Inlägg

Inlägg som robintysken har skrivit i forumet
Av robintysken

Tråden är visserligen väldigt gammal. Men eftersom jag fick google-träff när jag sökte på skiten tänkte jag väl posta vad som hjälpt för mig (tror jag).

Steg 1.
Stäng av diablo 3
Gå in i dokument -> diablo 3 -> d3prefs
Öppna d3prefs och leta upp "HardwareClass". Kom ihåg alternativt kopiera vad den står i, om du vill ändra tillbaka.
Ändra den till HardwareClass "1" spara.

Steg. 2
Starta diablo 3
Gå in i options och aktivera vsync. Bocka ur "foreground" samt "background" fps-skiten. Övriga inställningar verkar inte ha någon påverkan.
Gå in i sound och sätt "sound channel" på "low" alternativt inaktivera ljudet helt om du inte bryr dig så mycket.

Steg. 3
Aktivera trippelbuffering eller "trippelbuffert" på svenska. Detta måste göras i kontrollprogrammet för ditt grafikkort då alternativet inte finns i diablo 3.

Starta om d3.

Profit! (Åtminstone för mig!)

Av robintysken
Skrivet av lazerbeam:

BBB skickade ut en uppdatering inatt. Thats Why

Vilket innebär? Hur länge är skiten nere då?

Av robintysken

Får hoppas på det helt enkelt

Av robintysken

Gick afk 2 min - internet slutat fungera

Gick afk i någa minuter och när hag kom tillbaka så var internet dött. När jag felsöker min anslutning så står det "det gick inte att identifiera nätverksinställningarna automatisk". Har provat att direktkoppla uttaget i väggen men ingen skillnad.

Har bbb, 250mbit.

Ibland står det att jag har internetanslutning i windows, men när jag försöker surfa kommer det upp en text där det står någonting om att jag måste logga in i min router och ändra till statisk ip.

Har startat om datorn, resetat routern, direktkopplat i väggen och kontrollerat att dhcp är aktiverat.

Hur kan detta uppkomma bara sådär? Satt och lirade diablo 3 liksom.

Har även provat med annan nätverkskabel. Lampan på routern (en zyxel p-2812HNU-F1 vY) lyser starkt rött.

Skriver detta ifrån min iphone.

All hjälp uppskattas.

Av robintysken

Tackar för svar pumba-kung!

Ja, funderar faktiskt på att köra en phenom 2 x4 istället för en fx, då jag själv tidigare använt en phenom för något år sedan och blev själv väldigt imponerad utav den. Jo, sitter själv också på lite rejälare grejjer så äre lite vilse på den här budgeten.

Det enda jag har lite beslutsångest på är väl grafikkortet. Om jag ska köra ett 7750, 7850 eller kanske rentav ett 550ti. Om någon har någon feedback alls på hur detta kort presterar i spel som MW3 och sådant så posta gärna :>

Av robintysken

Vet inte vad ni pratar om riktigt, men det är ett mATX kort jag har valt..? Kortet är mATX och chassit har mATX formfaktor. "Asrock 960GM-GS3 FX är ett mATX-moderkort"

Visserligen kan jag köra 1600mhz minnen, men tror knappast det blir någon skillnad användaren ens kommer märka av.

Funderar dock också på att slänga in en phenom 2 x4 istället, då jag av erfarenhet vet att de är väldigt bra. Självklart är även ett 7850 bättre än ett 7750, men även dubbelt så dyrt.

Notera användningsområdena för burken, ska som sagt främst användas för spel som MW3/Black ops 2 osv.

Nåja, tack för svaren i vilket fall.

Av robintysken

MW3 Dator - 4000-5000:-

Halloj!

Fick request av en kär kamrat att dra ihop en någorlunda bra dator som klarar att spela spel som mw3/black-ops/black-ops 2 osv. Jag själv är tyvärr lite utdaterad då jag inte haft koll på vad som hänt sedan min senaste rigg. Ingen överklockning kommer ske.

Pillade ihop följande kundvagn: https://www.inet.se/kundvagn/visa/2460179/2012-10-25

Håller delarna måttet? Är det värt att slänga till någon hundring på vissa av delarna för markant prestandahöjning? Eller kanske dra av någon hundring på någonting? Håller helst budgeten så nära 4000:- som möjligt då en skärm ska klämmas in någonstans också.

Stort tack på förhand.

