Inlägg

Inlägg som Tedwallpro har skrivit i forumet
Av Tedwallpro
Skrivet av klemze:

Hur beter sig 7970 i crossfire/trifire?

Relativt bra faktiskt, Det funkar stabilt och stänger av korten i vissa spel som inte stödjer CF. Eyefinity funkar "ganska" bra, lite små saker som jag nämnde i posten ovanför.

Inga grafikbuggar eller spel som krachar, dock inte prövat shogun 2 än
Funkar också klockrent med att köra oc, med programmet "Spphire trixx" MSI Ab är totalt kört för mig, det skapar BSOD och annat skit.
Över lag är jag faktiskt jävligt nöjd!

Av Tedwallpro

Känns som om din CPU trottlar eller något, kolla tempsen på den.
Om dem ser normala ut så rekommenderar jag dig att du gör dig kvitt alla typer av överklockningsmjukvara, dvs MSI Afterburner etc.
När det är gjort går du in i CCC, under fliken "Performance/Prestanda" finner du "AMD OverDrive" Gå in där, acceptera avtalet. Se till att alla klocks är på stock, acceptera inställningarna och stäng ner CCC.

Gör ett nytt försök med BF3 och återkom med resultat.

Av Tedwallpro

0/10, Sorry :/

Av Tedwallpro
Skrivet av Lan:

Intressant, första ggn jag ser en med trifire och eyefinity hävda att något senare än 11.12 fungerar. Personligen kör jag med exakt samma uppsättning och det är bara krascher vad som än görs.

Jag är själv förvånad över, kan man kalla det "tur?" jag har haft. Det ända spelet som är totalt åt skogen för mig är Crysis 2 med fler än 1 kort, FPS'en capar sig själv på 30 FPS.
Ett mindre "eyefinity fel" är League of Legends, på de yttre skärmarna hackar gubbarna fram, både champions och minions.

Förutom det så funkar det kalasbra för mig

Börjar undra om varje grafikkort är en individ som behöver sina egna drivrutiner. Har en kompis till mig som kör CF och har alla möjliga småsaker. Man börjar misstänka överlag, ett stort hårdvarufel som finns bland närmare alla 7970's. Då efter 7 månader har dem fortfarande inte fått kontroll på 79XX korten.

Av Tedwallpro
Skrivet av Stefan93:

6950 är bara ifall han inte vill gå över 7000 kr .. psut du ville jag skulle länka http://www.inet.se/produkt/6909625/fsp-650-80egn-650w-80-gold varsågod my friend 650 W .. Gold cert .. Ram minnena well dom har kylflänsar samt att dom är låga vilket är najs när man ska lägga en stor kylare som t.ex. evo 212 eller noctua nh-d14 .. tower chassit jag länkade eller aa mid tower chassi enligt webhallen .. är grymt bra för ett par hundralappar extra ! om inte det chassit kör på Antec three hundred gamer case! grymt chassi det med. och JA dom andra PSUn som är där ute är skit som inte är guld om du frågar mig .. jag hade aldrig köpt bronze PSU bara silver och uppåt .. och ang 660ti är det så att den du länkade kostar 2 699 kr medans den jag länkade som är ett EX OC och 3gb Grafikkort för 3200 kr .. btw sweclockers rekommenderar den! det är bara att kolla vad som säger ANG referenskylare .. ■Plastig och högljudd referenskylare

http://www.sweclockers.com/recension/15750-nvidia-geforce-gtx...

iaf jag hade nog kört på en green HDD eftersom att en SSD upgrade kan man göra väldigt snabbt efter sitt dator köp . 900 kr borde nog gå och fixa med nästa löning som kommer in eller vad säger du?

Skrivet av Stefan93:

oj my bad ..

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1371671

Samma pris som den du länkade
bara att den är ifrån Cdon.com ! xD

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2162714/2012-08-17

sådär ja, med alla dina kriterier uppfyllda som du tyckte var viktigt är nu ihop plockat. Ja du, priset drog iväg lite...

