Inlägg

Inlägg som sirnicke har skrivit i forumet
Av sirnicke

Att köra DC2-kort i SLI/CF är en ohyggligt dålig idé - just på grund av värmeproblemen som kan uppstå.

Av sirnicke
Skrivet av Kent:

1# Det är ju inte klart än. Som jag har fattat det har TS kvar sina kort och har inte accepterat dealen än.

2# TS har köpt 2 st grafikkort som inte fungerar som dom ska. Det är inte solklart om det är mjuk- eller hårdvarubaserat, därför bör TS kunna göra en reklamation. Kan/vill inte Proshop reparera/byta ut korten kan TS välja häva köpet. Då ska han få köpsumman - evt. nyttoavdrag. Dock kan han kräva ränta, skadestånd och ersättning för eventuella resor, emballage mv.

#1 #12391536

#2 Att det rör sig om drivrutinsproblem har väl TS varit konsistent med hela tiden? Vad som kommer hända vid reklamation är högst oklart, reklamationer som handlar om mjukvara är väldigt sällsynta och utgågen alltså oklar. En kvalificerad gissning är att det inte kommer bli en dans på rosor.

Av sirnicke

Yesbox, Inet Stockholm hade när jag var där senast en U2711 i hörnet med Vox-datorerna.

Av sirnicke

Nej.

Av sirnicke
Skrivet av Kent:

Givetvis har du rätt till alla pengarna minus evt. nyttoavdrag. Dock kan du kräva skadestånd då korten inte har fungerat som dom ska så det borde jämna ut sig. Verkar ju som att Proshop accepterade din reklamation och då är det ditt inköpspris som gäller, inte vad grafikkorten kostar idag.

Notera dock att TS och Proshop har gjort upp saken utanför konsumentköplagens ramar.

Av sirnicke
Skrivet av Lasergurka:

*suck* Nehepp...nu ändrade de sig till att det var aktuellt pris jag kan få 80% av, så blev ett mail till konsumentvägledaren om hur jag ska fortsätta detta ärende.

Vore intressant om någon här kunde förklara VARFÖR det är otänkbart att reklammera en vara om det är mjukvaran som felar istället för hårdvaran? Resultatet är ju det samma, ur lagligt synvinkel borde det väl inte spela någon roll om korten klockar ner sig pga att kylaren är defekt och korten blir överhettade, eller att drivrutinerna är otillräckliga. Oavsett anledning får man kommer man till samma punkt; Varan har ett fel som inte beror på konsumenten, utan är ett fel från tillverkaren.

Vore spännande att höra hur ni tänker om detta.

Mjukvarufel är, eftersom det inte rör sig om fysiska och konkreta fel, ett något "fluffigare" område där det inte finns klara (om alls) riktlinjer för hur man hanterar ärenden.
Kan man vänta sig att drivrutiner blir fixade inom ett halvår? Hur pass måste det fungera för att vara tillräckligt? Hur har andra grafikkort varit på dessa punkter ur ett historiskt perspektiv? Har du haft skäl för att vänta dig att det fungerar felfritt efter fem månader?
(Notera att jag inte vill antyda något, utan exemplifierar bara några av de frågor som känns aktuella.)

Det är som sagt nytt farvatten, och att få en rekommendation från ARN kan komma att ta ett tag. Jag råder dig fortfarande att gå med på att låta Proshop återköpa korten för 80% av nypris - det är gott nog. Notera också att 80% är vad de får själva när de säljer ett kort (resterande är moms) - så de gör tveklöst en förlustaffär på det hela.

Av sirnicke

Uppenbarligen räcker det med att en butik nämner ett ord (IPS, mekaniska brytare...) i samband med valfri lågprisprodukt så köper folk som galningar...

Av sirnicke
Skrivet av Spaderkung:

Det är vad jag också har hört.
Känns surt att köpa ett DC2 för över 5000 kr nu när jag har reserverat ett DC2 TOP för ca 4700 kr

Du kan ju däremot höra med samma återförsäljare (om de har fått in OC-kort) om att byta, och dra av mellanskillnaden på priset.

Av sirnicke

Är onekligen lockande att köpa en UX32VD och sätta in en 8GB-sticka och en 256GB SSD!

Av sirnicke

Att dra in ARN blir hur du än gör en väldigt tidskrävande process (och kommer definitivt kosta mer än det smakar), så att låta Proshop återköpa korten för 80% av det ursprungliga priset verkar som en väldigt förmånlig deal.

Att reklamera för drivrutiner känns inte heller speciellt lovande, och är så vitt jag vet ett helt nytt område. Rent spontant tror jag att det kommer bli knepigt att få igenom ditt yrkande.

Av sirnicke
Skrivet av Kent:

Yepp det går inte plocka av foten. Riktigt idiotiskt design där knappar osv. sitter i foten 0_o

VESA på foten måste vara så dumt designat det bara blir. Nej, akta er för den här skärmen, vem vet vad mer det finns för designmissar.

Av sirnicke

"foten har även VESA 100 mm infästning undertill för väggmontering."

