Inlägg

Inlägg som Fakkahe har skrivit i forumet
Av Fakkahe
Skrivet av griid_83:

tror det är ignition du söker, svenskt
bilspel

De va det tack så mycket!

Av Fakkahe

Letar efter ett gammalt bil spel!

Hejsan, som trådnamnet säger! Jag letar efter ett racing spel där man hänger ovan för bilarna, det enda jag kommer ihåg va att ikonen va en rund ring med ett blixt i.

Ifall någon vet va detta heter skulle jag vara tacksam!

Mvh

Av Fakkahe
Skrivet av zxhosting:

I vilken patchen prata vi om jag testa det här för ett par år sen men fick det inte att funka så bra.

I patch 1.50 va det visst! Ber om ursäkt!

FEATURES
- Added the ability to use widescreen resolutions.

Source: http://www.bf-games.net/downloads/2489/battlefield_2142_patch...

Av Fakkahe
Skrivet av zxhosting:

Battlefield 2142 äger och alla Crysis spelen med.

Hoppas att dom kan modda om Battlefield 2142 så att den klara högre Skärmupplösning.

Detta går att lösa! I senaste patchen lanserade EA widescreen support! Jag sitter och spelar i 1920x1080! Det enda du behöver göra är att uppdatera spelet och följ guiden, när du är klar så lägger du till +fullscreen 1(Alt. +widescreen 1) +szx 1920 +szy 1080 på genvägen!

Skrivet av hasenfrasen:

Dags att damma av sin Baur H-AR?

Använder den just nu

Av Fakkahe

Battlefield: 2142 Reincarnated

http://i.imgur.com/eFQmoMZ.png

Hej Sweclockers!

Som många vet stängde EA portarna för många gamla godingar i battlefield serien, samt några andra speltitlar(Se "Code" för att sevilka spel som det sved extra mycket på)

Battlefield 1942 for PC and Mac (including The Road to Rome and Secret Weapons of WW2 expansions) Battlefield 2 for PC (including Special Forces expansion) Battlefield 2: Modern Combat for PlayStation 2 Battlefield 2142 for PC and Mac (including Northern Strike expansion) Battlefield Vietnam for PC Command & Conquer 3: Tiberium Wars for PC and Mac (including Kane’s Wrath expansion) Command & Conquer: Generals for PC and Mac (including Zero Hour expansion) Command & Conquer: Red Alert 3 for PC and Mac Crysis 2 for PC Crysis for PC Crysis Wars for PC Medal of Honor: Allied Assault for PC and Mac (including Breakthrough and Spearhead expansions) Star Wars: Battlefront for PC and PlayStation 2 Star Wars: Battlefront II for PC and PlayStation 2

Source: http://www.ea.com/news/update-on-ea-titles-hosted-on-gamespy

Detta gjorde så att du inte kunde spela online och va tvungen att dra ut internet hela tiden för att ens kunna spela offline. Men nu har 4 stycken som kommer från USA programmerat en egen stats server som skall ersätta EA stats server samt master, detta har dem gjort på sin egen fritid och egen bekostnad, pga av att det är på deras bekostnad så blir pingen lite lidande för folk i europe, folk från europe har ganska hög ping(har 200 men sitter på mobilt internet) dock så arbetar dem på att flytta server så alla spelare från europe får bättre ping!

Det enda du behöver göra för att få detta att fungera är att ha spelet(ifall det funkar piratkopierat låter jag vara osagt för jag vet inte) samt följa denna guiden. Det är viktigt att du följer stegen exakt och patchar till senaste versionen. Det nya map packet är viktigt att ha med då online servrarna har tillagda maps.

Efter du har följt denna guiden så kommer du att kunna skapa nytt online konto och logga in utan problem samt få ranker och uppgraderingar, dock så går det lite snabbare att få ranks än old offical servers(multiplier x2). Vilket är ett plus för mig i alla fall!

Dethklok kallas communityn(verkar vara i min åsikt en veteran community, tror min vän är yngst(19) snittåldern är runt 25-50, dock så är den relativt liten men underbar, men det brukar vara runt 20-25 spelare online varje dag runt 7-8 på kvällen. Dem har en egen teamspeak server(Ip: 75.127.11.194:10002) ifall du behöver hjälp eller inte förstår något på guiden eller bara har några frågor, dem är väldigt aktiva!

VI SES DÄR!

