Inlägg

Inlägg som WillyWonka har skrivit i forumet
Av WillyWonka

Nu funkar det, tack för hjälpen allihop:) Bara undrar är det säkert att ha addressen offentlig i ens WoW-guild? eller kan folk göra konstiga saker ddos eller liknande när dom vet den där ip-adressen?

Av WillyWonka
Skrivet av WillyWonka:

Är rätt så säker på att jag har bredband2.

Ja, vi försöker ansluta med IP:n som man hittar på whatsmyip/IPchicken.

Skrivet av MultiMan:

Vilken extern IP har du? Kolla t ex här http://www.whatsmyip.org/

Förresten, vilken extern IP visar din router? Är det samma som ovanstående, bra.

När jag går in på cmd och skriver ipconfig så är det inte samma IP som på whatsmyip.

Av WillyWonka
Skrivet av MultiMan:

Internetleverantör. Tänkte på Bahnhof som inte ger publika IP längre om man inte speciellt kräver det. Kanske andra följer efter? Utan publik IP kan du inte öppna portar.

Är rätt så säker på att jag har bredband2.

Ja, vi försöker ansluta med IP:n som man hittar på whatsmyip/IPchicken.

Av WillyWonka
Skrivet av MultiMan:

Vilken ISP har du?

Vad är ISP? Min bror som är rätt så kunnig hjälpte mig sätta upp servern så håller inte koll på allt.

Av WillyWonka
Skrivet av Qrush:

Öppna port 64738.

Jag har redan fixat sån där port forwarding på min routersida.

Av WillyWonka

Andra kan inte ansluta till min mumble server

Jag har just installerat en mumble server och jag kan logga in på den som localhost, men när jag försöker logga in med min ip-adress så fungerar det inte, och andra kan inte heller ansluta. Hur ska jag göra för att fixa detta?

Av WillyWonka
Skrivet av Anders91:

Det är ett känt problem med gtx 500 serien testa köra stänga av SSAO och köra på lägsta vatten kvalitet funkar något stabilare

Vad är SSAO och hur stänger jag av det?

Obs, kollade upp loggar efter senaste kraschen tid 15.12, ingenting fanns under tiden krashen ägde rum, allt var som raderat=/ även inställningar på wow var borta, (hade ändrat volymen, dom inställningarna var borta).

Av WillyWonka
Skrivet av xieliand:

Om du går in på Event-viewer och kollar, får du några felmeddelanden där vid de tidpunkter då spelet bråkar.

När du spelar, ligger processorn/grafikkortet i 100% load? Kanske värmepåverkat då olika spel påverkar datorn olika.

Loggade in på wow nån minut och max temperaturen på core1 var 46 grader respektive 41 42 43 på dom andra. Det är väl inte jättehögt, måste dock kolla grafikkortet.

Av WillyWonka
Skrivet av enzeexte:

Har du ett piratkopierat windows?

Att ha en piratkopia kan förstöra mycket. Vet jag av egen erfarenhet tyvärr.

Om du har ett äkta Windows så kan det möjligtvis vara ett hårdvarufel, det kan vara så att en viss komponent blir för varm och kan då sluta fungera efter ett tag. Så min fråga är, hur lång tid tar det för datorn att haka upp sig/frysa när du startat den?

Altså i princip är det bara när jag spelar wow som det händer, det kan ta 10-40 min innan det händer. När jag spelar GW2 och LoL mm, så fungerar allting fint, bra fps inga kraschar etc.

Av WillyWonka

Har ungefär samma problem, men nästan bara när jag spelar WoW. Allting fryser sig och ljudet hackar upp sig på ett robotliknande sätt. Enda sätter att få stopp på det är att stänga av datorn via knappen=/

Av WillyWonka

Datorn kraschar ofta

När jag spelar wow så kraschar datorn väldigt ofta. Allting fryser och hackar några sekunder, sen blir det helt stilla, ljudet blir liksom robot aktigt och hackar upp sig, så det låter väldigt creepy om man lyssnar på musik. Det här har hänt 2 gånger när jag kollat på filmer på youtube i fullscreen.

Jag installerade om datorn, formaterade om hela hårddisken, den är nu mycket snabbare, men ändå så ska den krascha så fort man vill logga in på wow några minuter, och det resulterar i att jag måste knappavstänga den. Allting fryser sig, det går inte att aktivera caps lock på tagnentbordet och om jag drar ut musen och sätter in den igen så lyser inte lamporna på den.

Datorn har också kraschat en gång när jag körde GW2, men det var när internetet slutade fungera, fast det blev samma typ av krasch. Jag har dom senaste driversarna till mitt grafikkort. Men jag vet dock inte hur man updaterar BIOS.

