Inlägg

Inlägg som Biberu har skrivit i forumet
Av Biberu

@Freemind: TP-link är ett fabrikat och det säger inte särskilt mycket i sig, men eftersom att problemet kan återskapas för enheter du kopplar in i den så använder den antagligen Nortons DNS. Om du letar fram ditt modellnummer och manualen, och kan logga in i dess administrativa gränssnitt, så bör du kunna kontrollera / ändra det där, men om det är något era föräldrar har ställt in så kanske det är både lättast och bäst att prata med dem.

Av Biberu

Update: Har varit i kontakt med Bahnhof igen och de har testat en del i sin ände, men de har tyvärr inte lyckats återskapa problemet heller och vill fortfarande om möjligt komma i kontakt med fler kunder för att felsöka deras anslutningar direkt.

Av Biberu

@Freemind:

• Vilka DNS:er fick du fram att din dator använder?
• Vad har du för router?
• Fungerar andra enheter på samma nätverk?

"Rensa SSL-Tillstånd" har ingen effekt på det här problemet, det är en cache som används för att snabba upp vissa operationer, och varningen du får kommer utav att din trafik hamnar på en annan server än vad din webbläsare förväntar sig, och att dess certifikat därmed inte stämmer.

Av Biberu
Skrivet av Paddanx:

Det som oroar mig lite är... varför anser den att din anslutning inte är säker / inte är privat?

Nortons DNS pekar vidare till en annan server än den man efterfrågat, certifikatet stämmer inte överrens med det förväntade namnet, och då får man en varning om att anslutningen inte är säker

Av Biberu

@Freemind: ConnectSafe verkar vara en alternativ DNS (snabbt: en lista över vilka domännamn som motsvaras av vilka adresser), och om du försöker komma åt en domän de har blockerat så antar jag att uppslaget ger någon form av information istället. Fungerar det för andra enheter på samma nätverk (t.ex. din telefon ansluten till WiFi) så är det antagligen så att nätverksinställningarna på din dator använder Nortons namnservrar istället för de som tilldelats av router / ISP, och om det krånglar för hela nätet så är det antagligen samma inställning i din router.

Kör du windows så kan du se vilka namnservrar din dator använder så här (i powershell eller kommandoprompten):

ipconfig /all

Leta efter rader om "DNS Servers" och kolla om adresserna motsvarar någon av dessa:
https://connectsafe.norton.com/faq.html

Av Biberu

@improwise: Vet inte om din tolkning är i minoritet eller ej, men tacksam för att du delar med dig av den. Personligen tolkar jag inte etiketten som att övriga inte skulle vara hjälpsamma, men det är ju så lätt att bli färgad.

Av Biberu
Skrivet av improwise:

Jag tycker dock att denna funktion verkar rätt "fuzzy" och att det känns oklart hur den fungerar.

Exakt så. De exakta kriterierna är dolda dels eftersom att det är lite experimentellt och föremål för ändring, och dels eftersom att jag inte vill att man ska försöka game:a systemet eller försöka skriva inlägg där stjärnan blir ett mål i sig. Avsikten att försöka identifiera en del av de användare som i större utsträckning bidrar med extra informativa eller hjälpsamma inlägg, och sedan dels att ge dessa en liten belöning och dels att informera övriga användare om att seriösa svar uppskattas i forumet.

Den är inte avsedd att försöka dela upp forumet i vilka som är hjälpsamma och vilka som inte är det. Det ska vara fuzzy: det finns ingen universell definition av vem som är hjälpsam och vem som inte är det, man använder forumet och tolkar varandras inlägg och ton på olika sätt, vissa söker underhållning, vissa söker hjälp, vissa söker att hjälpa... Att man inte har stjärnan betyder inte att man inte varit hjälpsam.

