Inlägg

Inlägg som Tedwallpro har skrivit i forumet
Av Tedwallpro

EVGA pga deras brutala garantier.

Av Tedwallpro
Skrivet av anon146897:

De anledningen till att du aldrig mer köper nvidia är problem som amd lider av också... jadu, ha kul med ditt intel 4000 hd.

Mitt tips är att sluta vara en grinig jävla snorunge istället.

Vad har hänt med Sweclockers medlemmar idag? Så satans onödigt. Det finns folk som yttrar sig exakt samma sak med AMD "Jag skall aldrig mer köpa ett AMD grafikkort igen!" och de blir inte bemötta som om de vore några klagande snorungar!
Bara för att ditt "kära" Nvidia får kritik för att inte fungera som det ska, är det rätt att kränka någon för det personen tycker oavsett kön/ålder/bakrund?

EDIT: Detta fick mig dock att undra vad TS har gjort med sin dator?!

Av Tedwallpro

Jag börja spela dator pga de första spelen jag piratkopiera (t.ex CS-S etc. när de kom ) men sluta med att tyckte det var kul och köpte det så jag skulle få tillgång till alla servrar förutom none-steam.

Efter det har jag köpt alla spel förutom något skitspel som jag vill pröva innan jag ens funderar på att spendera 500:- på. (konsollportade singleplayer shooters)

Av Tedwallpro

Måste bara kommentera hur bra jag tycker ni hantera mitt garantiärende!
Mitt Qpad MK85 dog och skicka RMA ansökan till CDON. tog mindre än 12 timmar så hade jag svar och skulle få brev med retursedel etc. Skicka mitt gamla på posten i måndags, fick ett nytt idag.

Ytters bra! *Nöjd kund*

Av Tedwallpro

Vill du ha sponsorer ska du vara avancerad. Din idé ska vara något extra och måste se seriöst ut. Inte bara blyertspenna och ritpapper, och sedan framföra din idé.
Utan bilder och CAD ritningar i 3D med var enda millimeter redan mottad. Då kanske du kan få sponsorer. Men inte för att "du vill ha en ny dator"

Av Tedwallpro
Skrivet av Kaoskadosk:

Claw och Finger är två sätt att hålla i musen. Claw Grip är när du vilar bakre delen av handflatan mot musen och kröker dina fingrar som en klo för att kunna klicka snabbare. Finger Grip är när din hand vilar på musmattan och du använder enbart fingrarna och handleden för att röra musen. Nagan passar väldigt bra till båda dessa stilarna.

Hade ingen aning om. Dock pröva det du sa och passar inte mig ett dugg musen är för "liten" så lillfingret och tummen vilar på musmattan och "skaver i" hela tiden. Gillar det inte alls men som sagt, finns inga andra möss där ute som uppfyller mina krav i övrigt.

Av Tedwallpro
Skrivet av Kaoskadosk:

Vill bara påpeka att Razer Naga är sjukt bekväm om man använder Claw eller Finger grip. Smaken är som baken.

Vad jag vet kan man inte byta det på den "vanliga" Nagan?

Av Tedwallpro

Har haft min Räääser Naga i 2.5 år nu och den har funkat bra. förutom det kända "dubbelklicket" som uppkom för 3 månader sedan. tog isär musen och kolla vad som gjorde det. Inte är det själva brytarna (som är för övrigt bland de bästa brytarna du kan köpa, Omron's klickbrytare "mini") Och dem klicka fint och bra. utan det är själva "staven" som ska trycka ner brytaren som blir sliten. den är gjord av plast och det blir som en grop mitt på pinnen efter ett tag. jävla idiot konstruktion.

Iaf, fila bort en del av staven och smälte dit lite plast, trädde över en plåtbit som jag limma dit. Funkar som ny!

Visst, komforten på Nagan är SKIT, för liten mus för mig egentligen men det finns ingen annan mus där ute som skulle kunna uppfylla mitt krav. det med fler knappar.

Sedan har jag haft ett Lycosa som touchpaden dog på och fick damp efter 1 år. sluta med att jag skruva isär skitet och döda den med en skruvmejsel. Bygla lysdioderna till matningen genom USB-portarna som sitter i bakkanten. Funka! och gör det än idag!

Av Tedwallpro

Har exakt samma fenomen som dig fast hos AMD. Avvaktar och ser om fler har problem med det. med Vsync på känns det som hela spelet rycker (inte som MS) utan, delay av något slag.

60Hz skärm fö.

Av Tedwallpro
Skrivet av fur3x:

Hur kan man annars göra för att fixa det? Har fått min nya skärm idag och det hände precis samma sak, det verkar som det endast är den högra utgången på kortet som "krashar"

du har väll flera displayport portar?

