Inlägg

Inlägg som FinurligFilur har skrivit i forumet
Av FinurligFilur

Är möjligen den fungerande enheten fortfarande ansluten till comhemmodemet? (Ja, det funkar trots att Nat är av)

Skickades från m.sweclockers.com

Av FinurligFilur
Skrivet av Tacomix:

Har Comhem och ska flytta, i samma hus, upp en våning till en annan lägenhet. Pratade med supporten och ville anmäla flytt till ny lägenhet. De säger att jag bara behöver ta med modemet och koppla in, så ska det fungera. Hur kan det vara så? Får jag inte internet levererat till just denna lägenheten? Eller är det så att det sitter någon pryl i huset som känner igen modemet?

Om du har Com Hems Fiberkoax (tre hål i väggen med modem) så behöver du inte anmäla flytt rent tjänstetekniskt. Det är själva modemet som äger tjänsten och inte Com Hem-jacket/lägenheten. Så om du flyttar inom samma hus så behöver ingenting göras. Om du hade flyttat till en annan adress så hade det varit bra för supporten att ha nya adressen när de ska göra felanmälningar och felsöka din tjänst. Om du står skriven i deras system på adress A men modemet är fysiskt installerat på adress B så kommer de ju inte få en korrekt bild av eventuella kända fel i området när de jämför dina signalvärden mot grannmodemen på adress A.

Av FinurligFilur

Aldrig heller fått under utlovad hastighet utan brukar ligga en bra bit över både på down- och uploaden. Gissar att dom som gnäller i tråden drar upp ett bra kort och avråder sina grannar från att skaffa Com Hem så att dom får mer kapacitet till sig själva. Inget man kan klandra dom för

Även svårt att i ilska och besvikelse se logisk fakta: Com Hem hade inte varit den näst största ISP:en i Sverige om det hade varit stora problem med tjänsterna. Com Hem växer ju år efter år och det rimmar inte med att de har sämst tjänster i Sverige. Och nej, dom har inte monopol för man kan ha mobilt bredband eller ADSL. Och säger man då att dom tjänsterna inte är lika bra så har man indirekt sags att Com Hems bredbandstjänst är slagkraftig.

Jag tror inte det är många nöjda kunder som söker upp en tråd om företaget och skriver massa beröm. Om det däremot är något som strular så hörs det desto mer. Googlar man på Com Hem suger så får man väldigt många träffar, googlar man på Telia suger så får man väldigt många träffar, Zlatan suger, Messi suger, Ronaldo suger.....

Av FinurligFilur
Skrivet av BasseBaba:

bb/tv/telefoni inte stör varandra. Det är väl rätt självklart, vad är det för smart med det?

Varken ADSL eller fiber har tjänsterna i "separata utrymmen", så om du till exempel kopplar in en TiVo-box i din fiberkonverter så kommer den reservera utrymme för tre tuners (40 Mbit/s möjligen?) även om du inte ens använder boxen för tillfället. Så på så vis skall koaxtekniken ha full cred.

Hoppas verkligen Com Hem får ordning på de tekniska problemet i ditt område, då man sett ditt ärende här ett tag nu.

Av FinurligFilur
Skrivet av Elmut:

Har du otur bor du i ett område där deras nät är överbelastat, vilket är ungefär hela Sverige.
Gör du det så kommer du få ut ungefär 10% av den utlovade hastigheten.

Haha, källa?
Min upplevelse är precis tvärtom och jag har haft det i tre olika bostäder. Finns nog ingen annan operatör i Sverige där man får ut mer hastighet än den man betalar för.

Av FinurligFilur
Skrivet av Isseh80:

Fick höra av den som ringde upp att det inte ska spela någon roll när kabeln är insatt i modemet hur många det är i byggnaden som använder deras tjänst det ska ändå leverera samma hastigheter. Men när jag har problem med just kvällar och helger låter väl det lite märkligt att det inte skulle vara ett kapacitetsproblem?

