Inlägg

Inlägg som Baxtex har skrivit i forumet
Av Baxtex

Digital eller fysisk faktura så långt det går utan avgifter. Ibland använder jag dock kreditkort för bonus, extra försäkringar eller som faktura istället. (45 dagars räntefri betalning är ju egentligen bättre än en 14 eller 30 dagars faktura förutsatt att man kan betala givetvis).

Av Baxtex
Skrivet av PeterMagnuss0n:

Har du ingen 4G täckning i din sommarstuga?

Jag har knappt 3G hemma...

Av Baxtex

Hemma har jag ju fiber. Men detta kanske är ett bra alternativ för sommarstugan?

Av Baxtex
Skrivet av ramlösa:

Förstår fortfarande inte hypen runt Amazon, inte ens deras egna produkter är billigare på Amazon i Sverige?
Kanske historiens sämsta hemsida och det går inte att söka på något?
Vad är det man ska köpa på Amazon, hur enkelt är det med garantier, ångerrätt etc

Är väll en grinig gammal gubbe... Som är lite kritisk mot monopol företag som amazon.

Som jag ser det är sortimentet hur stort som helst. Speciellt reservdelar och liknande är mycket enklare att få tag på än av svenska åf om det ens går. Nu nyligen köpte jag en ny packning till min tvättmaskin för 200kr t ex så nu håller den säkert ett eller två år till.

Om man vet exakt vad man vill ha är amazon bra, artikelnummer eller en udda produkt som inte svenska åf tar in. Vill man bara slösurfa och nöjesshoppa får man väl roa sig någon annanstans.

Av Baxtex
Skrivet av Black(1)cat:

Kristianstad city är dött, jag lovar citydöden är absolut påtaglig men att påstå att e-handel är orsaken tror jag är skitsnack, med det sagt så är det svårt att vara flexibel med kostnader när man har lokalhyra och fasta kostnader. Men just nu ska jag ärligt säga att Svenska elektronik kedjor biter sig i svansen när det kommer till butiker fler och fler blir bara en ljusskylt som påminnelse om svunna tider, usel lagerhållning endast premium brands bland tillbehör till Playstation Xbox och Pc, mer och mer egna varumärken som pressar bort mångfalden och bra kvalité till billigare peng. Kristianstad har idag bara medium varuhus premium finn bara i Stockholm, Göteborg, Malmö. Idioti...

Det är ju inte bara e-handelns fel. Skyll på korrupta politiker som bygger gallerior ingen ville ha. Det är en stor anledning till att Kristianstad är helt dött idag.

Men nu går vi off topic. 😀

Av Baxtex

Nästan alltid en Xbox kontroll. Kört 360 kontrollen i 10 år och uppgraderade nyligen till Series X handkontrollen. Beroende på spel så är det bättre eller sämre. Pga av svår tennisarmbåge kan jag inte använda vanliga möss längre och rollermouse eller kulmus funkar inte så bra till spel.

Men det nya Doom körde jag dock med mus, olidligt att köra med handkontroll.

Av Baxtex
Skrivet av henkiii:

Det låter ju svintråkigt. Hur motiverar dom det dumma beslutet?

Är det för att flirta med generation mobil eller?
En läsplatta är ju en så mycket bättre enhet att läsa på.

Nu vaknade gubben i mig som muttrar om stt det var bättre förr.....

Ja alltså de borde ju fortfarande kunna erbjuda epub, det är ju bara ihoppackad HTML egentligen. Det finns massor av epub läsare på telefoner liksom.

Av Baxtex
Skrivet av coll:

Har ett par Loake brouges som jag använt varannan dag vår/sommar/höst sedan 2006. Har givetvis fått byta sula, säkert 6-7 gånger nu, men de är fortfarande fina. Köp bra skor och ta hand om dem ordentligt så kan de leva väldigt länge.

