Inlägg

Inlägg som Leifson har skrivit i forumet
Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

så alla bossarna är inte immuna? jag upplevde att duriel blev riktigt slowad men folk på internet hävdar att alla bossar är immuna??

jag hittade faktiskt nummerknapphealingen av en slump för nårra månader sen max. jävla skillnad : ) det var en mardröm tidigare med att hålla musen nere och dra den till hans ruta. lite lagg och det var kört hahahah tung panik där måste jag säga. men okej så immunes har mer eller mindre noll effekt med slow down, får noll skada av cold damage?

zeal känns inte som den passar med min hit and run and exclude. visserligen skulle det vara effektivt med zeal 5 hit om alla flyr på träff..hmm men physical resists och immunes i hell lär göra vengeance mer lämplig då

Nej, inte i början.

http://diablo2.diablowiki.net/Andariel

Ett exempel från D2-wiki på Andariel. Leta efter "Chill-effectiveness" under Defenses, där står det hur mottaglig för slow moben/bossen är. Man drar då också snabbt slutsatsen att på Hell är alla bossar helt immuna.

Immunes är helt immuna mot vad det nu står, och detta är mer eller mindre det största problemet mot att soloa D2. För att döda dem måste du fokusera på mer än en skill, och gör du det får du för lite dmg för att döda dem.

Det är såklart upp till var och en. Jag har fått lite tid över, så tänkte testa min egen strategi för att se hur långt det går. Game on!

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

hmm min post försvan pga nån ogiltig säkerhetsnyckel..?

tack för bra tips än en gång!

är det nån här som vet hur chill effectiveness funkar? gav mig på beskrivningen men hajar inte riktigt. är vissa gubbar immuna mot slow down via holy freeze?

EDIT: hittade det. förstår nu-damn it! det fins ju massor av chill immunes : (

fast vänta nu...de blir alltså slowed down men de får inte minus i attack speed eller attack rating! okej jag trodde inte ens att de gjordes långsammare men de måste de ju göra i movement åtminstone..suck jag hajar nog inte trots allt..

angående pengar så käner jag att jag borde spara ca en miljon inför nightmare och hell. mercen lär ju dö hela tiden

zeal/vengenace. men om jag aktiverar en 4 slag och det är en hel mobb så lär jag ju aldrig hinna få ut mer än 1-2 innan de andra interuptar mig. känns som en snabb hit och få ner den andre för att sen få upp blocken borde vara bättre. eller?

sen på avstånd kör jag fist of heavens mot vanliga och holy bolt mot andra. mot melee fryser jag dem och sen gör flee strike så jag inte får alla på en gång även om de är slowed down

PS MITT TANGENTBORD E KNAS : ) stavfel som "käner och hina" är inte mitt fel : )

Skrivet av Guffa_Harley:

okej så ingen kan träffa mig medans han delar ut alla slagen? coolt

jag körde vengenace med conviction med min förra gubbe men dog på act 1 i nightmare. problemet där var att de fortfarande var för snabba vad gäller mobs.

kanske vore en idé att köra om den taktiken dock när det blir dags för vissa partier och använda reset från act 1. borde man väl kunna..

hittade just ett zeal vs vengeance forum. ska se om där står nåt mer

Det finns mobs som är immuna mot freeze, ja. (Cold immunes t.ex, men även en del bossar.) För de som inte är immuna blir de allt mindre slowade i Nightmare och ännu mindre i Hell sedan. Fortfarande ruskigt effektivt dock.

Mercen dör inte så vansinnigt ofta faktiskt, om man spelar rätt. Man kan ju ge honom potions (shift + nummerknapp som standard) för att förlänga hans liv betydligt.

Zeal avbryts inte för att någon slår på dig. De kan (och kommer) fortfarande att slå på dig dock. Den största nackdelen med Zeal är dock att när man aktiverat ett slag så måste karaktären slå färdigt alla fem slagen innan han kan röra sig igen, och att inte kunna röra sig är farligt. Man lär sig snabbt att hantera det dock.

