Inlägg

Inlägg som Baxtex har skrivit i forumet
Av Baxtex

https://sayingimages.com/wp-content/uploads/2021/04/popcorn-sorr...

Inför den stundande debatten kring övervakning.

Av Baxtex

Det drygaste med dagens spel är att det ska visas logos i 1 minut innan man ens kommer till menyn. Sånt trams gör mig galen, speciellt när spelet behövs startas om när man ändrar inställningar eller vid krasch. 😬

Av Baxtex
Skrivet av Linse:

Den ska användas privat också, så jag vill gärna ha något som inte är det billigaste från Samsung eller Apple, vilket är det han skulle köpa om han fick välja åt mig

Som det ser ut nu så lutar det mest mot Pixel 5 alternativt Motorolan som länkades tidigare

Dubbelkolla uppdateringarna på Motorola bara. De har varit usla de senaste åren. Kanske har ändrats nu.

Av Baxtex
Skrivet av Linse:

Ska kolla upp det.

Det är förvisso sant, men jag tror inte han som är It-ansvarig går med på den logiken, hade han fått välja så hade alla haft Iphone eftersom dom aldrig strular och håller längst

Tja inget fel med det. Får ju oftast uppdateringar rätt länge också vilket man inte kan säga om Android så det är troligtvis säkrare. Jag hade nog kört på Pixel 5 annars.

Av Baxtex
Skrivet av Linse:

Tyvärr så räknar våran It-ansvarig oneplus till kina telefon

Alla telefoner görs väl i kina? 🤔

Av Baxtex

Skärm blinkar med Thunderbolt 3 kabel i 100Hz

Jag har en Samsung 34" skärm som har USB hub samt både displayport och Thunderbolt 3 så att man smidigt kan koppla in sin laptop och få laddning, data och video på en gång. Jag har haft 3 olika laptops, HP, Lenovo och Dell alla med Thunderbolt 3 och alla har haft samma problem, nämligen att bilden blinkar eller att det blir små artefakter på skärmen. Sänker jag refresh raten till 60Hz så försvinner artefakterna och blinkandet men jag vill givetvis använda 100Hz som jag göra med Displayport med min stationära dator.

Så är det kanske min kabel som är defekt på något vis, att den inte pallar med bandbredden? Ska jag köpa en ny för 400Kr att testa med? Vad jag förstått borde 20 Gbit/s räcka för 3440x1440@100Hz så har kollat på denna:
https://www.computersalg.se/i/1385746/startech-com-20gbps-thu...

Men enligt beskrivningen funkar bara 60w, men kollar jag på tillverkarens sida så står det 100w så det borde ju fungera?

https://www.startech.com/en-us/cables/tblt3mm1m

Sedan upptäckte jag en intressant sak. När jag kör vanlig displayport kabel till min skärm så visar Windows att refresh Rate är 99.982 Hz och skärmen (dvs menyn) säger att den är 150.9kHz100Hz. När jag sedan kopplar in min laptop med thunderbolt 3 kabeln så står det att refresh rate är 100Hz och skärmen rapporterar det som 151.2kHz100Hz. Sen drog jag ut den och satte i den igen och då visade den 150.9kHz igen...vet inte om det kan vara något.

Kan det vara så att den kör för snabbt på laptopen på något sätt? Jag är tyvärr inte admin och kan inte sätta några custom resolutions dessvärre så antingen 60 eller 100Hz. Testade att köra i 60Hz ett tag och blinkningarna och artefakterna försvann

Av Baxtex
Skrivet av ryeshack:

Levande gröna krukväxter är också luftrenare. Snyggt, billigt och inte speciellt svårt att hålla liv i.

Jag kan ha fel men är det inte så att man behöver orimligt mycket växter för att det ska ha någon effekt? Lite som med studier för att grönt te är hälsosamt - om du dricker 20 koppar extrakt varje dag. Dvs i teorin ja men inte i praktiken.

Av Baxtex
Skrivet av Cenorida:

Hm, låter konstigt. Jag har inga problem och ärendet som du länkade till klassas som "löst" för mer än ett halvår sedan. Kvarstår problemet på en telefon som inte är Oneplus?

Har felsökt detta lite mer nu och ska försöka beskriva situationen så tydligt som möjligt.

Jag har haft Vimla i rätt många år nu med både en Oneplus 6 och Oneplus 8T och det har alltid fungerat bra. Därför så rekommenderade jag Vimla till min far nu när han skaffade en Oneplus Nord CE. Problemet är då att han inte kan bli uppring när han är hemma när telefonen står i 2G/3G/4G och 2G/3G/4G/5G läge. Ändrar man till enbart 2G/3G så fungerar det att bli uppringd. Att ringa andra fungerar bra oavsett nätverksläge. Sedan testade jag att sätta i ett annat simkort som kör på Telia i hans Oneplus Nord CE och då fungerar det bra att bli uppringd oavsett vilket nätverksläge man sätter på telefonen. Sätter jag min fars vimla simkort i min egen Oneplus 8T fungerar även det bra.

