Inlägg

Inlägg som Swecon har skrivit i forumet
Av Swecon

Användare: @galenmyra
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Möte/Hämtning
Produkt: 1 Gigabyte HD6970 1 Sapphire HD6970

Positivt: Bra och tydlig kommunikation via PM och SMS, snabb att svara. Trevlig köpare!

Negativt: Inget.

Slutbetyg: 5/5

Av Swecon

450:- + frakt CM Quick Fire

Av Swecon

Börjar försiktigt på 300:- för CM Quick Fire + Frakt

Av Swecon

@galenmyra och @Pathwaves om ni fortfarande är intresserade av Grafikkorten hör gärna av er i PM då jag väljer att avsluta annonsen nu då det gått ett gäng med dagar. Till er och alla andra som kommit med bud, tack!

Mvh

Av Swecon

Noctua *SÅLD till @lejonhead

Av Swecon

@W0llee: Svårt att säga, det som läckt hittills verkar lovande i min värld iaf och med lite tur så springer AMD om Intel på riktigt (Äntligen)

Sitter lite i samma båt som dig där faktiskt, har alla delar till mitt nya bygge förutom Cpu och Mobo och väger mellan i7 8700k eller att vänta på Ryzen 2 och tester på dem.

Men som sagt, svårt att säga om det är "värt" att vänta eller inte, är det ingen brådska med nya prylar som tex i mitt eget fall så kan man ju tjäna någon krona (kanske) och få någon % högre prestanda om man väntar på nästa gen.

http://gpu.userbenchmark.com jag brukar kolla lite här för att jämföra olika Cpuer/Gpuer, där får man ett schysst riktvärde om saker som finns att köp just nu iallafall Annars är Sweclockers egna tester också bra att kika på om man vill jämföra prestanda

Av Swecon

@W0llee
Jag skulle satsa på nått sånt här med din budget:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/11440749/ - Intel
http://www.inet.se/kundvagn/visa/11440757/ - AMD

Inte alls insatt i vad som krävs för att redigera videos mm med tanke på antal kärnor osv men tror att båda dessa paket skulle fungera bra

Mvh

Ps. Värt att tänka på är väl kanske att Ryzen 2 från AMD verkar vara på gång nu i April. Ds.

Av Swecon

I5 2500k - SÅLD
ASUS P8P67EVO - SÅLD
Corsair Dominator 2x4gb 1600mhz - SÅLD

Av Swecon

@lejonhead: Det kan ordnas! Ditt bud är noterat.

Av Swecon

@Tuxie: Det funkar! Du har pm

Av Swecon

@Pathwaves: Noterat 200 plus porto för 5870 kortet! 300:- för ett 6970 låter det rimligt?

Mvh Alve

Av Swecon

@Tuxie: Kan tyvärr inte ta emot betalning i form av bitcoin :/

Av Swecon

@ARAGON_GVD: ok! Tack så mycket för svaret!

Av Swecon

Säljes: i5 2500k, Asus P8P67Evo, 8gb 1600mhz Ddr3, 2x Hd6970, 1x Hd5870, 1x Noctua Nh-D14

Städat ur elektronikskåpet hemma då nybygge pågår. Hittat följande prylar som jag inte har någon användning för längre:

I5 2500k + Originalkylare: *SÅLD

Asus P8P67Evo: *SÅLD

Corsair Dominator 4gb x 2 1600mhz: *SÅLD

Gigabyte Hd5870: fungerar, behöver nog blåsas ur lite damm, ingen kartong eller antistat påse.

Gigabyte Hd6970: fungerar, originalkartong, antistatpåse och vissa tillbehör.
XFX Hd6970: fungerar, testat tillsammans med Gigabyte kortet i Crossfire. Ingen kartong men antistatpåse.

Noctua Nh-D14: fungerar klockrent, bästa luftkylaren jag använt. Kartong med alla tillbehör och fläktar finns kvar förutom kylpastan som annars medföljer.

Kvitto saknas tyvärr till samtliga komponenter.
Pris: bud på allt!
Plats: Ser helst att prylarna hämtas i Göteborg, annars kan det skickas mot förskottsbetalning enligt överenskommet pris.
Kontakt: skicka gärna sms till :0738288538 om ni har frågor annars budgivning i tråden.

Förbehåller mig rätten att sälja eller inte sälja till vem jag vill.