Precis, här har du rätt och personen som ringde upp låter nyanställd. Personerna på analysavdelningen har iallafall garanterat bra verktyg för att se eventuella kapacitetsproblem. Hör du inget inom en vecka så har det säkert lagts ett "nätfel". Kapacitetsproblem kan ta ett tag att bygga bort (så under tiden kan du säkert få lite billigare månadskostnad pga deras hastighetsgaranti)

Av FinurligFilur
Skrivet av Blaze84:

Har du möjlighet att logga in i modemet och kolla hur många downstreamkanaler modemet står låst mot?

Av FinurligFilur
Skrivet av Dockland:

När jag kollade loggen på routern står där att Wifi byter channel var 20:e minut ungefär p.g.a. "Interfearence" alltså konflikt. Vete tusan vad det är eller hur jag råder bot på det. Jag har inte trixat med några inställningar i Wifi vad jag vet, och definitivt inte sedan några dagar sedan bara. Kanske i januari eller så, sedan dess har det ju funkat. Saxar från loggen:

Jag är ganska säker på att Interference i modemloggen tyder på att ditt modem byter trådlös kanal (pga väldigt fullt i frekvensutrymmet)
Om man har Auto inställt så byter den till en annan kanal om det blir fullt på den nuvarande.

Av FinurligFilur
Skrivet av Cybertsen:

Japp, "default" adressen är 192.168.0.1 för routern och det står på modemet...men jag undrade över bryggans adress (för CG3700)...

192.168.100.1

Av FinurligFilur
Skrivet av brittaspjut:

Har bredband 100 men mitt trådlösa är väldigt långsamt, tar ett antal sekunder att ladda hemsidor. När jag använder youtube laddas inte ens alla thumbnails till videor. Vad kan vara fel?

Har du testat att koppla en nätverkskabel direkt mellan modemet och datorn, för att helt utesluta fel i Com Hems nät? Om hastigheten är bra med nätverkskabel så är det enbart den trådlösa uppkopplingen som behöver felsökas.

Tror att man normalt hamnar en bit över 100 Mbit/s med nätverkskabel och 40-70 Mbit/s med trådlöst. Testa detta på bredbandskollen.se

Man ska kunna kolla på Youtube med 10 Mbit/s till och med, så om du får OK hastighet på bredbandskollen men att surfen är seg så skulle du kunna testa med en annan webbläsare eller till och med en annan dator/smartphone mot samma trådlösa nätverk. Om Youtube fungerar bra på en enhet i hemmet men inte på en annan så bör den felande enheter undersökas.

Om trådlösa hastigheten däremot är väldigt långsam, så kan nog en factoryreset samt byta trådlös kanal vara ett första alternativ. Detta hjälper Com Hem dig med över telefon utan att du behöver göra någonting.

Av FinurligFilur
Skrivet av KiWo:

Kolla efter nya drivrutiner till nätverkskortet finns med stor sannolikhet på moderkortstillverkarens hemsida.

Lycka till!

Bör väl troligen handla om något installerat program som drar massa bandbredd helt felaktigt? T ex ett antivirusprogram som behöver installeras om. Eftersom han får ut bra hastighet i felsäkert läge med nätverk (när Windows startar upp utan massa program) men kass i Windows normaltillstånd, så skulle jag testat att temporärt inaktivera program och därefter göra en mätning och på så sätt ringa in var problemet sitter.

Klicka på Start och skriv in msconfig och klicka på Startup så lär du se ett gäng program som är igång per automatik när datorn startas.

Av FinurligFilur

Jaa, luktar wifi-relaterat? Dvs har ingenting med com hems nät att göra

Av FinurligFilur

Vilket märke är det på ditt modem? Om en omstart av modemet inte fungerar så bör du tanka ned gratisversionen av inSSIDer och se vilka trådlösa kanaler som är belastade av grannarnas routrar. Därefter kan du logga in på 192.168.0.1 och byta till en passande kanal och se vilken trådlös kanal som ger bäst resultat på Bredbandskollen.

