Inlägg

Inlägg som Narfez har skrivit i forumet
Av Narfez

Valde högtalare då det är min huvudsakliga ljudkälla även om jag också har hörlurar vid datorn. Allt kopplat via USB kabel från datorn till DAC.

Jag använder externa DAC:ar till bägge, för stereon en relativt bra TAD D1000 med lite Mark Levinson prylar till TAD Reference One högtalare.

På kvällar om jag inte vill störa någon annan använder jag hörlurarna som är ett par Pioneer SE-MASTER1 via deras U-05 DAC/hörlursförstärkare. De låter ju väldigt bra men inte lika bra som stereon med högtalare.

Av Narfez

Använder ett par Pioneer SE-Master 1 som jag införskaffade tillsammans med Pioneers tillhörande hörlursförstärkare/DAC U-05. Skaffade dessa efter att jag inte längre tyckte att mina Sennheiser HD-650 var tillräckligt bra. Var en mycket stor förbättring även om denna DAC igentligen inte räcker för att hörlurararna ska göra sitt bästa. Dock har jag samtidigt full förståelse för att dessa hörlurar kostar mer än de flesta acceptarar för ett par hörlurar.

När jag kan använder jag dock hellre högtalare (TAD Reference one, extremt bra högtalare) med komplett stereo till...

Av Narfez

@oscsav:
de har rätt anslutningar enligt spec för respektive produkt.

För kraftagget så finner du infon här:
https://www.bequiet.com/en/powersupply/1254 -> manual: sida 35+36 (för "Gold" version)
https://www.bequiet.com/en/powersupply/1768-> manual: sida 37 (för "Platinum" version)

du skall använda den som kallas: 12V P8-connector

för moderkort:
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/PRIME_Z390-A/E1... -> sida "1-20 (36/100)"
du frågar efter anslutning "A" EATX12V

Hoppas detta hjälper dig något

Av Narfez

har både en dac/hörlursförstärkare för mina hörlurar och en dac/cd som matar signalen till stereon. Pioneer U-05 som hörlursförstärkare och en lite bättre TAD D1000 mk2 som cd.

Av Narfez

vad gäller mätteknik vid ljud så är endast den som står längst ner något att bryr sig om övriga värden är tyvärr ointressanta när du väl spelar upp ljud som t.ex. film eller musik då du spelar över stora delar av frekvensbandet samtidigt. De värden blir helt plötsligt 80 mot 95 Watt vilket blir en ökning med ca 20 % effekt.

Om man sen tar den förenklade fysikfunktionen att dubbel effekt gör att du kan spela dubbelt så högt i samma utrymme (till svagaste delen fallerar) vilket är en ökning på 3 Db (decibel) och sen lägger till att hjärnan även gör om upplevda skillnaden i ljudvolym så att en ökning med 10 gånger, 10 Db, upplevs dubbelt så högt. Då blir slutsatsen att du inte kommer märka speciellt stor skillnad på hur högt maxvolymen är men däremot kan du få många andra fördelar på vägen om du har mer kraft att tillgå.

Av Narfez

största skillnaden är att 2500 har lite mer kraft i slutstegen och därmed möjlighet för dig att spela lite högre innan den börjar distordera utsignal så det låter dåligt.

går lätt att jämföra dessa två via hifiklubben:
https://www.hifiklubben.se/jamfor-produkter/?compare=DENAVRX2...

Av Narfez

Underbar artikel, speciellt som jag sitter på just en I7-2600 så får jag direkt svart på vitt hur mycket bättre en ny dator skulle bli.

Av Narfez

Till TS du kan även kolla på tillverkaren Ifi (enkelt att söka på t.ex prisjakt).

Vad gäller ljud inställningar så vill du så långt som möjligt undvika övergångar, så att cd ljud håller 44,1 kHz och 16 bitar bör skickas ut som det samma och många filmer har 48 kHz och 24 bitar. Har du SACD så är det inlagt med 2,8 MHz och 1 bit och bör skickas ut som detta, dock stödjer få billigare dac:ar detta. Du bör inte skicka ut cd som en multipel av 48 och ej heller filmljud som en multipel av 44,1 så länge detta nu inte är original frekvensen. En multipel av samma kan dock ge fördelar men det beror på många kringliggande faktorer som tar väldigt lång tid att förklara, såsom att skicka ut cd ljud som en 88,2 eller 176,4 kHz signal. Att ändra bitdjupet ger större dynamik, eller skillnad på högsta möjliga och lägsta möjliga ljudutgång och ska ej spela någon roll så långe du ej skickar ut en högre signal än vad som går med rådande bit djup.