Så vår slutsats är att vimla inte verkar fungera på denna telefonen, Oneplus Nord CE 5G om man använder 4G där han bor. På andra ställen fungerar det dock bra oavsett läge. Kollar man Oneplus forumet så verkar många ha problem med voice calls: https://forums.oneplus.com/feedback/?node_id=231

Blir kanske att byta telefon istället, borde väl gå på garantin? Att ringa borde ju vara en grundfunktion som ska fungera.

Av Baxtex

Logitech Squeezebox, Sveriges Radio funkar inte pga OS?

Morsan har en Logitech Squeezebox som fungerat bra i sisådär 10 år. Nu går det dock inte att lyssna på Sveriges Radio längre då man möts av en röst att de inte sänder till utlandet pga av rättighetsskäl. Startar jag det på telefonen på samma nät så fungerar det fint. Så vad är problemet? Tunnlas trafiken genom någon utländsk Logitech server? 🤔

Av Baxtex
Skrivet av Landelusen:

Finns det någon anledning att ha en luftrenare om man inte är pollenallergiker? Får en känsla av att allt renande kanske gör oss mer allergiska istället? Har ingen som helst empirisk data som stödjer detta personligen, är det någon som har forskning/vetenskapligt underlag kring detta?

Inte i Sverige nödvändigtvis då vi har bra luft. Bor man bredvid en högt trafikerad väg eller vid kolkraftverk kan det vara en idé.

Av Baxtex
Skrivet av 93Clocker:

Vilken annons-blockerare motverkar youtubes reklam idag? Jag har både ublock och adblock+ och adguard men får reklam ändå?

Rätt filter? Aktivera alla som finns i inställningarna. Komplettera med Sponsorblock.

Av Baxtex
Skrivet av HazZarD:

nope kommer aldrig betala för sånt.. bortkastade pengar. lite reklam kan man väl leva med.

Jag personligen värderar min tid högre än att glo på reklam.

Av Baxtex
Skrivet av klotim:

Svårare att ha det på tex webOS för tex smart tvs eller de som inte vågar roota sin mobil för vanced

Behöver inte root dock och numera finns det en fin installer också.

Av Baxtex
Skrivet av Nivity:

Jag betalar för premium. Jag spelar typ nästan all min musik via youtube också. Även på mobilen (ifån).
Använder alltså inte youtube music för väldigt många videos är inte tillgängliga på youtube music men går hur bra som helst o spela på youtube.

Så behöver background playback så blir o betala fortfarande.
På PC hade det kvittat pga adblock. Men eftersom jag kollar youtube en hel del både på ipad och iphone samt lyssnar på musik via youtube på mobilen när man är borta så har man inget val

Vanced har backgrund playback också.

Av Baxtex
Skrivet av trickeh2k:

För att man kanske vill stödja vissa personer. Använder du adblock så får de som du tittar på inte några pengar. Ditt val så klart, men som en som tidigare var aktiv så känns det som ett stort hyckleri att använda adblock.

Då finns det Patreon och ibland merch eller andra sätt att bidra. YT premium ger nästan inget till skaparna ändå vad jag förstått.

Ublock origin för webbläsaren, Vanced för Android och Smart Tube nextför Android tv. Sponsorblock är sjukt gött för att skippa intron och inbakad reklam vilket jag antar premium inte gör.

Av Baxtex

Lyckades förstöra vår termometer när det låg olja på diskbänken så sipprade det in.

Är lite sugen på att eventuellt införskaffa en sådan där blåtandstermometer men vet inte om det är något att ha egentligen? Köddigt att mecka med app? Webers går ju på 1000kr men kjelle har någon kopia för 299Kr.

Kanske blir denna istället bara: https://www.kjell.com/se/produkter/hem-fritid/termometrar-hyg...
Men ser rätt billig ut. Finns massor på Amazon men svårt att veta vad som är bra. Någon med erfarenhet?

Får bli denna, har bra recensioner iaf:
https://www.amazon.de/-/en/TP109/dp/B0924S1D45

Av Baxtex
Av Baxtex

Det behöver inte vara lönsamt, ms har råd att blöda pengar rätt länge.

Av Baxtex

Vi slängde tv boxen för snart 10 år sedan. Det resulterade i mindre slötittande och mer medveten konsumption istället. Skulle aldrig få för mig att glo på linjär rv igen. Får halvt panik när man ser hur mycket reklam och trams det är när vi besöker släktingar. 😧

Av Baxtex
Skrivet av Cooling23:

Jag har redan anmält till polisen. Om kortet är spärrat så borde ingen kunna använda det tycker jag.

Mja..har du sett kassapersonalen på systembolaget verifiera ditt kort annat än att kolla födelsedag och bilden t ex? Eller varför inte för att kommande i på nattklubb?