Inlägg

Inlägg som daavid har skrivit i forumet
Av daavid

Sökte faktiskt innan jag postade men bara i det här subforumet =(

Var kan man köpa de beryktade AP:arna med usb-port? Dom snackar om sådana i threaden du länkade till men jag hittar inga på t.ex. webhallen.

Av daavid

IDE till ethernet cabinet

Nån som kan rekommendera ett IDE till ethernet cabinet, alternativt en extern hårddisk med ethernet-gränssnitt?

USB/firewire till ethernet skulle också gå bra. USB, firewire och IDE vore jättebra!

"Linksys Network Storage Link USB 2.0" (http://www.dustin.se/dacsaportal/?ProdID=5010070492) finns ju, men 700 spänn känns lite dyrt.

Lite surt att ethernets sämre bandbredd, speciellt som jag planerar köra den över 802.11b, men skönt att slippa ha en extern HD dinglande från powerbooken!

Av daavid

Köpa ibook/powerbook i Japan?

Jag ska bo i Japan i några månader och tänkte köpa en bärbar innan jag åker dit. Min budget ligger nånstans runt 15 000 och jag är inte alls intresserad av spel, men vill gärna att GUI:et flyter bra (mkt minne....) osv.

Trots att jag aldrig varit mac-ägare förut funderar jag på en ibook/powerbook. Bra idé? Anledningen till att jag är sugen är att jag är trött på allt krångel med windows, spyware, maskar, oförkarliga hängningar osv. Sen använde jag linux som desktop i några år men slutade för att det var för mycket krångel med configa i text filer och ./configure; make; make install och sånt. Men jag uppskattar flexibiliteten i *nix, så Mac OS X kanske är det bästa av båda världar? Eller?

Kan jag få bättre pris/prestanda på en PC bärbar? Isåfall vilken?

Men till saken: I Japan har dom bara 5% moms så jag funderar på att köpa ev. ibook/powerbook där. Då kommer jag få amerikanskt tangenbord, men det kan jag väl ställa om till svenskt kb layout och skriva som vanligt? Kan jag få problem med tullen när jag tar hem den? Går det bra att ladda den i europa med en adapter (dom har andra eluttag i japan)?

Av daavid

Bärbara med skärm som funkar i solljus

Nån som vet om det finns några laptops man kan använda i soljus?

Av daavid

Att få tag på en ESD-påse är ju inga större problem, men vad ska man använda för skumgummigrejs för att IBM ska bli nöjda?

Av daavid

Min 75gxp ska på semster till Holland - hur ska jag paketera den?

Hur ska man tolka det här: http://www.hgst.com/warranty/jsp/arma251h.jsp

Finns det några andra här som har skickat sina IBM (eller numera hitachi...) diskar till Holland på garanti? Vad använda ni för paketering (och godkände IBM/Hitachi den)?

/David

Av daavid

Tänkte försöka mej på samma sak själv. MyZtikal, du har alltså ett vanligt KT7 (utan nån bokstav efter)? Hade du uppdaterat bios?
Hade minnesbränning nåt att göra med att du körde palomino?

Av daavid

Grymt! Så jag ska börja rita på CPU:er igen. Undrar om jag klarar det, jag minns hur svettigt det var när jag ritade den jar har nu

Föresten klarar KT7 pc133-minne och jag har alltid trott att FSB:n var samma sak som hastigheten på minnesbussen.

Av daavid

Hmm. Thunderbirds verkar väldigt svåra att få tag på. Har det gått så långt att dom börjar bli dyrare än nya CPUer p.g.a. sällsynthet? Duronar verkar det finnas väldigt mycket av däremot. Hur står sej en Duron 1.3ghz (svår att överclocka eftersom den är den sista i serien, antar jag?) mot en Thunderbird 800mhz?
Jag har också hört att det går att köra mobile socket A CPU:er i vanliga moderkort. Om man har en riktigt monsterfläns, kan man klara sej utan fläkt då?

Av daavid

Fan också.
Hur snabbt var snabbaste thunderbirdchippet som gjordes?

Av daavid

Athlon XP i ett Abit KT7?

Thunderbird och Athlon XP använder ju både Socket A så rent fysiskt så går det ju att få in den senare i mitt KT7 (byggt för thunderbird). Men stöder moderkortet den i bios? (kanske genom nån flashuppdatering?) Jag kan ju inte ha DDR-minne, men XP:n kan väl köra med SDRAM också?

Av daavid

Vem har billigaste hårddiskarna i sverige?

Var köper man dom billigaste hårddiskarna i stockholm, eller om det är en internetbutik, sverige?

Av daavid

UDMA 66 moderkort och ATA-100/133 drive?

Jag ska köpa en ny hårddisk till mitt ABIT KT7-moderkort vilet klarar max UDMA66. Då är det väl ingen idé (prestandamässigt) att köpa en disk som stöder något högre än det? Eller är äldre 66-diskar redan dyrare än 100-diskar?

Av daavid

När vi ändå håller på kan jag ju fråga vad jag ska köpa för ny hårddisk också. Billig, rätt stor, men primärt användnignsområde blir som systemdisk, inte lagringsdisk för wärsch, alltså rätt snabb. Gärna tyst. OCH DEN SKA INTE GÅ SÖNDER. Några tips?

Av daavid

IBM 75gxp-backup =(

Nu har min 30.7 gb IBM 75gxp drabbats av scratch of doom och ska skickas iväg till Holland, men först vill jag ju backupa!
Jag tror nämligen inte att den är helt paj. Senast jag prövade kunde jag läsa helt normalt från min D: partion, det var bara på C partionen som det fanns felaktiga sektorer.* Som tur är hade jag inga viktiga filer på C...

Alltså: Har ni några tips på hur jag ska backupa den?
* Jag antar att det är bäst att koppla ur HD:n helt (ta ut strömen) och inte använda den tills jag kan backupa?
* När jag ska backupa, är det säkrast att göra en "dd if=/dev/hda2 of=/hd-dump" eller är det bäst att mounta partiotionen (i windows eller linux) och dra över filerna som vanligt?
* Jag läste i en tidigare thread att vissa har lyckats få IBM att betala hollandresan. Hur gjorde ni för att få dom att gå med på det? (verkligen skitdåligt att man själv ska pröjsa för att IBM gör dåliga hårddiskar).

* Efter det har jag visserligen både formatterat C och kört diagnosprogrammet från IBM, men förhoppnignsvis har det inte skadat den ännu mer (ta i trä).

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}