Inlägg

Inlägg som Leifson har skrivit i forumet
Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

absolut! hur gör man dock? jag är rätt basic vad gäller print screen grejer. kan man göra en bild med highlitade föremål så ni ser vad som är vad eller vill du ha bil och sen text undertill med vad som är vad?

tack för tipsen. spec på ancients man ska akta sig för: extra strong, cursed. är det nån mer?

Du kan ju titta lite hur jag gjorde i början av denna tråden. Items är intressanta om det är några speciella grejer, tycker jag, annars inte så. Stats är alltid kul dock, och annat trevligt.

Så här gör man:

1. Tryck printscreen när du vill ta en bild.
2. Lägg in bilden i Paint (klistra in)
3. Klipp ut det du vill ha kvar/andra småändringar.
4. Lägg upp bilden på lämplig uppladdningssida. Jag använder www.imgur.com, för den är fan bäst. (Man slipper catchpa)
5. Posta här!

Jag tycker inte om Fire Enchanted heller, de slår så hårt då.

Skrivet av lanbonden:

Kan spawna både soulkillers och stygian dolls i nm/hell på väg till Baal. Soulkillers är de där rackarna som skjuter lightning som i alla fall på hell gör otroligt mycket skada. Stygian dolls är de som dör i en corpsexplosion som även den gör rätt saftig skada. Med lite otur möter man dessa samtidigt.

En annan otrevlig combo som inte är ovanlig är en av ovan nämnda motståndare tillsammans med oblivion knights (de från diablos area i act4) som cursar en så att de andra blir ännu trevligare.

Njä, Soul Killer är samma sorts mob som Stygian Doll

Det är de här rackarna du tänker på:
http://diablo2.diablowiki.net/Willowisp

Skrivet av Guffa_Harley:

känns som abominable, minotaurerna och ghosts är de som kommer bli det största problemt på hell. rent spontant känns det så. jävligt viktigt att man inte omringas av dessa. mycket resistance, snabba attacker och surprisefaktorn med ghosts. det käns som flera ghosts kan var i en klunga men se ut som om det bara är en eller två där

hmmm curses som witches kastar verkar inte vara samma curse som knights kastar..det verkar inte vara amplify damage utan defense fast...nej i nightmare måste det vara samma. det är nog den där blinkande cursen som är defense när jag tänker efter. måste saknas info på arreat helt enkelt om just vilka som är vilka

_Alla_ former av elitemobs kommer vara en plåga i Hell, oavsett hur snäll mobtypen är i vanliga fall. Hoppet mellan Nightmare och Hell är gigantiskt också.

Witches kastar två olika curses, beroende på hur mycket HP kontra mana du har:

Skrivet av DiabloWiki:

Succubus cast two types of curses.
Defense Curse: Cast when target has more hit points than mana. Lowers the targets' defense by the stated amount.
Blood Mana: Cast when the target's mana is greater than or equal to hit points. Causes every spell cast to subtract as much health as mana -- a spell that costs 20 mana will lower mana and health by 20 points. (Extremely dangerous for Sorceresses.)

Oblivion Knights kan en drös curses(Decrepify, Lower Resist, Weaken, Life Tap, Amplify Damage), där bara Amplify Damage är riktigt farlig.

Av Leifson

De borde fixa buggar först, att bygga vidare på en trasig grund är ju att be om problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Leifson

*Tråd rensad*

Trams raderat.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

edit..hmm fick just en ide. min merc har ett spjut med sinnes skada-70-300 ca. man kanske borde låta honom behålla det och göra en socket och öka vanlig fys skada ännu mer. kan vara bra att ha i hell med en ren fysisk(han) och en med elemental(jag)

nån som vet om enhanced damage item får ytterligare enhanced damage om man sätter en+ %damage i ett vapen med enhanced damage? är det så enkelt att man går från låt säga 100% enhanced damage till +150?

Ja, det borde du. Alltid bra att angripa med flera olika schools.

Ja, det blir det. Har vapnet 100% enhanced damage och du drar dit 50% till på något sätt, då får det 150% enhanced damage. (Det blir alltså grundvärdet * 2.5, inte (grundvärdet*2)*1.5).)

Skrivet av Guffa_Harley:

nilathak är ett klurigt kapitel dock för jag har gjort en olustig upptäckt i nightmare. eftersom detta är första gången jag tagit mig såhär långt så är mkt helt nytt för mig. vanliga monster cursar mig. innan har det bara varit uniques. spöken är bitvis osynliga och kommer sen från ingenstans ett par stycken och skjuter dessutom blixtar. vipers skjuter bone spear..vad fan??

