Inlägg

Inlägg som Vincent har skrivit i forumet
Av Vincent

Vad är skillnaden på objektivet som medföljer denna kamera och hur skulle detta "paket" http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1282054

stå sig mot
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=823135

Av Vincent
Skrivet av '[SH:

;12608114']Håller med, har en 60D och uppskattar möjligheten med den vinklingsbara skärmen. Har flera gånger fått användbara bilder genom att hålla kameran över huvudet med skärmen vinklad neråt och fotat i live view-läget. Likaså är det praktiskt om man fotar när marken samt vid en massa andra tillfällen. Fast vanligen använder man, som sagt, sökaren.

Sökaren, det är det där lilla hålet då eller? Inte så high på fototermer

Och ja, är ett stort bilfan och om jag filmar t.ex. en hel bil så är det inte så smidigt å behöva lägga sig på marken för att kunna filma alla linjer osv, lättare och bara vinkla skärmen då t.ex.

Av Vincent
Skrivet av Sony?:

En viktig fråga: Kommer du att "orka" ta med den stora kameran?
Själv upplever jag det som ett problem att kameran är så stor, att man drar sig för att ta med kameran och istället använder mobilen.

Jag hade personligen kollat in små kompakta systemkameror, tex Sony NEX-5N (Notera 5N inte 5, stor skillnad).
Problemet med Sony är att de har få objektiv, och inga billiga. Visst finns adaptrar, men då får man köra med helt manuella objektiv och då försvinner många objektiv.

Axelband medföljer ju! (Heter det axelband?). Har även varit i affären och klämt å känt på 600D, visst väger den mer än en kompaktkamera men ja...

Av Vincent
Skrivet av Karaff:

Tanken med en (D)SLR-kamera är att kolla i tittögat när man fotograferar, viktig information om slutartid, bländare etc visas även på den lilla skärmen på kamerans ovansida.

O andra sidan kan du göra såhär med en K-5:
http://www.youtube.com/watch?v=Iok1I6loC-Q

I mina ögon vettigare i det verkliga livet än att kunna leka "gameboy" med skärmen.

Personligen har jag aldrig skärmen på förutom när jag kollar på bilderna jag redan tagit, all information som behövs finns i tittögat och på top-displayen.

Ang objektiv:
Objektivet är det som får bilden från verkligheten till kamerans sensor. Utan objektiv är kameran oanvändbar. Meningen med att kunna byta objektiv är att beroende på vad man vill använda kameran till så köper man objektiv som passar ens behov, då är objektiven specialgjorda för det och presterar bättre än "universal" som sitter i kompaktkameror osv.

T ex:
Tele = du kommer närmare objekt långt bort (zooma in)
Macro = du kan komma extremt nära saker på nära håll för att ta bilder av kanske insekter mm
Vidvinkel = extremt bred bildvinkel
osv osv

Objektiv anges i millimeter och bländarvärde som anger egenskaperna.
Brännvidd, ex vis 35-200 = detta objektivet är från ingen förstoring alls (35mm) till ganska mycket förstoring (inzoomning)
Lägre "mm" blir med vidvinkel, högre "mm" blir mer "inzoomat"

Bländare ex vis F/1:3.5-4.5 = ett ganska normalt ljusvärde för ett zoomobjektiv.
F anger förhållandet mellan ljusinsläppet och brännvidden.
Lägre F = mer ljus = snabbare foto, men skärpedjupet minskar.

Jag har ett 50mm F/1:1.4 som är ljusstarkt, jag kan fotografera inomhus utan blixt även om det upplevs som ganska mörkt, men vid 1.4 i bländare så är skärpedjupet väldigt litet.

Många köper zoom-objektiv för att få ett stort omfång, men vissa föredrar fasta objektiv där du inte kan zooma alls, då får man istället bättre bildkvalité och större ljuskänslighet.

Systemkamera = du använder kameran i ett system där du byter objektiv efter behov och önskan.

Du kan även använda gamla objektiv i en systemkamera om de har rätt fattning, som när det gäller pentax så fungerar det mesta från 1975 och framåt, även helt manuella objektiv, då får man givetvis inte autofocus eller full bländarautomatik, men man kan få tag i objektiv med mycket goda egenskaper till ett lågt pris.

Även Nikon, Canon, Sony (minolta) mm kan använda mycket äldre optik som finns.

Dock så får du 1,5X förstoring i en APS-C sensor kamera mot om du använt optiken i en 35mm kamera.

Tack för förklaringen, och jag vet att man kollar genom det där titthålet

Ska läsa lite mer om K-5!

Av Vincent

Tack för era svar, jag kollade på den där Pentax K-5 och den har inte en såndär skärm som går å väckla ut och vrida på, vilket jag känner kan vara en stor fördel!

Kan någon här förklara vad ett objektiv verkligen gör? Zoomar den eller är det mer?

Av Vincent

OK tack!

Av Vincent

Formatera om hur spara viktiga filer?

Om jag vill ominstallera windows och rensa hela skiten hur sparar jag alla mina viktigaste filer?