Enligt Diablo 2 wiki:

Skrivet av Diablo 2 Wiki:

The change to 5 fast hits made Zeal the most popular Paladin combat skill.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

Tjena!

tack för de många tipsen! min plan nu i normal är att spara alla rejuvenation jag hittar(använder dem vid bossarna. hade fullt vid duriel) jag kör annars hälften healing och hälften mana. jag är level 24 nu i början av act 3. kör isenharts broadsword i ena med 70% block på en heraldic shield. vengeance och holy freeze

andra handen har jag holy bolt +3 för odöda som jag anabbt tar på range. 3 tomma socket i heraldic shiel här sparar jag till ralorttal(ancients pledge som du nämnde)

jag kommer nog inte behöva vänta till act 5. har redan tal och ral. behöver bara ort.

jag har en hel del damage reduction och life leech så jag klarar att hålla uppe min höga iten find+ utan att behöva ge upp för mkt-så jävla gött! så jag tar större risker förstås med viss reducering i resistance så jag kan ha uppe find men jag måste det eftersom jag inte får farma. ditt råd följer jag redan sen innan. jag sparar runor, set items, rejuvenations och ädelstenar jag kan behöva och tar topazerna i rustningar till mig och merc(följer även dr sedan innan att ha act 2 merc) gett han ett bra vapen och ska byta till holy freeze sen i nightmare

jag tänker maxa holy freeze och vengenace på närstrid och sen ha holy bolt/fist of heavens i andraoch hoppas på skill plus vapen i båda där.

normal ska jag förhoppningsvis klara med sikte på goa uniques för att klara nightmare. craft items kommer sen absolut-har kikat på några goa grejer men framförallt är det damage reduction och life leech jag måste ha

varför zeal före vengeance?

tips om de andra poängen? nu kör jag dexterity vitality med bara precis vad item kräver på strength och nästan ingen mana förutom på items med mera

items att nämna: circlet med + 9 dex och 20-50(ca) fire damage added

cathans ring

isenharts bredsvärd

heraldic shields med 70% block(ca och en av dem med damage reduction och lite resistances etc)

ett grönt bälte. minns inte namnet men plus i def(ca 30 ensamt och +5 minimum damage)

+3 holy bolt sceptre(kör ju på den skillen också)

amulet och annan ring med damage reduction och magic find på ringen. har för mig amuletten hade plus dex också

edit: kommer du på fler varningar om nightmare och hel och tips så posta gärna : ) uppskattar curse-tipset. har aldrig kört hell för jag har i stort sett bara spelat på det här sättet och innan dess var det att när jag dog så spelade jag helt enkelt om för jag gillade bättre ett livs regeln. jag har läst om nightmare och hell dock så jag vet statusmässigt vad jag har att vänta mig men inte situationmässigt med trånga utrymmen etc

edit 2 glömde nämna pengagrejen. jag fyller inventorien med charms och har som plan att ta alla 3000 och upp items nu(rustningar etc) medans jag tidigare tog allt som är mkt värt. framförallt throwing weapons, gas potions mm. sparar och stashar och kör sedan circlet gambling och även boots bälte och handskar tills jag nu fått de jag vill ha

ska lira mer nästa vecka och uppdatera en del : )

Skrivet av Guffa_Harley:

förstod jag texten rätt tidigare i tråden? är solo mode utan trading, i hardcore och att klara hell något som inte gjorts så många gånger?

en annan sak om nån vet. är det någon skillnad på vengeance "% + to attack" och zeals "bonus attack"??

4 poäng i Zeal innebär att man, för 2 mana, får 5 väldigt snabba slag. Vengeance är ett hårt slag, för betydligt mer mana. Tricket här är alltså att kombinera Zeal med valfri "Holy-"-aura, i ditt fall Holy Freeze. Dessa aurors bonusdamage på slag är ju ett fast spann, och ingen procentsats. Det innebär alltså att jättesnabb attack speed gör jättehög skada. Zeal används alltså endast för att få galet snabb attack speed, för att tjäna så mycket som möjligt på auran. Fram till typ Hell så är detta en väldigt stark kombination.

Gällande de andra poängen:

Strength: Tillräckligt för att ha gear, inget mer.
Dexterity: Noll. (Möjligtvis ett gäng mot slutet, för att få upp blocken)
Vitality: Resten.
Energy: Noll.

Gällande pengar. Det enda man har dem till egentligen är ju att gambla, vilket i sig inte är dumt alls. Jag brukade satsa på att ta upp samtliga vapen med möjlighet till +skills för någon klass. (Wands, Staves, Sceptres, Orbs, Zombie Heads etc). De säljer ofta för maxpriset.

