Inlägg

Inlägg som Fakkahe har skrivit i forumet
Av Fakkahe

Tycker det är lite dåligt att ni ej har med I5 4690k. Men ni har I5 3570k. Förövrigt väldigt bra test som alltid, tackar för denna läsning!

Av Fakkahe

Sökes funktionsduglig laptop

Hejsan

Söker en laptop åt min mor. Vi har en budget på 4.000kr. Skriv gärna vad ni har för något. En med SSD hade varit att föredra.

Mvh

Läs hela annonsen här

Av Fakkahe

https://www.inet.se/produkt/2205434/acer-24-predator-xf240h

Denna rekommenderas, visserligen krävs lite ändring utav bildinställningar för att få en bra bild men efter det så kan jag inget annat än att praisa denna skärmen då den är så prisvärd samt att den är på rea nu

Mvh

EDIT: Såg 2 min efter jag postade denna att du va ute efter GSYNC. Denna har då endast Freesync.

Av Fakkahe

Herregud vilken spänning ni har till CPUn, 1,448 är otroligt högt. Har ni försökt att överklocka processorn? Gå in i bios och sätt volten manuellt på 1.250 och testa igen. Garanterat att den klockar ner sig pga värmeutvecklingen

"As a general guideline: a CPU voltage of 1.35V is acceptable for driving everyday overclocks of the AMD Ryzen processor. Core voltages up to 1.45V are also sustainable, but our models suggest that processor longevity may be affected. Regardless of your voltage, make sure you’re using capable cooling to keep temperatures as low as possible.

While there are never guarantees with overclocking, the majority of users should find that an 8C16T AMD Ryzen processor will achieve 4.2 GHz @ 1.45V of CPU voltage. Advanced and accomplished overclockers trying to push record frequencies may find more headroom by disabling cores and disabling SMT on motherboards that offer the option in the BIOS."

Av Fakkahe
Skrivet av Irrationell:

I fallet pistaschnötter avser 650kcal per 100g nötter utan skal.
Innehållsförteckningar ska alltid skrivas för den del av produkten som är menad att man skall äta (om inget annat nämnts) och ingen förväntas äta skalen på nötterna.

I en burk tonfisk i vatten avser innehållsförteckningen bara tonfisk, det är inte meningen att man ska sörpla i sig vattnet, men har man exempelvis tonfisk i tomatsås så ingår såsen i maträtten och då avser "per 100g" tonfisk+tomatsås.

I de fall där det är tveksamt, brukar detta förtydligas. Pizzadeg + burk tomatsås i samma förpackning har t.ex. ofta ett näringsvärde för deg och ett för sås, alternativt ett näringsvärde som förtydligar att det handlar om deg + sås i de proportioner som förpackningen innehåller. På tonfisk i olja där man kan tänkas äta oljan brukar det stå något i stil med (obs. gäller avrunnen tonfisk)

Bugar och bockar till en bra förklaring. Nu kan jag gå vidare med mitt liv och inte leva olyckligt ovetande

Av Fakkahe

Pistaschnötternas mysterium [behöver hjälp att tolka innehållsförteckningen]

Tjena!

Jag har 100gram pistasch nötter här hemma. Kollar nu på innehållsförteckningen där det står att det är 650kcal per 100g. Betyder detta då med skal? Eller äre näringsinnehållet på bara nötterna? Har undrat detta rätt länge nu.

Mvh

Av Fakkahe
Skrivet av Heresh:

jag tänkte mig 12 500 för allt, har även ett riktigt bra skrivbord som du kan köpa med för 500 spänn, kan gå ner mer vid en Snabb affär

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr är detta alldeles för mycket för mig, jag kan max sträcka mig till 8 tusen. Antar att din setup inte ligger inom min budget tyvärr, men tack för visat intresse

Av Fakkahe
Skrivet av Heresh:

@Fakkahe: hej, jag har en helt komplett PC som jag vill bli av med. allt är köpt i maj 2017 så de rätt nytt och självklart finns kvitto och kartonger/förpackningar kvar.

här är specsen
Chassi - Phanteks p400
Moderkort - Asus Prime B350 plus
Processor - AMD Ryzen 1500X 3.4 Ghz
Processorkylare - AMD Wraithcooler 2017
Grafikkort - MSI RX480 8GB Gaming X
RAM - Corsair Vengence 2666Mhz 8GB
SSD - Crucial 275GB MX300
HDD - 600Gb
Nätaggregat - E.V.G.A Supernova 750W
Windows 10

Skärm - Acer G247HYU WQHD
Mus - Razor Diamondback 2017
Asus Tangentbord
Högtalare - Logitech Z333

Det låter självklart intressant, men det handlar mestadels om priset. Vad hade du i åtanke?

Mvh
Sebastian

Av Fakkahe

Stationär dator sökes

Hallå där!

Söker en stationär dator för runt 5-6k, ska kunna hämtas på fredag vid löning. Datorn ska även finnas i småland eller vid angränsande län.

Jag tänkte något i stil med

CPU: I5/7 4000K Serien
GPU:Nvidia 700/900 eller AMD r9 200/300
RAM: 16GB inga krav på mhz
PSU: Inga direkta krav, så länge den orkar med att driva
HDD/SSD: SSD är ju att föredra men kan tänka mig en vanlig HDD
Chassi: Inga krav
MODERKORT:inga krav så länge de finns möjlighet att överklocka och kylningen på vrm finns.

5-6k är bara ett riktpris, har du tangentbord samt mus och skärm kan jag tänka mig att gå upp i pris. Kan möjligen åka längre ifall jag finner det intressant.