För mer information tveka inte att surfa in på deras forum och titta på BF2142 sektionen!
http://dethklokclan.enjin.com/home

Av Fakkahe

Köper den gärna annars för 150 + frakt(Förskottsbetalning via swish)

Av Fakkahe
Skrivet av Destromath:

Först och främst att hävda att ÅF "käkar svamp" är bara oförskämt, det gör dom inte mer uppmanade att hjälpa dig om du är otrevlig, här skall du dock stå på dig, om det nu är så att du verkligen fått fel grafikkort, står det gtx980 på lådan eller vad står det? Om det inte gör det så ge dom den informationen med för då har det uppenbarligen blevit fel i deras plock.

Va det bara jag som tyckte det va roligt?

Av Fakkahe

Philips 274E5QHSB 27" Full HD IPS

Tjena, säljer denna skärm då det va 144hzare jag va ute efter. Ny kostade denna 2,800kr. Haft den i 2 veckor använt 1 har kvitto kvar!

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm/...

Hämtas endast eller skickas men då står ni för frakten.

Bud börjar på 1.500kr eller säljes direkt vid 2.000Kr låda samt kablar medföljer

Läs hela annonsen här

Av Fakkahe

16GB Minne hjälp en nörd i nörd!

Hej! Jag söker 16gb dd3 minne i 1600mhz eller högre! Vettig peng endast och helst runt värnamo trakterna, har runt 750 kr men pris kan diskuteras. Behöver dessa omgående!

Betalar frakt och vara via swish, samt fårs en då jag ej tyckte om den (KÖPTE EN PREFORMANCE MX): ADX Firepower A01 är en optisk datormus som passar bra för gaming. Den har 4 knappar och en Pixart optisk sensor med justerbar dpi (bildpunkter per tum) för bra precision.

Kaka och Kaffe kan bjudas på!

Mvh!
Sebastian

Läs hela annonsen här

Av Fakkahe

Jag rekommenderar OxygenOS ist för CM12S. Använder det och är jättenöjd! Batteritiden är väldigt bra!

https://oneplus.net/se/oxygenos

Av Fakkahe
Skrivet av Jfqvist:

Vilket märke och typ av ris rekommenderas?
Uncle Bens? Jasminris?

Skickades från m.sweclockers.com

Eldorado!

Av Fakkahe

Utan problem!

Av Fakkahe
Skrivet av Främling:

Finns ju mängder med builds för varje klass. En bra start är att ta många "life" noder. PoE regeln nummer ett är FÖRSVAR. Det gäller ju att överleva.

Kolla forumets templar-del nedan:
http://www.pathofexile.com/forum/view-forum/41

Jag ville köra med "staff" så jag kör med builden nedan på en gubbe:
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1133472

PoE handlar om att göra flera gubbar... så är man missnöjd är det ju bara att göra en till!

Tackar för informationen! Ja men finns det ingen riktlinje hur man ska gå tillväga? Vilken som är mest "noob" friendly så att säga!

Av Fakkahe

Path of Exlie, Behöver råd!

Hej alla sweclockare!

Har nyss upptäckt detta underbara spel, dock vet jag inte hur jag ska lägga mina skillpoints eller vilka spells jag ska köra med. Just nu är jag level 6 templar och spelar med en polare som är ranger. Kan någon säga hur jag ska specca min gubbe för att inte förstöra den? Eventuellt länka någon guide som visar basic!

Jag har erfarenhet av hack'n'slash sen innan, så jag är ju inte "riktigt" noob om man man uttrycka sig så. Jag spelar mycket diablo(1,2,3) samt torchlight II och titan quest!

Tack!
Mvh,
Sebastian

Av Fakkahe

Det låter ju inte som att du har kortslutit det utan att det va en defekt h100i, man ska väl inte kunna kortsluta en pump bara genom att koppla in den låter väldigt skumt tycker jag.

Kommer ihåg när jag hade fått min nya h80 från corsair, den va defekt redan från början. Kunde inte koppla in en fläkt i högra fläktporten. Den värvade upp och stannade sedan. Kunde inte heller sänka värvtalet med knappen på pumpen, slängde den fast den va helt ny orkade inte med en RMA som jag får betala frakten för, att skicka till nederländerna är inte billigt, om jag minns rätt skulle det kosta runt 450kr för att skicka ner den. Köpte även ett par nya ram minnen för mindre än 2 veckor sen, ena stickan funkar medans andra får BSOD innan datorn hinner starta. Litar inte ett piss på corsair längre.