Som jag skrivit tidgare, ofta skippar man Nithalak på Nightmare och Hell i hardcore. Han är skitfarlig, och ger inget speciellt. Rewarden är inte värd något heller.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

var nyss ine på arreat och gjorde lite research inför sista acten och fann detta

"Guest Monsters
In Nightmare and Hell Difficulty, Act V becomes inhabited with the stragglers of previous demon armies which you have fought in the past. The types of enemies that appear are random. They are also more powerful than in previous Acts. By the inclusion of these "guest monsters" Act V in Nightmare and Hell truly becomes an amalgam of all of the Acts in the game, and the ultimate challenge to Diablo II players."

med tanke på den otrevliga överaskningen då diablo fångade mig i en mycket värre och starkare bone prison och detta ovan så hoppas jag att de som läser detta och spelat mycket i nightmare och hell kan tipsa mig om liknade saker-varningar alltså som kommer som en chock när man minst anar det om man inte spelat på dessa nivåer tidigare(bara varit på första actsen tidigare på nightmare men dog och börjar alltid från scratch när jag dör. körde bara softcore pga att om jag dog pga lagg så körde jag på. i och med att jag kör hard core nu så har jag nästan inga andra program igång när jag kör mitt solo mode)

uppskattar alla tänkbara varningar om liknande saker

ps. coolt att diablo var grön i nightmare : )

EDIT: till den som vet. när monster använder förmågor som frenzy, corpse explosion mm. är det någon som vet vilken skill level de har? skulle vara bra att veta så inte en corpse explosion tar kål på en om det gått att undvika..

angående stun-är det nån som vet om faster hit recovery hjälper en ur stunnen?

Det enda som är en riktig dödsfälla gällade Guest Monsters är Stygian Dolls i Throne Room. De sprängs när du har ihjäl dem, och gör galen skada. Ancients blir tufft med. Vet inte vilka personliga regler du kör där, men om du kör att du inte får starta om (alltså porta ut) så är risken stor att de får hemska affixes, och du dör. Typ. Akta dig främst för cursed.

Annars bör det vara rätt lugnt.

Njae går inte riktigt hitta levels för mobsens spells. Man vet däremot mer eller mindre vilka mobs som är ett stort problem på förhand, genom erfarenhet.

FHR påverkar vad jag vet inte stun.

Av Leifson

*Tråd låst*

Marknadsföring (§9) och korspost (§3.3).

Av Leifson
Skrivet av Blargmode:

Han berättar vad han gör, vad hans mål är, och ber om hjälp med det. Räknas det som reklam?

Ja.

Av Leifson

*Tråd låst*

Forumet ska inte användas för marknadsföring.

Av Leifson

*Tråd upplåst*

Eftersom delforumet inte finns längre så fortsätter GW2-diskussionerna här.

Av Leifson

Saknas diskussionsämne.

*Tråd låst*

Av Leifson

Di-rect - Young Ones (D-block & S-te-fan remix)

Hardstyle.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

cool!

jag har haft lite tid så är på act 3 fortfarande men hoppas på att klara normal senare i veckan senast.

det med attack rating är anledningen till att jag trr vengenance e mer lönsamt(kickern liksom. om det ens var tigt innan)

vart var du närmast att dö? hittat nårra uniques eller goa sets?

dags att nita zakarum!

Får se hur det löser sig med AR, just nu är skadan så pass brutal att lite missar inte påverkar.

Närmast att dö skulle jag säga var på Minions of Destruction, precis innan Baal. De slår så hårt, och tål massor. Inte särskilt nära ändå, dock. Inte hittat något värt att nämna egentligen, förutom 2x Grand Charms med 30% och 21% Frost resistance, de är nice. Kör även en Aerin Shield med Ancient's Pledge i, som är nice.

Skrivet av Guffa_Harley:

brukar inte Nilathak droppa schyssta grejer? den snåla räven droppade fan bara en Pilum och lite guld : )

Nej, kan inte minnas att han skulle ha så speciellt bra loot table. Han är fullständigt livsfarlig i NM och Hell dock, så då gör man aldrig honom.

Tyvärr har högskolan dragit igång för mig nu, så kommer ha väldigt ont om tid närmaste tiden. :/

Av Leifson

*Tråd rensad*

Piratstreams diskuterar vi inte, trots att det är ett rättsligt snår.

Av Leifson

*Tråd rensad*

Trams raderat.

Av Leifson

Trevligt iniativ, men när man ska ge bort spelkoder så bör samlingstråden för just det användas, värt att tänka på till nästa gång.

http://www.sweclockers.com/forum/8-ovriga-datorspel/1186816-s...

*Tråd låst*

Av Leifson

*Tråd rensad

Trams raderat.

Av Leifson

Jag är nu klar med Normal. Fortfarande inga större problem, även om Minions of Destruction tog lite tid. Damage är inga problem, men attack rate börjar lida. Ligger under 60% chans att träffa på tyngre mobs.

Funderar på att bygga till Fanaticism senare, men vet inte hur mycket det skulle hjälpa..

