Inlägg

Inlägg som Narfez har skrivit i forumet
Av Narfez
Skrivet av ericsundell2:

Som några föreslog i en annan tråd , jag behöver hjälp med att hitta ett ljud system. Jag har länge funderat på ett z5500 men folk här tycker att jag ska skaffa en reciver och bra högtalare för nästan samma pris som logitecs. Fynd säger folk men jag har ingen anning.

Det jag tänkt koppla in i recivern är HTPC + kabelnätet till min LD 450 lcd tv.

Jag har varit på hifiklubben samt reference audio i sthlm men deras system med marantz reciver etc kostar ganska mycket 8500 :- för ett bra paket enligt dom och ja det är mycket pengar.

Men går det att få en bra film/bio ljud till ca 4000:- eller billigare? Ni får gärna slänga ihop ett system till mig med en länk , bästa ljudet till billigaste pengen och varför.

Bra om de har: Dts , 5.1 , ett par HDMI ingångar och SPDIF etc och lagom till allt.
Behöver inte ha massa skit som extra usb eller nått sådant. Gärna svart i färgen , även högtalarna , blank om de går.

Så kan ni hjälpa den arma själ som är helt borta i ljud delen.

Inte för att jag vill misstolkas men varför känner du för surround då framförallt högtalarekostnaden kan minskas ordentligt om du nöjer dig med två kanaler till att börja med och köper resten sen. Vid filmtittande och framförallt om du lyssnar mycket på musik kommer det bli mycket bättre med två kanaler till samma pris då kvalitetsökning i högtalarna i de flesta fall överväger de fördelar som fem högtalare som är så mycket billigare ger i motsvarande minskning av ljudbild, eller hur stor yta det låter som musiken kommer ifrån med givet antal högtalare. plus att om du köper en surroundreciever osch två högtalare av bättre kvalite kan du bygga ut till fullt surround senare utan att ha kastat bort några pengar då du bara bygger ut och inte behöver slänga/byta ut något.

Av Narfez
Skrivet av ericsundell2:

Okej. Ska göra en tråd som frågor om ett sådant paket. Men måste inte recivern vara skit bra för att man ska kunna koppla allt , dvs tv , data , hötalare etc till den? dvs den måste vara snabbt som fan och ganska dyr eller hur funkar de med recivers? räcker de som kostar 1990:- ?

Ja det räcker i den mening att har den bara rätt ingångar i detta fall hdmi och optiskt kontakt kommer det fungera. Och vad gäller ljudkvalite är det så tråkigt att så gott som alla "hifi" system låter bättre än datasystem.

Av Narfez

kolla runt på denna sida de gör mycket bra produkter. Dock så tror jag bara de säljs via elgrossister.

http://www.schneider-electric.se/sites/sweden/sv/produkter-tj...