Mitt tips till dig är ifall du har garanti kvar är att skicka tbx den till återförsäljaren och köpa en NZXT kraken x60 istället

Av Fakkahe
Skrivet av DataDidde:

Varför stänga av speedstep? Jag har alltid kört det och som jag har förstått det finns det bara fördelar.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad är det som gör att det blir fördelar? Jag förstår att man kan se fördelarna med strömsparningen, men skall du överklocka är det ett faktum att du måste ha så stabil volt som möjligt. Speed Step sänker volten, spänningen, klocken, vilket inte är rekommenderat ifall du vill ha en stabil överklockning. Speed step har alltid gett mig problem när det kommer till detta.

Efter all denna tid framför datorn i försök att överklocka har jag alltid haft problem med alla powersavings options då dem orsakar instabilitet, visst du kan säkert hitta ett sätt att ha någon power saving feature i gång med en stabil klock men det är inte mödan värt IMHO, ifall du ska överklocka får du vara beredd på att datorn kommer dra mer ström och kommer kosta 50 öre mer i månaden.

Må väl,
Sebastian

Skrivet av superfisk:

Tack för tipsen! men jag har några frågetecken bara.
När säger att jag ska stänga av offset, menar du då följande inställningar?:
system agent voltage offset
analog i/o voltage offset
digital i/o voltage offset

andra saker jag undrat om i bios är hur man ska ställa in cpu cache ratio och cache voltage?
Även initial/eventual cpu input voltage

Har nu förövrigt sänkt volten till 1,37 och har fortfarande 48 i ratio. Men det är inte så stabilt, bsod efter en stund i prime 95

Ajjemen alla offset options, jag antar att du kan ha dem flesta på adaptive offset så det justerar sig automatiskt men jag föredrar att ha dem på den lägsta möjliga nivån.

Angående cpu och cache så har jag snarlik volt samt klock på cpu och cache. Just nu sitter jag med x48(4788.99MHZ) i CPU(VOLT:1.319 och x48(4788.99MHZ) CACHE(VOLT: 1.325). Angående initial/eventual cpu input voltage detta behöver du ej bryr dig om, detta är mer för överklockning med LN2.

Fråga gärna om du vill veta något mer, ursäkta för segt svar.

EDIT: Använd dig ej utav prime95 för en haswell processor då detta programmet är otroligt intensivt vilket är extremt onödigt, din processor kommer aldrig att pressas till dessa nivåer, använd dig istället utav AIDA64 eller OCCT!

Mvh,
Sebastian

Av Fakkahe
Skrivet av spelarn1995:

Allting är dubbelkollat. Testat rem minnen,grafikkort och nätagg i en annan dator och allting fungerade. Även testat 3 grafikkort på det moderkortet men samma resultat

Testa att reseta cmos genom att ta bort batteriet och använda jumpern, ifall de skiter sig testa att uppdatera bios med hjälp utav usb minne

Av Fakkahe

Jag hade ju inte rekommenderat att gå över 1,375 volt vid 4,8ghz. Se till att stänga av Offset så du får en stabil strömtillförsel till processorn så den inte sänker volten no matter what. Se till att du har stäng av c-states, och att du har satt LLC på extreme eller vid max level. Stäng även av alla power saving options så som speed step.

http://s17.postimg.org/w21xprsnf/IMG_20150510_074556.jpg

Det va så jag lyckades att få 4.8ghz på 1.319 volt

Lycka till

Av Fakkahe

Har sett Mistforged Heroes söka efter spelare in-game, verkar vara en dedikerad guild. Kan inget annat än rekommendera!

Av Fakkahe
Skrivet av kon87:

Hejsan!

Jag har en Chromecast till TVn som jag kör Plex på för att streama filmer ifrån min dator. Jag har märkt att alla filmer i full HD inte fungerar så bra att spela upp och därför tänkte jag kolla på en annan lösning för mediauppspelning. Jag skulle vilja ha tips på billigast möjliga enhet som klarar av att spela upp filmer i full HD.

Är NUC det billigaste man kan komma undan med, eller blir det billigare om man bygger ihop en egen HTPC? Jag behöver inte ha möjlighet att streama egentligen, jag skulle föredra om all media fick plats direkt på HTPCn. Jag har licenser för operativsystem så det är ingenting som behöver tas i åtanke.

Tack för tips!

Skulle det inte gå att använda en RBP II https://www.dustinhome.se/product/5010819378/2-model-b-900mhz... med plex för streamingen?

Edit: Jory89 hann före