Skrivet av twit:

Jag har alltid sett skor som en pryl som är motiverad att lägga pengar på för att få vettig kvalitet. Går rätt mycket i varierande terräng och vill, även om jag gör ett ärende på stan, ha skor på mig som möjliggör att kunna ta en skogspromenad efteråt om andan faller på.

Det kan vara ren otur, men trots väl övervägda köp har jag blivit gravt besviken ett flertal gånger det senaste decenniet. Körde tidigare mycket på Eccos skor och kängor, men det känns som att deras kvalitet har gått ner i samma takt som de försökt sadla om till någon form av modemärke och priserna gått upp, så återvänder inte dit igen.
Köpte för ett knappt år sedan ett par nya vinterkängor (Salomon) för 1800:- där sulan efter användning varannan dag i fyra månader slitits såpass mycket att mönstret nästan helt nötts bort där tyngden lagts.

Reklamationsrätten är så utformad att priset på en vara kan kopplas till den kvalitet man kan förvänta sig, så man skall inte dra sig för att reklamera skor om de gått sönder på ett sätt de inte borde. Även slitage kan ses som en ursprunglig defekt, om exempelvis materialval varit undermåliga.

Sedan finns ju alltid den där tråkiga biten med skoskötsel, men det gör rätt stor skillnad. Att inte använda samma skor varje dag exempelvis utan att alternera så att de hinner torka. Impregnera åtminstone två gånger per säsong, att smörja eller vaxa läderskor etc. Göra rent skor utvändigt så att dyngan man dragit med sig utifrån inte torkar in är också en viktig grej, men det är ju inte precis vad man helst vill pyssla med när man nyss trillat in genom dörren.

Jag är också noga med skötseln. Torkar av och impregnerar ofta, bytar sulor, skonören när det behövs. Men det har aldrig spelat någon roll om jag köper märkesskor för 2 tusen kr eller 500kr(på rea), det är samma hållbarhet ändå tycker jag.

Jag kanske bara haft skor som är dåligt utformade för mitt steg och min fot bara.

Av Baxtex
Skrivet av anon56869:

kan man läsa gamla hederliga .pdf filer med dessa?

är de bra att använda även om man inte kommer skapa något amazon konto?

Går gör det men det är ingen höjdare. Nu ör min platta visserligen 5 år gammal men det gör nog inte så stor skillnad. En riktigt slö SOC kombinerat med en skärm med väldigt låg uppdateringsfrekvens (i princip uppdateras den bara när du trycker på den och eå tar det några hundra ms).

Så att scrolla är inget man gör om man inte går igång på självplågeri.

Skrivet av Klarspråkarn:

@Snubb1 @talonmas
Den lilla forskning jag sett om läsplatta kontra surfplatta har sett fördelar för ögonen och hur mycket man kommer ihåg med läsplatta. Har dock noll koll på hur väl det är beforskat förutom enstaka studier som jag stött på.

Personligen föredrar jag läsplattan då den inte låser sig hela tiden och batteriet håller mycket bättre. Dessutom blir jag mycket mindre bländad av ljuset i läsplattan, om jag läser i ett helt mörkt rum. Vilket jag gör varje kväll.

En annan fördel är ju att läsare är distraktionsfri om man jämför med en telefon. Inga notifikationer, blinkade färger eller ljud som ständigt ska ta din uppmärksamhet.

Av Baxtex
Skrivet av Snubb1:

Efter att många bibliotek uppdaterat e-bokslösningen så kan man inte ladda hem i något format som går att ladda över till läsplatta och Adobe Digital Editions stöds inte längre.
Du har kanske tur att ditt bibliotek inte bytt e-bokslösning men många bibliotek har tyvärr gjort det och därefter fungerar det inte att läsa e-böcker på läsplatta och inte heller på en windows dator/surfplatta.
Innan "uppdateringen" av e-boks lösningen kunde jag ladda hem på annan enhet och sedan ladda över på läsplatta jag kunde även ladda hem böcker direkt på läsplattan även om en dator var mycket mer praktisk till att leta nya böcker.
Endast Android och iOS stöds av den "uppdaterade" lösningen många bibliotek bytt till men det finns en del bibliotek som avstod den nya lösningen då läsplattor och windows inte längre fick något stöd och där fungerar det som förr.
En surfplatta eller smarttelefon är inte de bästa enheterna för att läsa e-böcker men det är de enda enheter som stöds om biblioteket "uppdaterat" lösningen.

