Inlägg

Inlägg som anon163385 har skrivit i forumet
Av anon163385
Skrivet av improwise:

Eller jobben på ett billigare ställe.

Om ett billigare ställe kan utföra jobben med samma kvalité anser jag att det är en ypperlig lösning. det betyder ju att inte alla tillgängliga kräver en högre lön och därför sänks marknadslönen.

Av anon163385
Skrivet av frong:

Ja?
Har jag någonstans i tråden uttryckt mig på ett sådant vis så det verkar som om att jag ej skulle tro det?

Nä ditt inlägg såg bara ut som om det var någon total skatteflykt att ta ut 23k i lön och sen resten i utdelning.

Av anon163385
Skrivet av Implor:

@TheRaz: Skillnaden mellan montör och konstruktör är ofta väldigt litet. Ett ställe jag varit på tjänade montörerna i snitt 32-33k och konstruktörer 38-42k med 3-5års utbildning. Svårt då att räkna hem de där "förlorade" pengarna under studieåren när det skiljer bara 5-6k i fickan varje månad. Väldigt dålig ROI....

Alldeles för liten skillnad i min åsikt, men marknaden betalar det arbetarna är beredda att arbeta för. Hade alla tillgängliga konstruktörer vägrat att jobba för mindre än 50k hade ju lönen hamnat där.

Av anon163385
Skrivet av tintinj:

Jag är inte avundsjuk, jag är endast av åsikten att ett fysiskt arbete borde ge minst lika mycket lön som ett där man inte arbetar fysiskt. Och nej de är inte nödvändigtvis smartare än mig, det är skillnad på att vara intelligent och att vara bättre på några få ämnen som anses vara av värde vid högskoleutbildning. Och nej, man behöver inte BARA jobba hårt och så blir man plötsligt förmögen. Det är många fler saker som påverkar det. Men det vet du säkert om, du vill bara förenkla de för att det ska passa din syn på att låginkomsttagare helt enkelt inte gör sig förtjänta av mer livskvalitet för att de inte arbetar hårt nog.

Fast det är ju ytterst rimligt att marknaden styr det som jag skrev i ett tidigare inlägg, finns det 100 av dig och 10 av mig fast det behövs 50 av varje så borde ju rimligtvist dom 10 av mig få en högre lön? Rätt enkel marknadsekonomi.

Av anon163385
Skrivet av frong:

@improwise: Nja, vissa tar ut ~23k I lön/månad och några miljoner i utdelning. Pension är inget problem för dessa.

Du inser att man skattar på utdelning med va?

Av anon163385
Skrivet av tintinj:

Ofan, utveckla gärna det för mig. Berätta för mig hur alla har samma förutsättningar att tjäna mer pengar utan att behöva faktiskt producera något fysiskt. Förklara gärna att alla kan gå avancerade högskolekurser där det krävs god kunskap i matte och språk samt en naturlig lätthet att ta in ny information i takten som behövs för högskoleutbildning. Förminska gärna den som inte har förutsättningarna och säg att den personen inte är förtjänt att leva lika gott som du som har möjligheten att utbilda dig och sen få ett jobb där du inte behöver göra mycket för dina pengar.

Det är väl ytterst rimligt att högkvalificerade jobb betalar högre om lågkvalificerade jobb? Har du inte kunskaper i matte och språk är du uppenbarligen inte värd lika mycket som någon som har dessa kunskaper. Ett jobb är inte något du har rätt till utan en lön måste du förtjäna genom motprestation, finns det 100 personer som kan utföra ett industrijobb fast bara 50st behövs medans det finns 10st som kan utföra "kontorsjobb" fast det behövs 50st där med är det väl rimligt att dessa personer har en högre lön då det finns ett större efterfrågan än utbud på marknaden?

Av anon163385
Skrivet av tintinj:

Då gissar du fel.
Jag hade aningen om att du inbillar dig att en industriarbetare inte behöver varken kunskap eller intelligens för att utföra sitt arbete och där fick jag svaret.

