Inlägg

Inlägg som Biberu har skrivit i forumet
Av Biberu

Vill göra ett litet tillägg till @JonasT:s utmärkta svar ovan: Förutom marknadsreferenstråden så kan man se vilka annonser en användare haft ute tidigare via profilerna (exempel, det finns en länk hit från annonser, men behöver göras tydligare), och efter avslutad affär kan man, om annonsören valt att ha en kommentarstråd, lämna feedback om hur det gick där. Det är ingen ersättning för ett fullfjädrat feedbacksystem (men ärligt talat — bedragare ska inte ha en downvote — de ska ha en avstängning, så låt oss veta), men det kan ändå ge lite stöd när man försöker avgöra om någon är pålitlig. Handlar det om en ny användare utan tidigare annonser eller med tveksam forumhistorik (har användaren t.ex. varit hjälpsam och trevlig gentemot andra?) så bör man naturligtvis vara extra försiktig.

Råkar man ut för problem så kontakta oss så snart som möjligt.

Av Biberu

@errkanot: Det är möjligt att Windows 7 inte har stöd för din hårdvara (det är ett gammalt OS vid det här laget), eller åtminstone att det saknas drivrutiner för den i din installation. Vad är det för komponenter?

Av Biberu

@henkiii: Tack för rapporten, tror att @emil gräver i det där.

Av Biberu

@jreklund: Nja, de har bara använts som alias och om du besöker de adresserna över HTTP så kommer de fortfarande skicka vidare förfrågan till vårat riktiga domännamn — sweclockers.com. Försöker du däremot ansluta över HTTPS så stämmer inte det efterfrågade namnet överens med certifikatet och då kommer din webbläsare visa en varning. Hur kommer det sig att du använder de här namnen så?

Av Biberu

*** Rensat OT som inte bidrog till att hjälpa TS ***

Av Biberu

@Alling: Kunde absolut vara tydligare.

Av Biberu
Skrivet av GuessWho:

Hade det gått att göra en kompromiss?
Att ingen kan logga in på forumet exempelvis mellan 04:00 - 05:00 eller vad som nu anses vara lämplig tid.
Men att befintliga innehållet är läsbart?

Hypotetiskt vore det en möjlig lösning på problemet, men det är dessvärre inget som bara kan aktiveras utan en sådan funktion behöver skapas först. Ett annat alternativ vore att titta på databasreplikering, men det finns en del att tänka på där med och det behövs tid att sätta sig in i så att det blir gjort på rätt sätt. Är det här irriterande? Absolut, det vore trevligt att slippa nedtiden, men det är viktigare att backupen blir rätt gjord och det är väldigt låg aktivitet på siten så dags på dygnet, och till dess att det går att prioritera upp så är jag rädd att vi får dras med det.

Av Biberu

@Alling: Det borde fungera om du söker på "@alling" istället för "alling" i trådsökboxen. Den första varianten kan tolkas och behandlas som ett namn, medans den andra bara är en godtycklig fras. Liknande gäller för sökfunktionen i headern: söker du på "alling" så letar den efter texter som innehåller frasen, men söker du efter "@alling" istället så letar den efter de artiklar, recensioner, foruminlägg etc. som du har skrivit.

Av Biberu

@CGD: Hm, det är inget jag har märkt av här. Har du något exempel på en sökning vars resultat beter sig så? Vad använder du för webbläsare och har du några tillägg installerade i den?

Av Biberu
Skrivet av Wenro:

Mogen teamflash, Biberu

Använder du inte mitt tema så kan du väl inte vara i mitt lag...

Av Biberu
Av Biberu
Skrivet av krigelkorren:
  • Certifikat intygar att platsen är tillförlitlig och att du inte blivit skickad till en falsk sida som efterliknar sweclockers.com

Litet tillägg: Här bör man vara försiktig om det gäller känsliga transaktioner eftersom att enklare certifikat inte bekräftar vem man pratar med, bara att kommunikationen mot den aktuella domänen har gjorts på skyddat vis, och det kan fortfarande finnas siter som själva använder krypterade överföringar och efterliknar andras utseende och namn i avsikt att förvirra besökare. Se t.ex. https://www.аррӏе.com, som inte har något alls med https://www.apple.com att göra. Utan att försöka oroa någon: HTTPS betyder inte automatiskt att man är "säker", man måste fortfarande vara uppmärksam, och pratar man med sin bank (eller Apple i exemplet) så bör de ha ett EV-certifikat som även presenterar organisationens namn i addressfältet.

Av Biberu
Skrivet av Xeno88:

sweclockers.com fungerar men swec.com är felkonfigurerad står det hos mig. Bra jobbat hur som helst.

Tack för påminnelsen, den ska peka om till (www.)sweclockers.com nu också, men uppdatera gärna så här gamla bokmärken(?).

Av Biberu

@zyberzero: Nu så.

Av Biberu

@zyberzero: Ah! Det har du rätt i, tack för påminnelsen!

Av Biberu

@zyberzero: Certifikatet har ett SAN-fält som specificerar både sweclockers.com och *.sweclockers.com, och om ett sådant hittas så bör inte subject användas om jag förstår saken rätt. Det finns även redirect från http://sweclockers.com till https://www.sweclockers.com. Strular det här för dig i någon klient?

Av Biberu
Skrivet av KeVVa:

MY EYES!!!

Sorry.

Av Biberu

@gremanz: Gissar att det är någon tråd med ett väldigt långt ord i rubriken längre ner där? I.s.f. borde det se bättre ut nu, tack för rapporten.

Av Biberu

@Stefflo: Stjärnan är tänkt att dels vara lite uppmuntrande för de som ofta skriver extra hjälpsamma eller informativa inlägg, dels vara en liten sporre för övriga, och delas ut av ett automatiskt system. Som @Ozzed är inne på så är hur många av dina inlägg som blivit gillade en viktig punkt, men det finns även en del filter för att t.ex. motverka att enkla oneliners i nyhetskommentarer blir bidragande eftersom att det är en annan typ av uppskattning än vad stjärnan försöker indikera.

Den påverkas inte av tillsägelse eller diskussion med moderator, däremot kan den komma och gå om man ligger nära något gränsvärde. Det är vad som har inträffat i ditt fall, men det är alltså ingen som sitter och kryssar bort den och det ska inte tas som någon kritik om den försvinner en stund. Att man inte har den betyder inte heller att man inte skulle vara "tillräckligt" hjälpsam, det påverkas mycket av vilken typ av diskussioner man deltar i och hur andra råkar reagera (man skulle t.ex. kunna råka hjälpa många som inte "tackar" med en gillning — men det betyder ju inte att ens insats på något sätt varit sämre!).

Vill du hjälpa någon annan att få stjärnan, eller bara visa lite uppskattning, så glöm inte att klicka på "bra inlägg" om du lägger märke till ett svar som är extra hjälpsamt, och förhoppningsvis är det bästa sättet att få den att försöka hjälpa andra själv.

Av Biberu

@Lexdale: Antagligen är även servern konfigurerad för att endast lyssna på localhost. Kolla om någon av dina konfigurationsfiler säger något om bind-address (grep -r bind-address /etc/mysql, /etc/mysql/mysql.conf.d/mysqld.cnf i Debian). Du kan även se värdet i din lokala klient via SHOW VARIABLES LIKE "bind_address";.

https://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/server-options.html#o...