Inlägg

Inlägg som Spatzen har skrivit i forumet
Av Spatzen
Skrivet av Bacontree:

@Spatzen:

Kör själv med http://www.inet.se/produkt/6308829/noctua-nf-a14-pwm-140mm, R4an har väll plats för 140mm fläktar?

Ja såklart, dumt av mig:) Är det någon ide att titta på specifikationerna på fläktarna när det gäller dB eller är det bara hocus pocus siffror?

Skrivet av NatureBoyyy:

@Spatzen:

R5:ans nya gp fläktar är verkligen knäpptysta, åtminstone i r5:an, hör de inte på fullvarv knappt och är relativt ljudkänslig. 140 mm fläktar är ju att föredra också då de kan flytta mer luft med färre varvtal och blir då oftast mycket tysta.

Stämmer!

Av Spatzen

Värta att byta FD R4 fläktar?

Hej!

Jag är relativt ljudkräsen och har precist bytt ut min processorkylare. Nu tänkte jag på om jag kan få datorn tystare genom att byta ut orginalfläktarna från mitt FD R4 chassi till mer tystlåtna. Jag har två fläktar som ska bytas och undrar om ni tror att ljudnivån kommer minska med någon större betydelse. Är det värt 300-400kr? Om ja, vilka fläktar rekommenderas? Kom ihåg att jag främst är ute efter så tysta fläktar som möjligt, luftflödet är inte det viktigast för mitt bruk.

Några alternativ jag har hittat:
http://www.inet.se/produkt/6308771/noctua-nf-p12-pwm-120mm#/r...
http://www.inet.se/produkt/6308828/noctua-nf-s12a-pwm-120mm#/...
http://www.inet.se/produkt/6308755/noctua-nf-f12-pwm-120mm#/r...
http://www.inet.se/produkt/6308505/noctua-nf-p12-120mm#/recen...
http://www.inet.se/produkt/5322026/be-quiet-shadowwings-120mm...

Det finns så många modeller som liknar varandra, svårt att veta vilken som är "bäst"

Tack på förhand!

Av Spatzen

Herregud vilken miss jag gjorde, en av PCI-E sladden till grafikkortet var inte isatt av någon anledning. Förstår inte hur den kunde lossna så enkelt. Tur att ni påminde mig om att titta på det, hade nämligen redan tittat på nytt grafikkort:)

Tack för hjälpen!

Av Spatzen
Skrivet av jocke92:

Kolla så att du inte kommit åt någon sladd i datorn när du bytte kylaren. Tveksam till ESD skador.

Vad har du för delar i datorn?

Har du integrerad grafik i moderkort/processor så kan du prova utan ditt dedikerade grafikkort

Min dator
Intel Core i5-3570K
ASUS Radeon HD7950 3GB DCII
Corsair GS 600W Gaming Series 80 Plus
MSI Z77A-G43 ATX
Be quiet shadow rock slim
crucial m500 240 GB
FD R4

Vet ej om det är integrerat grafik, men det kanske man kan lista ut.

Av Spatzen

Svart skärm efter installation av processorkylare

Hej!

Jag har precist kopplat in min nya processorkylare (Be quiet shadow rock slim) och nu när jag startar datorn så får jag svart skärm med ingen signal. Jag har provat skärmen med en annan dator och då fungerar den. Datorn i sig fungerar dvs alla fläktar går även grafikkortets fläktar. När jag installerade processorkylaren så tror jag att jag inte jordade mig ordentligt. Jag använde mig av ett ESD band, dock så satt jag den på den färgade delen av chassit, vilket man tydligen inte ska göra. Jag förmodar därför att mitt grafikkort kanske har tagit stryk. Hur vet jag att grafikkortet är sönder, fläktarna på det fungerar ju?

Jag har även tagit ut ram minnet och tagit bort dammet som någon tipsade tidigare om. Det hjälpte dock inte. Finns det något annat jag kan göra, kanske drivrutiner? bios? Moderkortet?

Jag läste runt lite och fler har haft samma problem där datorn fungerar men skärmen får ingen signal. tex: https://www.flashback.org/t1972104
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1121281-datorn-startar-...

Tacksam för alla svar!!

Av Spatzen
Skrivet av hasenfrasen:

Tjänsten för media verkar torsk. Prova att inaktivera tjänsterna "Multimedia Class Scheduler" samt "Media Center Extender Service" och "Windows Media Player Network Sharing Service" mha SERVICES.MSC

Trasiga systemfiler är ett äventyr för en som inte meckat med det tidigare och är fena på windows interna. Snabbaste sättet att fixa det är att spara undan viktiga filer och installera om datorn.

