Inlägg

Inlägg som Haresh har skrivit i forumet
Av Haresh

Min skärmlista har också börjat lossna, på sidan, till höger. Känner mig lite skeptisk till Vaion faktiskt. Touchpad som fungerar sådär.

Av Haresh

Är det bara jag som inte kan justera skärmstyrkan efter 8.1 ? Snabbknapparna på tangentbordet fungerar ej, och går jag in på Energialternativ och ändrar så håller skärmen den nya ljusstyrkan i ca 5 sekunder, innan den övergår till max igen och då kör jag utan laddare i.

Av Haresh

Samma problem som ovanstående, samt att ja inte längre kan justera skärmstyrkan med hjälp av function + högre/lägre skärmstyrka.

Av Haresh
Skrivet av Zibbi02:

Vänta på 8.1 är mitt enda tips

Skickades från m.sweclockers.com

Hmm, vad är det för speciellt med 8.1?

Av Haresh

Fick hem min Vaio igår. Skärmen är nice när man kör på 1920x1080, men tycker att allting blir så smått. Finns det något sätt att få allting större? Att köra zoom på 150% blir ju väldigt kasst.

Av Haresh

Nackdelen med Lenovon från Dustin Home som jag länkade i ett inlägg högre upp är att det är plast. Ska nog leta efter en med aluminiumchassi iallafall.

Av Haresh
Skrivet av aSparrow:

Det är rimligt. Min HP som jag nämnde tidigare är 14", väger 2.2 alt 2.4 har jag för mig. Den är 1.5 år gammal nu tror jag och tekniken går ju ständigt framåt och snart kommer saker väga nada

OKej, tack för svaret!

Skrivet av WongFeiHung:

Din stationära gjorde nog det, men stationära och laptops är 2 helt skillda världar. t.ex. en i5 i en stationär är betydligt mycket snabbare än en som är inklämd i en laptop.
Inte meningen att knock you down, försöker bara se till att du har realistiska förväntningar. Suger att ha en ny maskin som du inte kan göra det du vill med

Hmm det var trist :/ För om den verkligen inte klarar av det känns det nästan vettigare att köpa en billigare dator

Av Haresh
Skrivet av aSparrow:

Kan inte svara för de olika datorerna men kan ge ett litet svar för HP eftersom jag själv ägt många HP-laptops.

Generellt vad jag vet är det mestadels pavillion-serien som har värmeproblem. Jag vet två personer som ägt sådana vars datorer börjat brinna och även några till som anser att de är på tok för heta. Även några som är nöjd med dem.

Däremot anser jag med min erfarenhet att envy-seriens kylning fungerar alldeles utmärkt. Äger en envy idag och visst, den blir varm om den får arbeta med spel eller redigering, men den är inte varmare än något annat märke.

Så känns HP:n lovande för dig så röstar jag för den! jag tror på envy!

Tack för svaret! Överväger HPn starkt nu faktiskt.

Woops, ber om ursäkt!

Skrivet av WongFeiHung:

Har VÄLDIGT svårt att tro att du hittar en dator för 5-7k som klarar spel som AC3 och BF3, tyvärr.

Min stationära med Intel Core 2 Duo 2,66ghz, 4gb 1066 mhz och Nvidia 9600 gt 1 gb klarade av BF3 och AC3 på low. Inte bästa FPSen direkt, men dessa bärbara som jag länkade borde väl vara bättre?:)

Såg en annan på Sweclockers i en annan tråd som hade beställt denna; http://www.dustinhome.se/product/5010750691/lenovo-thinkpad-e...

Den verkar ju vara riktigt nice också faktiskt. Förresten, dum fråga kanske, men är 2,5 kg rimligt för en 15.6" laptop? Är det mycket eller lite?

Av Haresh

Pluggdator ~5-7000 kr

Hej.

Tänkte inhandla en dator och vill ha lite synpunkter från er. Jag tänkte mig mellan ~5000-7000 kr.
Kommer använda den främst till studier, men jag känner också att jag vill ha möjligheten att spela om ett sådant tillfälle skulle dyka upp. Tänkte då ha alla inställningar på lågt, men ändå klara av spel som Assassins Creed 3, BF3 osv.

Användning: Surfa, programmera, bildredigering (photoshop), lättare spel samt spela upp HD-film till extern enhet.

Har inte riktigt bestämt mig om jag ska ha en 13" eller 15". Eftersom den ska användas till bl.a. plugg så vill jag ha en bra batteritid också.

Om det finns en SSD är det plus i kanten. Vill gärna ha belyst tangentbord.
Har kikat lite på dessa datorer.

ASUS K56CB

Acer Aspire V3-571G

Acer Aspire V5-573G

HP Envy m6-1255eo

HP:n verkar mest lovande enligt mig, men har läst mycket om att HP inte är ett bra märke och lider av värmeproblem.

Vilken hade ni valt av dessa? Acer Aspire V5-573G har en intel haswell cpu som kanske är att föredra? Hittar ni kanske en bättre dator än de jag länkat?

