Inlägg

Inlägg som Narfez har skrivit i forumet
Av Narfez
Skrivet av VeryMadMeatball:

Den kan inte "trycka ut" 600ohm, då ohm är motstånd

enklast förklarat så bestäms volymen av det volt tal som skickas ut. volt(V) delat med motstånd(R) blir ström(I) och effekten(P) är I*U.

men det enklaste sättet att ta sönder högtalare och hörlurar är störningar på signalen inte styrkan på den. Så vad som spelar störst roll för om de ska överleva är att ljudkortet kan leverera en ren signal utan störningar så ska hörlurarna klara effekten medans dina öron troligtvis inte gör det...

Av Narfez
Skrivet av Derrelique:

Sista gången jag spelade flera olika spel intensivt var nog 2003. Har dock spelat ett antal spel efter det, men ganska glest och inte så många timmar. Left 4 Dead 2 är faktiskt en av dom, och det är ganska kul om man har lite tid över. Men det är ett ganska enkelt spel, och blir lätt långtråkigt. Kräver inte nån intelligens.

Borderlands och Borderlands 2 : hört talas om dessa men varför är dom bra?

Starcraft 2 var bara APM och rock-paper-scissors. Verkligen ned-dummat men var tacksam för single-playern då jag gillar storyn. Portal 2 var jättekul, men spelade klart det på 3-4 dagar. Finns det speciella kartor för co-op?

Ska kolla trailersen till alla dessa spel i alla fall, inklusive natural selection 2 och Chivalry: Medieval Warfare! Men huvudpoängen är väl att jag vill hitta ett spel där man ganska naturligt hookar upp med andra spelare för lite mer long-term spelande, så att man lär känna folk. Spelar jag 1v1 eller 2v2 i SC2 blir man ju inte direkt guildbuddies. Är förvisso riktigt bra spel om man REDAN känner någon IRL som gillar det spelet.

Är faktiskt lite sugen på EVE online då det känns som ett vuxet spel (inget krav på detta dock), men det lär nog kräva för mycket tid.

Eve Online är väldigt trevligt tycker jag men om du ska spela det lite då och då, är det kanske en för hög inlärningskurva då det spelet kräver mycket kunskap om spelregler för att du ska få ut mesta möjliga av spelet. Annars har du mycket nöje om du kan lära dig det.

Av Narfez
Skrivet av griid_83:

Kan du då förklara för mig varför den nya upplösningen inte går efter samma standard utan man sägr 4K-upplösning?

detta är ett försäljnings pr namn och dess fastslagna namn av branschorganisation är som någon nämde UHD (ultra high definition)

Av Narfez

Om du tittar på denna sida: http://www.schneider-electric.se/sites/sweden/sv/produkter-tj... och öppnar pdf filen "Actassi produktkatalog MK0214" på 28,2 MB och tittar på s. 70 eller s. 80 så kommer du finna E nr för Cat 6A vilket ger lite mer men är inte helt hundra om de fungerar med ftp eller om de kräver stp.

du får välja Nätverk & Kommunikation och sen Fastighetsnätverk Actassi för att hitta den.

Av Narfez
Skrivet av anon180324:

Hej, har tappat min Iphone 4s.
Glaset på framsidan gick sönder går fortfarande att använda men man känner ju att det är sprickor.
Köpte den på abonnemang och efter att ha läst lite på diverse forum så ser det ut att man endast får ut kontanter för vad man först betalade(?) genom försäkring
bör säga att jag även ramlade förut och är därmed även sprickor på baksidan.
Sprickorna på framsidan är högst upp på skärmen, såg för väldigt många år sedan att det fanns nå klister man kunde ha på skärmar på skärmar i teknikmagasinet har jag för mig.
Någon som kan hänvisa mig till den produkten? ni får även berätta ifall ni tror det fungerar.

edit: vad sägs om denna produkt? http://viewitem.eim.ebay.se/iPhone-4S-4GS-LCD-Screen-and-Digi...

Jag hade sönder mitt glas och bytte det själv. är väldigt simpelt men tar lite tid om man inte är van vid elektronik och de extremt små delar som finns men det går köpa apple reservdelar så att ersättningsskärmen är lika bra som orginalet från bl.a. 24.se som jag köpte min från men det finns säkert fler.