Det fungerade inte att stoppa "Multimedia Class Scheduler" men I och med att Windows 10 är på väg så kommer jag ominstallera Windows vilket då förhoppningsvis löser problemet. Tack för all hjälp!

Av Spatzen
Skrivet av hasenfrasen:

Du skulle kunna posta skärmdumpar på både Windows->System och Windows->Program-loggarna.

De enda gånger jag haft problem med långsamma avslut är när SPTD i någon form bråkat. De är hjälpdrivare för emulering av CD-ROM som t.ex. Virtual Clone Drive eller Daemon Tools. Använd isf Revo Uninstaller (30 day trial).

Här är en länk på nägra skärmdumpar på loggboken

http://postimg.org/image/sq60w5upt/

Av Spatzen
Skrivet av geson:

kolla om datorn är inställd på att tömma växlingsfilen vid avstängning, gör det så tar det mycket längre tid.

http://windowstips.nu/rensa-vaxlingsfilen-nar-windows-stangs-...

ClearPageFileAtShutdown
Data: 0

Data ska alltså inte ändras till 1?

Av Spatzen
Skrivet av hasenfrasen:

Förmodligen tar det tid att avsluta processer och tjänster. Kika i windows händelseloggar efter ledtrådar. Kör igång: eventvwr.msc
Filtrera på Warning och Error.

Jag gick in på händelseloggen men har ingen aning om vad jag ska titta på. Jag hittade i alla fall varningar på RestartManager. Vad säger det mig?

Av Spatzen

Windows stängs av sakta

Windows startar normalt på ca 20 sek men det tar säkert 5-10 min att stänga av datorn. Det har fungerat normalt förut att stänga av och starta windows. Först de senaste månaderna har den sega avstängningstiden uppstått. Vad beror det på? Vad kan man göra?

Det ända jag kan komma och tänka på är att jag har installerat och avinstallerat många stora spel. Kan det försämra SSD?

Jag har installerat Windows 8.1 på min Crucial MX100 256GB.

Tacksam för alla svar!

Av Spatzen

@xfade: Tack!

Av Spatzen
Skrivet av xfade:

Funkar bra, kör den temperaturreglerad från Bios/moderkort.

Sorry för dum fråga men vad menar du med det?

Av Spatzen

@heffaklumpmamma: Okej, så med andra ord lär "be quiet! Shadow Rock Slim" funka bra för vanligt användande?

Av Spatzen

Jag tog bort sidan av chassit och försökte lyssna mig fram vilka komponenter som låter mest. Det verkar som om processorkylaren och nätaggregatet är de komponenter som genererar mest ljud. Som ni nämnde så låter inte grafikkortet särskilt mycket i vanligt bruk utan först när man spelar. Jag antar att jag får vänta på min nya processorkylare och se om grafikkortet "låter mer" då.

När det gäller nätaggregatet, kan man göra något åt det eller måste man köpa ett nytt (tystare)?

Av Spatzen

@Pamudas: Jag har ett FD R4 med fläktkontroll (5V, 7V och 12V). Jag brukar köra på 7V.

Av Spatzen

@xfade: Jag har ett FD R4 chassi vilket har relativt bra ljuddämpning

Av Spatzen

Gör grafikkort tystare

Håller på att försöka göra min PC tystare genom att följa den här guiden http://mappis.se/tyst-dator. Jag har beställt en ny processorkylare (Be quiet! Shadow Rock Slim) och nästa steg är att tysta ner grafikkortet.

På punkt två förstår jag inte riktigt om man måste köpa ett nytt grafikkort som har passiv kylning eller om man kan göra sitt befintliga grafikkort tystare? Ska man ha en tyst fläkt som blåser på grafikkortet? Jag har ett Asus Radeon HD7950 DirectCU II.

Av Spatzen

@heffaklumpmamma: Läste en recension på inet.se angående "be quiet! Shadow Rock Slim" som sa "enda nackdelen, svårt att hitta 135mm fläkt till andra sidan". Vad menar han med det? Är det bättre att ha en 120mm fläkt istället som finns på "be quiet! Pure Rock"?

Av Spatzen

Slutsatsen är alltså att Be quiet är tystare men 100kr dyrare?

Av Spatzen

Snabb fråga! Cooler Master Hyper 212 EVO vs be quiet! Shadow Rock Slim

Snabb fråga!

Jag håller på att försöka göra min dator tystare och tänkte köpa en ny CPU-kylare och undrar vilken av dessa som är tystas: Cooler Master Hyper 212 EVO vs be quiet! Shadow Rock Slim? Eller rekommenderar ni något annat?

Cooler mastern verkar betydligt mer populär än be quiet om man tittar på antalet recensioner på tex inet.se, är det ett tecken?