Leta efter items som halverar freeze-tiden. Att vara frusen är livsfarligt.

Jag har aldrig läst om/ hört om någon som har klarat hela spelet på hardcore helt ensam utan trading/muleing. Faktiskt aldrig sett någon på internet som kommit längre än mig, inte som har dokumenterat det iallafall. Det går att göra, teoretiskt sett, men tar väldigt lång tid. Så som du spelar skulle jag vilja påstå att det är helt omöjligt. Jag tror inte det går att komma igenom NM ens.

Av Leifson
Skrivet av Pliffe:

De som är närmast att försvinna från hardstylen som det ser ut idag är Noisecontrollers, nog för att Headhunterz, Wildstylez och Coone samarbetar med housenissar så gör ju faktiskt Noisecontrollers både dubstep och house. Det är svårt att veta vart man har dem i dagsläget..

Hade gärna gått men det är 40 mil härifrån, då passar monday bar-eventen mig bättre!

Tackar för lite kritik, låtval är nästan det svåraste med hardstyle, alla inom genren gillar så olika, jag sitter själv dagligen med en lista med låtar som enbart är från innan 2010, men gillar även nytt! När det är fräscht så håller det än intresserad ett tag därför blir låtvalen lite som de är, det är vad jag lyssnar på och försöker blanda det med en större publik, vad dem kanske gillar.

Låten är inget att klaga på! Gillar det äldre, fick mitt intresse för genren 06/07 så det är denna stil som sätter sig bäst i mina öron.
Idag så har du ju Crypsis och Chain Reaction som kör med kicks som är mest lika de äldre

Till exempel:
http://www.youtube.com/watch?v=BVTFa2BjlUc&feature=share&list...

Men måste säga att låten jag njuter mest av just nu är denna, dessa screeches får mig att gå i taket av ren glädje! (Lite tvärtomsrpåk här, men beskriver det jävligt bra)
http://www.youtube.com/watch?v=aDIlg88xyvM

Finns en fantastiskt rolig video som beskriver hur det ser ut idag:

Mitt tips gällande låtval skulle nog bli att bara ta det du själv tycker är riktigt bra, att mixa och spela "det folk vill höra" funkar inte i längden Pga Spotify kan jag inte längre mixa något själv längre dock. Jag lekte mest med hardcore dock, det är mycket roligare att mixa (mer energi och tempo)

Ungefär samma, första Hardstyle-låten jag fastnade för var Showtek - FTS Tätt följt av Noisecontrollers - Crump.

The Record Breaking är en galen låt, som fått väldigt mycket (välförtjänt!) uppmärksamhet. Kan säga att den gjorde succé på DefQon tidigare i sommar iallafall! Blev ett vansinnigt tryck i slutet på DJ Stephanies set när hon plockade fram den. Höjdpunkt!

En låt också:

Texten är så passande för hur jag känner om hardstyle. (Och kicken i andra climex, dayum!)

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

upsskattas!

jag minns att han gav okej till reset så points och skill kan jag ändra inför hell. första steget e nightmare dock

ranged attackers ska jag nita med holy bolt och mot de som inte är odöda så får det bli att mjuka upp dem med fist of heavens och sen kuta iväg medan mercen gör sitt. sen ska det bl mkt gömställen och att inte "öppna rutan" för långt så alla kommer på en gång

edit: käns som majoriteten av caster är odöda och med hög fist of the heavens/holy bolt så lär de inte ta mig på avstånd

jag har aldrig trade-at eller så så jag vet inte vilka gears som är vad etc i hög utsräckning men jag försöker maxa resistance med items och att inte bli träffad helt enkelt och inte bli låst. minotaurerna på act 5, de odöda i act 3(snabba) samt demonerna i act 4 är de som utgör största hotet på normal.

jag gör exakt allt alltså men inget görs två gånger. bitvis pga saveställen måste jag alltså gå igenom stora bitar för att komma dit jag var när jag slutade så jag inte dödar nån 2 ggr

vad mer..jo just det: att hitta gröna eller guldiga föremål är så jävla nice och hjälper massor med denna spelstilen så jag försöker hålla uppe magic find så mkt det går utan att behöva ge upp de andra viktiga bitarna

faster hit recovery måste jag också ha så de inte låser mig med ranged attacks. walking speed ska jag ordna också. gärna mana och life steal ska jag ha och reduce damge-väldigt användbart på normal så man inte får alltför mkt skada av klungorna

saken är att i och med att man inte farmar så är normal skitsvårt bara det.