Och det TS har sagt från början. Han vill ha den färdigmonterad dvs prisjakt och köpa delar från alla möjliga ställen är inte ett val tyvärr. Uppmana också tidigare att han skulle spara en bra slant på att montera själv och köpa från olika ställen.

Det ang. ram minnen, tänker inte fortsätta argumentera om det då det G-skillen har i fördel, har också corsairen.

Av Tedwallpro
Skrivet av Stefan93:

nu för kritiken ..

#1 HDDN du valde är inte så värst tyst som ett WDC green caviar är .. för framtid upgradering av en SSD så är det najs med en hdd som lagrar och är tyst

#2 G.skill är bättre och har bättre kylflänsar än den du länkade och mycket bättre brand där dom är ledande inom Ram och specialiserar inom RAM

#3 ta hellre fractal chassit istället för ett cooler master för 300 kr som kanske inte ens får in grafikkortet! och då fractal är mycket bättre kolla bara reviews!

#4 dåligt PSU då det inte är GULD ceritiferad ! 150 kr till och du får ett 650W GULD ceritiferade PSU som ger dig längre livslängd !

#5 och slutligen varför ens ta 2gb versionen av 660TI när man kan ta ett 660TI från KFA2 som har 3GB och är Ex OC?

Litet, nätt och i hyffsat bra kvalitet även om man såklart får lite vad man betalar för. Vibrerar i chassiplåtarna när hårddisken jobbar, känns inte helt bra. -> Coler master 341

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=974073 -> Fractal design R3 USB 3.0

#1 Att sitta på en Green-disk som systemdisk skulle jag inte vilja göra frivilligt, om TS budget var högre hade jag valt en SSD och en Green som lagring. Dock inte i detta fall av självklara orsaker.

#2 Okej, för det första så blir inte Ram-minnen varma på en intelbräda och du KAN inte överklocka dem på intels Z77 utan att skada andra komponenter. Vilket gör det närmare onödigt att ha kylflänsar på dem. Corsair är fö. kända för sina minnen, livstidsgaranti säger en del också. Det ang att G-skill skulle vara bättre bara för dem "bara håller på med RAM" är lite som att säga: Samsung är sämre på att göra mobiltelefoner än Nokia för att Samsung inte "specialiserar" sig inom det.

#3 Det du länkar till är ett stort Tower och har sin prisklass på ~700:- mot mitt för ~300:- är inte precis en schyst jämförelse. Hade jag lagt till det i mitt paket, skulle summan blivit lite väl över "7000".

#4 Okej, "dålig PSU" bara för den inte är guld certifierad, då har vi många PSU's där ute som är skräp med andra ord! Och 150:- mer för ett 650W guld, dela gärna med dig av den.

#5 Åter igen så handlar det om att priset, hade blivit lite väl mycket över "7000" och tror inte TS är i behov av 1GB mer på sitt grafikkort, trots allt sa du ju att 6950 2GB dög jättebra!

Av Tedwallpro
Skrivet av Stefan93:

må jag säga att datorn jag satte ihop var för cirka 7k med 6950 .. 3570k och ingen SSD ! typ 7300 kr och varför inte använda sig av prisjakt när varan inte ens finns där? och en annan sak .. AMD suger om du inte räknar deras A-Serie .. Intel krossar AMD det känns fan som att intel tävlar med sig själv .. och att du valde ett Z77A Extreme4 mATX säger nog en HEL del må jag säga .. dåligt moderkort .. drivrutins skivan kommer med ett virtualiserings program som jag må tillägga ger dig ett BEX error för spel som t.ex battlefield 3 och massa annat va tvungen att felsöka detta i en hel dag plus att moderkortet tog 2 hela min för att boota upp ett samsung 830 på 128 gb då jag va tvungen att köra dess magician software tool tills det fungerade .. med andra ord en massa strul .. kör på datorn jag länkade dig du kommer ej ångra det! och det va inte 12k venne vart du fick det ifrån .. OM du inte märkte så var 3570k och 3770k i samma kundvagn sam att ssdn fanns med!