Av Haresh

Har inte orkat läsa igenom hela tråden.

Telia är medvetna om detta och för oss Teliakunder så ska problemet vara löst 15/2 (preliminärt) enligt Telia.

Av Haresh
Skrivet av lacrits:

Webhallen har XFX CE 550W till bra pris just nu. Ett av dom bästa budgetaggen idag.
Dock har inte det agget 4st PCIe kontakter som du behöver om du vill kunna köra GTX570 SLI. Och då räcker inte watten till heller, då måste du upp i minst 650W. Då börjar det bli svårt hitta alternativ om din budget är 700:-...

Jo jag tänkte efter lite, och kommer nog inte köra SLi, utan kommer nog isåfall köpa nytt grafikkort. 500-600w borde väl räcka till riggen med endast 1 grafikkort?

Av Haresh

Skulle behöva lite hjälp med köpråd angående ett nytt nätaggregat.

http://www.inet.se/produkt/v100117/asus-uppgraderingspaket-co...

Något liknande kommer jag köpa. Ska även driva 3 SATAdiskar 7200 rpm, DVDROM ett billigt PCI-ljudkort, samt ett Gainward Geforce GTX570 PhysX.
Tror ni det kommer vara värt att köra SLi, dvs 2 st 570 senare i framtiden, eller är det bättre att köpa ny modell av grafikkort?

Iaf, jag behöver ett nätaggregat. Nytt som begagnat, bara det finns kvitto och garanti. Butik eller online spelar ingen roll så länge butiken finns i Östergötland.

Jag hade tänkt mig max 700 kr inkl. frakt.

Av Haresh

Fastnade igen, nu står det mellan Sapphire HD6950 2GB eller ett ASUS GTX 570 DirectCU II 1280mb. Om jag t.ex. ska spela BF3 så är extra vram bra. 1280mb, kommer jag långt med det eller bör jar välja Sapphire HD6950 som har 2GB istället?

Av Haresh
Skrivet av lanbonden:

Borde inte vara helt omöjligt att förstöra det med ett riktigt fuckat bios som grillar kortet, men med ett standard bios kan man alltid flasha tillbaka.

Då ska jag not satsa på ett 6950 tror jag!

Av Haresh
Skrivet av lanbonden:

Jag fick själv ett med dubbla bios som gick utmärkt att låsa upp. Har även flashat ett par äldre kort tidigare utan problem, just angående 6950 korten finns det en rätt omfattande sticky:

http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1017242-hur-man-k...

Skrivet av lanbonden:

Det kan kräva att du flashar tillbaka det till originalbios, detta går att göra på två sett, blind flash, alltså att du följer stegen utan att se något på skärmen (gjorde det ett par gånger med mitt 6800GT för hundra år sen efter för vågade flashningar) eller genom att köra bilden från ett annat grafikkort i datorn.

Ja okej, så helt förstört kan det inte bli så att det ej går att fixa?

Av Haresh
Skrivet av lanbonden:

Jag fick själv ett med dubbla bios som gick utmärkt att låsa upp. Har även flashat ett par äldre kort tidigare utan problem, just angående 6950 korten finns det en rätt omfattande sticky:

http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1017242-hur-man-k...

Ja precis, det verkar vara enkelt med dubbla bios. Dock har inte kortet som jag tänkt köpa det. Kan kortet bli obrukbart om man gör ett försök att låsa upp shaders?

Av Haresh
Skrivet av lanbonden:

Jag skulle tagit ett 6950 över ett gtx 560 ti alla dagar i veckan, kanske med undantag om det är ett gtx 560 ti 448 (eller vad special modellen nu hette).

Okej, just nu lutar det åt 6950. Har du någon erfarenhet av att låsa upp dem? Har fått erbjudande om en som saknar dubbla bios, Sapphire 6950 2GB GDDR5 tror det är Dirt 3 edition också. Vill ju inte riskera att kortet går sönder om jag låser upp.

Av Haresh

Jasså? De flesta annonserna jag tittar på ligger runt 1000kr för 560 och 6950.

Av Haresh

3000kr skulle jag nog säga är rätt mycket för en S2a idag då man kan lägga till en tusenlapp och köpa ex LG Nexus 4.
Jag såg att S2 kostade 2222kr i något reklamblad. Vet även att HTC One X kostade nyligen 2999kr hos Cyberphot, tror dock kampanjen är över, inte säker dock.

Av Haresh

Köpråd begagnat grafikkort

Jag sitter i tankarna om att köpa ett begagnat grafikkort. Jag kan tänka mig lägga runt 1000kr och valet står främst mellan AMDs 6950 2GB och GTX560 1gb.
Jag har inga planer på att köra CF eller SLi just nu. Vilket tror ni är bäst?

6950, går den låsa upp säkert utan switch? Sedan undrar jag hur mycket grafikminnet spelar roll, jag menar 2 GB är ju alltid bättre än 1 GB, men är det en övervägande faktor som ska avgöra val av grafikkort?