Inlägg

Inlägg som CrazyDriver har skrivit i forumet
Av CrazyDriver

Vet inte om detta var någon nyhet, programmet har ju funnits ett tag. Däremot undrar jag hur bra det fungerar när man flyttar sitt OS till en ny disk. Varje gång jag har flyttat Windows från HDD till SSD eller HDD till HDD så reagerar Windows med att man måste registrera Windows på nytt. Detta har ibland inneburit att man snällt måste ringa till Microsoft förklara att man har uppgraderat hårdvaran och be dom plocka bort aktiveringslåset.

Av CrazyDriver

Man kunde ju hoppas på att dom tog sig tid att utveckla smida kontakter också. Dagens USB-kontakt är ju ett under av idiotisk konstruktion med ursprung i Nintendos Gameboy. Varje gång man ska trycka i en USB-sladd i mörkret bakom datorn så riskerar man att kortsluta datorn, allt för att kontakten måste vara på rätt håll men har inget på utsidan som visar vad som är rätt håll.

Ett annat exempel är SATA-kontakterna. Numera är ju sladdarna betydligt smidigare, men kontakterna är ju urkorkade. Tillsammans med strömmatningen så är kontakterna nästan lika stora som tidigare, för att inte tala om hur lätt det är att bryta av kontakterna om man har trångt i datorn.

Av CrazyDriver

Har svårt att se någon given plats för Intels teknik. Vore bättre om dom satsade på trådlös teknik som ultra wide band och gjorde den billigare. För nätverk så finns ju redan 10Gb ethernet.

Av CrazyDriver
Skrivet av Robbansvenske:

Commodore er ett varemärke som INTE har någon tillhörighet med tidigare anställda eller grundare av bolaget..vad är kul med det? Logon den ger massa goa minnen men min Volvo i gatan är lika "svensk" som denna pc är Commodore..

Det kanske är av samma anledning som vi inte längre kallar Norge för svenskt. Alla saker har sin tid och man måste lägga det där gamla bakom sig och sluta när man är på topp.

Av CrazyDriver
Skrivet av Bread_:

vilken skärm skall man kombinera med den för att det skall passa in snyggt någon som har ett förslag?

En Commodore 1084 monitor såklart, vad annars.

Av CrazyDriver
Skrivet av blomqvist:

Vad har du för ljudkort i din bärbara dator? Nyare datorer matar ut S/PDIF genom 3,5 mm-plugg. Ofta optiskt.

Datorn har tvärr ingen optiskt utgång. Har kollat alla specar och kollat alla anslutningar. Det är en HP Compaq 8510p med dockningsstation och har precis alla jäkla anslutningar, men inte digital ut.

Hade hoppats att det skulle finnas en liten smidig USB sticka som klarar att skicka ut signalen digitalt. Har ett mobilt firewireljudkort (TC Electronics Konnekt Live), men det är ju stort som hela datorn och inget jag bär runt med precis. Idag kör jag XBMC och HDMI till teven. Fungerar bra bortsett från att jag bara får stereoljud. Förstärkaren har tyvärr inte HDMI, men det kanske snart är dags att uppgradera om än lite dyrare än ett ljudkort.

Av CrazyDriver

Billigt ljudkort med S/PDIF för laptop

Letar efter ett billigt ljudkort (USB eller FIREWIRE) till min laptop för att kunna få ut Dolby Digital och DTS ljud via S/PDIF till min förstärkare. Koaxial eller optisk spelar ingen roll.

Tyvärr verkar det inte finnas mycket att välja på. Kjell.com har ett ljudkort som först verkade perfekt, men det verkar bara klara PCM stereo via den optiska utgången. Märkligt.

Några tips?

Av CrazyDriver

På 80-talet programmerade jag en del demos och mindre spel på C64. Man kunde göra en hel massa kul saker trots att 8-bitars processorn tuffade fram på knappt 1MHz. Idag har man en RISC-baserad 32-bitars processor på 1GHz (!!!) i fickan.

