Inlägg

Inlägg som Calle Canin har skrivit i forumet
Av Calle Canin
Skrivet av Seftec:

Också ett trevligt sidospår, stoort neer
https://youtu.be/vJ3QZEZbhkM?si=_hxYjgB9v1n76iyB

Låter helt annorlunda på senaste EPn dock!
https://youtu.be/ehRsPwSTLzE?si=srw8J0uTQxLRFhnG

Tycker vi fortsätter på samma spår! Absolut lågstämt filth.

Humanity's Last Breath - Labyrinthian

Av Calle Canin

Vildhjarta - + kristallfågel +

Väldigt underskattat band som man hör nämnas alldeles för sällan. Absolut mästare.

Av Calle Canin

Invent Animates nya album Heavener har enligt mitt tycke inte en sekund av dålig musik.

Min personliga favorit "Elysium" går varmt. Det stora och episka ljudet i refrängen ger mig gåshud varje gång.

Låten "Without a Whisper" är tung och känslosam. En favorit bland många och toppar nog deras lista på de flesta streamingtjänster.

Deras tidigare EP "The Sun Sleeps, As If It Never Was" är ett episkt stycke av sammanhängande låtar som varar i ca 10 minuter. Absolut episkt och massivt.

Av Calle Canin

Sleep Token! Har helt klart blivit mitt favoritband över spannet av en månad och deras nya singlar krossar verkligen där Vore har blivit min personliga favorit.

De har ett otroligt unikt sound över sina plattor där det inte alltid nödvändigtvis är metal utan kan luta mer mot indie-pop/rock och svängig funk. Även klassiska inslag.

Av Calle Canin

Annonsen är avslutad

Av Calle Canin

Budgivningen stängde igår klockan 20.00 och jag är nu i processen att kontakta vinnande budgivare.

Av Calle Canin
Skrivet av K3A:

4400 hämtning

therecka var före med ett bud på 4400kr och har därför förtur när budgivningen stängs, ville bara meddela detta så det inte blir missförstånd senare.

Allmän info:
Jag stänger budgivningen klockan 20:00 ikväll.

Av Calle Canin
Skrivet av ResarXam:

finns det en låda kvar :D?

Yes! Det viktigaste av allt! Självklart finns lådan kvar.

Av Calle Canin

Zotac RTX 2080

Säljer mitt RTX 2080 pga uppgradering.
Kortet har använts i ca 2 år utan några problem.
Kortet är köpt i Japan därav diverse klisterlappar på Japanska.

Kör på budgivning från 3000kr, köparen står för frakten om inte varan hämtas upp.
Avslutar budgivningen söndag kväll den 20/3.

Finns att hämta ca 2 mil utanför Nyköping eller skickas med posten.

Läs hela annonsen här

Av Calle Canin

Är du 100% inställd på Skylake? Annars bör du kolla in detta test: http://www.sweclockers.com/test/20908-intel-core-i7-5775c-och...

De där processorerna har en L4 cache vilket innebär att de kan få mera gjort på lägre frekvens, dock bör du också kolla in slutet av testet där de går igenom det med DirectX 12 och AMD Mantle.

Utöver det så vill jag även lyfta fram prestandaskillnaden mellan i7 6700k och i7 4790k, vilket knapp existerar. Med det vill jag säga att i7 4790k är en billigare processor och har alltså bättre pris/prestanda ratio. Detta är bara om du inte är 100% på Skylake ännu och kan tänka dig att gå ned till DDR3 RAM etc (vilket inte bör göra någon skillnad alls för det du skall göra).

Säger även samma som Necrophor att du kan vänta på Pascal om du har tålamod till det. Nätagget du har valt ät det inget fel på men kan alltid rekommendera från EVGA, Silverstone och Seasonic.

Av Calle Canin
Skrivet av SunQ:

Det var utan moms ser jag nu när jag översatte sidan. Men kollar man inne på www.apple.com/jp så ser man att en iPad Air 2 - 64gb wifi kostar ~70k Yen med moms. Det är 4400kr i runda slängar.

Den kostar 5600kr i Sverige. Det är ganska rejäl skillnad och laddar och sånt skit funkar ju med allt man har hemma.

Så får nog bli en sån. Sen kommer jag ju använda den direkt när jag är på plats så behöver nog inte betala någon tull.
För det finns väll en Apple-store i Shibuya ? Det är där jag kommer att bo och spendera den mesta tiden.

Yes, vissa saker kommer man billigare undan med faktiskt, köpte en skärm här billigare än i Sverige så. Men oftast så är priset ungefär densamma.

Har inte varit i Shibuya än (planerar på det under vinterlovet kanske) så kan inte direkt svara på det heller, annars så är det otroligt lätt och snabbt att ta sig till olika delar av Tokyo så det ska nog inte vara något problem att hitta.

