spela spel" för många. Många som är medlemmar inom detta forumet gör betydligt viktigare saker inom IT och datorer i största allmänhet. Kul om man lagt ner x-antal timmar på ett 3D objekt och när det väl ska renderas så kraschar datorn och man får börja om från början för att något oväntat hände när datorn kraschar. Sen att du inte väljer att stresstesta din dator är ju helt upp till dig. Hoppas bara att inget viktigt försvinner eller att något går fel när din dator kraschar nästa gång.

/S

Av Sampabowie

Jag skulle rekommendera att köpa någon fläkt med låg RPM, ska du köra den oklockad ska det nog inte vara några problem att få hyffsade temps i alla fall.

Tex. http://www.inet.se/produkt/5322025/be-quiet-shadowwings-120mm-800rpm
http://www.inet.se/produkt/5321442/scythe-120mm-gentle-typhoon-500rpm
http://www.inet.se/produkt/5321443/scythe-120mm-gentle-typhoon-800rpm

Eller någon annan fläkt med låg RPM som ändå flyttar bra med luft.

/S

Av Sampabowie

Såg riktigt häftigt ut, det är nice att dem släpper källkoden också så fler får ta del av/utveckla, samt komma på fler användningsområden.

/S

Av Sampabowie
Skrivet av Kriistoffer:

Lyssnade på mekaniska tangentbord på youtube och dom låter mer än det som står här nu.

Poängen är att det som sagt sover ett barn i samma rum som det ska mörsas MMORPG på högsta nivå så det känns dumt att gå för mekaniskt vid detta tillfälle.

En annan sak är att jag har en utdragningslåda till tangentbordet så displayen kommer typ inte användas alls, känns så dumt att betala extra för något man inte använder. Vad finns det för alternativ?

Jag kör med ett Logitech Illuminated, det är inte direkt ett "gaming" tangentbord, men jag har använt det som det, det är tyst och lyser fint kika på det!

/S

Av Sampabowie
Skrivet av kevioh:

har en fråga, jag har ett p8z68 kort och om jag sätter i ett usb minne med 2.0 i en usb 3.0 port där bak så händer INGENTING.. vad kan va felet ? fungerar inte heller med tangent bord eller mus,

Du är säker på att du installerat rätt drivrutiner till moderkortet? Kan vara så att det är separata drivrutiner för just USB 3.0, har så till mitt moderkort. Tycker du ska se över det

/S

Av Sampabowie
Skrivet av fizzdan:

Du har rätt, jag läste lite snabbt.. Två ggr dessutom.. Hsh, det är ju nätagg och GPU i den listan, som låter mest... Har ett tx jag med, det är inte tyst...

Skickades från m.sweclockers.com

Kan bli så ibland, men du har rätt, nätagget är inte tyst om man jämför. Jag är inte den som är kräsen på ljudnivåer direkt, men det är markant skillnad på Corsair agget och mitt nuvarande NZXT.

/S

Av Sampabowie
Skrivet av fizzdan:

Han skrev ju "tx650 nätagg och gtx460 SLI" låter mer spel än "mamma-dator" om man får generalisera..

Skickades från m.sweclockers.com

Du kanske ska ta och läsa TS inlägg igen då du verkar ha missförstått hela tråden.

TS: Jag har ägt liknande nätagg och det låter mycket i load. Dessutom skulle jag slå ett slag för att dina kort du har i SLI pumpar på bra när du spelar.

/S

Av Sampabowie
Skrivet av Intel-ös:

Update: Glömde. Så tror du det kommer lösa sig med tiden? Såg nu att det fanns en ännu nyare drivrutin att ladda ner. Fixat det nu. Men det kommer lösa sig med tiden då? Såg jag inte har köpt något dåligt. Första gången jag har Intel CPU. Men tyckte min AMD va snabbare i videorediginng än min i7-2700k faktist. Fast alla sa att 2600k-2700k e snabb i videorediring. Men Intel'en funkar hur bra som helst i spel som World of Warcraft det jag har testat.

Kör du den i standardklock eller har du överklockat CPU;n någonting?

/S

Av Sampabowie

Jag har som du kanske ser ett NZXT H2, ligger ju lite över din budget men det går att få den riktigt tyst! Dessutom så tyckte jag att det var lätt och smidigt att bygga i, inte för stort och inte för litet.

/S

Av Sampabowie

Är det någon som vet om man kan få tag i en Backplate som passar till ett Gigabyte 680 kort? Skulle vara nice att klämma dit ett sådant.

/S

Av Sampabowie
Skrivet av Hemming:

§ 7
Piratkopiering

Det är inte tillåtet att sprida länkar till piratkopior. Det är inte heller tillåtet att diskutera hur man kringgår kopieringsskydd eller olovligen kopierar upphovsrättskyddade verk.

All antydan till innehav av piratkopierat material är förbjuden.

Trots att det kan vara lagligt att göra privata kopior är diskussioner om detta inte tillåtet. Svensk och internationell lagstiftning är svårtolkad och föränderlig och eftersom forumets moderatorer inte är jurister som kan bedöma varje enskilt fall är samtliga diskussioner av denna typ förbjudna. För mer information om § 7, se FAQ.

Gillar att du är insatt och så i tråden innan du leker besserwisser.

ONT: För övrigt tycker jag att resterande har täckt frågan och TS har fått ett svar.

/S

Av Sampabowie
Skrivet av Happa:

Den verkar ju bra, men i många recensioner står det att den låter mycket, stämmer det? Och om det bara är fläkten som är dålig, går det i så fall att fästa kylaren på den 120mm fläkten som jag redan har?

Har man otur så kan man få en pump som knäpper, men vad det verkar som så kan man skicka tillbaka dem och få en ny om så skulle vara fallet. Min låter ingenting alls i princip, man måste stoppa in huvudet och sätta örat emot för att höra den. Det är klart att du kan använda egna fläktar om du har

/S

Av Sampabowie
Skrivet av Happa:

Tack för svaren! Blir nog en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=482591. Någon som har en aning om den får plats i Corsair Carbide 500R Mid tower? Läste att den var ganska stor och det är ju bra om det får plats hehe.

Du har inte tankarna kring typ en Antec Kuhlers eller Corsairs slutna vattenkylningspaket för processorer? Tycker det är superbra pris på Antec Kuhler 620 nu som kan hittad för under 500-lappen! Jag kör på en 24/7 klock på 4,5Ghz och den överstiger inte 65 grader i OCCT Linpack.

/S