sjukt kul måste jag säga. hoppas ni provar nån gång

ska se om jag kan kolla under helgen hur min gubbe är och vad han har och uppdatera här lite då och då om folk vill

ps defense har du rätt i. måste fixa den inför hell också

ps2 angående förra gubben jag hade så tog jag fanatiscism och vengeance. fick en unik yxa som jag hade länge och i andra handen hade jag holy bolt och bytte bland annat mellan resistance och holy freeze har jag för mig. maxa holy freeze kan vara sjukt bra tror jag och mot immuna så kutar jag och kör fist of heavens. får vara försiktig tills jag maxat dock

den jäveln bishibosh fick mig dock i nightmare. sjukt störigt. jävla bishibosh

Efter lite funderande slår jag nog fast att det du försöker är omöjligt. (Att klara hela D2 (alla svårighetsgrader) ensam på hardcore utan farm) Jag klarade drygt halva hell efter många timmars farm, så det går nog helt enkelt inte utan.

Däremot kan det ju vara intressant att kolla vilken build som går längst, ett försök går ju ganska fort ändå. Jag skulle lägga mina pengar på något som inte är speciellt gear dependant. Min bästa gissning skulle vara en holy freezer. (Alltså 4 poäng i Zeal, resten i Holy Freeze) Vapenmässigt är det enda som spelar roll då attack speed och attack rating, så att hitta ett bra vapen blir extremt mycket lättare. Paladins har trevliga sköldar också.

Lite andra tips jag lärt mig längs vägen:

Eftersom du inte farmar måste du ta bättre tillvara på det du hittar. Spara allt i rune-väg och gem-väg, det blir alltid användbart förr eller senare. Speciellt runesen kan man skriva en hel del schyssta runewords med, som ger rejäla bonusar. (Kolla upp Ancient's Pledge runeword, man får alla runes man behöver på Q2 i A5, så det är bara att hålla utkik efter en sköld med 3 sockets (helst paladinsköld, typ Targe eller Aerin Shield) och smacka i dom där, så toppar du typ alla resistances endast med skölden. Gems kan, förutom det uppenbara, användes till en rad saker till. Kolla upp Crafting på diablo 2-wikin, samt en drös andra bra recept man kan ha nytta av via kuben.

Använd mercen så mycket som möjligt! Han får ju dö, men inte du. Man glömmer ofta att ge honom bra saker (vapen med slow på, dödsviktigt!), och val av aura (eftersom allt förutom A2 merc är dumt) är oerhört viktigt. Har man inte Holy Freeze själv bör man definitivt ha det på mercen (NM A2, Defensive).

I Nightmare och Hell: Så fort du blir cursed av en elitepack: TELEPORTERA! Det bara svischar till annars, så är man död. 100% extra damage är galet.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

gillar denna tråden skarpt!

jag kör personligen hc single mode utan att farma. slog vad med en gammal polare om 10000 spänn. han hävdade att farmandet är ett syfte med spelet. jag hävdade att det sabbar spelet och att det blir desto mer äkta att köra allt en gång med ett liv(han ger bara mig pengarna om jag klarar det men om jag losar så händer inget)

har bara klarat normal än så länge men är bara 33 år så jag har tid kvar : )

med stora mellanrum mellan gångerna så har jag nyligen dött vid level 36 act ett nightmare men har en ny gubbe på act 3

behöver alla goda råd om hur man ska kunna klara arreat summit killarna och duriel med låg level och låg level gear : )

måste bara säga att strategibiten och spelkänslan är sanslös när man spelar som jag. det är så jäääävla gött! hoppas ni provar nån gång. man måste tänka så mkt bredare liksom. planeringen blir liksom en del av fritiden också. kan sitta på jobbet och få en go idé eller när jag är träffar tjejen så för jag helt plötslig en tankeställare om en viss boss eller vad som liksom : )

kör paladin och ska prova maxa holy freeze, vengeance, fist of heavens och holy bolt. ska satsa på att få max hit makes monster flee. har en massa andra idéer men ville bara komma in och säga hej!

