Inlägg

Inlägg som Youngshield har skrivit i forumet
Av Youngshield

Köpte ett Phanteks Evolv Shift för ett SFF-bygge strax innan jul. Det visade sig att power-knappen på chassit var trasigt. Jag fick skicka tillbaka det till Komplett. Nu har de haft chassit i Norge i två veckor....Jag handlar nästan alltid från Inet och under de senaste åtta åren har jag haft tre reparations/garanti ärenden. Vid ett fall skickades en ny vara med vändande post (två dagar från kontakt till ny vara), en gång tog ett reparationsärende två dagar hos Inet och när en Mac hade problem tog det 5 arbetsdagar eftersom de fick skicka vidare datorn till en Mac-specialist.

Är Komplett-tiderna normala och jag bortskämd med Inet? Med transporttid till Komplett Sverige och sedan vidare till Norge har jag snart varit utan vara i tre veckor och ännu inte ens inte fått besked om/när jag får en ny eller reparerad vara.

Av Youngshield

Provade, ingen skillnad. Intressant sak som någon elkunnig kanske kan skänka klarhet över: med allt inkopplat och när inget händer när man trycker på powerknappen, om jag då drar ut Pwr-switch kabeln ur moderkortet så startar datorn.

Av Youngshield

Nu när jag skruvade ner datorn för retur av chassit märkte jag att två av moderkortsskruvarna satt löst. Skulle detta kunna ha orsakat problemet? Supporten skrev "Har du provat att montera om allting i chassit så det inte är något som gör att detta inte jordar eller likanande?”. Skulle det kunna vara så? Kan powerknappens funktion påverkas av att moderkortet inte satt ordentligt iskruvat?

Av Youngshield

Kopplade in PW-switchen från ett tomt chassi som jag har och startade datorn via det chassits power-knapp. Inga problem, startade fint. Då kan jag skicka tillbaka chassit med gott samvete, va?

Av Youngshield

Det vågar jag inte prova men nu skrev Kompletts kundservice så här:

"Har du provat att montera om allting i chassit så det inte är något som gör att detta inte jordar eller likanande?”.

Har han en poäng eller är det bortkastad tid att montera om allt?

Av Youngshield
Skrivet av kaput:

Jo, knappen ska göra precis samma sak elektriskt som du gör när du kortsluter de två pinnarna med skruvmejseln. Din slutsats är riktig, du kan utgå från att det är något fel på knappen, eller kanske ännu troligare sladdarna mellan knapp och pinnar.

Sladdarna är rätt känsliga, säkert lätt hänt att man lyckas dra av den invändiga ledaren, eller rycker loss ledaren i lödställen/pressade Dupont-kontaktdon, när man bygger ihop datorn.

Kolla också så isoleringen är okej, den kan lätt skalas av mot vassa kanter och jordfelet är ett faktum.

Har du tillgång till en multimeter eller nåt annat vis att kontinuitetstesta det där är det en baggis att hitta var felet är.

Jag har tillgång till en men vet inte hur man använder den, haha. Det är ett tight bygge i ett SFF-chassi och kabeln försvinner in bakom en icke löstagbar del. En annan del är dock löstagbar så jag kan se där den fäster i power-knappen. Kontakten var lite sned när jag öppnad men när jag satte den rätt förändrades inget (men den är fortfarande lite sned nu ser jag, men vågar inte pilla för mycket)

. På MK-sidan av kabel ser det bra ut.

Av Youngshield
Skrivet av kjenik:

Om det finns en reset knapp i chassit, kan du testat att koppla in den som power knapp istället och se om den funkar bättre.

Det finns det tyvärr inte.

Av Youngshield

Amatörhjälp! Trasig power-knapp, eller?

Hej,

Har byggt ihop en en ny jobbdator men den vill inte starta.....typ.

Chassit är ett Phanteks Evolv Shift XT D-RGB Silver och moderkortet ett MSI MPG B650I Edge WiFi. När jag trycker på powernappen händer oftast inget. Ibland startar datorn men stänger av sig efter 3 sekunder. Någon gång har den startat (en av 50 kanske)

MEN!