Av Tedwallpro

Att en I5'a ska flaska ett 7970 är nog inte fallet. Kör 3 7970 med en OC på 1200/1675, med en i7 2600K rullar i 5.3GHz och svar ja, då flaskar min prolle som attan i BF3. Men det gör inget om man redan har 150-200 FPS

Jag tvivlar på processorn inte orkar med att driva ett 7970. Vilken drivrutin kör du med?

Av Tedwallpro

Du säger ju lite emot dig själv. ''Vilket kort behöver jag för att spela bf3 i hög upplösning och höga inställningar''
Detta kanske inte betyder att kortet kommer klara "BF4" på samma inställningar, men med stor sannolikhet kommer kortet klara av det spelet på minst low troligtvis om inte något banbrytande händer bland grafikmarknaden, både bland hårdvara och mjukvara.

Samtidigt är nog inte folk sugna på att spendera flera tusen kronor på ett grafikkort som kanske kan köra "BF4 eller Crysis 1337" på högsta.
Man kan helt enkelt inte veta om det kommer eller inte klara det överhuvudtaget.

Det finns inget som heter "framtidssäker" dator.

Av Tedwallpro

Någon del på strömförsörjningen som blir överhettad? säker på att du har monterat alla kylflänsar rätt och där dem SKA vara?

Låter lite som det om det funkar bra med stock-kylaren...

Av Tedwallpro
Skrivet av Ferrat:

Så du passade på att bunta ihop mig med det och länken var väl mer som exempel än hela hans argument? och det var inget påhopp, de hade ju onekligen haft diskussionen innan där han redan visat att det som påstods var fel? Samt att först quota folk och säga

sedan påstå att man inte syftade på någon speciell? ....

Jag sa ju att " Dock inget som är menat till någon specifik här i tråden, menar till alla ink. mig själv." Då det tendera till just det. Dvs. INTE menat till dig specifikt.

Av Tedwallpro
Skrivet av MrMuppet:

Ja och HardOCP skrev att "GTX 680 SLI delivered the better experience in every single game". Läs det jag fetat (eller iaf det jag dessutom strukit under) i citatet.

Okej, det jag mer mena var att i just BF3, den grafen som du linka kanske har Nvidia sina bästa förhållanden medan AMD sitt sämsta, så jag syftar egentligen. kanske otydlig med det, var lite stressad iväg så skrevs snabbt.

Skrivet av Ferrat:

Fast varken jag eller Mr Muppet drog slutsatsen efter ett spel utan hänvisade båda till tester gjorda av (enligt mig iaf) etablerade och pålitliga tekniksiter? Och kan bara prata för mig själv men min post var som svar på att det skulle vara PCI-E som var den avgörande faktorn för microstutters? Så hur det är pajkastning fattar jag inte, låter mer som att du inte läst vad folk skrivit eller misstolkat saker ur sammanhanget?

Well, Muppet börja med att linka en graf från Sweclockers test i BF3 (1 spel) därav.
EDIT: När man börjar påstå att andra är lögnare när dem har missuppfattat något, där efter börja med påhopp kallar jag pajkastning. Dock inget som är menat till någon specifik här i tråden, menar till alla ink. mig själv.

Skrivet av andogrando:

Känns nästan som jag går OT i min egen tråd...
Vad är en CAP-profil, och hur fungerar den? Fick intrycket av att man bara behövde aktivera CrossfireX i CCC, så skulle det fungera..
Tack!

CF profilen även kännt som en CAP-profil hjälper CF med att berätta hur det ska ställas in, hur det ska skala med varandra på bästa sätt. (lätt förklarat)

Så den är nödvändig och den KAN också hjälpa till lite även för singelkort

Av Tedwallpro
Skrivet av MrMuppet:

Enligt HardOCP gäller det i alla spel

Nu syftar jag på mängden MS som CF/SLI har.

Av Tedwallpro
Skrivet av MrMuppet:

Varför sitter du här och ljuger? Problemet är mig veterligen AFR och inte bryggan. Det var liksom inte problem med SFR eller checkerboard-läget. Nu kör de stenhårt på AFR för att det skalar bättre och ger högre pappersprestanda. Om du fick betalt skulle du väl tusan inte sitta med din uppdragsgivares logo som avatar? Jag förstår mig inte på dig.

Alla läsare tycker jag ska kika på SweClockers artikel och avgöra själva, ett 6990 hade värre micro stuttering-problem än 6970 CF:
http://www.sweclockers.com/recension/15381-geforce-gtx-690-va...

http://www.sweclockers.com/image/diagram/3038?k=32aca361ccc3d...