Av Calle Canin
Skrivet av SunQ:

Jag ska dra till Tokyo i februari och tänkte plocka upp en iPad air 2 där. Enligt Apples hemsida i Japan är det ca 1000kr billigare att köpa den där än i Sverige.
Eller lägger man på moms på det priset? Vet att man gör så i USA när man köper saker där.

Moms ingår oftast inte i priset, det står ofta med mindre text under priset som är listat. Dock kan jag inte svara på om de inkluderar moms eller inte, det är olika på olika ställen. Det finns möjlighet att du kommer undan lite billigare, men när det gäller elektronik så är det oftast minimal skillnad.

Av Calle Canin

Jag bor i Tokyo just nu, men jag har fått den uppfattningen att elektronik är ungefär samma pris här som i Sverige. Tänkte ta en sväng runt Akihabara imorgon, något du vill att jag kollar upp? Då kan du få en prisuppfattning därifrån iallafall (dock vad jag vet så är Akihabara aningen dyrare än andra ställen).

Av Calle Canin
Skrivet av Pl4yGround:

Jag antar att du gör en återställning av systemet när du menar formatering? Då kan du göra så att du försöker avinstallera drivrutin efter drivrutin och starta om datorn mellan varje tills problemet är löst. På så sätt kan du se vad det är som krånglar.

Yeah, lite svårt att helt formatera med de resurser jag har tillgängliga här men det bästa som gick genom återställningsverktyget i uppstart helt enkelt.

Dock verkar problemet löst och det var Killer Drivrutinen som spökade (tack spindoctor!) en ominstallation av drivrutinen fixade problemet. Avvaktade dock lite innan jag skrev något för att inte vara för hastig om problemet skulle komma tillbaka.

Av Calle Canin
Skrivet av Pl4yGround:

Formatering löser problem som aldrig förr.

Just det jag har gjort dock, verkar inte lösa detta problem. En BIOS-uppdatering hjälpte inte heller. Jag kan ju ge det en chans till senare...

Skrivet av XFTality:

Har du senaste Windows samt drivrutiner? Kan mycket möjligt vara en memory leak eller en s.k. page fault.

Yes, Windows 8.1 och hämtar alltid nya uppdateringar när de kommer, senaste drivrutinerna har jag också. Jag har funderat på om det är en memory leak, dock vet jag inte vad som orsakar det i detta fall.

Skrivet av spindoctor:

Om du har ett Killer NIC nätverkskort så har du boven där, sjukligt mycket minnesläckor i den drivrutinen.

Juste, det har jag! Kan ju testa att avinstallera drivrutinen och installera om den senaste versionen, tyvärr det enda nätverkskortet som sitter i apparaten, inget jag är speciellt glad över.

Av Calle Canin

RAM-minnesproblem med MSI GT70

Hej!

Jag har ett väldigt underligt problem med min laptop. Jag kan inte minnas när det uppstod dock. Problemet är som så att minnesanvändningen går upp till 90% eller högre, vilket gör så att jag såklart inte kan spela eller göra mycket annat överhuvudtaget då allt går väldigt segt.

En fix är att starta om datorn och hoppas på att det inte uppstår direkt igen. Jag bifogar en bild som visar aktivitetshanteraren och den visar ingenting som tar så mycket minne. Kan tillägga att jag har "installerat om" ett antal gånger utan att det har hjälpt.

Av Calle Canin

Fick en invite men dessvärre är jag i Japan för tillfället där den inte går att köpa, så jag ger bort den här helt enkelt. (runt 24h på den)

https://account.oneplus.net/invite/claim/GLVS-DEZX-SC02-ROOW

Av Calle Canin

Ger bort nycklar till Dungeon Defenders! Alla nycklar är för Steam.

Dungeon Defenders: Collection:

ATAP4-0CWBK-WI8YV
JHKXQ-6X4C8-Z2Y36

Dungeon Defenders:

IRMDG-4ZF0P-FDKIH
XAW28-4X9KJ-Z38BM

Dungeon Defenders Eternity:

5K3R2-QWB8D-N92YF
XHDPL-H98IW-EA5VJ

Av Calle Canin

Jag hade en Blackwidow för ett tag sen och bästa sättet jag lyckades hitta var med fönsterputs och en bit tyg från ett lakan. Jag gjorde misstaget att göra rent med trasa en gång och det blev fula repor på ytan, väldigt ömtålig yta verkar det som. Med lakan fungerar det alldeles utmärkt på glossy ytor.

Av Calle Canin
Skrivet av Morkul:

Det är en backlit LED skärm, alltså inte edge lit LED.

Tack för infon! ^^

Låter som att det inte blir lika ojämnt ljus som vanlig edge lit. Skulle vilja se skärmen IRL dock så man får se hur det ser ut på den fronten. Minsta lilla ljusfläck och det blir ett NEJ!