Ha en bra dag och tack för du tog din tid att läsa detta!
Mvh
Sebastian

Läs hela annonsen här

Av Fakkahe
Skrivet av bobzombie:

Uppdatering.. testade hela dagen igår att installera W10 tog ur hårdvara och testade men lyckades inte iaf. Men tänkte slänga upp en annons på den, men vet inte hur jag ska sätta priset! listar allt igen. 4690k, asus z97-ar, 16bg corsair vengeance 4x4, intel 510 120gb, 1tb wd green, be quiet 580w gold agg, gigabyte wf3 960 2gb, noctua nh u12(äldre modellen med två fläktar) fractal design define S och en Benq xl2411t 144hz skärm. Tänkte mig 4500kr lr bud?

Ha det gött

5000 låter rimligt, sålde min dator i sign för 7.5k inkl 27" ips skärm för något år sedan

Av Fakkahe
Skrivet av Aser:

Råkade trycka på blockera nedladdning när jag var inne på humble bundle och skulle plocka ner några APK:er och kan nu inte ladda ner dessa från sidan längre. Hittar verkligen inget sätt att administrera blockerat innehåll på och börjar så smått bli halvt vansinnig på eländet. Tar tacksamt emot tips/hjälp!

Om du rensar cache samt data så bör det återställas, alternativt ominstallation utav chrome

Av Fakkahe
Skrivet av m4gnify:

Allt som postas på framsidan är väl inte nyheter ändå. Kan väl vara kul för de som är intresserade.

Det mesta brukar vara nyhetsrelaterat, förstår inte vitsen att streama ett ps4 spel på sweclockers. Ännu mer varför är detta på första sidan. Kanske bara jag som är lite gnällig

Av Fakkahe

Destiny har väl funnits ett tag nu? Varför är detta en nyhet?

Av Fakkahe

Läste just detta på facebook, ska bli intressant att se

https://i.gyazo.com/d89177cb9a8d8d570e40f6a18a86a23b.png

Av Fakkahe

Välkommen tillbaka AMD!

Av Fakkahe

Tog bort en kylare från en gammal AMD 939a utan att ha värmt upp kylpastan. Varenda pinne på CPUn vart böjd samt att den satt fast som klister på kylaren. Det va ingen rolig dag.

Av Fakkahe

Släpper du det för 450 inkl frakt?

Av Fakkahe

"Efter åratal av nederlag säger sig AMD vara att återta prestandasegmentet med arkitekturen Zen, som ska marknadsföras som Ryzen och hålla jämna steg med Intels åttakärniga Core i7-6700K."

Ryzen skulle väl gå upp mot i7-6900? Hörde jag helt snett?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fakkahe
Skrivet av Howardflynn:

Tjena!

Hade nyligen ett problem med tempen på min nya i7 6700k. Men det löste sig efter att jag ställde ner volten som låg på 1.375 direkt efter jag satt in den ( satt den på 1.25).

Så nu kommer jag till det konstiga.. Jag har valt bort auto på vcore volten i BIOS och satt den på 1.25. I BIOS visar den 1.25 som jag valt men när jag kollar på CPUID så säger den max value 1.401.. Asså vad är det jag gör för fel? har resetat bios till default och sen bara ändrat vcore och inget annat, men ändå så gör den såhär..

Har även provat att använda mig av andra program som visar volten men ändå får jag samma siffror..

Volten ligger väldigt lågt när jag bara surfar eller så, men såfort jag drar igång ett spel så går den upp väldigt högt, snittar runt 1.37v och max är alltid 1.401. Sjukt konstigt..

Kan det hjälpa att köra om datorn helt från scratch? Har inte gjort det sedan jag bytte från i5 6600k till i7an.

Snälla hjälp mig, jag vettifan vad som är fel och börjar bli sjukt trött på detta.. Vill liksom inte bränna min nya i7a och även kunna klocka den i framtiden om det skulle behövas, (vilket jag aldrig skulle gjort nu när volten spökar såhär).

Mitt moderkort är Gigabyte Z170-GAMING K3 och ja BIOS är uppdaterat.

Har du kollat LLC?

Av Fakkahe

Vernee Apollo Lite någon som har?

Hallå där i julmörkret!

Tänkte se ifall någon har/beställt Vernee Apollo Lite, väldigt bra telefon för lite pengar 2000:- är ju nästan för bra för att vara sant för specsen man får, Mediatek X20 10core, 4gb ram, T880 MP4 GPU. 95k score på antutu.
http://www.vernee.cc/apollo-lite/overview.html

Iallafall, vart har du beställt den ifrån och hur lång tid tog det för dig att få den samt är du nöjd med den? Billigaste alternativet verkar ju vara att beställa den ifrån hongkong då den bara kostar 1500kr med frakt, dock med en leveranstid på nästan en månad vilket jag är skeptisk till. Finns ju i vissa "EU Warehouse" dock går ju priset upp med nästan 500kr ifall man beställer därifrån.

Sidor jag har kollat på och verkar legit:

http://www.antelife.com/eu-warehouse-vernee-apollo-lite-4gb-r...

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_351832.html

http://www.tomtop.com/vernee-2160/p-p1477b-eu.html

Just för tillfället låter tomtop mest attraktivt. Betalar gärna 1950kr inkl frakt från tyskland då det borde ta runt 4 dagar för att få telefonen.

Ifall du är intresserad så lägger jag även till en youtube länk nedanför så du kan se själv ifall detta lät intressant