Inlägg

Inlägg som guermantes har skrivit i forumet
Av guermantes

För er som missade Elgigantens fina pris på Pixel 7 innan den sålde slut; google store Sverige säljer Pixel 7 för 5290 just nu. Lite högre än Elgiggs reapris men ändå bra rabatt.

Av guermantes
Skrivet av chrhem:

Inte helt hundra men mer ut att vara här: playbackStatusGet.

Hämtar datan via bash och populerar variabeln S med svaret. Koden i status.sh verkar matcha att album, artist och annat kommer därifrån.

Intressant! Jag kände på mig att det kunde finnas nån interaktion med bash (jag har sett i tidigare versioner att mpd används för att läsa taggar och spela låtarna). Men jag var inte kapabel att hitta hur.
Nu måste jag börja rota där. Tack!

Av guermantes
Skrivet av perost:

Om man bara söker efter S.Artist så tilldelas ett värde här i alla fall.

jag är inte säker på att det är rätt ställe, när jag lägger in en console.log('hej'); där så poppar inget upp i console när jag använder spelaren, så det verkar som att det som sker där är nåt annat. Men intressant att se att det kanske är variabeln data jag ska gräva efter...
Ska leta vidare!

Av guermantes

hitta när ett objekt.property får sitt värde i existerande kod?

Jag har lite tid över igen och vill ytterligare tweaka min rpi musikspelare efter eget behov. Men denna gång har jag stött på patrull. Jag undrar om någon som känner sig hemma i javascript har lust att kika på kodbasen på github, och om det inte är besvärligt eller tidskrävande, hjälpa mig att hitta var i kodbasen som en property till ett globalt objekt får sitt value. Om jag bara kan se var det händer, hoppas jag kunna lösa biten med att efter eget behov tweaka vilket värde som ges. Det är möjligt att jag använder fel ord när jag säger property och värde etc, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.

Min musikspelare har metoder/rutiner för att extrahera ID3-taggen composer, den används nämligen i mediabiblioteket for att sortera på just composer om man så vill. Dock verkar variablerna som finns tillgängliga på playbacksidan inte inkludera composer, där används artist, title och album och annat. Mitt mål är att på ett ställe där albumnamn visas, visa composernamn istället.

Denna albuminfo skrivs av funktionen setInfo() i function.js. På rad 1595 (github) skrivs t.ex. den rad som jag vill byta ut mot data från composer-taggen. Detta gäller för det aktuella musikspåret, men jag hittar allltså inte var någonstans i kodbasen som uppdateringen av S.Album görs.

Min tanke är att om jag kan hitta var arrayen till S fylls med innehåll (t.ex. S.Album eller S.Artist, bör vara samma ställe tänker jag), så kan jag se hur det sker och därmed lägga till att även data från composer-taggen ska läggas till, t.ex. som S.Composer. Och sen tweaka setinfo() så att den skriver ut composer istället för album.

S definieras i början av main.js, dock utan innehåll, den definieras tom. Vad jag kan se används t.ex. S.Artist första gången i main.js på rad 487 i funktionen bio( S.Artist );. I detta läge har alltså S.Artist redan ett värde, men var nånstans fick det detta värde?

Är det nån som har lust att göra lite detektivarbete? Jag tänker mig att en person som är väl bevandrad i javascript kan se ganska snabbt var saker och ting händer.

Av guermantes
Skrivet av jnsson:

Nedlagt är fel ord, flyttad är rätt. Butiken finns fortfarande vid Hötorget, bara ca 2-300 meter flyttad

Var försiktig med kategoriska uttalanden om rätt och fel (särskilt i triviala sammanhang 😁). "Butiken" kan syfta på den fysiska butiken eller företeelsen/organisationen butiken. Den förra är nedlagd, den senare har flyttat.

Av guermantes
Skrivet av Göteborgaren:

Inet 🫶

I en butik som har varit nedlagd sen minst två år. Skäms! 😁

Av guermantes
Skrivet av Vaneriuz:

”Lyssna på riktig hifi och jämför”. Herregud. Snälla var inte en sån, jämför äpplen och päron. Min XC40 Recharge med 408 hästar gör säkert 0-100 snabbare än din rostiga Renault Clio också, men är det en rättvis jämförelse?

Jag tycker det är värt att notera att en i Sonos-lägret alltså likställer Sonos med en rostig Clio. 🤣🤣

Av guermantes
Skrivet av LicKeN:

Visst är alternativen för att registrera DHCP samt statiska DHCP-leases ikryssat i DNS-resolvern (Unbound?)?

