Inlägg

Inlägg som ddog har skrivit i forumet
Av ddog

@jiwisto vill inte låta dryg o jävlig utan snarare skapa lite diskussion runt ditt resonemang. Har inte läst domen än så vet inte exakt hur situationen såg ut men ponera detta:

Jag köper köttfärs, lök, tomat, lasagneplattor osv. På ICAs hemsida. När jag kommer till utcheckningen finns ett tjänst att de kan tillaga maten åt mig. Det låter bra, de vill jag ha o de kommer till o med o provsmakar. Kanon! Men när jag får hem den va de inte alls så som min lasagn brukade smaka. Ja vill lämna tillbaka.
Ica säljer ju vanligtvis inte lasagnen ja önskade att de skulle laga åt mig och självklart kan de inte sälja den tillagade maten igen.

Ta en annat scenario där jag väljer att köpa en färdig lasagn hos Ica och vid utcheckning får jag val om att lägga till extra tomat eller liknande. Då dessa alternativ är samma för alla människor så finns ju sannolikheten att någon annan trycker i samma lasagn som mig och således hade de kunnat sälja min lasagn igen om jag returnerat.

Så frågan är hur man ska tolka Inets tjänst att montera dina delar

Av ddog

Vad kan jag göra med en NUC

Halloj,

Köpte för ca 2 år sedan en NUC som var tänkt att användas som mediadator innkopplad till TV. Använde det en liten stund men vi tröttnade efter ett tag och castar från plex i telefonen till en chromecast istället.

Nu har NUCen stått i tv-bänken länge ochn tänkte höra med er om det finns något roligt man kan göra med denna? Media finns och hanteras på en NAS idag, så den typen hantering tror jag inte borde flyttas.

Tack på förhand

Av ddog
Skrivet av Jompa79:

Enda anledningen jag ser att behöva byta vatten är om tempsen börjar bli högre. Fungerar allt som det ska är det bara att köra på och passa på att byta vatten när du byter hårdvara. Rev rätt nyligen min loop då tempsen började stiga så trodde det var vätskans fel, visade sig vara ett defekt CPU block som EK tog på garanti. Vätskan hade gått drygt 1.5 år då och var som ny när jag tömde ut den, inga fällningar eller avlagringar alls, var EK pastel jag körde med.

Ne temps etc ser precis ut som förr. Så egentligen inget skäl mer än att jag tänkte att de kanske kunde behövas.

Skrivet av Turbonisse:

@ddog: Jag har kört byte/rengörning 12-18 månader. Men det klarar sig troligen längre.
Beror väl på hur många gång timmar, vad man har för slang/rör osv...
Har man genomskinligt? Alger behöver ljus.
Slang kan släppa partiklar, rör gör det inte.
Vätska? Har du pastell eller nått med effekter i, brukar det skikta sig efter ett tag. (Vet inte om det gäller över lag, eller bara vissa?)
I början körde jag slang, 12 månader kändes nödvändigt. Idag kör jag rör, sedan flera år tillbaka, Ända stället ljus kommer åt, är reservoaren, resten är koppar. 18 månader är inget problem. Biltemas batterivatten med tillsats mot alger.

Den fick få fler timmar förr men nu är de inte så mycket längre. Är slang, PrimoChill röd med klar vätska. Kan inte se något smuts eller liknande i min res så antar att det är rent.
Men kanske kan låta den gå till i sommar då jag inte har jätte mycket tid nu för tiden.

Av ddog

Tjena, har suttit med en custom loop ett tag nu men datorn har vart avstängd en längre period (startad någon gång bara sedan juli). Tänkte höra hur ofta ni rekommenderar att man tömmer loopen och byter vatten. Kör EK's färdigblandade just nu. Märkt att det har dunstat lite vatten så skulle ev. behöva fylla på lite.
Bör man gå igenom packningarna och sånt också eller bara att köra på?
Har inte haft isär den sedan juli förra året (2017).

Av ddog

Många har bra och vettiga synpunkter men har svårt att tänka mig att andra tillverkare tillåter användare eller har auktoriserade verkstäder att reparerar era laptops genom att exempelvis löda saker på ett logik/moder-kort och fortsätta ha garanti. Den som kan visa upp en verkstadsrapport där teknikern skrivit att den lött fast en ny del eller liknande får gärna motbevisa mig men kan lova att det vanligaste är byte av en hel komponent.