Nu skulle man lätt kunna tro att allt har blivit bättre, men så är det märkligt nog inte. Idag programmerar jag applikationer för Android och även om processorn tuggar i sig Javakoden i 1GHz så är bra timing och snabb respons ingen självklarhet. Vissa programidéer har jag helt enkelt fått lägga ner eftersom Android inte kommer i närheten av realtidsprestanda. Den typen av problem hade jag knappast när jag körde på min gamla C64, men den hade å andra sidan inte mycket till operativsystem... men ändå...

Av CrazyDriver

Börjar bli ganska trött på alla dessa "nyheter" från Commodore. För mig finns det ingen som helst koppling mellan dagens Commodore och 70-80 talets företag med samma namn.

Om man nu så gärna vill ha en modern dator i en gammal låda så kan man ju åka till närmaste loppmarknad och köpa en gammal C64 för någon hundring, slakta den (skulle bara våga!) och dunka i ett billigt Atom kort.

Blir bara bedrövad över att giriga amerikaner fortsätter skända detta lik om och om igen. Kan dom inte bara låtar märket Commodore vila i frid.

Av CrazyDriver

Vem sitter och tittar på film i Flash? Sidor som YouTube går ju dessutom att köra i HTML5 istället. Dock vet jag inte om Nvidias drivrutiner har hårdvaruacceleration för HTML5. Någon som vet?

Jag har själv varit nära att köpa en ZBOX, men det verkar som att det fortfarande är en del problem med kylningen/fläktstyrningen. Undrar hur dom har tänkt göra med kylningen av dom nya burkarna som kör Celeron istället, för dom lär ju inte bli svalare än en Atom.

Av CrazyDriver
Skrivet av Walkerboh:

just det faller på att dom flesta problem är inte möjliga att parallellisera, tyvärr. Det spelar ingen roll att du har flera kärnor när algoritmen du ska programmera inte är möjlig att parallellisera. skulle man ändå försöka så uppnår man ett gäng trådar som väntar på varandra i någon sekvens, (och som förmodligen tar längre tid att köra för man måste synca trådarna och skyffla data mellan dem).

Du har helt rätt, men poängen är att med hjälp av virtualisering kan du behålla x86 kompabiliteten även om hårdvaran är helt annorlunda. Det kommer ju knappast vara effektivt (läs PowerPC på Mac OSX), men programmen kommer att fungera. I en förlängning måste man bort från den gamla x86 arkitekturen som är för komplex. Jag tänker mig istället mikrokärnor som är förhållandevis enkla, men som kan jobba i stora matriser. För att programmen ska bli effektiva måste man förstås utveckla nya språk där problemen är nedbrytbara och där man hjälper processorn att styra exekveringen. För mig är det ofattbart att man inte har kommit längre utan fortfarande skriver kod som exekveras rad för rad. Ett program borde ju rimligtvis kunna beskriva på ett annat sätt.

Av CrazyDriver
Skrivet av TMO KOTOR:

Men det tar ju åratal att börja bygga x86 för ett företag som inte har en aning om hur man bygger sådana, det är inget som görs på några månader. Bara att titta på AMD som inte klarar att bygga processorer i klass med Intel trots decennier av CPU-rutin. Hade jag varit Nvidia hade jag satsat allt mer på grafiklösningar till ARM-system, där ligger väldiga pengar i framtiden med allt större smartphone/tablet-marknad.

Jag tror att nVidia kommer få det tufft om dom ger sig in i x86 världen och ska försöka utveckla strömsnåla processorkärnor och samtidigt hålla jämna steg med Intel. Man får ju inte glömma bort att det inte enbart handlar om processorn utan även kontrollerkretsarna även om dessa har börjat intregreras i själva processorn.

Vad jag skulle vilja se är en virtualiserad x86 som kan köras på nVidias CUDA. Tänk er ett par hundra kärnor som tuggar i sig x86 kod. Personligen tror jag att det är just den vägen Intel kommer att gå. Det har forskats mycket på parallell computing, men fortfarande finns det inget bra sätt att automatiskt effektivisera kod för multipla kärnor. Därför tror jag att nästa stora grej kommer att bli just virualisering av processorer. Programmen ser bar en processor, men under ytan distribueras koden till flera fysiska kärnor.