Om jag startar genom att nudda Power-piggarna med en skruvmejsel startar den perfekt, 100%, alla gånger. Då går den också utmärkt. Inget fel på RAM, CPU, GPU eller SSD eller temperaturer. Om man låter datorn starta om sig själv gör den också alltid det perfekt och utan problem. Måste vara fel på power-knappsdelen av chassit, va?

Av Youngshield

Tacka alla. Monterade det med kylaren ut och låter det vara så helt enkelt!

Av Youngshield
Skrivet av GooGeL:

Jag har alltid kört med undertryck (pull), framför övertryck (push).

Och det är utan någon direkt vetenskaplig prövning, mitt resonemang är uppbyggt med antagandet att fläktarna kommer se till att luft konstant strömmar genom radiatorn.

Visserligen om man tänker över helheten, så kan Arctics hållning stämma. För om de toppmonterade fläktarna, plus fläkten i baksidan på chassit skickar ut luften ur chassit - i större mängd än som kommer in, så kommer dessa fläktar skapa ett troligt undertryck i chassit, därmed är inte motståndet förbi radiatorns kärna en särskild krusande poäng - som gör att det är lämpligare att placera radiatorns fläktar på insidan om chassit.

Så jag tror du gör rätt i om du följer Arctics förslag, för om fläktarna monteras på insidan, så försämras troligen luftcirkulationen i chassit då dessa fläktar blir grindvakter vid ett extra luftflöde, som beror på ett undertryck.

Tack för svar men sista stycket gör mig lite förvirrad: rekommenderar du att fläktarna är ytterst mot chassit eller att radiatorn är det?

Av Youngshield

Placering av fläkt/element vid frontintag

Hej

Har köpt en Arctic Cooler II 280 som jag har monterad i fronten (Fractal Define R6 med MSI X570 MEG UNIFY moderkort hindrar toppmontering) som insug. Min fråga är dock om jag ska montera fläktarna ytterst eller kylaren ytterst? Min förra dator hade en Arctic Freezer 240 där Inet hade monterat fläktarna ytterst men Arctic säger kylelementet ytterst. Tittar man bilder på nätet verkar båda varianterna förekomma. Vad rekommenderas egentligen?

Fläkt ytterst:

eller......

Fläkt innerst:

Från "inte superdatakunnig but learning" - tacksam för all assistans!

Av Youngshield

Uppackad nu: har ringar och är svängbar.

Av Youngshield
Skrivet av Norrbotten:

@Youngshield:

inatt befann sig mitt paket i Hägersten, så det bör väl komma i morgon

Hämtat upp min men inte packat upp. Står INTE 34A någonstans på lådan men tillverkad Sept 16, kan knappast var en gammal 34 då va?

Men P/N på lådan stämmer med X34a på Acers hemsida:UM.CX0EE.A01

http://www.acer.com/ac/en/GB/content/predator-model/UM.CX0EE....

Lär vara en A.

Av Youngshield
Skrivet av Norrbotten:

@Youngshield:

Jag tror det kommer dröja ett tag faktiskt, valde hemleverans (kan fan inte med att gå till ica och lösa ut en spelskärm för 10k ifall jag skulle träffa någon jag känner) hursom.. Med detta så fick jag "trackingnummer". Där kan man läsa att 2016-11-26 16:15 skickades paketet från något icke nämnt lager någonstans utomlands.

"Posten/Bring har fått ett meddelande från Elgiganten AB c/o Bring om att det kommer en sändning. Försändelsen är en del av ett varuparti som först kan spåras vid ankomsten till mottagarlandet. "

Så om jag förstår det hela rätt har sändelsen skickats från deras lager i något land, dock har den ej dykt upp i Sverige ännu.
Vi får nog tyvärr ge oss till tåls :/

Mitt kom till Jönköping i lördags:

Mått/vikt på sändningen har korrigerats. Sändningen har vidaresänts till mottagaren.
2016-11-26 17:23 553 03 JÖNKÖPING
Sändningen har sorterats och skickats vidare.
2016-11-26 17:23 553 03 JÖNKÖPING

Av Youngshield
Skrivet av Norrbotten:

@Youngshield:

va kul! Hoppas vi båda blir nöjda

Inget paket till mig idag vad det verkar. Har du fått ditt?