Att folk klankar ner på pris, att Apple är dyrt för sin hårdvara etc missar att det inte enbart är hårdvara man köper med en Mac eller Apple produkt i sin helhet. iOS och MacOS tycker jag är guld värt över android/windows/linux.
Som mjukvaruutvecklare skulle jag aldrig vilja sätta mig med windows och inte många kan säga att linux är en lika friktionsfritt som MacOS. Att då betala några 1000-lappar extra för ett OS som väldigt sällan kraschar och är optimerat för sin hårdvara ut i fingerspetsen gör jag gärna. Men visst jag är väl en av de där Apple fanboysen folk pratar om.

Av ddog

Ska du köra custom vatten så har jag ett MSI Sea Hawk EK som jag tänkt sälja inom snar framtid. Dock som ovan nämnt tror jag inte det får plats i 304.

Av ddog

Gött initiativ!

Av ddog

om jag fattat det rätt så har 8 plus bättre skärm. Dock så har den långsammare chip A11 mot A12(xr). Sedan har 8 plus 2 kameror där xr bara har en. Dock osäker vilka funktioner som försvinner med det, kanske porträtt delen? I övrigt får du ju inte face id med 8 plus vilket du får med xr.

OT: sitter själv o väntar på en XS max.

Av ddog
Skrivet av Zarlor:

@ddog:
Sitter på jobbet och kan inte riktigt besvara någon av dina frågor, men om din synology blir till salu så är jag eventuellt spekulant.

Nasen kommer allt bli kvar. Det är just min spelutrustning som är den oanvända.

Skrivet av Djhg2000:

Låter ju som att du inte skulle ha tid att bygga en ny burk på ett tag om du säljer den. Å andra sidan har den så bara stått utan underhåll 1 månad, så det kanske finns en risk att den behöver en liten genomgång nästa gång du vill använda den? Från vad jag har hört är du nog i den mest stressiga perioden just nu. Om din spelburk fortfarande kommer att vara aktuell när du börjar få mer tid igen är en annan sak att tänka på.

Om inte annat kan det vara en fin burk att ha när den nya generationen vill börja spela. När jag växte upp på 90-talet hade jag en maskin som jag fick av min pappa, den har jag fortfarande kvar trots att den med dagens mått är totalt värdelös till annat än några enstaka gamla spel. När man var så ung spelade det ingen roll att den var långsam, det var ändå kul att sitta tillsammans med föräldrarna och spela på den. Kanske kan din rig vara något att visa upp och få igång igen om några år?

Tror inte jag har gjort valet lättare för dig, men förhoppningsvis har jag breddat perspektivet lite.

Nog för att det är kul att spara och ganska snygg är burken också men känner att medens den faktist har ett ekonomiskt värde så kanske de är lika bra att göra sig av med den. Studietiden är ju tyvärr inte den rikaste tiden i ens liv. Men är helt med på ditt resonemang.

Skrivet av Farthinder:

Som ovanstående, står den bara utan att bli använd med customloop dessutom, så hade jag nog övervägt att sälja, datordelar går ju inte direkt upp i värde
och sälja det övriga i förmån för nyare kan vara en bra idee, om du pluggar har du la dessutom rabatt på Mac via Mecenat?
Hade jag varit i din sits hade jag nog tänkt i den banan i alla fall Lycka till och grattis!

Ja, det är just custom loopen som gör att det känns farligt att låta den stå avstängd för mycket. Tyvärr är ju grafikkortet enbart med block också så det går ju inte att byta till luft utan att byta kort. Priset jag skrev ovan var med rabatt tyvärr 32 000 är instegspriset för ett 560x .

Skrivet av Implor:

Behåll datorn. Den fungerar att spela på i säkert 5 år till.

Första tiden gissar jag det är hektiskt men om ett år eller två så kanske du känner dig sugen på lite lir efter ungen somnat ;).

Jag sålde min dator för den bara stod och samlade damm. Startade den kanske en gång varannan vecka. Ändå så blev det en ny knappt 24 månader efter den gamla såldes...

Men på de 24 månaderna hade det väl hänt ganska mycket i teknikväg och den gamla datorn du hade hade väl behövt en uppgradering kan jag tänka mig?

__________________________________

Tack till er för svaren. OM jag skulle sälja datorn, va tror ni att den kan vara värd? Antar det blir i delar för jag får väl lite mer då.

Av ddog

Hjälp med ta beslut

Hej,

Har fått en lite livskris så önskar få bolla några idéer med några likasinnade.
Snabb information om min situation:
Blev farsa för ca 6 månader sedan, pluggar och har deltidsjobb. När jag kommer hem nu förtiden finns de inte mycket tid över och när det väl finns så är det sällan tillräckligt med tid för att grotta ner sig i något gött spel.
Igår kväll insåg jag att det va ca 1 månad sen jag startade dumburken och börjar inse att den snarare samlar damm än att göra mig lycklig.