The fuck?

Av sirnicke
Skrivet av kf:

Personligen så förstår jag inte varför jag skulle vilja skylta med att jag har köpt "Premium". Jag köpte det enbart för att det var ett ekonomiskt fördelaktigt sätt att få alla map-packs, speciellt eftersom jag gav ~200:-. Markeringen efter man blivit dödad av en med "Premium" känns bara larvig. Varför har utvecklingstid lagts på sådant trams? Varför inte istället se till att designa ett vettigt användargränssnitt, implementera funktioner som borde vara standard i alla shooters samt fixa buggar som spelet dräller av.

Utvecklingstid har lagts på sådant "trams" för att det drar in pengar, vilket i slutändan tillåter DICE att satsa ännu mer pengar i sina spel och göra dem ännu bättre.

Av sirnicke
Skrivet av muSashi:

Fick hem mitt ersättningskort idag i form av ett GTX 680 DCII TOP, provade att köra igenom det i 3dmark11 och fick följande resultat:

http://i.imgur.com/F8w7N.jpg

Är mer än nöjd med kortet, det är väldigt tyst och svalt, kan inte höra någon form av coil whine. Blir inte mer än 60 grader varmt i full load och idlear runt 28-30.

Ersättningskort för vadå?

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke
Skrivet av Ninjaflipp:

Beställde precis ett från vår leverantör innan jag gick hem från jobbet. Får det för 4750 kr ink moms, helt ok. \o/

Vet dock inte när det dyker upp.. troligtvis aldrig.

Beställde ett för 4 790 för 1½ månad sen, så det blev väl en månads väntan

Av sirnicke
Skrivet av Ninjaflipp:

Får hoppas att kortet dyker upp någonstans någon gång snart, börjar bli segt att sitta och vänta... stod att det skulle dyka upp den andra Juli, men det lär ju skjutas upp.

Tänkte för övrigt lite på vikten och storleken på kortet; hur farligt tror ni det är egentligen? Såg ett annat grafikkort idag på jobbet med DC-kylningen och det var ju helt seriöst gigantiskt och när jag såg det sitta i en dator så såg det helt... böjt ut. Skulle det vara en bra idé med extra stöd för kortet tror ni?

Gäller att reservera om du vill ha ett!

Av sirnicke
Skrivet av Zotamedu:

Jo den täcker ursprungliga fel enligt den definition för ursprungliga fel som ges i lagtexten. Det är ett antal paragrafer som beskriver vad som anses vara ett fel och det är inte bara att den är trasig. Sen finns det ju juridiska fel och så vidare som också innefattas men det är inte riktigt relevant här. Jag har läst igenom lagtexten ett antal gånger så jag vet vad som står där.

Enklast är att göra som TS har gjort och maila tillverkaren och föklara vad som hänt. De borde ha någon sätt att återställa BIOS även om det kräver att man trycker på massa hemliga knappar och gör en liten regndans.

Hur pass mycket det än tar emot inombords tänker jag inte fortsätta diskutera saken här, då det inte riktigt kan hänföras till ämnet. Men fortsätt gärna i PM, om du känner för det.

Av sirnicke
Skrivet av Zotamedu:

KKL är helt oanvändbar efter 3 år så den hjälper inte. Sen gäller den bara för ursprungliga fel, alltså datorn som när man köpte den. Har svårt att tro att den skulle täcka in BIOS-uppdateringar. Det får i så fall ligga under garantier.

Att modellen är 4 år gammal innebär dock inte att datorn är inköpt för mer än tre år sedan.

Vad som är ursprungsfel eller inte har debatterats otaliga gånger, och dessutom täcker KKL (till skillnad från vad de flesta verkar tro) inte bara ursprungsfel. Men, kan vi skjuta upp den diskussionen tills det får relevans i ämnet?

Av sirnicke

Civilization V: Gods & Kings!

Av sirnicke
Skrivet av Lasergurka:

Jo, fast är ju rätt väl kännt att det är 7970s drivrutiner som strular, men kan väl samla på mig "bevis" om det skulle hjälpa.

Det jag frågade var om de tar emot reklamationer som handlar om dåliga drivrutiner, eller om de inte räknar det som ett fel på kortet (finns flera som argumenterar så), och det fick jag inget svar på. Vill inte skicka in kortet för att sedan få en räkning för undersökningskostnaden, i fall att de inte räknar drivrutiner som ett fel, och inte hittar något annat fel på korten...

Sen att de tar en vecka på sig att svara, och då skickar ett svar som är helt orelevant.

Det du får försöka göra är ju att samla ihop kopiösa mängder foruminlägg, och framförallt artiklar och nyheter från olika sidor, om hur dåligt drivrutinerna fungerar. Det gäller att hitta någon slags samband bland alla fel, för att styrka att det verkligen är fel på drivrutinerna.

Att sedan deras kundtjänst beter sig som a-lagare får väl de själva står för. Fast jag måste tacka - jag kommer definitivt inte handla på Proshop inom en väl överskådlig framtid