Av Youngshield
Skrivet av Norrbotten:

Beställde en från Elgiganten i fredags då den var nersatt 3000:-
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm/...

I specifikationerna står det att modellen heter "Acer Predator X34A" (detta gick jag efter när jag bestämde mig).
men bilden visas den "gamla" modellen Acer Predator X34 (denna är ej vridbar)
http://tubby.scene7.com/is/image/tubby/AC34PREDX34A_4?$prod_a...

Men 34A ska ju enligt Acer se ut såhär.
http://static.acer.com//up/Resource/Acer/Monitors/X34/Photoga...

Ska bli intressant att se när den kommer, men är det den gamla modellen (x34) så åker den tillbaka bums.
Har redan nu galet dåligt samvete att jag lagt så mycket pengar på en jäkla skärm, och då tänker jag vara extremt petig med att bli nöjd.

Jag med. Paketet på väg och imorgon vet jag. Men allt talat för att det är en A-modell.

Av Youngshield

Displayport-kabel som klarar Acer X34A

Har en Acer Predator X34A på ingång men läser rapporter om en väldigt kort medföljande displayport-kabel. Behöver alltså en DispPrt-kabel som klarar 3440x1440 och 100hz och som är två, gärna tre meter.

Tror ni den här fungerar: Kopplat.se

Av Youngshield

Success!

Haha, det fungerade!

Vid uppstart så att något av följande var det som löste problemet:

Har på förslag från forumet Kalasis länkade till intsallerat AI charger och sedan avinstallerat det.

i Win7 via enhetshanteraren sett till så att alla USB kontroller hade uppdaterade rutiner (via windows egen kontroll): de hade de.

Via Asus sida för mitt moderkort laddat ned och installerat senaste Chipsetet från ASUS till Win 7 samt senaste USB 3.0 rutinerna.

En grej till gjorde jag: avinstallerade Razor Synapse 2.0 och ominstallerade det sedan. Vid första installationen när musen inte fungerade så installerade jag om Razermjukvaran och då blev det en bug som gjorde att jag fick ett felmeddlandfe i Windows 7 sedan.

Jag tror själv på att det var Ai charger eller att jag inte innan installationen hade sett till att jag hade senaste win7 grejerna till moderkortet.

Tack så himla mycket för hjälpen allihop!

Av Youngshield

Fan ta er Då provar vi en gång till.

Har nu i Win 7 kört Intels auto verktyg för att upptäcka och installera chipset uppdateringar(vilket aldrig funkade när jag väl var i Win 10).

Har på förslag från forumet Kalasis länkade till intsallerat AI charger och sedan avinstallerat det.

i Win7 via enhetshanteraren sett till så att alla USB kontroller hade uppdaterade rutiner (via windows egen kontroll): de hade de.

Via Asus sida för mitt moderkort laddat ned och installerat senaste Chipsetet från ASUS till Win 7 samt senaste USB 3.0 rutinerna.

Ska nu ominstallera Win 10, ta bort Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller och starta om.

Fungerar inte det ska jag prova tat installera de här gamla drivrutinerna enligt förslag här ifrån http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-o...

Önska mig lycka till!

Om det inte fungerar är det här ett annat fix som nämnts:

After a lot of reading on the internet and suspecting there was not too much wrong with the Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller – 1C2D and 1C26 as there was relatively little internet traffic vs its wide deployment I found the answer.
There were a few references to Low filters in the register ( 36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000) relating to this Host Bus Controller suggesting that deletion of the low filter value. In my case it was "aichrg" which related to ASUS USB charger app. After removal and reboot the Host Controller USBxHCI compliant Host Controller are both up and running perfectly.

Någon som förstår?

Av Youngshield
Skrivet av Kalasis:

Det stämmer bra.

Tyvärr fungerade det ej. Samma 4 USB: ASMedia USB 3.0 och Intel C200 USB enhanced controller (x2)som är flaggade och utöver dessa fyra inte enda usb-instans. Dags att ge upp och ge Windows 10 en pass tror jag.