Skrivet av Flopper:

ett kort med två gpu tenderar att ha minimal MS för att de slipper kommunicera över en pci brygga.
så 7990 lär fungera ypperligt bra.

Skrivet av Ferrat:

Hur kan det vara personangrepp??
Problemet är inte PCI-E kommunikationen dock är det en vanlig (och gammal) teori men vore så fallet skulle 3 kort göra problemet värre men i de flesta lägen gör det problemen mindre och i många fall helt tar bort det, problemet ligger istället i hur snabbt de olika bilderna renderas m.m. sedan har det även att göra med hur tekniken fungerar SLi enligt många har lite mindre problem med microstutters än, troligen för att deras teknik bygger på att du måste ha två "identiska" kort medan AMDs lösning försöker anpassa sig till alla möjliga configs.

Här har du bra läsning
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-geforce-stutter-cr...

Skrivet av whiskerer:

Jag skulle då inte likställa "ej helt finslipad" med oseriös, men det är kanske bara jag som tror att eventuella finslipningar inte kommer att reducera siffrorna tillräckligt för 6990-resultatet ska hamna på den sjättedel som nvidias motsvarigheter har.

Sluta upp med pajkastningen, börjar bli löjligt!!
Ni har alla glömt en detalj som jag anser är YTTERST avgörande.

Nvidia är överlag BÄTTRE än AMD i just BF3, vilket kan ge även mer missvisande siffror då dem kanske har optimerat sin SLI till det yttersta och fått bort MS.
Låt oss säga i Shogun 2, där AMD är överlag bättre kanske har optimerat för CF och fått väck MS i det spelet medan Nvidia har stora problem med MS. (ett exempel nu bara)

Jag förnekar inte att MS finns, jag vet att det finns. Men att dra slutsatsen efter ETT spel är bara fel.

Av Tedwallpro
Skrivet av andogrando:

Problem med microstuttering (CF 6950 + BF3)

Hej,
För att öka prestandan i favoritspelet Battlefield 3, kompletterades spelriggen i veckan med ytterligare ett 6950. Glad i hågen monterades det, och jag blev mäkta imponerad över prestandan. Dock är jag inte lika imponerad över den jobbiga microstutteringen som nu har uppstått. (Dessa problem har aldrig funnits med endast ett grafikkort installerat.)

Grafikkorten är inte överklockade, och de är av referensdesign med 2GB minne. De har dock upplåsta shaders. Jag har också kollat att temperaturen på GPU:erna inte överstiger 75 grader vid BF3-spelande. I övrigt ser setupen ut som följande: (Övrig hårdvara finns i signaturen)

Drivrutin: Catalyst 12.6
OS: Win7 Pro x64
Skärm: Apple Cinema Display 27’’
Upplösning: 1920x1080
Inställningar BF3: Ultra, full AA, VSync aktiverat, motion blur avaktiverat

Efter att ha sökt en del efter liknande problem, har jag laddat ner RadeonPro, och testat att använda dessa inställningarna i en BF3-profil:

-”Flip Queue Size” : 0, 1, 2
-”Force Agressive API Detection Level”
-”Disable Aero”
-”Triple Buffering”
-”Display Refresh Rate” : 59Hz, 60Hz

Inga av ovanstående inställningar verkar ha gett någon synbar skillnad. Är dock lite osäker på om jag konfigurerat programmet rätt. Har ni några förslag eller tips på vad jag ska göra? Är i det närmaste ospelbart som det är nu. Känns lite surt att behöva sälja grafikkorten i förmån för ett singelkort. (Som kommer bli både dyrare och långsammare än de jag redan har.)

Tack på förhand.
/andogrando

Möjligtvis att du har glömt att installera en CAP-Profil? Vilket är ytterst nödvändigt i en CF-konfiguration!

http://www2.ati.com/drivers/hotfix/catalyst_application_profi...

Av Tedwallpro
Skrivet av Atlas Tasume:

Tackar, var det jag ville veta!

Varför skrivs/görs det på detta viset dock?

Det får du fråga någon annan, ytterst osäker.
Kanske har att göra med att minnena räknas som "Dual channel".
T.ex, Du har 8 minnesmoduler på ett grafikkort i valfri storlek, 8/2=4 (då 2 minnen är ett modul, lite likt bulldozer)
Gör att MSI AB, "visar klocken" på 1 minnesmodul, men bandbrädden totalt räknas med alla 4 "moduler" tillsammans.

Dock en REN gissning från min sida nu.

Av Tedwallpro
Skrivet av Atlas Tasume:

Ah, så det är en fjärdedel det ska delas på?

Exactly