Av robintysken

För att folk med liknande problem som jag ska kunna lösa sina problem så skriver jag hur jag gjorde.

Först och främst så hade mitt cataclyst center bestämt sig för att min gpu minnesklocka fick hoppa omkring och röra sig utifrån hur belastat mitt grafikkort var. Varje gång minnesklockans mhz ändras skapas ett sorts "flimmer". Detta låste jag genom att leta upp filen "Profiles", noter att den är dold. Jag återfann den här: C:\Users\Robin\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles.xml

Öppnade den med anteckningar och ändrade följande;

<Feature name="MemoryClockTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6718&SUBSYS_22011458&REV_00_4&7768020&0&0008A">
<Property name="Want_0" value="137500" />
<Property name="Want_1" value="137500" />
<Property name="Want_2" value="137500" />

Värdena ovan indikerar på att min minnesklocka alltid ligger på 1375MHz. Går självklart att sätta värdena på lite vad man känner för, men detta funkar bra för MIG och MITT grafikkort.

Dock räckte det inte med detta. Hade fortfarande otroligt mycket flimmer i spel med vsync av. Detta löstes så enkelt genom att byta ut min ruttna VGA-kabel till en HDMI->DVI, men tror det går lika bra med en DVI->DVI.

Hoppas någon blir hjälpt utav detta

Av robintysken

Efter ännu mer surfande har jag kommit fram till att problemet verkar vara att mitt 6990 går upp och ner i minnesklock. Varje gång minnesklockan ändras så bildas detta "flimmer" och detta händer ständigt när jag surfar omkring på sidor.

Så.. någon som vet hur man låser detta? Har försökt i afterburner men utan vettiga resultat.

Av robintysken
Skrivet av Bluestreakfus:

Jag hade ett fel med mitt HD5870 som visade sig som små artefakter, det berodde på att volten var ställd för lågt från fabrik.
Men mitt problem försvann när jag spelade då volten höjdes.

Det enda jag funderar över är ifall du får ditt problem omedelbart, eller efter en stund när kortet blivit varmt? Kolla temp och sånt.
Kan tyvärr inte hjälpa annars, jobbigt med såna skumma fel :/

Har försökt komma på något mönster för när det händer men de enda slutsatser jag kunnat dra är de jag skrev i tråden. Om jag inte har något spel igång så märker jag det och jag stör mig på det. Speciellt på t.ex. sidor som denna "http://www.xsplit.com/" grått verkar det synas mest på av någon anledning. Kortet mitt blir aldrig varmt, håller sig runt 40-45. Flimret märks mest när jag kör någonting i windowed-fullscreen och sedan tabbar.

Jag har funderat lite på om det kan vara att amds cataclyst-skit klockar ner mitt kort till 250mhz gpu-klocka och 150mhz minnesklocka när "det inte behövs". Eftersom att problemet kommer och går. Ibland existerar det inte och ibland märker jag det som fan. Men hittar inget sätt jag kan få mitt kort att stanna på högre klock konstant så kan inte se om det är det som är felet..

Skrivet av Dragzone:

Har samma problem, jag har 570 GTX. Det är bara att leva med det, jag har inte jättemycket flimmer så jag stör mig inte utav det. Men det kanske har något med skärmen/dvi//vga att göra?

Har tyvärr ingen annan skärm/kabel här hemma men ska åka iväg till en polare imorgon som har och prova.

Av robintysken

Skärmflimmer - Eller hur man nu ska beskriva det..

Komponenter:
MSI P67S-C43 REV B3
i5 2500k 4.5ghz @ 1.315v
Gigabyte Radeon HD6970 2048MB OC - Körs stock
SSD 180GB Intel 520 OEM
Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz (körs i 1333mhz) - värt att notera så kändes det som att det flimrade mer på skärmen när jag körde de i 1600mhz, men kan ha varit inbillning.
OCZ ModXStream Pro 600W
BenQ TFT 21.5" G2220HD

Har ett otroligt jobbigt problem och jag har suttit och försökt lösa det i timmar. Problemet är lite svårt att beskriva och jag vet inte vad det kallas, men det ser ut som något sorts flimmer. Som när man har v-sync av och tvingas sätta på det. Det ser liksom ut som om det är några störningar eller att bilden inte riktigt hinner renderas.

