Inlägg

Inlägg som Tedwallpro har skrivit i forumet
Av Tedwallpro
Skrivet av Pimp-Lotion:

Nu har det blivit dags att byta ut laptopen efter att den kvävt sig själv på damm... Tänkte slå till ordentligt med att äntligen köpa en stationär speldator för 12 000 - 13 000. Tyvärr så kan jag bara "the basics" när det kommer till datorbygge.. Hoppas därför att någon vänlig datorvetare skulle kunna bygga en åt mig pga min retardation till datorer. Jag håller även på med Edm (electronic dance music) ifall det skulle vara viktigt att nämna. Tack på förhand!

http://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppor...

PM'a någon av de följande som bor nära dig/närmast så kanske de kan hjälpa dig med bygget.

Av Tedwallpro
Skrivet av Atlas Tasume:

Nu ska vi se: Försök nummer två!

Asus Radeon 7970 refernskort. Jag kikade på SweClockers test av 7970 från december, ser att de skriver att de klockade VRAM till " 6 400 MHz", vad översätts det till i nummren man ser i Afterburner?

6 400/4 =

Do the math your shelf

Av Tedwallpro
Skrivet av Chris_Kadaver:

Och? För det kan de inte utveckla bättre arkitekturer? Mer strömsnåla t.ex?
Jag tror oem tillverkarna väljer intel i vilket fall då de får ett bättre anseende genom att tillverka bättre produkter. Det handlar om att AMD måste skärpa till sig. Bra produkter till samma prissättning lär vara ett vinnande koncept.

Saken är ju att AMD var bättre än Intel förr, men genom Intels fulspel gjorde att OEM marknaden var omöjlig för dem (pga muter etc) pengar något intel har tagit igen fler flera gånger om idag. Hur ska AMD kunna komma ikapp om dem inte hittar något nytt material eller liknande istället för kisel? det är praktik taget nästan omöjligt för dem tyvärr.

Av Tedwallpro
Skrivet av IluvBread:

Har testat stänga av EIST/speedstep, windows 7 inställningarna är redan på hög prestanda.

Stängt av turbo boost, även stängt av någon CPU ec1 funktion/whatever som min moderkortsmanual säger krävs för turbo boost.. Men ändå så skuttar min frekvens upp överallt.

skumt, det ska hindra komponenterna från att klocka ner sig

Av Tedwallpro

Är du lat och vill göra det lätt för dig, gå till energiinställningar i Windows 7 och ändra från "balanserat" till "Hög prestanda" gör att den inte kommer klocka ner sig igen.

Av Tedwallpro
Skrivet av DevilRoze:

En klar 10a!

1/10, svagt svagt minne av att jag har sett dig

Av Tedwallpro
Skrivet av Wully:

Snyft snyft Alltid handalt ifrån webhallen men pga av att era normala priser på 7970 så blir det nog inte om ni inte sänker priset (eller konkurenterna har höjt sina priser när jag köper)

Be mamma/pappa om lite "hjälp" med fakturan? eller ring till webhallen och se om dem kan beställa hem till närmaste butik så du kan hämta och betala dem där?
Vet själv att de hjälper dig så långt dem bara kan, aldrig fel att försökta

Fö. Till alla negative här inne som påstår att drivrutinerna är kassa. Tala för dig själv, för mig funkar det perfekt utan ett minsta problem.

Av Tedwallpro
Skrivet av rektor:

EU borde tvinga Intel att öppna upp x86 arkitekturen för alla. Så att konkurrensen blir fri.
x86 arkitekturen borde inte vara något som ägs av Intel, den borde vara öppen och tillhöra alla.
Det är inte rätt att PC plattformen ska ägas av ett företag.

Förutom Intel så är det ju bara AMD och Via som har en licens till x86.
Vill se fler aktörer på marknaden och mer konkurrens.