Jag hävdar nog att din vän kommer vinna.

Intressant men märklig build. Tyvärr ser man inte riktigt hur en build fungerar förrän i Hell, anser jag. Med resistances, immunities och sådant. Spontant låter det som att du kommer få det tufft med damage, jag har bara haft tillräcklig damage (speciellt utan att farma) när jag fokuserat hårt på en skill. Defense kan också bli ett problem. Traditionellt sett använder Paladins ju Holy Shield för att öka block och defense, så ska bli intressant att se hur det går utan det.

Hit makes monsters flee, säger du? Kan fungera. Tänk på att det inte fungerar på alla mobs bara, samt att de farligaste packsen (archers, casters, alla med range) antagligen kommer hinna skjuta en hel del innan du får fatt i dem.

Lycka till!

Av Leifson

Nice bakgrundsbild. Är det du som tagit den? (Annars, var hittar jag?)

Av Leifson
Skrivet av Pliffe:

Håller med att det är bra att lyssna på men dödar lite av partydraget. Men jag ser ändå positivt på att det växer, så länge de som inte "kan" hardstyle håller sig utanför. Kan tänka mig att om någon av de större houseproducenterna försöker sätta tänderna i hardstyle så skulle det säkert bli en hit, men sakna de sanna hardstyle-elementen.

Gamla go'ingar är alltid välkomna!

Att hardstyle växer på grund av att det rör sig mer mot house tycker jag är synd. (Men det kanske beror mest på att jag ser den generelle house-gillaren som en riktig mainstream-person, typ average krog-person. De vill jag absolut inte ha att göra med). Det känns lite som att hardstyle håller på att förlora mycket av det som gör det unikt, tyvärr. Flertalet kända artister som börjat remixa och till och med samarbeta med house-producenter (främst Headhunterz, Wildstylez och Coone, men även DBSTF har hoppat på tåget). Det är synd, de flesta låtarna som produceras är tråkiga och sega. Nåja, man får inte bli för negativ, hehe. I värsta fall så finns ju all den riktigt bra hardstylen (pre 2009 typ) kvar, och så finns det ju hardcor, som det är lite mer tryck i.

För övrigt är det stor hardstylefest planerat i Göteborg!

https://www.facebook.com/events/123746347835994/

Zatox (IT)- Hardstyle
Alpha² (NL)- Hardstyle
Omegatypez (DE)- Hardstyle
Chris One (SE)- Hardstyle
Philthy Fingers (SE)- Hardcore
Dimavi (SE)- Tech/Hardtrance

Host: MC Kravall

Ser inte dumt alls ut, flyttar snart till Göteborg, så jag kommer lätt att gå. Det borde alla göra, för att supporta så att det blir mer sånt här på hemmaplan!

Gällande din mix, tyvärr orkade jag inte riktigt att lyssna igenom hela. Det är alldeles för mainstream för mig, och det får väl bli min kritik på låtvalen ;P

EDIT: En låtjäkel också.

Hardstyle Mafia har sjuka kicks, mer går det inte att säga. Otroligt bra låt, speciellt med tanke på att den är så ny (2010 ;p)

Av Leifson

Hardcore/Gabber: Roland & Sherman - Somewhere Down The Lane

untz!

Av Leifson
Skrivet av Pliffe:

Nu har ju även Coone tagit steget till ett större bolag men står kvar som ledare för Dirty Workz, han signade nyligen för Dim Mak Records.

Vad tycker ni om att allt fler börjar remixa houselåtar?
Wildstylez har 2 st inom loppet av ett par månader

Jag tycker det är synd. Att hardstyle dras mer och mer mot house har nog ingen missat. Det ger en del intressanta resultat, men jag tycker allt som oftast att det resulterar i långsamma låtar, utan "drive". Det är alldeles för mycket breaks, alltså tid där det inte är någon kick. Det må vara intressant att lyssna på, men på dansgolvet är det värdelöst, tråkar ut folk. Finns undantag, men de är få. Mainstream-hardstyle har blivit så lökig med. Förr var det "Let's go party motherfuckers!". Nu är det "Let's all be friends in a magical world of happiness and friendship". Väldigt tramsiga lyrics för det mesta nuförtiden..

Skickar med en pärla från förr. Fantastisk melodi, så som melodisk hardstyle ska låta.

