Inlägg

Inlägg som victoriaa har skrivit i forumet
Av victoriaa
Skrivet av tcntad:

Hur laddar man hårddiskar? :/

HAHA! Jag hade bara kabeln i mellan hårddisken och datorn inte den mellan strlmutttaget och hårddisken, förlåt om jag inte tänkte på det och bara fick en tanke att man kanske måste ladda den innan Känner mig jättedum nu.....

Av victoriaa
Skrivet av echo:

Det behövs inte alls.

Däremot kan det vara bra att stresstesta den lite i början eller åtminstone se vara försiktig med att spara en massa saker man inte har backup på innan man fått lite förtroende för disken. Inte helt ovanligt att nya diskar är trasiga (men det kanske inte upptäcks på en gång).

Sen bör man ju alltid ha backup på allt av värde, men det kan vara värt att vara lite extra försiktig precis i början.

Okidoki, men fattar inte det där.. hur vet man när den är trasig eller om den är trasig? När man kan börja "lita" på den då? Osv...

Av victoriaa

Ladda hårddisken innan användning?

Måste man det eller kan man använda den direkt? Typ med mobiler måste man ju ladda fullt direkt eller nått sånt jag är inte så bra på saker som har med datorer o göra !!!

Av victoriaa
Skrivet av RHWarrior:

Det finns inget märke/modell som är supermycket bättre än andra, vad jag har sett!
Så det är lite en "crapshoot", man får ta en mängden och hoppas det var en bra serie (givet så undviker man produkter i botten av prissegmentet).

Som konsument får du aldrig tillförlitlig statistik på returer & felfrekvens ändå, så är du verkligen inne på externa USB-diskar så är eg. det allra "enklaste" att ha två stycken som man byter emellan varannan vecka eller hur ofta du nu tycker är bra.

Va du inte ska göra är att köpa en extern disk, kopiera eller tom. flytta dina foton&guvetva dit o tro att det hela nu är idiotsäkert, man kan åka på nåt måndagsex eller så dänger nån den i marken eller liknande och då brukar disken må dåligt.

men tänk om båda är dåliga då Fan jag som hade tänkt det:) haha , det bästa kanske är o köpa ett usb minne till typ bilder? Filmer kan man ju alltid ladda ner igen osv,

Av victoriaa
Skrivet av Cimbom3:

Jag har precis bytt ut min seagate expansion på 500gig då usb porten bara slutade funka... Tydligen ett ganska normalt problem och om man hade lite privata dokument som man itne vill bli av med så får man helt enkelt slå upp hela skiten o plugga in i datorn, detta efter 1år minus 1 vecka. Jag hade tur att jag fick min utbytt men det kanske itne alltid blir så om man öppnat upp den så jag hade nog satsat på något annat märke.

Men fan alla säger olika ju ja är ingen dator människa så skulle aldrig kunna öppna upp en o fixa haha =( MENMEN! Tur att den var billig då !!!

Av victoriaa
Skrivet av igelkotte:

Jag tror inte Seagate diskarna går sönder så lätt idag. Dom hade en serie för ca 2 år sedan som hade tendens till att gå sönder men problemet kunde lösas genom att uppdatera firmeare. Någon får väl rätta mig om jag har fel.

Jag sitter själv på en 500gb Seagate disk som är runt 2 år gammal och fungerar felfritt än idag. Om den hårddisken ligger i riskzon vet jag dock inte.

Däremot kan jag säga att ljudnivån på disken kan vara en bidragande orsak att välja ett annat märke. Om det fortfarande är så på nyare diskar kan jag dock inte svara på.

Men jag har valt Seagate just pga pålitligheten.

Okej men ljudnivån är ja inte så värst känslig över så de känns bra att du säger så då behöver ja inte ha världens ångest för jag köpte den igår då

Av victoriaa
Skrivet av cirderf:

inet.se säljer en samsung extern 2 tb för 800-900 tror jag det var kanske bättre köp? mer kvalite iaf

JÄVLA SKIT DÅ! en i min klass sa att den va bra för hon hade likadan så köpte en nu

Skrivet av pompa_kumla:

Vad jag läst så verkar seagate tappat kvaliten dem sista åren och gå sönder mer och mer. Köpte nyligen en Western Digital Elements 2tb funkar riktigt bra

vadå hur är dom dåliga? Går dom söndår jättejättelätt?

Skrivet av fagerja:

Den har USB 2 ingång. Personligen skulle jag hellre välja en 2½" disk, som får sin strömförsörjning från USB. 2½" diskar är normalt mindre känsliga för stötar än 3½" diskar.