Av Narfez
Av Narfez

Har ett väldigt enkelt, men bra och stabilt skrivbord från ikea i form av Ikea Galant 120*80 samt en Viewsonic 27" (VP2650wb), ljud ifrån hörlurar, när jag inte vill att andra ska bli störda, är ett par Sennheiser hd650 med en Argon hörlursförstärkare samt när jag kan så använder jag stereon, som består av lite Lyngdorf elektronik och B&W802 Diamond högtalare. Sitter gör jag på min fina Kinnarps stol som trots att den är ca 6 år gammal fortfarnade är väldigt bekväm.

Dock så ligger huvudfokus på ljudet som vida överstiger datorns pris

Av Narfez
Skrivet av hejhej231:

Känner att jag måste fråga... Även fast jag tror folk kommer skratta.
Vad fasen betyder BSar?
I vissa sammanhang betyder det "backstab" såvitt jag vet.

*Blue Screen

Av Narfez
Skrivet av Poolparty:

Hej.
Har ett modem från BBB (Interno EG101) och skulle göra om lite inställningar i den. Men kommer inte åt den. INternetkabeln sitter i WAN uttaget, kabel mellan modem och dator i Lan 1. Jag kommer ut på nätet via kabel och kan surfa fritt. Jag har läst maualen till Internon:n och resetat den. Men när jag försöker gå in på 192.168.1.1 så svarar google bara Hoppsan! Sidan kan inte hittas. Har försökt pinga den också men får bara "Begäran tog timeout".
Har resetat den och rykt ström utan anorlunda resultat. Har även kört ipconfig och testat pinga Standard Gateway och samma resultat, "Begäran tog time out"

Några förslag på vad man ska göra för att komma åt modemet?

/Thomas

är du säker på att det verkligen går. Många Routrar/mediaomvandlare som skickas med av internetleverantörer går det inte att konfigurera.

Av Narfez
Skrivet av Reap:

Borde väl funka att bara ta en strömadapter och skarva på en 12v fläkt.

ja om vill så funkar det som du beskriver.

Av Narfez
Skrivet av Banka:

Aha, då förstår jag. Jag ser nog dessvärre inte ut att ha någon extra kabel tillgänglig. Vad gör jag då? Vilka kablar behöver jag för att få detta att fungera?

se i svaret ovan.
en sata kabel och en sata strömkabel från nätagget.

Av Narfez

Filåterställning på raid 0 från NAS

Jag mixtrade lite med utdelningar i min nas för att kunna komma åt den från internet, men när jag fann att det inte behövders för denna nas tog jag bort utdelningen och tänkte inte mer på det då jag kom åt disken som jag ville över nätet. Problemet var bara att den hade raderat allt innhåll i den utdelade mappen vilket gör att jag nu har en tom mapp på denna nas i raid 0.

Jag har hittat några fria filåterställningsprogram som sägs hantera raid 0 men då diskarna är tomma verkar de inte hitta att dessa diskar hör ihop. Kan man kör dem på en filåterställning ändå utan att eventuell data förstörs om de inte hittar något eller vad bör man göra om man vill ha tillbaka innehållet(var inget viktigt så finns ej backup).

Av Narfez
Skrivet av Grabben_83a:

Har en D-Link Dir-635 100Mbit router.

Tänkte köpa mig en nas men för att kunna flytta filer mellan 1 av datorerna tänkte jag att om jag kopplar Router ---> Gigabitswitch---> Nas + 1 Dator som skall ha snabb access mot Nasen.

Visst skulle det ge en intern Hastighet på Gigabit eftersom jag då inte borde behöva gå mot routern eller har jag fel?

Varför jag helst inte vill byta router är för att denna är stabil hos mig. Har haft flertalet hemma som inte funkar bra med trådlöst. Eller måste jag byta ut även routern till en Gigabitrouter?

För om den kör via Routern borde jag vara få en teoretisk hastighet på kring 10-12MB/s hade tänkt mig komma upp till 20-30MB/s iaf.

kommer funka utmärkt som första svaret sa. har själv gjort på detta sätt med en 100 router och gigabit switch innan jag bytte upp mig till gigabit router.