Men har du kollat så att det inte är något annat fel? Dvs, får du ut rätt hastighet om du kopplar in en nätverkskabel mellan modemet och datorn?

Av FinurligFilur
Skrivet av Pusher:

Mina åsikter om Comhem:

Som nedladdningslina så är Comhem hur bra som helst där jag bor. Har 200/10 och får ut tom mer än så!
Men som spellina så är det en katastrof. Spelar mycket CS GO och får otroligt ofta auto disconnect medan polarna som tex sitter på Telia har inga probs alls. Därför har jag nu beställt Telia 30/12 och ska säga upp mitt Comhem-ab.

Kanske routerrelaterat? Testat stänga av NAT?

Av FinurligFilur
Skrivet av bobgold:

Funderar på att byta till Comhem från Bredbandsbolaget då mina hastigheter där ligger runt 7-12mbit på ett 24mbit abonnemang. Har haft Comhem för många år sedan men då var det riktigt uruselt. Hur ser det ut idag? Håller de utlovade hastigheter? Bra support? Jag tänkte mig nog ett Bredband 50/50 via antennuttaget om det verkar bra. Tacksam för era synpunkter!

Detta är nog inte rätt ställe och fråga på då 95% av de som skriver här är de som upplever problem. Du bör kolla med någon granne som har Com Hem. Även om det skulle fungera urdåligt på Storgatan i Piteå eller skitbra på Strandvägen i Malmö så är det ingen fingervisning om du det kommer fungera hos dig Jag fick aldrig under 100 Mbit/s när jag abonnerade på deras hundratjänst för något år sedan, men det säger ju som sagt ingenting om hur det kommer fungera hos dig :/

Av FinurligFilur
Skrivet av HornedReaper:

Funkade ! Tack för hjälpen. En fråga till bara. Kommer inte åt routerns inställningar med 192.168.0.1, byter den IP med NAT avstängd?

Yep, 192.168.100.1

Av FinurligFilur
Skrivet av KIT A:

Jag är nog lite trög om hur många trådade/trådlösa enheter jag har möjlighet att koppla in under följande förutsättningar.

Jag försöker förtydliga hur inkoppling är tänkt att ske.

1. Comhem modem/router Netgear CG 3700 kopplas in i väggen och sätts i bryggat läge dvs. NAT avstängt samt stänger av Wifi på den.
2. Jag drar en nätverkskabel direkt från Netgear CG 3700 till en Apple Time Capsule som därmed används som enda router.

3. Alla trådade/trådlösa enheter kopplas sedan direkt till Apple time Capsule routern som kommer fungera som router med brandvägg för alla enheter.

Får jag nu ut totalt 4 anslutningar trådade/trådlösa från min router i denna situation eller har jag fortfarande kvar samma antal anslutningar som om jag hade använt Netgear som både modem och router?

Mvh. Thomas

Med beskrivningen enligt ovan så kan du koppla upp väldigt många enheter via din Apple-enhet, dvs betydligt fler än fyra.

När du stänger av NAT i CG3700 så kommer den att dela ut en av sina fyra publika IP-adresser till din Apple-enhet. Apple-enheten, som fungerar som en router i ditt nätverk, kommer att dela ut interna IP-adresser där den första datorn får 192.168.0.10, nästa får 0.11, nästa 0.12 osvosv.

Dessa interna IP-adresser är inte unika på något sätt utan din granne som troligen också har en router har även han sin första enhet med intern IP 192.168.0.10 osv. Men även om datorerna har olika interna IP-adresser så "arbetar" de under samma publika IP (som din Apple-enhet fått från CG3700 och Com Hem). Och din grannes dator som troligen också har 192.168.0.10 som sin interna IP "arbetar" bakom en annan publik IP som sin router har.