Av Vincent

Hur öppna portar när man kör fiber? (Dator->vägg, ingen router)

Har fiber 100 mbit och vill göra en server på tf2/css men vet inte hur jag öppnar portar, det finns som sagt ingen router så jag vet inte hur jag loggar in och öppnar.

Av Vincent

Najs, tack!

Av Vincent

Systemkamera för vanliga foton samt mer!

Vill börja fotografera och har tänkt å köpa en systemkamera och jag har hittat denna som verkar intressant, vet dock ingenting om kameror/objektiv så ni för gärna lära mig lite

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=823135

Är den bra?

Andra tips är välkommna, har en budget på cirka 7-8k!

Av Vincent

CS:GO, typ 100 kr.

Av Vincent
Skrivet av Ctrl:

Vad är det för dator? kanske är prestandan på cpu/minne inte något som går att göra något åt? Sedan kan damm i kylsystemet göra att en CPU throttlar ner till pentium 1 hastigheter. Ligger cpu load högt eller?

Toshiba Satellite L755D-14m

Skrivet av Überklass:

Det jag menade var att installera om ett rent OS (win 7, XP, Vista, etc) på nytt. Då slipper du Toshibas bloatware och så kommer datorn förmodligen fungera en aningens bättre framöver.
OK
Har du inte tillgång till en ren OS-skiva så är det garanterat bättre att installera om den medföljande skivan än att inte göra det. Visst du kommer säkerligen få dras med lite bloatware, som du såklart kan avinstallera sedan, men det är milsvida bättre än att låta den vara som den är nu.

Skrivet av ParasiteX:

Du bör kunna hitta drivrutiner på Toshibas hemsida om du letar lite.
Ok.
Dock kan det va lite kludd med märkesdatorer och hur deras Windows licens nyklar funkar. Vad är det för Windows som ligger i den just nu?
Det är 64-bit Windows 7
Du kan iofs prova den inbyggda åter-ställnings funktionen, förutsatt att åter-ställnings partitionen är ens kvar.. Detta kommer dock även isntallera massa Toshiba crap dock... men det går iofs att ta bort i efterhand.

Skrivet av ParasiteX:

Som Uber sa. Rensa datorn med eld. Enklaste och snabbate sättet att få rätt på skitet. Att sitta och försöka hitta vad som orsakar segheten, speciellt på en dator som saknat antivirus och spyware är meningslöst att försöka rädda. Som sagt, formatera och installera om.

Ok

Av Vincent
Skrivet av Überklass:

Det du ska göra är att formatera datorn och sedan installera OS på nytt.

det är som sagt märkesdator, och om det nu medföljde en skiva kommer ju allt skit likväl installeras eller?

Av Vincent

Har fått en sjukt seg Toshiba laptop, försöker rädda den vad ska jag göra?

Har fått låna en toshiba laptop för att försöka "fixa" den för den är så OTROLIGT seg, den tar bokstavligt talat 30 min på sig att komma förbi "Windows startas" sen när man kommer in i windows är det smärtfullt å försöka navigera runt, allt tar 3 min och registreras. Försökt med CCleaner funkade inte, datorn verkar inte ha något antivirus med tanke på att när jag kollar i MSConfig är det AVAST utan det där ! som Avast! alltid brukar envisas med att ha överallt, och även källan säger "okänd" så är lite misstanke där..

Undrar även om det finns nåt program som tar bort allt det här som toshiba stoppar in i datorn som alltid följer med när man köper datorn?

Av Vincent
Skrivet av jonte986:

Fixade det
Jag gick in på picturemode på skärmen o valde gamer2..
Vet inte vad det hade med vsync att göra men tack för hjälpen ändå!

Vilken port använder du?

Av Vincent
Skrivet av Nivity:

Har en helt vanlig DVI-HDMI kabel som kostade 60 spänn.
Annars finns väll en hell uppsjö dvi-hdmi adaptrar på kjell o company lr något sådant.

Ok tack

Av Vincent
Skrivet av Nivity:

Har ju ingen betydelse, bägge är digitala med olika anslutningar.
Ja det är en vanlig sak att göra, och ne det blir inga störningar.

Kör själv dvi 120hz skärm och hdmi en 2:A 60hz skärm på mitt 7870 inga problem.

Vad för adapter har du? Vad kostar en adapter? En helt okej adapter, om det finns bra och dåliga dvs, man vill ju inte ha nått dåligt

Av Vincent
Skrivet av Nivity:

Är ju bara köpa en HDMI-DVI kabel och köra med?

Det kommer inte ge störningar osv med tanke på att grafikkortet bara har 1 dvi utgång eller är det en vanlig och bra lösning?

Av Vincent

Okej, tänkte mer på att jag skulle vilja ha en extra skärm och mitt kort har bara 1 DVI som jag använder, HDMI och 2 mini diplayports och skärmen jag har som är över har bara vga och dvi

Av Vincent

GTX 660Ti vs AMD 7870 GHz edition?

Har ett MSI Radeon 7870 twin frozr III som jag funderar på att sälja och köpa ett GTX 660Ti, vad säger ni och vad tror ni jag skulle kunna begärä för mitt 7870? Det inköptes i slutet av april och har inte överklockats något!