Mvh Alve

Läs hela annonsen här

Av Swecon

Corsair H115i

Skrivet av Corsair Johan:

Hej 220volt,

De fläktar som följer med H115i Pro RGB är inte exakt samma som de man köper löst nej, utan de är satt till max 1200rpm. Men om du vill köra PnP så kan du köpa vanliga ML140 och ställa in de i Corsair Link.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Hej!

Hittade den här tråden och kom på att jag också har lite frågor angående fläktar från Corsair. Jag har ett 570x Chassi och det medföljer ju en fläkthub, kan man fortfarande styra belysningen på andra fläktar än SP fläktarna som är förmonterade och anslutna till 6 slots huben? (Tex HD140 RGB fläktarna som jag tänker ansluta till samma hub)

Mvh Alve

Av Swecon

@Turbonisse återigen tack för din input!

Ja jag har funderat på hur fasen man ska dra alla kablar så det blir snyggt hehe men som med det mesta så får man väl bara lägga ner lite extra tid på det hela!

Tror att man får ett skapligt luftflöde med de insugsöppningar som finns i fronten genom dammfiltret där. Dock så blir ju det enda vägen in där 3x120mm står får införseln av luft. Sweclockers test av Chassit klämde ju ur sig "Utmärkt" så jag vill ju gärna tro att det är bra grejer

Jag ska kolla närmare på hur stor radiator man kunde få plats med i taket på lådan då jag tror det skulle ge mest flöde igenom hela burken så att säga. Då detta chassi till skillnad från mitt gamla Haf922 inte har en stor snurra i sida som pytsar in luft över hela moderkortet mm.

Lutar mer och mer åt att det blir någon form av AIO cpu kylare iaf då det är något jag aldrig prövat förut och kan nog bli riktigt snyggt också i ett glaschassi Annars går det ju att börja med den lite mindre estetiska Noctuan också för att komma igång

Såg nu att det finns plats för en 240mm radiator i taket, Corsair Hydro H100i v2 är den något att ha? Då kommer det visserligen bli 2x120mm som får suga ut luft genom radiatorn och en ensam 120mm i bakkant.
Hmm, mycket funderingar som dyker upp som sagt

Av Swecon

@Turbonisse haha ja det börjar bli mycket i skallen nu. Chassit fick bra betyg när Sweclockers testade det så mest det jag gått på. (Förutom att jag gillar hur det ser ut och tycker det ska bli kul att bygga ett nytt högpresterande system men även fokusera lite på utseendet.) Mitt gamla/nuvarande chassi är ett Coolermaster Haf922 med 3x200mm fläktar och en liten 120 i bakkant. Varit väldigt nöjd med det hittills faktiskt men Som sagt sugen på något nytt och mer stilrent

Kopplat till AIO cpu kylning; hur brukar man göra med radiatorerna? Är det smartast att sätta dem i framkant och bör man använda fläktarna som kommer med eller spelar det ingen roll?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/11398904/ om jag skulle köpa det där, då chassit kan ta en sån radiator i front, menar dom då att det bara är att skruva dit den utan att nyttja de fläktar som följer med AIO kylaren?

Jag får be om ursäkt om jag drar iväg med frågorna

Av Swecon

@Turbonisse återigen uppskattar jag dina kommentarer! Alltid bra med någon annans synpunkter på det hela.

Chassit jag tänkt bygga i är ett Corsair Crystal 570x, det kommer med 3x120mm förmonterade i fronten. Det finns plats för 2x140mm i topp och en 120mm på baksidan. Jag tänkte nog mest att "då kan jag lika gärna köra 120mm runt om" eller så tänkte jag inte alls :} AIO kylare är ju något jag absolut inte funderat över förut, men jag blir ju givetvis sugen nu hehe

(Fick ont i hjärnan nu när jag började tänka på hur fan jag ska göra haha)

Av Swecon

@Turbonisse Tack för input!

Min tanke från början har ju varit att köra med min Noctua plus 2 Corsair 120mm fläktar toppmonterade samt en bak som utsugsfläktar. Tips på bra men inte vansinnigt dyr AIO kylare? Som isåfall kommer toppmonteras så det blir cpu kylning och utsug i ett

Av Swecon

@Axel95 och @Kethsi Tack så mycket för era synpunkter! Det uppskattas

Ska kolla lite på vattenkylning för cpun. Annars lutar det åt att detta inhandlas och byggs vecka 13