Detta blev en lite längre text än väntat men hoppas ni kan ha någon nytta av informationen.

Av Narfez

Haft ett par Sennheiser Hd650 sedans 2003 och uppgraderade i våras till Pioneer SE-1 Master. Har även ett par Sennheiser IE-800 för ljud när jag inte är hemma.

Av Narfez

Håller med tidigare skribent om att är det ljudkvalité du är ute efter så köp bara hörlurar och en separat mikrofon. Du får samma funktioner men mycket bättre kvalité på bägge om du vill betala för det.

Av Narfez

Orsaken till de olika svaren är att det inte är helt solklart om det spelar roll eller inte. Vad som skiljer åt är de frekvensband som är aktiva i telefonen, detta skiljer beroende på var den säljs och vilka band som masten du är uppkopplad mot använder. Om det är samma band så kommer det fungera annars kommer det inte fungera. Dock kanske nästa mast har ett annat frekvensband vilket gör att den kan fungera ibland och ibland inte om den är köpt i fel land.

Du får kolla upp via tre:s hemsida vilka band de använder och även användarhandbok för den specifika modell du vill köpa i det land du köper den om dessa passar med varandra.

Av Narfez

Har ett par Sennheiser HD 650 men köpte senare ett par Pioneer SE-Master 1 då dessa var betydligt bättre men även lite dyrare.

Av Narfez

Jag fick en uppsättning av dessa samt en liten USB kabel, och ett hål i plånboken

http://pioneer-headphones.com/japanese/se-master1/common/img/spe...

Av Narfez

A används bara i USA (vissa undantag finns). Resten av världen använder sig av B standarden.

Edit: Om det är en korsad kabel så är den ena B och den andra kontakten A.

Av Narfez

Använder också Blue Snowball, fungerar perfekt för mig då det inte är det minsta problem att ha den stående på datorbordet bredvid tangentbordet då jag pratar. Samt att den är mycket bra på att ta upp just tal ljud då den står en halvmeter bort och ändå hörs min röst över tb och backgrundsmusik och annat störande...

Av Narfez

Nej det går inte men varför vill du det, bara för att du tränat det behöver du inte köpa något. Och det är inte din tier som spelar roll utan vad dina flygplan har för battle rating.

Av Narfez

Det gör skillnad, och eventuellt till och med stor skillnad, men som många skriver så beror det på resten av din utrustning med. Om det skulle vara så att det integrerade ljudkretsen redan är det bästa i din "kedja" från ljudfil till det som når dina öron så spelar det ingen roll om du uppgraderar, men om du köper bättre hörlurar kommer det göra mer. Nästa fråga blir istället vid vilken summa ska du strunta i ljudkortet helt och använda externa D/A omvandlare som ofta är dyrare och ännu bättre.

Jag kan bara hålla med om att du borde kolla själv om du kan helst genom att spela den musik/spel du brukar köra samt använda dina egna hörlurar för att ta bort så många felkällor du kan för att jämför bara skillnad mellan ljudkort/integrerat och inte några andra ändringar...

Av Narfez

enligt sidospår om tryckbehov.

Enligt teori för hydrodynamik är pumpflöde/tryckbehov enligt följande plus en statisk tryck som i ett slutet rundpumpningssystem är noll:
Pf=hastighet^2*densitet/2*(∑motstånd+1)
Där samtliga motstånd adderas. +1 är det som går åt att göra hastigheten på flödet
Pf är det tryck som behövs vid den hastigheten på vätskeflödet.

Av Narfez

min sa att jag hade all min musik som annat och som musik också vilket överfyllde min iphone, hur jag löste det vet jag inte då jag tog bort musiken, vilket även gjorde att "annat" minskade från 46 till 0.7 GB ungefär efter ca 8 timmar av kontinuerligt ta bort och lägga till all musik så fungerade det till slut. så kan inte säga vad det är men för mig handlade det om att musiken dubblerades vid inläggningen så att den även hamnade som annat...

Av Narfez

mycket välskriven och informativ artikel.