IBM, är ett företag jag vill se på processormarknaden

Av Tedwallpro

Tillverkare: XFX & Gigabyte
Modell: 7970 Referens
Klockfrekvens GPU: 1200 MHz
Klockfrekvens VRAM: 1675 MHz
Spänning GPU: 1175mV
Spänning VRAM: 1612mV(1.612v)
ASIC-kvalitet: 88.73%
Kylning: EK Vattenblock
Temp idle/load: 23/44
Överklockningsmjukvara: MSI Afterburner
GPU-Z: http://www.techpowerup.com/gpuz/mda6x/
Unigine Heaven 3.0: 4701 poäng (Sweclockers inställningar)
CCC 12.6 + 12.6 Cap

Av Tedwallpro

Satan också, skulle ha varigt med på lottot iaf... :/ Får väll gå till banken och be om ett "litet" lån, hur var det nu, Lendo gav svar efter några timmar va?

Av Tedwallpro
Skrivet av Tedwallpro:

" i did this today and it seems might be helping some of my driver issues. I will know more after some longer stability testing.

ULPS saves power by sorta disabling the second card when it is not needed.

Here is how to do it:

Go to registry and disable Ulps:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\ControlSet001\\Control \\Cl ass\\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

and change "EnableUlps" to 0 under the 0000 and 0001 or 0003 keys.

Let me know if this helps anyone. Just throwing it out there. Please chime in if this has already been tried and doesn't help anything."

ULPS = Viloläge på grafikkorten

Eller ladda ner http://www.sapphiretech.com/archive/drivers/TRIXX_installer_6... installera, gå till settings och "Disable ULPS" om du är lat

Av Tedwallpro

Skuggor och klarheten på färgerna är starkare på 30-bit. Men om spel stödjer det eller inte har jag ingen aning om, rent teoretiskt borde väll grafikkortet kunna kalkylera om 24-bit grafiken till 30-bit då det är en fråga om "klarget"(färgkorrigering) och inte pixlar?

Som sagt, har inte den blekaste aning och har aldrig tänkt på det själv ett dugg

Av Tedwallpro
Skrivet av Broken-arrow:

Jag tycker båda sidor är samma skit:) Men sen brukar man gå efter egna erfarenheter av ett märke.

Om t.ex ASUS moderkort för mig går sönder en eller två gånger tycker man det är ett skit märkte och byter till ett annat. Trots det kan vara måndags ex.

Det är inte lätt att få något som håller oavsett märke. På grund av det stresstestas för lite eller inte alls.

Det är klart att måndagsexemplar finns, Om 1 000 grafikkort görs ur en seria, skulle jag tror att 5 blir kasserade redan i fabrik och 2 går på RMA hos kunden.
Felkvoter finns hos båda företagen, fö. finns det hos alla företag för den delen

Men låt oss säga:

Företag 1 får problem på hårdvaran efter 1 års tid men företag 2 får aldrig problem hårdvarumässigt. Så tycker jag att det också bör räknas med då det är ju ett slags "fel" det med

Av Tedwallpro
Skrivet av Kilgam:

Det är egentligen ganska svårt att dra en slutsats vilket av företagen som är bäst enbart genom egen erfarenhet; även om man haft många produkter av båda. Tyvärr finns det en stark köparkultur som handlar just om att man känner sig tvingad att "försvara" eller "förstärka" sitt köp, där fakta åsidosättes och rentav löjliga argument används.

Därav mängden folk det blir i en omröstning. Kanske kan skapa en förhållandevis ärlig siffra om "hur det är".
Förvisso kan jag hålla med dig om att det är säkert flera som gömmer sig under täcket och röstar oärligt just för att försvara "sin produkt", i ett försök att låtsas vara nöjda med sitt köp.

Men den typen av folk bör finnas isf, på båda "sidorna". Detta är mer ett försök i att bilda en sammanfattning hur det är på Sweclockers.com och inte ett krig/smutskasta ett företag. Mer att få fram verkligheten.