Det hade jag ingen aning om, trist om det är sant, kanske leder till större piratkopiering istället.

Av Baxtex
Skrivet av FX9:

Köpte ett par vinterkängor omkring 2008...de är fortfarande i bra skick efter att ha använts varje vinter. Bytt sula och snören ett par gånger bara.

Nu kostade dom väl iaf 1500 kr eller mer men det är bra valuta för pengarna.

Smörjer in dom varje vår och ställer in dom i garderoben tills det är dags för nästa vinter.

Ja jag har också skor som är över 10 år gamla men de är inget jag använder varje dag så det blir svårt att räkna på tid.

Av Baxtex
Skrivet av Yaana:

Det beror vem du litar på och vad du själv har för upplevelse av skorna (ex. minskad stötdämpning). Exempelvis brukar tillverkare av löparskor uppge en livslängd på 100-150 mil men sen beror det även hur väl man tar hand om skorna och vad de används till.

Läsning från snabb Google-sökning (fanns mest om löparskor):

https://www.testfakta.se/sv/sport-fritid/article/loparskorna-...

https://www.loparshop.se/inspiration/byta-ut-sina-lopskor

https://www.xxl.se/tips-och-rad/sko/skotselrad-loparskor

Ja det beror ju på vad man menar med trasig också. Jag kan fortfarande använda skorna i torrt väder t ex så helt slut är de ju inte. Angående dämpning så vet man ju inte riktigt heller om det är ett sätt att få folk att köpa fler skor bara, planerat åldrande eller om det bara är så.

Av Baxtex
Skrivet av Chromatic:

Är det den på bilden? Dom svarta kanterna är ju enormt stora?

Ja något ska man ju hålla i.

Av Baxtex
Skrivet av cracko:

Har två stycken kindle, paperwhite och oasis. Alla som läser borde ha den här, överträffar alla förväntningar!

Är det inte med Kindle som man får reklam, tracking och blir inlåst till Amazons butik?

Använt Kobo H2O i många år och är nöjd iaf! Tycker läsplattor med e-ink är överlägest tryckta böcker! Jag skulle vilja byta till de nya som nu har automatisk ljusstyrka och temperaturinställning på ljuset men kör nog slut på den jag har först. Tycker plattorna är rätt dyra med tanke på att de enbart klarar av en enda grej.

Av Baxtex

Hur länge håller ett par skor egentligen?

Köpte för ett år sedan ett par Reebook walking skor i 800Kr klassen. Räknade på att jag gått ca 5km om dagen(sedan pandemin börjat kör jag ca 3 promenader om dagen) i dessa sedan dess vilket borde resultera i sammanlagt ca 180 mil totalt. Nu har själva ovandelen fram börjat spricka vilket gör att mina fötter blir blöta när jag promenerar i skogen. I praktiken innebär det att jag då får byta strumpor 3 gånger om dagen vilket börjar bli lite jobbigt.

Detta fick mig att börja fundera på hur länge ett par skor egentligen håller? Givetvis spelar material, kvalite, underlag, temperatur, hur man rör foten, vikt på personen etc roll. Är 180 mil rimligt eller för lite eller för mycket?

Av Baxtex
Skrivet av Password:

Jag köpte i somras en vmoda boompro (samt andra hörlurar) och är nöjd.

Vill lägga till min egen åsikt till diskussionen. Jag gick från bluetooth-headset tillbaka till trådade headphones. Kompromisserna med bluetooth-headset blev för stora för mig. Förutom ovannämnda punkter med bandbredd, mikrofon-, ljudkvalitet etc. så är batterierna i ett headset en färskvara. Jag tycker sortimentet av headphones är mycket intressantare än sortimentet av headsets.

