Inlägg

Inlägg som henkees har skrivit i forumet
Av henkees

Nybygge startas om oväntat

Tjänare!

Byggde ihop en dator i måndags och har fixat och trixat med drivrutiner. Jag tänkte först ge Windows 8.1 en chans. En nackdel jag stötte på är att det saknas drivrutiner till mitt trådlösa nätverkskort och även så startar datorn om helt oväntat. Har hänt vid spel, men även vid vanlig använding som t.ex. surfning. Det blir inte heller några felmeddelande eller bluescreen. Det fick mig att försöka installera Windows 7, men utan framgång. Vid början av installationen klagar den på att det inte finns någon drivrutin till dvdspelaren, musen slutar också fungera.

Självklart kan jag behålla 8.1, om nu jag får det att fungera ordentligt. Har installerat drivrutiner för chipset, grafikkort, ljudkort, nätverk och uppdaterat bios. Har även testat att göra ett minnes test och den hittade inga fel.

Finns det någon som har förslag på vad jag kan testa, främst för att få de oväntade krascherna att försvinna.

Operativsystem: Microsoft Windows 8.1
Processor: Intel Core i7 4770K
Processorkylare: Intel Standard
Moderkort: ASUS Z87-A - ATX
Minne: 2x 8 GB G.Skill Ares DDR3 PC-12800 1600MHz
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 780 3GB DirectCU II OC
Hårddisk: Kingston 120GB SSDNow V300, 2 x 500 Western Digital
Nätaggregat: Corsair PowerSupply (PSU) CX 600M 600W
Övrig kylning: 1x120mm insug och 2x80mm utblås i lådan
Övriga komponenter: ASUS DVD±RW

/Henrik

Av henkees

Det kostar 650 hos microsoft, då garanterar de att man får en fungerande tillbaka. Och hur som helst så blir det billigare än att köpa en ny, så det är inga problem. En kompis städade bort lite damm och skit i den, men ska själv ugnsbaka den, eventuellt använda värmepistol. Sen får jag kolla hur kylpastan ser ut att må.

Av henkees

Garantin har gått ut så jag förlorar inte den, då kan jag försöka fixa själv. Har sett "ugnsbakning" och ska nog försöka med det

Av henkees

Xbox 360 rrod

Hej, jag hade möjligheten att köpa en box med "red ring of death" billigt. Jag har sett lite reparerings filmer och läst på forum. Men grejen är den att så fort man försöker starta så börjar det blinka rött. Om det är ett överhettnings problem så borde väl problemet komma efter ett tag? Den har varit på service förut, och då installerades det en ny kylfläns ser det ut som. Någon som har en idé vad man kan testa? Ska försöka fixa själv och om det inte fungerar så skickar jag in till microsoft.
/Henrik

Av henkees

Min ena partition visas inte

Hej.
Jag har nyligen investerat en extern hårddisk som jag har flyttat över alla mina filmer etc på. Helt plötsligt så försvann min ena partition där jag har mitt andra OS på, det går att hitta den försvunna partitionen i partition magic och liknande. Varför hände detta så plötsligt när jag inte har hållit på med den partitionen överhuvud taget? Finns det någon som vet hur man löser det här?
Tack på förhand /Henrik

Av henkees

Jag är inte så insatt i gmail och synca mail överhuvud taget, så jag vet faktiskt inte. Jag har väldigt dålig batteritid på min lur, har kollat så att den sover och det gör den, stänger av internet och wifi när jag ska sova etc. Det blir ju lite spelande, ,lyssnande på musik och surfande, batteriet håller inte ens från morgon till kväll vid ganska mycket användande. Är det fler än jag som har så?

Av henkees

Ja det kan man, det finns program som man kan göra det direkt i telefonen med också

Av henkees

Htc desire frågor

Hej, jag köpte en Desiré igår, när jag har stängt ner alla apps med "advanced killer app" så står det att jag har 180 m ram tillgängligt. På HTC´s hemsida står det att Desiré ska ha 576 m ram. Med (m) menar de megabyte då? Och varför har jag bara så lite tillgängligt när alla program är dödade? Annars är jag jätte nöjd med telefonen
/Henke

Av henkees

En fråga angående Skype appen!
Det finns ett skype program till gamla sonyericsson bland annat, men när man ringer med den appen så ringer den upp ett nummer i vanliga telefon nätet. Så det kostar ju ändå! Iphone har ju inte så, så min fråga är om Androids skype är som i Iphone, eller ringer upp ett nummer.
Tack på förhand.

Av henkees

Hejsan. Ja 3GS ska likna 4G ganska mycket, men hårdvaran kommer ju vara bättre i 4G. Tex 5 megapixels kamera med blixt, OLED skärm, antagligen snabbare processor och mer ram. Man kan skriva i både liggande och stående med både Iphone och Desire, synk med outlook vet jag inte, Iphone använder ju säkert Itunes och Desire Googles kalender. Redigera dokument går nog på båda.

Det finns ju flygplansläge så att man inte kan ringa/ta emot samtal eller skicka sms, om det är det du är ute efter?

Av henkees

Iphone 3GS vs HTC Desire

Tjena, jag vet att det finns många trådar om det här men vill ha personlig hjälp
Jag ska köpa ny mobil och tycker att antingen Iphone 3GS eller HTC Desire. Jag surfar och spelar ganska mycket, använder program som msn och facebook. Jag har testat facebook på både android och iphone och tycker iphones version verkar bäst, msn vet jag inte. Nu när os 4 har kommit till iphone kommer ju även den ha stöd för multitasking. Jag tycker iphone verkar som en roligare telefon, dock har jag inte testat desire särskilt mycket. Finns det någon som har testat båda två och kan ge mig för och nackdelar?
/Henrik

Av henkees

Jag tycker min processor funkar bra än så länge, men det skulle inte vara fel med en snabbare. Är den här Komplett.se - AMD Phenom II X6 1090T Black Edition något att rekommendera? Jag har AM2 socket idag, behöver jag köpa nytt moderkort om jag ska köpa en sån processor? Men om jag skulle köpa ett 5770, klarar min dator dagens spel då på högsta grafik? Den klarar Modern Warfare 2 på maxad grafik, men inte saboteur tex.

Av henkees

Ok. Vad ska man köpa då? Sapphire, Asus, xfx, powercolor?

Av henkees

Att skärmen blir svart och det kommer upp felmeddelanden om drivrutiner och sånt, men inte när man spelar. Många har skrivit om det på olika trådar. Annars verkar det ju bra.

Av henkees

Jag har kollat lite på 5770, det verkar ju bra, men har sett trådar med folk som upplevt problem när de inte spelar, det vill säga surfar etc. Det kanske var förr och det har fixat sig?

Av henkees

Val av grafikkort!

Tjenare. Jag ska köpa ett nytt grafikkort och behöver lite råd om vad som är prisvärt mm. Idag har jag ett ATI HD RAEDEON 3650 512 mb, AMD Phenom x4 2,2 ghz, 4 gig ddr2 ram och Windows 7. Det jag har nu har funkat bra men är nu i behov av bättre. Skulle ni kunna ge tips på bra och prisvärda grafikkort, helst ATI och under 2000 kr.
Tack på förhand /Henke