Inlägg

Inlägg som obadja har skrivit i forumet
Av obadja

Lagom akut hjälp med distanser

Har införskaffat ett r3 samt en Z77 Asus pro, och förstår mig inte riktigt på hur distanserna ska sitta. Det här blir lite svårt att förklara,men moderkortet har hål där alla distanser ska sitta horisontalt med varandra (i 3 rader med 3 st i varje), medan chassit har distanserna annorlunda. Den har 4 rader och den tredje "raden" sitter snett så att säga.

Enligt chassit så ska jag använda alla "A" hål för ATX storlek (A+AB antar jag?), vilket blir 10 distanser med 9 hål på moderkortet... Så jag har uppenbarligen tänkt fel, men hur?

Tittar jag på moderkortets baksida sitter det dock 2 skruvar vid dom udda distanserna, så allt kanske stämmer ändå?

Av obadja

Nu vet vi inte vad för kort du använder nu, men chansen är stor att en ny inte kommer förändra någonting. Diablo 3 är mer cpu intensivt.

Av obadja

Problem kan jag sätta mig in i utan problem. Då blir det nog detta om ingen kan hitta nått fel. Dock så undrar jag fortfarande vad som är skillnaden på:
http://www.inet.se/produkt/6909594/f...m-500w-80-gold
http://www.inet.se/produkt/6909625/fsp-650-80egn-650w-80-gold

Av obadja

Maxtemp på Ivy är 105, så 70 är lugnt. Ser riktigt bra ut om alla chipsen kan få sådana hastigheter.

Av obadja

Jag gissar SLI profiler/drivrutiner

Av obadja

Den viktigaste frågan är egentligen om det är något problem att köra enbart med SSD? Har ännu inte sett någon utan en mekanisk.

Av obadja
Skrivet av Ative00:

ser jätte bra ut! om du inte änväder skivor så ofta så rekomenderar jag en extern med USB. kostar typ 200 kr. jag kör me de då 80% gångerna jag fick blå-skärm va pga optiska läsaren.

Tack för svaret, och en mycket bra idé! Ska se vad jag kan hitta.

Av obadja

IB bygge, hjälp sökes

Goddag!

Har sedan 7 år suttit på en P4 Cedar mill, så det är tid att göra något åt det. Jag tänkte försöka att ge er min inre monolog angående produkterna, så ni får gärna säga till om något har blivit galet. Har ingen gräns för kostnad, men jag spelar bara "enklare" (SC2, Diablo 3, Dota) spel, så det behövs helt enkelt inte så mycket kraft.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1632799/2012-03-27

(Intel Core i5 3570K): Kommer bara spela och surfa, så ingen HT.

Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP SVART: Absolut överdrivet, men det är så billigt ändå...

Thermalright Silver Arrow Multiple Heatpipe Cooler: Bäst i sweclockers test! Kommer bara överklocka IB till runt 1.2 Vcore, men då kan jag förhoppningsvis köra låga RPM.

Fractal Design Define R3 USB 3.0, Titanium: Här skulle jag kanske kunna lägga lite mer pengar? Tyckte helt sonika att det var det snyggaste, minst "bling" så att säga... Populärt tydligen.

Optiarc AD-7280S SATA, OEM Svart: Har inte använt skivor på ett par år, men man vet aldrig.

FSP 650-80EGN 650W 80+ Gold: Här behövs hjälp, vad är skillnaden på den här tex: http://www.inet.se/produkt/6909594/fsp-aurum-500w-80-gold Mindre W, gold, men dyrare? Fick tips om att köra FSP, men det finns kanske bättre alternativ? Modulärt känns onödigt för mig, och kommer ej att använda CF/SLI

SSD 180GB Intel 330 Reseller 2.5": Just nu har jag 100gb använt på min disk, så varför inte ta en större SSD och köra helt utan en mekanisk. Finns det kanske några nackdelar med att enbart använda en SSD? Tror inte jag kommer behöva mer, men om så blir fallet så köper jag en till för raid.

Asus P8Z77-V PRO: Redan inhandlad, så det är för sent att säga nått om.

Strömkabel 3-polig 3m: Till nättagget.

Obs! Har ett 6670 som jag använder, och känner inte alls att jag behöver mer för stunden, kan spela alla spel jag spelar på high. Men om det kommer nått krävande så borde jag väll ha rum för ett "highend" kort.

Är tacksam för all hjälp jag kan få.

Av obadja

ASUS P8Z77-V PRO, Socket-1155 för 1.000kr ser ut att vara bra, eller?

Av obadja

Har en P4 och lättare spel som lol fungerar utmärkt, dock inget att spela nya spel på. Om du bara ska spela dota kloner så finns det ingen poäng att uppgradera.

Av obadja

Kom in på första försöket, lyckas dock inte skapa en karaktär. Någon mer med samma problem?

Av obadja
Skrivet av Pimpim666:

Övergången från 3.11 till 95 var mycket värre än övergången till Vista.
95 blev aldrig bra för spelen var anpassade till dos och krävde ofta att man gjorde en boot disk för att få nog med minne.

Helt klart den mest förskräckliga övergången som gjordes, vägrade länge att byta OS då och har fortfarande en stor skepsis mot sånt här.

Av obadja

Den digitala kopian är likadan som den man köper i affären, sen får alla ladda ner den nyaste versionen.

Av obadja

Du slipper betala för multiplayer på ps3, så du får avväga vad som blir bäst/billigast. Om du hade tänkt att lira nått annat spel kan du väll kolla på vilka exklusiva spel som passar dig.

Av obadja

Helt rätt, se till att ha sata kabel

Av obadja

Det går inte ens att jämföra iphone4 med N8, iphone kameran är riktig dålig.

Och kameran är bättre på N8 än N9.

Av obadja

Vad jag minns så används ofta 8 knappar till ssf4, 3 olika slag, 3 olika sparkar och 2 st knappar som är alla slag eller sparkar för att göra ultras eller ex-moves.

Spelar det bara på konsol, men där används färger för att visa om det är light, medium eller hard. (Blå, gul, röd)

Av obadja

Även jag kan rekommendera att inte börja på hard, har för mig att jag inte ens klara första banan, och då spelar jag allt som går på hard.

Alla recensioner som först släpptes var av den japanska versionen som ska vara svårare, så normal är säkert helt okej för oss dödliga

För mig var spelet nog delad etta med Portal, så inhandla snarast!

Av obadja

Tackar ödmjukast för det svaret, blir en 6770 imorgon då om det är det bästa jag kan hitta. Dock undrar jag om inte processorn flaskar det kortet?

Av obadja

Nytt grafikkort till en p4!

Godkväll!

Jag sitter för närvarande på en 6år gammal burk som fortfarande fungerar, så jag behöver antingen uppmuntran att köpa nytt eller hjälp med att uppgradera grafikkortet. För tillfället spelar jag bara wc3, sc2, skyrim och d3, varav allt fungerar men långt ifrån höga inställningar. Det ska alltså inte spelas några fps eller liknande.

Specs

p4 631 Cedar Mill överklockad 3.6Ghz
7751915pl-sata2 http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775i915pl-sata2
2gb ram
400 Watt psu
8600 GT

Obs! Jag använder en 1600x900 skärm.

Det känns lite overkill att köpa en ny rigg och ett 7970 för att lira diablo 3 med högre inställningar, så det kanske finns nån mellanväg jag kan gå?
Kostnaden spelar ingen roll.

Mycket tacksam för svar.