Ja fattar typ ingenting av vad du nyss skrev

Av victoriaa

Vilken externa hårddisk ska man välja? (ny tråd, puss på er som orkar läsa och svara)

Seagate Expansion 1TB External Drive Extern hårddisk

Är den bra?
Värt att köpa?
Hur vet man om det är usb ingång eller inte, står det inte alls på den? står ju typ "plug and play" Säger det nått om i vilka datoret den funkar? :S

Av victoriaa
Skrivet av MultiMan:

Bra på vilket sätt? Lågt pris? Rätt färg? Vibrationer? Ljudnivå? Värme? Hållbarhet? Hastighet? Praktisk utformning av kabinettet? Svårt att veta vad du tycker är viktiga egenskaper.

Jag har 9st i olika storlekar.

Haha, jag tycker priset var rätt lågt.. Och vill väl inte ha världens segaste iofs.. Men om den låter mycket spelar inte så stor roll ska ju i stort sätt bara ha den i datorn när jag lägger in saker.. Och om den blir varm gör inte så mycket heller.. Så jaa, kvaliten kanske, om den går sönder lätt eller inte, ? och om den är väldigt seg eller inte men har du 9 st borde väl inte dom va så dåliga?

Av victoriaa

Någon som vet om ELEMENTS externa hårddiskar är bra? på typ 1TB? fast de kanske inte spelar nån roll hur stor den är

Av victoriaa

[QUOTE="HenkeBenke123;10625178"]Iomega Hrddisk 1 TB - Elgiganten
Antar att det är den fast billigare då Kör på det.

Nej var den Iomega Select Extern Hrddisk 1TB - Elgiganten fast såg att det bara gällde tills igår och jag tänkte köpa idag haha, ska man köra på den endå? Eller finns det billigare? Så som jag har kollat runt lite känns det som den är billigast.. fast jag kanske inte kollat där man ska kolla

Av victoriaa

Skulle vilja ha 2 TB på ett sätt för då kan man verkligen ha den hur länge som hellst!
MEn USB 2.0 funkar det med i alla datorer?

Skrivet av HenkeBenke123:

Iomega Hrddisk 1 TB - Elgiganten
Antar att det är den fast billigare då Kör på det.

bra pris men 2 TB behöver bara de som ska sitta på 300000 barnporrbilder och tanka hela top 100 listan med film på piratebay

Men tänkt om typ 10-15 år då kanske den med 1 TB är full och då är det bra om man köpte 2 TB ist?

Btw, hur vet man när man ska byta hårddisk? Måste man det då och då eller hur vet man om den håller på att gå sönder så man inte en dag upptäcker att den är sönder och allt är borta?

Av victoriaa
Skrivet av HenkeBenke123:

Japp den passar alla datorer Har själv en 500GB från IOMEGA som jag är mycket nöjd med. Riktigt snyggt skal till den också i borstat stål =D

Har du en länk till den ?

Okej då kanske jag ska köra på den då!
Nej det har jag tyvärr inte, såg den i tidningen. på elgigantens reklam

Av victoriaa

Vilken externa hårddisk ska man välja?

Ja som rubriken lyder..

Hitta en jäkligt billig på elgiganten för 479:- men är väl inte värt att köpa om det bara är skit..

Hårddisken rymmer 1TB och märket är IOMEGA.
Ansluts via USB så då passar den väl till alla datorer? Är tacksam för hjälp

Av victoriaa
Skrivet av mrqaffe:

Har du raderat originalet så är det bara att börja om. Spara som .doc den här gången, du kanske ska ta en kurs i hur man sparar filer..........
Och att man aldrig ska radera originalfilen innan man har gjort färdigt.
Det finns prog som kan extrahera en pdf till doc, eller så kan du köra via ett ocr program, resultatet blir dock inte samma som originalet, och någon annan får lära dig hur man gör det, eller så tar du det som ett lärorikt exempel på hur man inte ska göra, dvs förstör aldrig originalfiler, man vet inte när man behöver dem.

Amen helvete , har aldrig tänkt på det :S haha.. aja, sparade iaf personliga brevet innan jag gjorde om de till pdt, jaja, får väll göra om mitt älskade cv då.. Då vet ni vad jag ska göra denna lördagskväll, skriva cv, hehehehe tack fr hjälpen , tror jag hajjar hur man sparar i en annan filformat iaf, ändrar fattar jag inte likabra!