Eftersom problemet är svårt att beskriva så laddar jag upp ett litet klipp på det. Notera de "vita" linjer som rör sig där jag visar med musen. Detta är filmat när jag har ett spel igång i windowed fullscreen som jag tabbat ut ifrån. http://www.youtube.com/watch?v=OnJgnd6DmG4&feature=player_det...

Kör jag fullscreen och tabbar ur så är det mycket mildare, men känner fortfarande av det. Likaså om jag inte kör något spel över huvud taget så är det mildare, men känns fortfarande av. Det blir liksom påfrestande för ögonen. Ibland rör sig dessa strecken snabbt över skärmen och de går alltid uppåt eller neråt, inte höger eller vänster. Ibland märker jag det inte alls, och ibland märker jag det väldigt mycket. Allting känns för övrigt väldigt "hackigt". Sitter jag och scrollar ner på en vanlig sida på internet så känns det som att det tar tid för bilden att renderas och det kommer små streck igen. Gaah, blir galen..

Har provat att installera ett drös olika drivrutiner till grafikkortet, och såklart tagit bort de gamla noggrant mellan varje gång. Problemet har uppdagats på senare tid och jag har aldrig märkt av det tidigare. Minns jag rätt var allra första gången jag märkte det i Heroes of Newerth som jag alltid tidigare spelat utan vsync på, drog på vsync och problemet försvann i stort sett.

Har ingen annan skärm att prova med, har dock en tv jag skulle kunna testa med. Jag kör och har alltid kört med vga-kabel med en dvi övergång till grafikkortet. Kan denna blivit sliten eller nåt? (Har tyvärr ingen reserv att prova med och heller inte någon dvi kabel. Kan ju dock skaffa om ni tror detta är felet) Tycker dock att problemet borde vara konstant då, inte komma lite då och då eller när jag har windowed-fullscreen apps igång? Erm.. Skärmen har några år på nacken, men tycker ändå att problemet borde vara konstant om det var fel på den?

All hjälp och alla tips uppskattas STORT.

LÖSNING:

För att folk med liknande problem som jag ska kunna lösa sina problem så skriver jag hur jag gjorde.

Först och främst så hade mitt cataclyst center bestämt sig för att min gpu minnesklocka fick hoppa omkring och röra sig utifrån hur belastat mitt grafikkort var. Varje gång minnesklockans mhz ändras skapas ett sorts "flimmer". Detta låste jag genom att leta upp filen "Profiles", noter att den är dold. Jag återfann den här: C:\Users\Robin\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles.xml

Öppnade den med anteckningar och ändrade följande;

<Feature name="MemoryClockTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6718&SUBSYS_22011458&REV_00_4&7768020&0&0008A">
<Property name="Want_0" value="137500" />
<Property name="Want_1" value="137500" />
<Property name="Want_2" value="137500" />

Värdena ovan indikerar på att min minnesklocka alltid ligger på 1375MHz. Går självklart att sätta värdena på lite vad man känner för, men detta funkar bra för MIG och MITT grafikkort.

Dock räckte det inte med detta. Hade fortfarande otroligt mycket flimmer i spel med vsync av. Detta löstes så enkelt genom att byta ut min ruttna VGA-kabel till en HDMI->DVI, men tror det går lika bra med en DVI->DVI.

Hoppas någon blir hjälpt utav detta

Av robintysken

Sennheiser Pc 360 + Xonar D1 - Problem med mikrofonen! (In-game)

Tjenare.

Har införskaffat mig ett Sennheiser Pc 360 headset samt ett Xonar D1 ljudkort. Är väldigt nöjd med det mesta, det enda problemet jag har är mikrofonen. När jag sitter i skype och pratar så fungerar det fint så länge jag håller mig i windows. Om jag däremot startar t.ex. Heroes of Newerth (Vilket jag för det mesta spelar) så börjar micken att brumma, kan inte riktigt beskriva ljudet själv då det är mina kompisar som har hört det, inte jag. Så fort jag tabbar till windows försvinner det, och så fort jag tabbar upp så kommer det tillbaka.

Första tanken var ju att det var något som krockade i spelet, eftersom det fungerar fint i windows, men kan inte riktigt förstå vad. Spelet har en inbyggd VOIP, men det hjälper inte att inaktivera den.

Efter lite mer testande och "lyssna på denna enhet" så verkar ljudet förekomma i alla full-screen applikationer.. Hmm..

Några tankar och funderingar som kan hjälpa mig?