Alla har olika förutsättningar, att inte gå vidare till högskolan och få "fin" utbildning för att sen jobba med hög lön betyder inte att man är mindre intelligent eller slipper använda hjärnan när man utför sitt industriarbete vid en maskin. Alla har inte förutsättningen att få ett arbete som någon bestämt ska vara bra betalt fastän man egentligen inte utför mycket arbete, om det vore så enkelt skulle nog de flesta välja det.

Men lev gärna i din bubbla och tyck att du gör dig förtjänt av att tjäna mer pengar än den som sliter heltid så att du kan leva gott och köpa nya dyra bilar (eller skriva dem på företaget så du kan smita från skatten) och få en fin pension när du blir gammal.

Sluta vara avundsjuk och acceptera att vissa helt enkelt är smartare än dig och förtjänar högre lön. Man behöver inte en högskoleutbildning för att tjäna mycket pengar, man behöver bara jobba hårt men det antar jag att du inte vet vad det innebär eftersom du tror att industrijobb är "hårt". Marknaden bestämmer vilka jobb som är välbetalda inte "någon" och då blir högre kvalificerade jobb rimligtvis dom högre betalda jobben.

Av anon163385
Skrivet av carjo422:

Har precis blivit färdig med en PHP-sida som ska användas för internt bruk några kompisar emellan. Sidan använder fopen för att hämta hem information från en annan webbsida och omarbeta denna till information som vi sedan använder vidare. Problemet är följande:

När jag kör sidan på min egen lokala server fungerar sidan. Har nu lagt upp den på one.com och skaffat ett domännamn och problemen har börjat. Från och till laddas sidan som den ska men ungefär 50% av tiden går inte sidan igång utan webbläsaren står och laddar utan att sidan visas. Har googlat en del och hittat andra med liknande problem men inte hittat en lösning som fungerat för mig.

Någon som vet vad som är problemet? Jag är ganska grön inom PHP så det kan säkert vara någon enkel inställning eller liknande.

Tacksam för hjälp

Säker på att one.com tillåter fopen()? Själv tvekar jag på det.

Av anon163385
Skrivet av Fredras:

Gör SSD någon skillnad i på serven??

Ja, Om du har en SSD på servern eller inte har stor inverkan.
En av dem grejerna som tar mest kraft på servern är att Ladda in och spara chunks, Villket såklart går fortare med en ssd.

Angående GPU så räcker det garanterat med en som sitter på moderkortet.

Och minecraft kan köra på flera kärnor så en 4 kärnig processor är att rekommendera (phenomen x4 mayhaps?).

Angående ram så räcker 8GB garanterat för 16 personer då jag har kört servrar med 50+ online med 8GB ram och inget lagg. (Och detta är ju lätt att uppgradera om det skulle behövas mer i framtiden.)

Av anon163385
Skrivet av pkzlol:

Fronthögtalarna går att driva på huvudenheten (Stereon) förutsatt att det är en hyfsat ny en.

Av anon163385

Hej!

Kan inte jättemycket om billjud. Men jag skulle gissa att
http://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och-bild-i-bil/bilslutsteg...
Alternativt
http://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och-bild-i-bil/bilslutsteg...
Duger alldeles ypperligt till den basen.

Av anon163385
Skrivet av neterul:

jag tog och gjorde en copy / paste på hela WAMP mappen.
och la in den på min laptop, ingen ändring på något. OCH guess what!

IT WORKS! Jag börjar ju bli grå hårig här haha. Funkar på annan dator
lokalt och online. men inte på denna. något har ju hänt

Kolla din hosts fil så ingen fuling har omdirigerat dina adresser

Av anon163385
Skrivet av neterul:

Jag är sämst på nätverk , har precis ny router vet inte om den blockar mysql på något sätt?
Dock låter de lite märkligt eftersom jag kör de lokalt..

Testa att öppna upp port 3306.
Testa också att ansluta mot 127.0.0.1 istället för localhost.

Också som pscs3 sa.
if(!$connect && !$db ska vara if(!$connect || $db)

Av anon163385

Skulle bara vilja tacka dig SteFFoo!

Riktigt bra leveranser! verkligen inte alla som klarar av det.
1 dags leverans (den skickades på fredag, och jag fick den idag)
Och tack för godiset med

Av anon163385

Vi har samma tapet :$