Inlägg

Inlägg som persalmi har skrivit i forumet
Av persalmi

Ja, jag flyttade minnena till att sitta i de båda slottarna allra närmast CPUn och sen ställde jag in att använda X.M.P. profilen i AI Tweak delen. Uppgraderade till BIOS 1204 också förresten och körde CMOS reset med jumpern på moderkortet, sen dess har den tickat på med 1600 MHz minneshastighet utan att få några "overclock failed" meddelanden.

Skrivet av Juggvard:

samma här och de funkar för mig, vill dock gärna köra dem på 1600 men då jag ändrat det i BIOS så får jag problem att boota & overclocking failed.. och måste ändra tillbaks. Någon som lyckats ändra dem utan att få problem som följd?

Av persalmi

Hittade en notis i manualen om att man ska sätta XMP minnen så att bara en modul är monterad per kanal, har nån av er testat det?

Skrivet av Hawaii:

Ok jag är inte säker på att detta hjälper. Men detta är vad jag gjorde. Jag hade problem med att när jag coold boota starta inte datorn rätt (overclocking fail) allt möjligt kunde hända ingen skärm t.ex. men fick jag bara igång allt kunde jag starta om hur många gånger som helst utan problem.

min bios var 1003 uppdatera denna till 1204 asus släppte ny den 2011-01-27

Sätt XMP profilen på minnena

sen ändra jag en parameter under advance inställningarna APC sen power on PCIE.

Sen jag gjort dom här ändringarna så har datorn startat varje gång. Än har jag bara kört i 2 dagar nu så vi får se.

Av persalmi

Ja, precis, men så fort jag ställer om till 1600 MHz där så poppar det upp att den tänker köra med CPU frekvensen 3800 MHz som target för överklockning.

Ändrar du nåt mer än minneshastigheten?

Av persalmi

Hur gör du när du ställer om minnena till 1600MHz? När jag gjort det ser jag att den samtidigt visar nåt om target CPU = 3800 MHz eller nåt liknande. Så på nåt sätt tycker den att minnesändringen ger att jag även vill klocka upp CPU frekvensen.

Av nån anledning tycker den ju att mina Corsair 1600 MHz minnen ska köras på 1333 MHz.

Skrivet av capman:

Precis det får jag också när jag kopplar in mina diskar, Overclocking fail och ja måste då plugga ur dom och ändra tillbaka minnena till 1600 då dom hoppa ner till 1333.
Sägs att de ska komma nyare bios snart så man får hoppas de löser det, för som de är nu är de lite jobbigt o starta om, först rycka diskarna, starta om o plugga i dom när windows väl startat upp.