Av Leifson

Jag fixade bilden.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

hahhaah det här är underbart! "(Och för att slå ditt rekord med, såklart)" i love it!

omöjligt? låter som en till vill satsa 10000

tror du det är omöjligt med necromacer också?

ska skriva mer snart. var bara tvungen att kommentera den. återkommer vid morgonkaffet. måste jobba på nu!

all right! så du kör en holy freeze zeal?

har du hittat nåt bra gear? varit nära att dö nån gång ännu?

det är vissa mobs som är sjukt svåra oavsett hur bra man är känns det som och det gäller såklart även på normal. ett liv är liksom så jävla ömtåligt : )

är det nån speciell plats du fruktar desto mer?

känns som hit recovery borde vara jävligt viktigt. det är svårt att hitta dock utan att behöva ge upp för mkt av resistance, magic find, flee hit, damage reduction eller life steal. alla dessa känner jag är viktiga. defense är mindre viktigt just på första svårighetsgraden

edit: angående level så var jag 24/25 redan i början av act2. man får rätt gött med exp om man verkligen gör exakt allting. jag brukar vara strategisk med experience shrines också och samla massor eller kolla upp med town portal och waypoints

Visst. Du förstår varför jag är så säker på min sak när du kommer till Hell.

Ja, det tror jag. Det går säkert att komma längre med en fishymancer, men till slut tror jag att man åker dit iallafall.

Yes, Zeal för attack speed, Holy Freeze för damage och control. Går det riktigt bra är det möjligt astt jag byter ut den mot Fanaticism, men för det ska jag väl bli level 55 eller så, innan dess är det meningslöst. Tror inte jag kommer så långt, faktiskt.

Inte hittat någon vidare gear. Hade lite tur med runes, så har fått ihop ett "Stealth"-runeword i chesten (Tal+Eth), det är nice. En Tir-rune i head med (+2 mana per kill), och det räcker för att jag ska kunna använda Zeal hela tiden. Skadan jag gör är våldsam, allting går ner väldigt fort.

Jag fruktar allting som är fire eller lightning enchanted. Platser är det väl de klassiska: Durance of Hate, Chaos Sanctuary (både de snabba gröna demonerna och Diablo själv), Ancients.

Jag har aldrig riktigt fokuserat på sådana stats. Siktar hellre på att bygga en stadig grund av bas-stats. Vilket som är bäst återstår att se.

Skrivet av Guffa_Harley:

ps mitt rekord e egentligen ett tidigare resultat. det är på act 2 vill jag minnas. ringer nån klocka om att jag dog av beetles i öknen. hahaha om jag inte minns fel kom et ett riktigt dödsskrik från mig den gången i stil med "aaaaaaaaaaaeh" följt av en riktig hopplöshetskänsla-typ...hur fan ska man klara det!? : )

det är en av de saker jag uppskattar med detta spelet, framförallt i kombination med mitt sätt att spela. att jag verkligen lever in i rollen som den man spelar. med farmning och softcore får jag inte alls den känslan. inte alla spel som kan ge det tycker jag : ) lätt värt att ta sig igenom alla tombs bland annat för att nå den känslan : )

men det är alldeles för längesen för att säga för säkert så vi kör på att detta är mitt längsta. bishibosh på act 1 men det kommer jag fedebryta denna gången : )

senast nu när jag dog tog det jag med en klackspark och tänkte att det är lika bra att kicka igång en ny så fort som möjligt : )

Det där med att allt känns hopplöst känner jag igen. Speciellt när jag dog på lvl 81 efter sådär 100 timmars farm. Allt borta, liksom. Nåja, det är en del av spelet.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

ahh okej. ska kolla lite närmare på det då

nämen vänta nu här! har du mer tid över får du ju vänta in mig! hahaha du får spela på ditt sätt! : )

fan om du klarar det nu utan farm med en skarpslipad strategi är det krig : )

bara skojar-det gläder mig att du kommer pröva. tro mig det är så himla mkt roligare med den sortens äkthetskänsla som infinner sig med ett liv hard core och utan farmning. det blir så himla mkt viktigare att vara försiktig och tänka ut lösningar

tänk på att save-a rätt för man "får inte döda dem igen när man ska ta sig dit där man var sist" och absolut inte ta grejerna de droppar om man måste döda dem för att inte dö själv. jag brukar då kompensera med att inte döda en viss gubbe för man måste verkligen döda allt en gång och vända och vrida på varenda sten. escape quitta är strängt förbjudet såklart också

springa iväg eller town portal är det som gäller

i alla fall så ser jag på "reglerna" med att köra ett liv hard core utan att farma

necromancer kommer jag aldrig köra för det skulle ta bort för mkt av spelkänslan

för övrigt är jag på act 3 nu och har kommit en fjärdedel kanske

Jag har en massa tid fram till tisdag, men efter det kommer det bli tufft ganska långt framöver.

Att klara det är ingen risk, det är omöjligt. Jag farmade i över 100h på karaktären som den här tråden först handlade om, men han hade ingen chans. Utan att farma är det omöjligt. Det här är bara för att testa hur långt man kan komma (Och för att slå ditt rekord med, såklart)

Jo, det är de reglerna jag rättar mig efter också. Inge /players x heller, det hade gjort det för lätt.

Är i slutet av A2 kvar, har gjort Sanctuary klart. Kommer bli jobbigt att behöva gå igenom samtliga 7 tombs för XP, men sånt är livet. Var lvl 15 när jag dödade Andariel, det brukar jag normalt vis göra vid lvl 18, så redan här ligger jag några levlar efter "vad jag brukar". Nästa checkpoint är lvl 28 vid Diablo. Tippar väl på att vara åtminstonde 25 där.