Var inte uppmärksam om vad du hade valt, stirra bra på priset. Såklart mitt fel.

Och det om AMD, håller med om att intel tävlar med sig själv bland "high end" men en FX8120 + moderkort, går att få tag på runt 2300, anser jag som "oslagbart" prestanda/krona dvs.

Det du säger om prisjakt förstod jag inte, vad finns inte?

Ang. moderkortet: Jag har varigt med om MSI brädor som är helt omöjliga att förstå sig på, som krånglar och låser sig i BIOS. Ja satan, vilken tur att det bara var ett måndagsexemplar. Har bara haft bra erfarenhet av Asrock, och då handlar det inte om 1 moderkort, utan 6 stycken, alla funkar kanonbra.
Alla kan ha otur, allt är inte perfekt och anklagar dig inte för att du skulle undvika det, tror dock inte Asrock skulle släppa något som officiellt bara var skit bland intel-moderkort idag.

Av Tedwallpro
Skrivet av Stefan93:

Va? han sa en budget på 7 000:- och du linkar en för 12 000:-
Samt att hans AMD val var inte det värsta, långt ifrån. Närmare mer vettigt än vad du kasta ihop..

OT: Jag använder Inet.se som en mall, skall du bygga själv rekommenderar jag att du använder prisjakt för mest "bang for the buck"

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2162694/2012-08-17 Är mycket dator för pengarna, som kommer klara nya spel fram över med lätthet och ska hantera din videoredigering utan problem. ~1000 kronor över budget men rekommenderar dig att spara ihop de kronorna, du kommer bli nöjdare!

HT, är absolut inget nödvändigt om du ska videoredigera, I5 vs I7 i videoredigering handlar om sekunder beroende på storlek av fil, det är inte nödvändigt ett dugg.
Valt I5 3570*K* som gör att du kan överklocka din processor med några enkla steg och är inte alls svårt. Ger dig "gratis" prestanda förutom att din elräkning blir något dyrare
GTX 660TI för ev. BF3 spelande med högre inställningar!
Nu till RAM-minnet, vet inte vad du tror tänkas behöva, 8 GB räcker bra långt men känner du att du behöver 8GB mer, så är det enkelt att stoppa in i datorn senare själv.

Vill bara upplysa dig om att det finns en tråd om folk som kan hjälpa dig bygga ihop datorn för dig gratis, så sparar du lite pengar på det, dels vad kostnaden är att bygga ihop datorn och att du kan köpa "det billigaste möjliga". vilket kan dra iväg och spara en bra hacka på det. (~upp mot 1 300:-)

Hoppas det gav dig en viss vägledning!

Av Tedwallpro
Skrivet av Rolfenstein:

Microstuttering :).

Eller Microsoft

Av Tedwallpro
Skrivet av Bass_eee:

Hei.
Klarar AMD Radeon HD6870 bf3 på höga grafik inställningar?

Medium klarar den bra i 1080P med 50-60 FPS beroende på karta och spelare.

Av Tedwallpro

Tackartackar!

Funkar fint för mig än så länge

Av Tedwallpro
Skrivet av shogun-r:

Jag kan vänta, ingen superbrådska och jag kommer troligen vänta med att köpa.

Är 6-serien så mycket snabbare? Trodde inte det var så stor skillnad, lite på prestanda och lite på effekt trodde jag.

Vad är det som gör 660TI så snabbt? Läste något om mindre buss.

Framtidsäkert är viktigt för mig. PCI 3.0 gör det att dagens kort bara utnyttjar en del av sin kapacitet? Stödjer 5-serien PCI 3.0?

