Inlägg

Inlägg som ginola har skrivit i forumet
Av ginola
Skrivet av JoBBi:

Hävde köpet på en sådan i förrgår. Visst, fin dator, men den var stekhet, högljudd och hade 1,5h batteritid. Jag skulle hellre satsa på Sandy Bridge-Asus:en N53SV eller lillebror N43SN som faktiskt har ännu lite bättre grafikkort. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=831090

Batteriet brukar ta någon vecka på sig att uppnå önskad uthållighet. Högljudda och stekheta datorer är väl lite HPs signum, kan ju dock avhjälpas till stor del med hjälp av kylarplatta. Förstår dock dina invändningar, är framför allt byggkvalitén som fick mig att välja den framför någon av Asus-modellerna som båda känns mer plastiga.

Av ginola

För lite schysstare byggkvalitet i stil med Macbook och med bra prestanda finns ju HP Envy 14-1190eo i den prisklassen(går bland annat att få under 10000kr via Mecenat-/CSN-kortet).

Av ginola

PowerColor Radeon HD 5750 1GB - passiv kylning

Funderar på ett PowerColor Radeon HD 5750 1GB GO GREEN SCS3 med passiv kylning till mitt kommande datorbygge baserat på dess låga strömförbrukning och ljudnivå.
Har någon här erfarenhet av detta kort, eller av passivt kylda grafikkort i allmänhet? Bör jag köpa till någon extra fläkt till chassit(R2 eller R3) för att förhindra överhettning eller är kylningen på dessa kort tillräcklig?

Av ginola

Trots den lägre latensen på det valda minnet tjänar jag alltså i hastighet genom att öka till 1600 mhz?
Hur är ljudnivån på Antec-chassit?

Av ginola

Ny dator, 10 000kr - Åsikter/tankar/hjälp på vägen

Efter att under några veckor lusläst de många eminenta trådarna i forumet har jag nu, utan någon tidigare erfarenhet, plockat ihop ett datorpaket på Inet.
Användningsområdet kommer vara blandat med lite spelande, lättare bildredigering, strömmad video och internet plus en del tv-serietittande. Det jag framför allt är ute efter är ett snabbt, stabilt system som passar för ovan nämnda användning. Vill egentligen inte betala en krona mer än vad bygget för närvarande ligger på.
Detta är vad jag har kommit fram till so far:

http://img689.imageshack.us/img689/9885/datorw.jpg

Tänker jag rätt när istället för 4gb extra ram istället kastar in en SSD för operativsystemet(i första hand)?
Kommer alla komponenter passa ihop?
Är, framför allt tack vare designen, sugen på en Fractal Design R3 svart men har hört väldigt mycket bra om Lancool K62...vilket chassi bör jag välja?