Min tanke har därför blivit att sälja mer eller mindre hela min setup (Se signatur) och även min Laptop (MacBook Pro 13" Late 2016). Istället köper jag en MacBook Pro 15" som då har ett dedikerat grafikkort som kanske skulle orka dra runt några spel på låga inställningar om jag någonsin känner att jag har tid att spela.

Skulle aldrig köpa något annat än en Mac laptop då jag är för ingrodd i Apple träsket och programmera i OSX är så smärtfritt.

Så min fråga/tanke, tror ni detta låter rimligt. Pengamässigt osv. Eller är det bättre att bara setupen jag har idag och nyttja när jag vill. Skulle jag ev. få ihop tillräckligt för att faktist köpa en ny MacBook (ca 29 000). osv.
Sist men inte minst. Skulle ni också sälja skärmen och kanske köpa någon billigare som inte nödvändigtvis har 100hz, har Asus PG348Q. (kanske med usb-c).

Ni behöver absolut inte svara på alla min frågor utan vill gärna bara bolla med någon hur ni i min situation hade tänkt/gjort. Fördelar, nackdelar osv osv.

Väldigt tacksam för alla som orkar ta sig tid att läsa och svara

Mvh

Av ddog

@Deriveh @Oles @nokialogoshop @Vobbe

Tack för visat intresse. Fått köp nu priset samt upphämtning så annonsen är dessvärre såld.

Av ddog

[Såld] Telldus TellStick ZNet Lite V2 samt 5x Telldus Plugin Slim

Hej,

Säljer nu min Telldus TellStick ZNet Lite V2.
Till denna har jag också 5 stycken Plugin Slim receivers varav 2 aldrig uppackade.

Se länkar nedan för exakta produkter:
TellStick
Plugin Slim

Har ingen låda kvar till TellStick och de tre öppnade kontaktdonen.

Allt säljes tillsammans och packas i en gemensam låda.
Tillbehör som medföljer är nätverkskabel och strömadapter.

Sakerna köptes på Inet 25 Mars och en kvittokopia kan skickas på mail.
Börjar bud på 400 för allt och ett köp nu pris på 850.

Vi kör ev. bud till helgen så jag har helgen på mig att packa paketet. Sakerna kan också hämtas i Göteborg om så önskas. Vid frakt står köpare för detta och betalning sker i förhand.

Läs hela annonsen här

Av ddog

@ashraf84: har du 2 stycken magic keyboards? och svarta dessutom

Edit: nvm såg att de va windows nu

Av ddog

Ledande bud just nu är @Glajsnake på 900 för båda + frakt.

Inkommer inget bättre bud innan 18.00 imorgon kommer jag avsluta på det.

@darkfury @burkfane

Av ddog

@Jokkocze: tyvärr inte.

@Glajsnake: noterat

Tänkte hålla det öppet till fredag/lördag så kan jag se till att skicka/packa grejerna på söndag.

Av ddog

[Såld] Synology ds213 och EVGA 650 GQ

Hej,

Säljer nu min gamla Synology ds213 då jag uppgraderat till en större. Inga hårddiskar ingår och kartong finns tyvärr inte heller. Det är komplett nas med strömadapter till som säljs.
Pris: 800kr eller bud.

Har från min tidigare annons en psu: EVGA 650 GQ Gold. Använd i ca 2 månader och sedan bara legat. Kvitto finns från Inet 2017-02-xx.
Pris: 500kr eller bud.

Båda grejerna kan skickas men då betalar mottagaren frakt. Skickas isåfall med postnord.
Då sker också betalning innan jag skickar.

Sakerna kan också hämtas i Västra Frölunda(Göteborg) eller ev. köras ut mot en symbolisk bensinpeng.

P.s se gärna min tidigare annons för diverse vattenkylningsdelar som blivit över.

Läs hela annonsen här

Av ddog

@Fulci: antagligen

Av ddog

Nu börjar det hända saker på riktigt...

https://www.twitch.tv/cdprojektred 94%

Av ddog

De borde vara fågellista.get(i).equals(art)

Skickades från m.sweclockers.com

Av ddog

@GLaDER: Var du på besök i USA eller bor du där? Har en släkting som ska dit. Är det bökigt att beställa det till ett ev. hotell eller liknande? Tack för svar