Framtidssäkrare menas med mer minne och nyare serie grafikkort som ev. ger ett längre stöd i drivrutiner för optimeringar. kör du 1 kort så duger PCI-E 2.0 16x lätt, 3.0 gör nytta först vid multi-gpu konfigurationer/dubbelmackor.

http://www.sweclockers.com/image/diagram/3161?k=9f91578f1dc27d8c...

Ca där 7950 är tror jag 660TI hamnar i prestandaindexet.

Av Tedwallpro
Skrivet av shogun-r:

Kan utvidga frågan och ta med ett till alternativ 560TI.

GTX570 säljs för ca 2300-2500:- nu och prestandan borde inte vara sämre än GT660Ti? Skillnaden i strömförbrukning försumbart liten i en burk?

Vad hade ni valt och vilket är det bästa köpet att göra för att få ett grafikkort med bra prestanda ett antal år framöver. Speciellt tittat på denna http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=802521

GTX660TI kommer med största sannolikhet vara bättre än GTX 580 och jag skulle ha väntat tills dess. Om du verkligen vill ha ett nytt nu så är det antingen, gå upp i en prisklass eller gå över till AMD's 2300-2500:-'s grafikkort. Skulle dock inte köpt ett nytt GTX 570 idag, isf kolla begagnat.

Av Tedwallpro
Skrivet av Machee:

MEN EINSTEN ÄNNU EN GÅNG FÖRSTÅR DU INTE ????

JAG HAR UPPTÄCKT FELET OCH SKICKAT IN DEN TILL SERVICE........FÖRSTÅÅÅÅÅÅÅ

DE VAR DET JAG GJORDE UNDER 2 SERVICEN, MEN DE STRUNTA TILL ATT FIXA DE. JA DE VAR INOM 2 MÅN...

http://4.bp.blogspot.com/_eDBIrz51HpI/TL4vI9HkhwI/AAAAAAAAA-U/3u...

Av Tedwallpro
Skrivet av CGD:

Det går åt så mycket batteri till allt möjligt idag så jag har bytt till uppladdningsbara batterier. Eftersom jag alltid vill vara säker på att ha fulladdade batterier har jag skaffat fler än vad jag behöver.
Så min fråga nu är;
Om jag laddar upp batterierna hur länge håller de sig uppladdade om de bara ligger. Vanliga batterier håller ju bra länge.

Om det är någon kvalitet så som Varta t.ex kan dem stå ganska länge innan de laddar ur sig. men är det något från Biltema eller Jula tror jag inte de kan stå för länge innan dem har laddat ur sig. Såklart varierar det något, miljön så som värme påverkar.

Mina Varta batterier från 2007 kan jag ha stående i flera månader innan de är helt slut.

Av Tedwallpro
Skrivet av Jonas_1124:

Någon som provat 12.8? http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=366295

Ska ge dem ett försök i morgon. Ska löst väldigt många spelbuggar!

Blää åt dem, BSOD så fort jag går in i BF3 med eyefinity. Och att varje gång jag startar datorn så behöver jag kalibrera om hela skitet igen.

Back to 12.7

Av Tedwallpro
Skrivet av Brillmongot:

Ursprungligen 4670, sedan Sapphire's 7970 DualX

Vad hände med Sapphire kortet?

Av Tedwallpro

Har du haft ett annat kort i datorn innan? isf vilket?

Gör det samma sak när du spelar?
Låter som ett instabilt kort, lite som en misslyckad OC. Installera MSI Afterburner och kolla temps är en bra början.

Av Tedwallpro
Skrivet av Bakgrund:

Tycker ärligt talat inte att ca 60kr per kabel är särskillt dyrt, men fusk är det ju såklart.

http://www.maxfps.se/product_list.aspx?searchvalue=bitfenix%2...

Satan va billiga dem var mot sist jag kolla, då gick dem på 150-300:-/kabel

Av Tedwallpro
Skrivet av Bakgrund:

Köp bara färdig-sleevade förlängare.

Vilket är fusk och blir inte samma sak Dyrt också!