Inlägg

Inlägg som livinlegend har skrivit i forumet
Av livinlegend

PC startar om sig - Pixliga rutor på skärmen

Hej. Min dator har på senaste tiden börjat strula. Det började med att följande fel skedde vid stor grafisk belastning så som spel eller videotittande, men nu sker det inom någon minut från startup.

https://m.imgur.com/a/jO1obnc
https://imgur.com/a/jp7GpMQ

I kombination med rutorna kommer stoppkod video scheduler internal error. Vid googling verkar den koden vara möjlig att lösa, dessvärre håller sig inte datorn levande tillräckligt länge för att vidta de åtgärderna som föreslås.

Så nu efterfrågar jag hjälp - är de här rutorna något vanligt? Hur kan jag felsöka osvosv
Tacksam för hjälp!

Av livinlegend
Skrivet av frizzy10:

Man skickar ett mejl till student@komplett.se med en bild för att verifiera att du är student, exempelvis en bild på ditt mecenatkort

Det var mig en ohyggligt omodern lösning haha. Tack för infon

Av livinlegend
Skrivet av SunQ:

Stod 3591kr för mig på mitt konto

Hur registrerar man sig ens som student på komplett? Jag hittar ingen info om det

Av livinlegend
Skrivet av Piece of Cake:

Den nya modellen ersätter den gamla och ligger kvar i pris. Mindre prisvariationer kan förekomma, men det är snarare större sannolikhet att priser går upp lite än att det går ner. Men det senare har också hänt tidigare.

Hm okej. Känns onekligen som att det är värt att vänta då, satan också

Av livinlegend
Skrivet av Friterad:

Vänta in nya modeller som kommer släppas nu under sommaren. Tycker inte det är värt alls att köpa ny idag.

För en som inte följt marknaden
Kommer de nya modellerna att skilja sig mycket i pris mot de modeller som finns ute idag, eller är det snarare så att den nya modellen bara ersätter den äldre och ligger kvar i pris? Min tänka budget är som sagt max ca 12k, så om de nya modellerna är mycket dyrare så är det inte särskilt aktuellt

Av livinlegend
Skrivet av GilbertG:

Nya Macbook är en vansinnigt dyr surfdator om du frågar mig. Men jag är en sån konservativ jäkel som vill ha alla möjliga anslutningsmöjligheter. Surfplattor fnyser jag åt.

Kan kanske vara värt att vänta in vilka uppdateringar det bli på WWDC i sommar innan du slår till. http://buyersguide.macrumors.com/#Mac

Skrivet av viggehN:

Skulle köpt en macbook air. Sitter på en sådan just nu, har bra batteritid är sjukt snabb och funkar allmänt grymt! Kollar på mycket film och streams och den håller igenom ett par timmar vid sådant.

Skrivet av Felix:

Vi får se om jag tolkat dig rätt här nu...

Du står lite och väljer mellan en MacBook (ingenting) och en MacBook Pro med Retina-display?
(ingenting): http://www.apple.com/se/shop/buy-mac/macbook
Pro (med Retina): http://www.apple.com/se/shop/buy-mac/macbook-pro

Angående pris så lär det inte ändra sig mycket när det väl släpps en ny modell. Du kommer förmodligen inte kunna lägga vantarna på en äldre modell billigare, det brukar vara svårt. Apple kör inte heller med prissänkningar under produkternas livstid.

Macrumors har en fantastisk sida: http://buyersguide.macrumors.com/#Mac
Där kan man se att MacBook (ingenting) är helt ny, de andra är lite gamla och man bör invänta en uppgradering innan man köper, om man inte måste ha en dator akut.

Angående skillnad mellan datorerna så beror det lite på vad du ska göra. En MacBook (ingenting) räcker för de flesta studenter som kan tänka sig att ha ett tangentbord med väldigt kort slaglängd på tangentbordet. Jag skulle nog säga att den är tillräcklig för surf, stream och pokerspelande. Den är väldigt lätt och trevlig.

En MacBook Pro har avsevärt bättre prestanda såklart. Mycket för att den inte är passivt kyld och är större och tyngre på alla sätt.

Du får dock inte en MacBook (ingenting) för 12-13 k. Den billigaste kostar 15 k.
En MacBook Pro med retina-skärm kostar minst 14,5 k.
En MacBook Pro, den gamla, kostar från 12,3 k.