Tack på förhand.

Av robintysken

Om någon har en nyckel över vore jag väldigt tacksam! Kommer posta mina två nycklar jag får i tråden för att sprida det vidare

Av robintysken

Svårt att fråga andra om det för dig vore värt att börja spela igen. Beror på vad i spelet du tycker är roligt och hur mycket tid du tänkt lägga på dig. Enligt mig så är spelat fortfarande lika roligt som det var för många år sedan. Dock är det värt att nämna att jag inte är online vidare mycket när jag inte raidar, vilket jag gör 20.00-00.00, mån-tors. Eftersom jag inte har någon vidare annan sysselsättning på kvällarna och slutar jobbet vid 15.00, så hinner jag med det jag ska på dagarna och kan ta det lugnt med progression-raids på kvällarna och ändå "kunna" hitta på någonting på helgerna.

Spelet har även lyckats göra diverse målgrupper nöjda. Casual-spelaren som inte vill ha någon guild men ändå kunna raida lite smått kan enkelt joina looking for raid. Gearet är lite sämre men det är samma bossar fast självklart mycket enklare.

Den något mer seriösa spelaren som faktiskt vill raida med en guild men inte lägga ner alltför mycket tid på raids kan istället göra vanliga 10man/25man normal raids och skulle faktiskt påstå att dessa raids är lagom-svåra för folk som kanske bara raidar 2-3h 2 dagar i veckan. Tillräckligt med utmaning för att det ska vara roligt att klara av bossarna men ändå inte överdrivet svårt så att de även kan få död på dem efter lite träning.

Även HC raidsen är underhållande och lagom svåra och det krävs en hel del tid för att bemästra figherna.

Det enda jag har och klaga på när det kommer till high end pve är väl att det fortfarande finns diverse buggar som återkommer under fighterna, vilket gör det otroligt jobbigt när man efter ett bra försök på 6-7 minuter måste wipa på grund av en bug och sedan börja om igen :>

Sen är det väl som med alla andra spel, lägger du överdrivet mycket tid på det så tröttnar du till slut. Spelar du ensam utan några vänner/guild så lär du ju också tröttna efter ett tag.

Av robintysken

Hade en kompis som hade samma problem, det som gjorde hans processor att gå så oerhört varm var faktiskt att volten (som stock låg på auto) låg på tok för högt. Prova att sätta på original volt istället för auto :>

Av robintysken

Ladda ner coretemp eller HWmonitor.
Ladda ner intel burn test.
Kör intel burn test på "standard" och håll koll på temps.
Klarar den testet och dina temps ser bra ut så sänker du din cvolt ett snäpp och upprepar samma sak.
Gör detta tills du får bluescreen eller systemet inte startar. Då höjer du cvolten ett snäpp där den senast fungerade och kör ett längre test för att se att allt är stabilt.

Av robintysken
Skrivet av pompa_kumla:

Den du länkade till är 7200 rpm dock inte den snabbaste 7200rpm disken.
Det är externa diskar som det står fel på och wd har blandat med olika modeller.

Det får duga då priset är okey jämfört med andra. Blir säkerligen en SSD efter jul ändå :>

Av robintysken

Har jag förstått det hela rätt så diskuterar ni den externa hårddisken gällande rotationshastighet?

Den jag länkade i tråden, alltså WD hårddisken ligger väl på 7200rpm?

Tack för alla svar och kul att det ledde till lite övriga diskussioner (;

Av robintysken

Tack för tipset men nej tack

Av robintysken

Intern Hårddisk 699:- WD Caviar SE/500GB SATA II 7200rpm 16MB

Hej hopp!

Hjälper en polare att plocka ihop en dator för ett skapligt pris men är lite fundersam på hårddisk-fronten. Eftersom att priserna är skyhöga, men SSD inte är aktuellt så måste jag hitta en så billig variant som möjligt.

http://cdon.se/hemelektronik/hdd-intern-3.5_wd_caviar_se%252f...

Verkar vara den billigaste lösningen, är bara fundersam om det är någonting som är "dåligt" med den. Har inte så stor koll på det hela mer än RPM och vet att 7200rpm är dugligt. Sata II och 16 MB som det står har jag ingen aning om ifall det är något dåligt eller inte.

Så duger denna hårddisk? Tycker det är konstigt att jag lyckas hitta den såpass billigt med tanke på övriga priser just nu.

Tack på förhand.