Skrivet av improwise:

Av nyfikenhet kollade jag snabbt några användarnamn som jag inte kände igen som hade denna stjärna, och kunde i flera fall hitta användare som hade skrivt få eller inga gillade inlägg på iaf senaste månaderna. Är det så i praktiken att aktiva användare "bestraffas" iom att kvoten gillade inlägg då rimligtvis sjunker?

Filtren försöker identifiera de mest uppskattade kontona, och det kan indirekt inträffa att man tappar stjärnan om man i högre utsträckning deltar i sammanhang där de inte letar, men jag tycker inte att "bestraffa" är ett lämpligt ord för det. Hjälpsamhet ska vara sitt eget syfte, stjärnan ska inte ta över det — den är bara en liten påminnelse om att vi tillsammans uppskattar det, och om man vet med sig att man har varit hjälpsam så tycker jag att man ska vara nöjd med det.

Och som alltid, ser man något extra informativt eller hjälpsamt inlägg av någon annan så använd gärna "bra inlägg" för att uppmuntra de som bidrar på ett positivt sätt, och vem vet, kanske får de en stjärna som tack...

Av Biberu

@RaZman: Aj då. Tack för återkoppling i.a.f., hoppas att vi kan hitta orsaken till det här.

Av Biberu

@RaZman: Tack. Har du fortfarande problem att ladda sidan med?

Av Biberu

@elias Wiik: Gör dina egna prov.

Vi hjälper gärna till att förklara om det är något specifikt du undrar över eller har fastnat med, men att bara ge lösningar på det här sättet är inget du tjänar på. Dessutom bör du välja en mer beskrivande rubrik och undvika caps för att göra forumet lättare att använda för alla, och därmed öka dina egna chanser att få hjälp.

* Tråd låst *

Av Biberu

@Anaii: Tack.

Av Biberu

@RogerL: Jag är oskyldig. ^^

Av Biberu

@Haider of Sweden: Mongoose är ett bibliotek du kan använda för att embedda t.ex. en HTTP-server i ett program du skrivit i C, det är väldigt annorlunda från att bara generellt vidarebefordra trafik via en proxy. Om det inte är vad du söker så skulle jag rekommendera att du kikar på färdiga servrar, t.ex. Apache eller Nginx istället, båda är vanliga och har gott om support.

Av Biberu

@Haider of Sweden: Det här börjar se nischat ut. Vad arbetar du med för krav?

Av Biberu

@Anaii: Skulle du kunna kolla vad du får för typ av adress hemma?

Av Biberu

@gonace: Jag chansar lite på Apache eftersom att det är vanligt.

Av Biberu

@Haider of Sweden: Om du använder dig av Apache(?) så kan du lösa det med hjälp av mod_rewrite, mod_proxy och mod_proxy_http. Se först till att servern lyssnar på :8080 och :12345 (Listen), skapa sedan ett par VirtualHosts som tar emot trafik på :8080/:12345, och testa att du kan nå dessa via direkta anrop. När det fungerar så kan du skicka vidare från din första host på det här sättet:

https://httpd.apache.org/docs/2.4/rewrite/proxy.html

Av Biberu

@Alumax: Tack!


Två på CGN nu. Har vi fler? Någon som har problem och inte är det?

Av Biberu

@Alumax: Om det var PM du syftade på så använd den här länken för att skapa en privat diskussion mellan oss två.

Av Biberu

Tack @RogerL, har svarat i PM också. Som jag skrev där så tillhör din adress en rymd som används för Carrier-grade NAT (Reserved IP addresses). Har pratat med andra med Bahnhof som inte har problem, men då har det varit en vanlig publik adress, så funderar på om det kan vara en gemensam nämnare...

@ågren, @RaZman, @Kevlarheart, @stege99, @Alumax, @hnkl: Ligger den adress ni får från Bahnhof inom intervallet 100.64.0.0 – 100.127.255.255? Observera att det här måste kontrolleras i routern, eller den dator som är ansluten mot jacket, inte Google eller liknande.