Där hade vi det. Den kryssrutan hade jag missat.

Av guermantes

hemma-LAN: inkonsekvent domän routning

Jag har aldrig lyckats få till det med routning till hostnames på mitt hemma LAN så har alltid använt ipadresserna i stället.

Min Pfsense brandvägg sköter DNS routning. Jag har kallat mitt LAN "nibelheim". Pfsense hostname är "fafner". Skriver jag https://fafner.nibelheim i browsern så hittar den loginsidan.

Min Truenas har jag konfat på samma sätt: host "truenas", domain "nibelheim". Men https://truenas.nibelheim hittar inte loginsidan. Dock gör https://truenas.local det.

Fattar noll.

PFSENSE:

TRUENAS:

Av guermantes

Tack båda!

Av guermantes

PHP, inverterat villkor

Koden nedan matchar taggar i Wordpress som innehåller 'Person_' och printar sen den del av taggen som kommer efter 'Person_'. På rad 8, varför används "is not false" i stället för "is true"? Finns det en poäng i det eller kan man lika gärna använda '== true' ?

$taxonomies = get_post_taxonomies($post_id); if (!empty($taxonomies)) { foreach ($taxonomies as $taxonomy) { $terms = get_the_terms($post_id, $taxonomy); if ($terms && !is_wp_error($terms)) { foreach ($terms as $term) { // Check if the term name contains 'Person_' if (strpos($term->name, 'Person_') !== false) { // Get the part of the term name after 'Person_' $substring = substr($term->name, strpos($term->name, 'Person_') + strlen('Person_')); echo esc_html($substring); } } } } }

Av guermantes
Skrivet av favouredhawk:

Lärt mig en ny tumregel för Temu också: Hårdplast och akryl går oftast att lita på, mjukare plast anländer sannolikt missformat/böjt.

Vad är definitionen för "att lita på"? Det var ju inte så längesen det stod i media att många, om inte merparten, av alla dessa billiga plastprodukter från Kinabutikerna innehåller miljögifter till höger och vänster som är dåliga både för djur och natur och kontakt med människohud.

Av guermantes
Skrivet av Jumpcut:

Inget gör att jag tar något för givet. Gå ut hårt, haha.. okej.

Men sure, jag biter. Min erfarenhet är stora bolag ofta försöker göra sig av med små och olönsamma kunder, t.o.m dom som "fungerar bra". Mitt intryck av Jens, baserat på det konstiga brevet i inledning, man kanske ännu mer av det rätt underliga svaret på den där recensionssidan inkl. outningen av en kund och dennes personuppgifter (vilket är olagligt) är att han är lite av en klassisk rättshaverist. Notera att det inte behöver betyda att han har fel i sak. Mer att han är jobbig att ha att göra med. Då är risken att ens avtal blir uppsagt, på schyssta grunder, alltså det är ju ingen rättighet att ha ett kund/leverantörsförhållande.

Jag tycker inte brevet var konstigt. Han måste förklara för existerande kunder varför de inte kan fullgöra sitt åtagande mot kund. Om han ljuger har han förstås fel, men om han talar sanning om att ha "osynliggjorts" i IP-onlys portal har han all rätt att berätta detta för sina kunder när det får såna här konsekvenser. Det enda jag ser att han har gjort fel är den eventuella personuppgiftsoutningen. Jag skriver "eventuella" för den kan inte verifieras och den riktning som den här tråden har gått i gör att jag inte utesluter att det inte är sant. Även @Nucky (pekade ut dig innan jag såg ditt svar ovan ) som till en början verkade vilja veta vad som hade hänt drar nu felaktiga slutsatser och landar i dåligt underbyggda förebråelser.

Men det här har gått för långt, jag vill inte vara Inleed försvarare för jag utesluter inte att de har gjort fel i något avseende. Jag ville belysa vad jag såg och fortfarande ser som ett märkligt flockbeteende där det drogs slutsatser på lösa boliner. Av någon anledning var alla sådana slutsatser emot Inleed eller dess chef. De är den lilla aktören i detta scenario, utan samma muskler som IP-only. Det var därför jag ville visa på andra möjligheter i den här i tråden.

Men nu verkar det bara bli rundgång och jag tänker inte engagera mig personligt. Så om nån annan vill ta vid och föra rationalitetens talan mot spekulationerna, var så god.