Av victoriaa
Skrivet av mrqaffe:

Öppna originalet (.docx) och spara det som .doc
Skiit i pdf, det är ett visningsformat, inte ett redigeringsbart format.

Men jag har ändrat originalet så det är i pdf nu? hur ändrar jag tillbaka o hur sparar jag det? Trycker jämt på krysset bara så kommer de upp spara och ja eller nej ju..

Tycker ju pdt ser proffesionellt ut ; )

Av victoriaa
Skrivet av mrqaffe:

Du börjar ligga väldigt nära trollning tycker jag....... Men men ...........varför sparar du inte i .DOC format?? då funkar det. pdf det är ju ett "slutformat" som inte ska ändras på samma sätt som jpg

Vadå trollning? :S Men när jag har dokumentet som är i pdt format uppe hittar jag ingen spara som typ, så man får upp den där rutan där man kan välja format, så hur ändrar man det från pdt till nått annat

Vadå, så är det bäst att ha det i jpg format då eller?

Av victoriaa
Skrivet av Allus:

får be om ursäkt för mitt förslag om att ändra filändelsen, man måste som sagt ha lite kunskaper för att lyckas där och de funkar inte i alla fallen.

men om det är Word 2007 så gör du såhär:
* tryck spara
* jag har engelsk word, där står det då "Save as type". trycker du där så kommer du få en lista med olika alternativ, där ska du då välja .doc om det är det du vill ha och sen trycker du bara spara.

till word 2003 har jag inte riktigt koll men borde vara något liknande.

yey lyckades byta från dokument (?) till pdf, men nu vill jag ändraa en grej i mitt CV som är i pdf, måste jag ändra det i typ word o dokument eller vad? Men hur ändrar jag tillbaka från pdt till det?

Av victoriaa
Skrivet av mrqaffe:

Jag vill inte dumförklara dig, men förstår fortfarande inte varför du inte öppnar ditt .docx dokument i word o sparar om det i .doc ?
Du har ju inte talat om vilken filtyp det verkligen är, men jag har fattat det som det är konvertering av docx till doc du vill göra.
Du ska INTE byta filändelse på någonting om du inte verkligen vet vad du håller på med, de som gett beskrivningar på det har nog trott att du kan mer än du gör, låt ändelserna vara och spara i rätt format så funkar det.

men jag vet inte ens hur man ser vilker filtyp det är haha, sparade det från word, hur ska jag veta vilken filtyp det är då.. kan du inte hjälpa mig o ändra över msn?

Av victoriaa
Skrivet av Kadjoopplo:

Ändra tillbaka till txt.

En sak jag inte förstar är följande: varför inte kopiera texten in till lat oss säga adobe acrobat reader, klistra in texten och spara det som pdf den vägen? Typ?

prova o skulle göra de men verkar inte kunna använda de alls på min dator blev bara helt grått o inget hände typ..

Skrivet av mrqaffe:

Du kan inte ändra extension utan att ändra filen !!!! Spara det i rätt format, det finns en anledning till att programmen sätter ändelser, det funkar inte om du tar formateringen i ett .docx och försöker hantera det som ett .doc , andra hållet kan gå bättre, men docx är nyare och kan mera än doc om man säger så, vad är så svårt med att ladda in i word och spara det i rätt dokumentformat??
Du kan inte heller ta en .nef & skriva .jpg på slutet och tro att det kommer att fungera...............

Måste du dumförklara mig? Är inte bra på datorer

Skrivet av buddaz:

Som de föregående säger.
I word2007 och du väljer spara som och namnet på den sparas den som docx har jag för mig, medan om du är i word väljer spara igen på filen står det vill du spara i word2003 eller äldre då blir det en vanlig doc fil som kan öppnas på alla word. I bilder kan du göra genom följande, öppna paint med bilden, tryck spara väljer du namn och sedan längst ner väljer du format, till exempel PNG till JPG vilket man ibland måste göra. Från word doc till txt väljer du filen tryck spara sedan välj namn och sedan väljer du att det skall vara text eller så sätter du .txt efter namnet. För excel filer som sparas i 2007 görs lika dant som jag nämnde med word om du vill att andra med äldre versioner skall kunna titta på den. Det är en funktion som man har lagt in i Office. Likadant kan du göra från txt fil till doc öppna filen, då öppnas säkert anteckningar välj spara skriv namnet välj txt annars sätter du .txt efter namnet. hoppas det var vad du ville.

fattar noll av vad du skriver