Tackar för svaren!
Well, egentligen letar jag bara efter den mest prisvärda modellen som finns nu. Av någon anledning har jag litegrann räknat bort Air, men vid närmre eftertanke kanske det är det bästa alternativet till mina användningsområden? Den är ju dessutom betydligt billigare, även om den då kanske är lite utdaterad. 15 lök känns, som tidigare nämnt, lite väl saftigt för en surfdator.

Av livinlegend

Ny mac

Hej!
Ska befinna mig utomlands från och med om en vecka och till om tre månader då jag börjar plugga igen.
Jag kommer att behöva en ny laptop när jag ska börja plugga, och gick då i vissa funderingar på att köpa en dator redan nu, då det kan underlätta en del när jag är iväg.

Har egentligen alltid vart lite anti-apple, men känslan jag fått är att livslängden och batteritiden i Macs oftast är lite bättre än i windows motsvarigheter? Dessutom är jag inget superfan av de nya Asus - de är lite för flashiga för min smak. På förekommen anledning lutar det åt en appledator.

Nu till frågan. Vilken är den bästa utav versionerna som man får för 12-13k kronor? Den översta på deras hemsida - som inte är en Pro - är benämnd som nyhet medan Macbook Pron undertill inte är det, men till samma pris. Efter att ha kikat på specerna lite snabbt så verkar det som att Pro är relativt mycket bättre, för att inte nämna en tum större. Finns det någon bra anledning att välja den vanliga Macbooken över Pron?

Är det helt enkelt så att man bara släppt icke-Pro versionen för 2016 och att Pron låter vänta på sig?

Om så är fallet, är det egentligen klokast att vänta in de nya för o få ett prisdrop på de äldre modellerna?
Huruvida jag ska välja retina eller inte kan jag väl säkert googla mig till själv, och de huvudsakliga frågeställningarna är väl alltså;

Är det smartast att vänta in en kommande modell alls utav antingen specifikationsmässiga eller prismässiga skäl?
Vilken modell är bäst 'Bang for the buck' om man ska köpa den idag?

Användningsområdena är framförallt
Poker (multitable)
Surf
Stream

Blev lite luddigt det här, men hoppas det mesta framgick

Tack!

Av livinlegend

Vilken innovativ design

Av livinlegend
Skrivet av Lithium81:

Helt säker på att dom som bytt massa gånger har större problem än 1 st död pixel.

1st död pixel ger ingen retur för asus. Däremot kan man ju använda ångerätten med öppet köp via distansköpslagen, men då får du inte använda skärmen aktivt utan bara testa den så att allt funkar...

Jag har kört CSGO i både Gsync och ULMB med skärmen, men sistnämnda kändes mycket bättre. Gsync kör jag i övriga fps-spel, mestadels då singelplayer o liknande tex far cry 4. När man spelar mot andra vill man ju ha största möjliga fördel, o det är ULMB som ger det tycker iaf jag. Smaken är som baken.. Gsync funkar också i CSGO såklart, beror på vad man föredrar.

Jag köpte skärmen för att få 1440 27" med 120hz+ ^^, gsync var bara en bonus. Så även att skärmen lätt är snyggaste jag haft

Måste man avaktivera G-Sync i Nvidias kontrollpanel för att kunna använda ULMB? När jag ändrar till 120hz och ULMB så startas ändå G-Sync när jag startar CS. Men detta är alltså med G-Sync aktiverat i Nvidia. Lite jobbigt om man ska behöver byta manuellt varje gång

Av livinlegend
Skrivet av KlyfftPotatis:

har ändå varit mer intresserad av pls/ips än hz trodde dock jag kunde göra någons dag men inte det inte

Swiften har postats 2-3 gånger i fyndtråden innan ditt inlägg, så visst är det ett bra pris men ta åt dig äran kan du nog inte göra

Av livinlegend
Skrivet av Aqua_HeaD:

För er som är sugna på aktuell skärm så kör Komplett en drive i detta nu. Skärmen kostar nu 5999:- så det är bara att slå till.

https://www.komplett.se/asus-27-led-g-sync-rog-swift-pg278q/8...

