Inlägg

Inlägg som ingenjören har skrivit i forumet
Av ingenjören

Okej mina synpunkter som haft androidtelefoner sedan Htc Desire (juni 2010). Sitter idag på en Galaxy S3. Note 2 skeppas väl med Jellybean mig veterligen. Dock tycker jag noten är väldigt stor. Men vill du veta vad seriösa recencenter tycker så kan du kolla in swedroid.se. I forumet kan du dessutom ställa frågor till människor som idag äger en Note II.

/Mr T

Av ingenjören

Jag betalade ca 2250:- för ett Gigabyte GTX 660 Ti OC på CDON. Dock byggde jag ett m-itx system och ville hålla nere energiförbrukningen (landade på 430W modulärt nätagg från be qiuet). Det räcker iaf för att köra den typen av spel jag spelar, typ total war spel samt XCOM...Hoppas bara att det orkar med ROME 2!

Av ingenjören

Jag sitter idag på ett be quiet! Pure Power L8 430W 80+ Bronze Modulär. Verkningsgraden ska vara som bäst uppåt 88 %. Mitt grafikkort är ett Gigabyte GeForce 660 Ti OC. PSU:n har alla säkerhetsfunktioner man kan drömma om, men kommer det dö en tidig död pga att jag maxar det? Övriga komponenter i datorn är:
m-itx kort från gigabyte (H77),
8 gb ram
1 SSD 120 gb
HDD på 500 gb
i5 3570K
Cooler MasterElite 120
Ingenting är överklockat...(förutom grafikkortet som är fabriksöverklockat)

Av ingenjören

Jag inskaffade ett 660 Ti OC från Gigabyte då jag kom över det för ca 2200:- på CD-ON med en SWEC rabattkod. Mitt problem var just att jag hade ett trevligt modulärt nätagg på ca 450W och därmed inte hade nog med kräm för ett 7950. Dessutom byggde jag ett m-itx system. Är iaf nöjd med det...

Av ingenjören

Läs igenom recensionen jag länkade innan. Den tar upp ojämnheten i levererade fps, inte bara medelvärdet. Riktigt intressant läsning faktiskt. Känns betydligt mer djupgående än idg:s artikel...

Slutsatsen är iaf:
Vid användande av Win 7 är förmodligen 7950 ett bättre val
Vid användande av Win 8 är förmodligen 660 Ti ett bättre val.

Av ingenjören

Läs följande innan du väljer ett 7950 framför ett 660 Ti!:
http://techreport.com/review/23981/radeon-hd-7950-vs-geforce-...

Av ingenjören
Skrivet av Derox:

Nej, man har visat att vissa sålda telefoner hade problemet med antennen, inte alla, vissa på Apple har sagt sagt att det beror på att ramen på vissa telefoner har saknat ett lager av nått skyddande ämne.

Multitasking är inte ebgränsat till 4 applikationer åt gången.

Vad jag läst är att multitaskig är begränsad, för att citera sidan mobil.se:
"Begränsad multitasking
Möjligheten att köra program i bakgrunden är dock begränsade och gäller inte alla funktioner. Apple har tidigare pratat om att multitasking drar batteri och påverkar prestanda så för att lyckas erbjuda multitasking har man angivit sju olika funktioner som applikationer kan använda när de ligger i bakgrunden.

Det första är strömmande ljud, vilket gör att Spotify nu ska kunna ligga i bakgrunden och spela musik samtidigt som du till exempel surfar i telefonens webbläsare.

Nummer två är ip-telefoni, så att man kan vara tillgänglig och ta emot samtal till exempel via Skype och fortsätta prata även när man vill surfa eller kolla mejl samtidigt. När samtalet är aktivt så visas en röd markering längst upp på skärmen som påminner dig om att samtalet är aktivt, precis som vanliga röstsamtal visas idag."

Av ingenjören

Är du vänsterhänt?

Om du vanligtvis använder vänster hand bör du fundera på att köpa en Desire istället. Det har nämligen visat sig att då man håller i en Iphone 4 med vänster hand är risken stor att man kommer åt ett speciellt ställe på metallramen rund telefonen (som även är en antenn) och därmed "kortsluter" antennen. Detta ger extremt dålig mottagning. En annan nackdel med nya Iphonen är att det är glas på fram och baksidan vilket leder till många fina fingeravtryck på telefonen. Snyggt men praktiskt? Annars är det en fin telefon med marknadens bästa skärm. Även kameran ska vara riktigt bra Iphone 4. Multitaskig är dock begränsat till 4 applikationer åt gången. En annan "nyhet" är att du kan byta bakgrund i menyn (vilket är standard på alla telefoner idag). Telefonen kostar idag 699:-/månad om du ska köpa den med abonnemang hos tele2. Ska du köpa den kontant får du nog räkna med lite över 8000 vilket är ungefär dubbelt så mycket som desire. Är den dubbelt så bra? Jag tycker verkligen inte det.