Av FinurligFilur
Skrivet av KIT A:

Detta blir väl ett problem för ganska många om man max kan ansluta 4 enheter samtidigt i en familj. Sitter man med ett par smart tv, apple tv, tv-spel, laptops, ett par surfplattor som används så är man ganska körd känns det som.

Problem och problem..
Folk som stänger av NAT kör ju med en extern router istället så därav kan de koppla upp en hel del enheter via den istället. Tror det inte är så jättemånga som kör med NAT av och ingenting externt bakom, för då finns ju ingen brandvägg eller någonting som skyddar en, förutom de som är installerade på datorerna då.

Hoppas 3700:an fungerar bra för dig iaf. Min erfarenhet är att CG3100 fungerade hur bra som helst (Hade dock bara 3-5 enheter kopplade mot den) men man ser ju titt som tätt på forumet att en del upplever problem, men då är troligen en hel del fler enheter med i matchen. Skulle rekommendera en extern lösning för folk som kör uppemot tvåsiffrigt med enheter.

Av FinurligFilur
Skrivet av KIT A:

Ytterligare lite funderingar dock innan jag ger mig på ett byte av modem till Netgear cg 3700 från mitt gamla Cisco från Comhem.

Om du abonnerar på en hastighet över 10 Mbit/s hos Com Hem så får du tillgång till fyra publika IP-adresser (Börjar antingen på 83.xx / 213.xx / 80.xx / 93.xx vad jag har sett). Dessa publika IP-adresser är alltså unikt utdelade dig men som standard så har Com Hems routermodem NAT påslaget vilket gör att modemet använder sig utav enbart en publik IP och delar sedan ut interna IP-adresser enligt 192.168.0.10->192.168.0.99 till alla dina enheter.

Men om man väljer att stänga av NAT (dvs routerfunktionen) i modemet så delas inte dessa 192-adresser ut utan de fyra publika IP-adresserna (83/193/80/213.xx) delas direkt ut till dina datorer/smartphones osv. Begränsningen blir då att enbart fyra enheter kan ha internet åt gången (t ex en enhet via trådlöst och tre med kabel och viceversa). Många abonnenter väljer alltså att stänga av routerfunktionen och bara ha tillgång till dessa fyra publika IP-adresser för att de antingen upplever att routerfunktionen är undermålig eller att de helt enkelt är mer nöjd med sin externa router som de haft sedan tidigare.

Det är alltså felaktigt att enbart fyra enheter kan surfa på 5GHz-bandet eller 2,4GHz-bandet eller något sånt. När du väl stängt av routerfunktionen så har du totalt fyra IP-adresser att tillgå oavsett om det är via kabel, 5GHz eller 2,4GHz. Har du routerfunktionen på så kan 50+ enheter koppla upp sig på 5GHz-bandet eftersom dessa enheter då får interna IP-adresser på 192.168.0.xx.

När du fått hem CG3700 så kommer du se två trådlösa nätverk. Ett som heter ComHemABC123 och ett som heter ComHemABC123-5G, så då vet du ju vilket du skall ansluta till.

Min rekommendation till dig är att till att börja med testa att ha routerfunktionen igång på CG3700 och ansluta dina enheter till den. Om du upplever problem så skall du stänga av routerfunktionen i 3700:an och koppla in din externa Apple-enhet bakom. Du skall alltså inte ha båda routerfunktionerna igång samtidigt då det kan strula en del. Då får alltså din Apple-enhet en 83.xx-adress och den i sin tur delar ut massa 192.168-adresser vidare till dina datorer/smartphones.

Av FinurligFilur
Skrivet av KIT A:

Ska även brandväggen avaktiveras i Netgearen samt hur går man praktiskt tillväga att lösa det.

Gällande brandväggen så blir den inaktiverad så fort routerfunktionen/NAT stängs av. Har aldrig själv haft det modemet så är osäker på de övriga funderingarna, men det får någon annan fylla i