Man behöver inte alls cat 6 kabel för gigabit dock är den klassad för gigabit vilket betyder att den minst ska klara den hastigheten i den längden den säljs i för att få cat 6 märknig. Har faktisk lyckats få gigabit över en cat 5 kabel fast den var väldigt kort...

Av Narfez
Skrivet av hbengtsson:

Nu märkte jag även att när jag vrider på balance reglaget blir båda högtalarna tysta... kan det vara så att min förstärkare är sönder?

låter som du ska ta en bild på dina kopplingar(för att visa personalen på hifiklubben att du kopplat rätt) och lämna in den till dem för test.

Av Narfez
Skrivet av bjonss13:

va försärkare spelas in spelar man in tvń med då eller?

Att elektriskt "bränna in" komponenterna för att de ska uppnå maximal kvalite och effektivitet...

Av Narfez
Skrivet av hbengtsson:

Vad hade du rekommenderat för förstärkare till mina högtalare då?

har du haft högtalarna länge?

för det tar ett tag att spela in dem och även förstärkaren med, innan de spelar som de kan. Om då bägge är nya kan du låta dem spela i 100 - 300 timmar innan de kommer upp i sina verkliga nivåer.

Av Narfez
Skrivet av hbengtsson:

Gick in på HIFI-klubben och det var denna förstärkare som rekommenderades.. Eftersom jag är amatör inom detta så fick jag ju lita på dom, men är inte nöjd nu i efterhand.

en skillnad kan också vara om du "bara" vrider till klockan 12 på bägge förstärkare att det på äldre förstärkare alltid brukar vara max effekt ut vid normal ingång på signalkablar då det förr i tiden var vida skillnader på lågnivås signalstyrka. detta är det fortfarande men främst i highend världen, och nad som ligger i midend/mainstream har ändrat volymkontrollen för att ge bättre kontroll på volym vilket även gör att man får vrida över kl 12 för att det ska ge maximal förstärkning på dess högre modeller.

ps. blev inte den mest självklara förklaring men hoppas du förstår vad jag menade ändå.

Av Narfez
Skrivet av Ljungan11:

Hej. Har fått lite problem med datorn på senaste tiden. Jag får blue screen och meddelandet "a clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval" (bild) när jag spelar Battlefield 3 och bara när jag spelar Battlefield 3.

Min dator består av följande:
MK Gigabyte GA-P55-UD3
Intel Core i5 750
Powercolor HD5850
Corsair 4gb DDR3 1600MHz
Corsair VX 550W

Allt är och har alltid varit oklockat. Jag har kört memtest, prime95 & intel burn test i 1 timma vardera. I inget av testerna har datorn fått bluescreen!? Dock får datorn bluescreen varje gång jag spelar Battlefield i mer än ~15 minuter!
Jag testade höja volten lite på processorn men det blev inte bättre och datorn kraschade fortfarande så jag sänkte till auto/normal igen.

Jag börjar bli redigt trött på detta och är riktigt sugen på att spela. Är det någon som vet vad det skulle kunna vara!?
Tack i förväg!
mvh

har för mig att jag fick något sådant pga av ett ljudkort som låg på samma startkommando/tjänst som det inbyggda i moderkortet. Testa om du kan ha något liknande...

Av Narfez
Skrivet av Koolance94:

Aha okej tack för det svaret, det känns betryggande:), har inte fått alla mina delar än så kan inte bygga ihop det så kan lixåväl låta det ligga o torka för att va 110% säker:), har beställt en 1080 Radiator med 18 fläktar hehe

Vad gäller vätskans förmåga att leda ström så är det inte möjligt för t.ex batterivatten (destillerat vatten) att leda ström då det är "smuts" eller partiklar i vattnet som leder ström och inte vattnet i sig. Så där är ytterliggare en orsak att inte använda kranvatten som leder ström.

Av Narfez
Skrivet av oyegie:

Ljudmässigt nej men kvalitetskänslan är bra.

Neutrik är en välkänd tillverkare av kontakter till hifikablar men de gör inga kablar själva(vad jag vet om).