Det är också så himla praktiskt att allt fungerar när kablarna är inkopplade, ett snabbt planerat möte i någon ny applikation och jag behöver inte ha laddat i förväg eller under tiden, para ihop enheter eller gå in i inställningar.

Ja det är ju en avvägning man får göra. Angående batterier håller jag med men det verkar ganska enkelt att byta på Sonys dito och då de är populära finns det säkert en del att tillgå tänker jag. Annars så gillar jag Steelseeries approach med utbytbara batterier som laddas i en docka. (Tänk skruvdragare). Då kan man ha flera batterier till hands och bara köpa nya när detta behövs. Men absolut är det lite mer slit och släng, mina nu uttjänta Sennheiser 558 har varit med i 10 år, det tror jag inte Sony lurarna gör. Men i värsta fall så får de bli förpassade till kablat bruk vid speldatorn. 🙂

Jag tycker det är lite jobbigt att vara låst vid skrivbordet och behöva ta av och på lurarna hela tiden varje gång man hämtar kaffe eller gâr på toa. Sen kör jag över sladden flera gånger om dagen. Telefoner har ju inte något 3.5mm uttag heller längre så då får man fram med dongeln varje gång annars. (och har man svårdrivna lurar så är det svårt att hitta någon mobil med bra. DAC)

Men absolut, kabeln är ju oslagbart vad gäller bandbredd och snabbhet att koppla in, det håller jag med om.

Av Baxtex

Har äntligen hittat lösningen. Det får bli Sony XM4 med en V-moda boom pro mikrofon för 300Kr. När jag väl är i möten så kommer jag i regel sitta vid datorn ändå så då är kabeln inget problem.

https://www.youtube.com/watch?v=euoVAmgp0Lw

Av Baxtex
Skrivet av Gender Bender:

Netonnet säljer höj- och sänkbara skrivbord med minnesfunktion för under 3000 kr.
https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingstolar-gamingbord/ga...

Går även att köpa underredet separat.
https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingstolar-gamingbord/ga...

Ikea har även ett höj- och sänkbart bord sen några år tillbaka, men då är det ingen minnesfunktion.

Det är ju jättebra!

Av Baxtex
Skrivet av backfeed:

180x80 motordrivet höj/sänk med minnesfunktion för 4995:- är löjligt billigt säger jag. Som bonus dessutom 20 cm bredare än mitt nuvarande (en gammal Galant).

Nu har jag inte kollat priser hos kontorsvaruhusen på länge, men förr låg prisnivån på 10k eller mer för motordrivet höj/sänk. Det enda jag dessutom sett fysiskt gick på 16k, med motorn placerad i mitten på bakkanten så man var tvungen balansera prylarna man ställde på bordet så det inte började luta lite åt något håll, för då vägrade motorn arbeta. Totalt värdelöst.

Du får kolla bredare. Jag köpte ett Dallas skrivbord från Gerdmans för runt 3k år 2014.

https://www.gerdmans.se/kontor-och-konferens/skrivbord/höj-oc...

Ingen minnesfunktion dock.

Av Baxtex

Någon som har erfarhenhet av R-Go HE, vertikal ergonomisk mus

Någon som testat denna vertikala mus?
https://www.r-go-tools.com/products/ergonomic-mice/he-mouse/l...

Har testat MX Vertical tidigare och gillade vertikalt men saknade stöd för tummen och lillfringret och dessutom var den lite för kort för mina långa fingrar. Har därför kollat på Evolent D L (för händer som är 190mm+) men dessa går ju hiskeliga 1450Kr vilket är lite mycket. Hittade då ovan alternativ som säljs på lite olika ställen där Large modellen är för händer som är 185mm+.

Någon som testat? Finns ganska få reviews och jämförelser på denna mus tyvärr.