Sitter själv och funderar, men vill egentligen ha en vettig 34" böjd skärm. Spelar med 3 skärmar i dag och är rädd för att jag tycker att bildbredden blir för liten med endast en skärm.

Sitter i samma situation. Är lite av en "gamer" så uppdateringsfrekvensen är ganska viktig för mig. Samtidigt är det ganska viktigt att ha en secondary, och som jag förstått det ska väl 34 tummarna klara av det ganska bra. Samtidigt vet jag inte om jag får plats med en skärm bredvid en 27"

Av livinlegend

Tack för länken, inga basenheter där dock :/

Av livinlegend

vart iväg hela dagen, har de kommit några nya ps4 relaterade kampanjer? något bättre än det på electroworld?

Av livinlegend

Inte en enda hyffsad deal runt PS4 ännu va? Tänkte köpa mig en konsol, GTA, FIFA och någon extra handkontroll idag. Men utbudet ser ganska magert ut

Av livinlegend
Skrivet av Estanjoni:

Logitech G602 399:- (ord. pris 799 kr) hos Komplett.

50:- billigare än hos Webhallen, klassas väl knappast som ett fynd

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2162759

Av livinlegend

Hjälp med ny kvalitetsskärm

Hej. Är ute efter en skärm i samma veva då jag köpt en ny dator.

Jag spelar en del, men vill även använda skärmen för kontorsverksamhet, filmtittande och slösurfande.
Jag har en LG W2363D i nuläget, alltså en 120hz skärm, men efter att ha råkat använda 60hz i nästan en vecka utan att märka det (har dock inte spelat under perioden) så är jag tveksam på om det verkligen är där jag ska lägga fokus.

När jag tittade runt på vad som fanns så fastnade jag på 21:9 skärmar runt 34".
Jag har tittat på http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2541180 samt AOCs motsvarighet http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2741441 som släpps i dagarna, men har lite frågor som jag gärna vill ha svar på.

Först, hur väl anpassade är moderna spel till det här formatet? Spelar en del BF4, lite NFS och en del annat. En stor del till att man väljer en såhär stor skärm är ju att spelupplevelsen blir fantastisk, så det vore ju surt om det visar sig att spelen inte är nå vidare anpassade.

Hur väl kommer mitt 780 kunna driva spel på den här upplösningen med hyffsade inställningar? Om jag behöver sänka spelinställningarna alltför mycket så tappas ju all känsla ändå.

Also, anser ni att det finns någon bättre 'Bang for the buck' skärm under samma kategori? Är det mer värt att köpa en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2463658 istället?

Undrar också lite grann om det stundas bättre skärmar just nu. Finns det några intressanta skärmar bakom hörnet?

All hjälp uppskattas!

Av livinlegend
Skrivet av Addeuz:

Inte säker på om dom höga minnena passar i moderkortet med kylaren du valt, ta dom här: Corsair 8GB 1600Mhz LP som är "low profile" vilket betyder att dom är låga och får plats under din stora kylare,

Noterat och åtgärdat. Tack!

Av livinlegend
Skrivet av ggwp:

Vad jag läst så är corsair marknadsledande i kvalitet och stabilitet med sina minnen. Jag skulle satsa på dem om det inte är allt för stor prisskillnad. Dual channel CL9 1600.

http://www.inet.se/produkt/5315098/corsair-8gb-2x4gb-cl9-1600...

Det var ju samma pris.

Alright, då kör vi på det! Tack för hjälpen

Av livinlegend
Skrivet av ggwp:

Ser väl ok ut. Varför valde du Adata över corsair?

Det gjorde jag egentligen inte. Personen som postade ett förslag i första inlägget hade dessa minnena, och eftersom ingen kommenterat saken så har jag inte haft någon anledning att byta. Är Corsair ett bättre/säkrare alternativ?

Av livinlegend

Beklagar min semi-bumpning, men jag vill bara kontrollera så att allt ser okej ut innan jag genomför köpet.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7128019/2014-09-06

Sådär ser kundvagnen ut. Är allt kompatibelt? Finns det några uppenbara val som jag har missat?

Kan säga att jag är medveten om att 850W varianten är i överkant, men 750W modellen finns inte i lager. Kan vara bra att ha vid eventuell SLI också