OBS:Tror jag hittade felet, aktiverade v-sync (sätter en gräns på 60 FPS) och lyckades spela över 40 min utan att det frös sig, sen loggade jag ut:p

Av WillyWonka

En fråga om jag skaffar äkta OS, kan jag använda det flera gånger? Ifall jag skulle behöva installera om igen.

Av WillyWonka
Skrivet av polika:

har du gigabytes grafikkort?

Ja.

Av WillyWonka

Datorn börjar bli seg, och grafikkortet kraschar.

Min dator har börjat ta allt längre tid på sig att starta upp, tar lång tid innan skype startas, och ännu längre tid innan jag kan dra igång nåt annat program. Programmen slutar svara allt oftare.

När grafikkortet kraschar så fryser spelet och ljudet hackar upp sig, vid sällsynta fall så stängs programmet och det står att grafikkortsdrivrutinen har slutat fungera men återställts. Om jag kollar på en youtube video i fullscreen kan grafikkortet också krascha, då stannar videon upp och skärmen får lustiga färger, som flimmrar, samt att ljudet hackar upp sig. När grafikkortet krashar så funkar ingenting, jag måste knappavstänga datorn.

Ska noteras att jag har förfalskat windows 7 OS (nedladdat, och sen sån där falsk serienyckel.

När jag väl spelar spelen, flyter det på helt fint, bra fps, inget lagg, tills grafikkortet kraschar... Brukar hända ungefär 1-2 gånger per dag.

Av WillyWonka

Datorn börjar bli seg vid starten.

Hej, efter att ha haft min dator i mer än ett halvår nu har den börjat bli väldigt seg vid starten, det tar flera minuter innan man kan starta något av programmen, t ex firefox.

Jag har en hel del skit installerat på den och den är virusfri, (har inte äkta windows 7, så jag laddar inte ner uppdateringarna). Ett annan liten jobbig sak är att när jag kör WoW så kommer nån ruta upp där det står din dator är långsam, byt färgschema, och jag trycker alltid "behåll aktuellt färgschema och visa inte detta meddelande igen", men ändå ska den hålla på och jävlas, laggar förövrigt ingenting i wow, förutom när jag tabbar, då vill fpsen inte gå över 34, och då måste jag hålla på att tabba in och ut tills den blir hög igen.

Har ni några tips på hur jag kan försöka göra datorn lite snabbare och hur man kanske kan fixa dom små problemen när jag spelar wow?

Av WillyWonka

Kan inte installera The Sims 1 på windows 7

Jag tänkte försöka installera the sims 1 på min dator (från skiva), när jag startar setup.exe så kommer en administratörsruta upp jag trycker JA, men sen så laddar det ett tag, men inget händer förutom att färgschemat ändras, i aktivitetshanteraren kommer processen setup.exe*32 upp, och om jag öppnar setup.exe igen kommer en till process upp. Jag har testat att starta som administratör och ändrat kompabilitetsläge till win xp, 200 och 95. Installeringsrutan (den då man kan välja olika saker t ex Installera spelet) kom upp en gång men den krashade efter ett litet tag.

Vet någon hur man fixar detta så man kan installera det på windows 7?

Av WillyWonka

http://img3.imageshack.us/img3/9572/partitifixed.png

Fixat 100gb till på C disken nu=) Nu ska det inte krångla nå mer med vissa saker som bara måste sparas på C!

Använde ett program som hette Partition Wizard.

Av WillyWonka
Skrivet av Svensktiger:

Ta bort den stora partitionen och sedan utöka den lilla.
Men du förlorar såklart all data på den stora.
Annars kan du ju minska den stora och öka den lilla, och efterhand flytta data från stora till lilla.
Självklart så gör du backup på allt du vill spara innan du trixar runt

Nu har jag 100gb ej allokerat utrymme, borde jag inte kunna slå ihop det med C isåfall?
Är lite smått förvirrad:P

Eller finns det nåt program som man kan använda?

Av WillyWonka

http://img37.imageshack.us/img37/6772/partitionerochs.png

Såhär ser det ut och det är G (ny volym) som är en bit av den stora partitionen, nu vill jag slå ihop den med C. Notera att jag har mitt OS på C

http://imageshack.us/photo/my-images/37/partitionerochs.png/ <-- Link om bilden är otydlig

Hur slår jag ihop den? Kan inte ta utöka volym.

Av WillyWonka

Slå ihop partitionen med "main-disken"

För ett par månader sen klantade jag till mig och skapade en partition på 960 gb och main disken hade bara 39gb kvar, C disken altså den med 39 gb är nästintill full och detta skapar lite problem. Kan jag slå ihop dom igen utan att installera om hela datorn?