Av Leifson

*Tråd rensad*

OT och trams raderat.

Av Leifson

STOPP

Den här tråden har gått en massa OT och genererat en hel bunt skräpinlägg, och oräkneliga antal OT. Det är ju inte bra. Vi gör såhär: Från och med nu går vi tillbaka till topic, som handlar om Apples aktie, och så diskuterar vi inte om S4 eller iPhone är bäst, eller något annat för den delen.

Funkar inte det blir det hänglås på, och lämpliga aktioner mot förbrytarna.

Proceed.
Juste, jag städade bort lite skräp också.

Av Leifson
Skrivet av SeF.Typh00n:

Får liva upp tråden lite. Såg att leifson skrev om det på första sidan, men jag tipsar om det igen.

Headhunterz podcast - Hard With Style
Mixar på runt en timme, riktigt bra grejer.

Tycker HWS och Headhunterz har tappat väldigt mycket kvalité på sistonde. Nästan alla låtar är såna med extremt lång buildup och housemelodier, inte riktigt vad jag kallar Hardstyle. (Har istället döpt det till housestyle ) Tyvärr är det en trend som ses mer och mer, och ett ämne som diskuteras flitigt. Många gillar det, många gillar det inte. Jag själv tycker hardstyle var bättre förr när det handlade mer om party. Numer är typ alla populära låtar på exakt samma koncept: långa buildsups, långa halvmysteriska filosofiska texter, följt av ett långsamt house:igt melodiskt drop. Blir gärna lite segt, speciellt på fester när det är 2min stå still imellan varje bassline.

Also, DefQon.1 war awesome även i år

Av Leifson
Skrivet av SayZk:

luftvärmepump fungerar som ett kylskåp fast omvänt om man ska värma upp, 4-5 är dock en överdrift, snarare runt 3 gånger värmen.
Personligen han jag strömsnåla komponenter för att få en tyst dator.

Det kräver ju dock att uteluften är varm, vilket den inte alltid är i Sverige. Annars kräver det ju bergvärme och grejer, vilket inte precis är något man smäller dit på en eftermiddag för en hundring.

Av Leifson
Skrivet av '[SH:

;13714821']Ja, du tänker lite tokigt. Din dator har troligen ingen bra verkningsgrad som värmekälla. En luftvärmepump ger tex 4-5 gånger mer värmeeffekt än vad du matar den med i form av elektricitet.
Jag har alltså hellre en energisnål dator och en effektiv värmekälla än en energitörstig burk som agerar element också.

Skickades från m.sweclockers.com

Vänta va. All energi du matar till datorn blir ju till värme i slutändan (med försumbara förluster). Hur kan en luftvärmepump vara 4-5 gånger effektivare (som omvandlar el till värme, precis samma sak som datorn gör?

Av Leifson
Skrivet av MulleEng:

5/10 Luva mitt i sommaren, nu ska man ha

10/10

Wohoo! Kollega!

Av Leifson
Skrivet av Whitewiz:

Det gjorde du väl visste?
Just 22 nanometer, för inte var det 22 New Mexico du menade.

Skrivet av SysGhost:

Men.. .det var ju den enheten alla andra skriver om: nanometer.
Betyder det att allihopa i den här tråden har skrivit om helt fel enhet?

Vilken enhet hade du i åtanke?

Nu spekulerar jag bara, men:

Jag gissar att han menar att han visste vad nm betyder, (alltså handlade inte tråden om det), utan om vad det är man mäter för något.

Av Leifson

http://i.imgur.com/GVxDUvF.jpg

Linuxflingor! Datorentusiastens favoritfrukost.

Av Leifson

*Tråd flyttad*

> Stationära datorer: Köpråd

Av Leifson
Skrivet av Dr.Mabuse:

Vilken ironi att du hänvisar till Google men själv uppenbarligen har svårt att formulera en sökalgoritm värt namnet.
Men hav förtröstan här har du en länk: http://en.wikipedia.org/wiki/32_nanometer

Vad som gör det ännu lite roligare är ju att frågan i tråden inte handlar om vilken enhet nm är heller, utan vad det är man mäter. Lite som att skjuta en fotboll mot mål och inte träffa kortsidan ens

För övrigt så gillar vi inte LMGTFY-länkar. De är otrevliga och onödiga. Undvik dem, så blir alla glada (och inte bannade )