Av Tedwallpro

Problemstämplade företaget, "AMD vs Nvidia"

Som flera antagligen vet har AMD vs Nvidia trådarna gått vilda till. Ett bra exempel är den senaste resensionen som Sweclockers har gjort om ”AMD’s 7970 GHz-Edition”.

Där flertal anser att AMD har bara kassa drivrutiner och det gör i detta fall, GTX 680 ett överlägset val.

Av mig egen erfarenhet: Jag har haft både AMD och Nvidia, GTS450, GTX 460, HD 6970 (CF) och HD 7970 CF. Där jag har haft, snarlika ”småproblem” hit och dit, som inte är acceptabelt.
Det största problemet jag har haft är såklart varigt i multi-GPU sammanhang, i detta fall HD 6970. Där jag fick BSOD i vad jag än gjorde (det kända ATI.sys BSOD) Vilket bara gick att lösa efter en helt ren installation av Windows.
500MHz buggen på 7970 har jag haft också, visa sig att det var pga MSI afterburner. Men det är nog en av de faktiskt få problem jag har haft med AMD.

För Nvidias del då, GTS450 var det konstant små små fel, allt från grafikbuggar till att spelet hängde sig. Tror det kortet var defekt men är inte säker vid den saken tyvärr.
GTX 460 fungera out of the box tills kortet gick sönder, oturligt nog.

Nu vill jag, med denna tråd. Kontrollera hur många som har problem/haft problem med AMD respektive Nvidia. Vilket företag du har haft värst problem med eller helt enkelt om du aldrig haft problem med någon?

Nu räknas inte något slag av BETA drivrutiner in, då BETA är en BETA och är till för att testas.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Tedwallpro
Skrivet av punchline82:

12.7 funkar skit för mej. Får inte bort flimmret i Shogun 2.
Har skickat en anmälan till AMD får se om dom fixar detta i nästa Catalyst.
Fett irriterande att det ska strula nu i Shogun.

Vad jag vet har det alltid gjort det med 7xxx serien? Krascher och flimmer osv. det du kan göra är att gå in i MSI AB och ändra UnofficialOverclockingMode = 2 istället för 1 eller möjligen 0 (beror på om du har ändrar innan) se om det hjälper, då går klocken i 3d klock hela tiden, ge det ett försök iaf, funkar det inte så ställ om till ditt förra värde.

EDIT: 12.7 är inga officiella beta drivrutiner från AMD för den delen.

Av Tedwallpro

12.7 drivarna fungerar extremt förvånansvärt bra rent stabilitets mässigt. (För mig)
12.8 borde ta ca 1 månad skulle jag kunna tro. men som SeF.Typh00n sa, man vet inte med AMD's filosofi

Av Tedwallpro
Skrivet av The Mupp:

Jag vet inte om du redan har valt och köpt men gå på 4GB versionen, minnes användning kommer bara stiga bättre att vara säker ön dumsnål, Jag har ingen aning om 32bits gränsen på 4GB påverkar hur mycket grafikminne ett spel kan använda, men om det är så, kan framtida spel verkligen gasa på mängden minne som används. (spel brukar bara kunna köra 2 GB minne villket i teorin låter ett spel använda 2GB om det räknas ihop då 99.999% av alla spel .exe filer är 32bit)

Får tänka såhär också, desto mer minne du har, desto mer utnyttjar programmet (om det kan).

Av Tedwallpro
Skrivet av LtnCharles:

This.
Börjat tröttna på tjatet om AMD drivisar nu.

Kör "trippel-trubbel" enligt flera, och det är bara 2 spel som jag har problem i, shogun 2 och crysis 2 med DX11 och high res. patcher, att ljuskorrigeringen kan bugga ur. Visserligen gillar inte League of Legends 3 kort men gå in i CCC och lägg till LoL som undantag för CF så funkar det kanoners.

Av Tedwallpro

Dags att ge ytterligare en "ny" version ett försök?

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=364682