Av guermantes
Skrivet av Nucky:

Väljer man samtliga hastigheter i portalen så syns alla aktörer av vad jag kan se. Även Inleed "as we speak"

Väljer man "lägst pris - snabbast hastighet" så dyker Inleed upp som ett av dom första alternativen

Väljer man Inleed som leverantör så dyker enbart dom upp. Så jag har ingen aning om vad problemet är med att hitta dom om man nu vill ha dom.

Nämen hallå, reality check anmodas. I den stund IP-only får kännedom om Inleeds anmälan ser de förstås till att Inleed syns bra i deras portal. Skärmdumpar som görs idag säger inget om vad som har skett förut.

Av guermantes
Skrivet av Phod:

Vad är det som säger att IP-Only har agerat fel? De verkar ju ha sagt upp avtalet på ett korrekt sätt.

Å andra sidan finns det ju flera exempel på hur Inleeds VD har betett sig väldigt oprofessionellt, t.ex. den där TrustPilot-recenssionen som det länkades till tidigare i tråden samt tonen i den där anmälan till KKV. Ser man till det känns det ju inte helt otippat att företaget förr eller senare skulle få problem med verksamhetetn.

Försöker du spela cute eller tror du verkligen att det är det faktiska förfarandet kring uppsägningen som det handlar om? Jag struntar i ditt inspel.

Av guermantes
Skrivet av N!klas:

Hmm. Intressant.
Jag har lite grejer hos Inleed.
Billigt och supporten svarar i alla fall väldigt snabbt och kompetent på mail (inom minuter).
Jens har svarat några gånger också.
Dag, natt, kväll eller helg spelar ingen roll.

Det är min erfarenhet också. Det är därför jag blev intresserad av den här tråden.

Vi har bara Inleeds sida av saken, men om ansökan och det som anges i brevet till kunderna (OP:s första inlägg) överensstämmer med verkligheten har jag full förståelse för Jens affekt, en affekt som är tämligen minimal på gränsen till obefintlig.

En fråga till er som talar om "en rättshaverist", "kastar ut skiten" eller bara säger att Jens agerande verkar skumt, d.v.s. att han saknar täckning för det han säger: vad får er att ta för givet att IP-only har agerat korrekt i det här fallet och gå ut så där hårt i det ni skriver?

Av guermantes

Vadan detta drevliknande beteende mot Inleed? Kanske har de gjort fel, kanske inte. Kanske är det GC som försöker dra en fuling. När vi får se handlingarna som beställdes ut ovan får vi kanske lite mer kött på benen. Fram till dess ska kanske många i tråden fundera på om inte deras kritik om "att ta det offentligt" etc även gäller dem själva, nu när de sågar företaget vid knäna baserat på andrahandsuppgifter. Tolka inte detta som ett försvar av uppläggande av personuppgifter om så har förekommit.

Full disclosure: jag är kund hos Inleed med billigaste hobbypaketet och kundtjänst har alltid varit supersnabb och hjälpsam, även på helger. Ledningen har jag aldrig haft kontakt med.

Av guermantes
Skrivet av SLINKY95:

Det heter iPhone.

Skärpning.

Så bland de övriga flagranta exemplen på språkligt förfall i krönikan väljer du alltså att kritisera stavningen av produktnamnet, som följer Språkrådets praxis för hur produktnamn ska skrivas ut i löpande text. Bra jobbat PG! 😁

Av guermantes

Your honour, I rest my case.

Av guermantes
Skrivet av Trihxeem:

Du missförstår hur Mr.Borkas resonerar:

"Men att komma hem till någon som inte har en bok i bokhyllan känns främmande och liksom själlöst"

Det enda sättet att motverka det är att ha en bokylla där Mr.Borkas kan se böcker.
Alla andra scenarion slutar med att Mr.Borkas tycker att det känns själlöst.

Naturligtvis behöver man inte faktiskt läsa böckerna - det räcker att de syns. Så tjänster som Books by the Yard är en bra startpunkt. Då kan man beställa ett par hyllmeter böcker så man inte blir dömd när man bjuder hem en pretentiös person som kontrollerar ens bokhylla.

Personligen skulle jag inte bjuda hem en sådan person men smaken är som baken

Kan folk inte tänka abstrakt längre? Att @Mr.Borkas upplever själlöshet i ett hem utan böcker är inte ett tecken på att personen som bor i hemmet endast har dem för att visa upp.