Inlägg

Inlägg som Red Onion har skrivit i forumet
Av Red Onion

Jag chattar ungefär en gång i veckan med Elgigantens kundtjänst. Tror aldrig jag varit med om en sämre support. De svarar så OTROLIGT inkonsekvent beroende på vem man talar med.

Nu senast hävdar en tjej att INGEN som beställt på Elgiganten kommer få sitt kort förrän januari 2021, vilket såklart är en ren lögn då folk "redan" börjar få hem sina kort.

Bah får snart sluta med mina veckovisa samtal hos dem, det ända jag får ut av det här är ett förhöjt blodtryck

Av Red Onion

Vad tror ni om nyemissionen i SAS? Jag är ny på att handla med aktier så ska helt ärligt säga att jag saknar kompetensen att göra ett välgrundat beslut på om jag ska sälja mina teckningsrätter eller köpa aktier för dem.

Just nu är varje teckningsrätt värd <40 öre styck vilket innebär att om jag säljer så gör jag det till brakförlust.

Om jag istället väljer att köpa aktier för dem så kan jag göra detta för 1,16 kr styck. Senaste veckan har SAS legat stabilt kring 3 kr styck, så vid en första anblick borde jag ta erbjudandet. Eller kommer aktien sjunka som en sten innan likviddagen (19 okt) inträffar??
Sedan läste jag något om att man inte var garanterad aktier för alla ens teckningsrätter, vilket innebär att jag kanske inte får en enda aktie och mina rätter förvandlas till monopolpengar?

Några goda råd kring vad jag borde göra?

Av Red Onion

Bad om ett ärligt svar från Elgiganten och killen sa att de inte har en susning. SMS:en om beräknad leverans är tagna rätt från r*ven utan någon som helst efterforskning. Likaså verkar påståendet "januari 2021" vara uppbackat av samma exemplariska evidensbaserade efterforskning.

Med detta sagt tror jag inte det är "antingen 5 oktober eller januari 2021" som gäller.

Av Red Onion

Dum fråga kanske, men om koden endast går att aktivera med ett kort ur RTX 3000-serien och ALLA som hittills köpt ett 3000-kort har fått sina koder den naturliga vägen....vem skulle vara intresserad av att köpa?

Eller kan säljaren hjälpa till med aktiveringen?

Av Red Onion
Skrivet av antherz:

Nu har jag hämtat min Q90T 65 från lokala butiken, reggade för datorskärmen så fort jag kom hem. Strulade först med formuläret men när jag bockade i för nyhetsbrev så gick det igenom

Tack. Även jag fick massa felmeddelanden men så fort jag bockade för nyhetsbrevet så gick det igenom

Av Red Onion

Elgigantens kundtjänst trollar ju. De bekräftade att jag skulle få mitt kort inom 5 arbetsdagar, men även jag fick ett mail precis om att det skjutits fram till 30 september....la min order 16:32.
Inger inte jättemycket förtroende, de lär säkert skjuta fram det fler gånger

Av Red Onion
Skrivet av Ejziponken:

Var hittar du chatten? Den finns inte för mig :/
Jag ringde men orkade inte vänta efter 5 min i med dålig musik.

Den är ganska dold. För mig är det en rund blå cirkel längst ner i högra hörnet (utan text). Klicka på den så kommer du först till chatbotten. Ställ en avancerad fråga så ursäktar den sig och frågar om du vill ha en riktig människa bakom spakarna.

Av Red Onion

Sitter och hänger förväntansfullt i kundchatten hos Elgiganten i hopp om att få definitivt besked. Deras lilla chat-bot håller mig sällskap

Av Red Onion

Wohoo, smooth sailing på Elgigantens hemsida. Tog mindre än 20 sekunder att köpa ett ASUS TUF OC och fick instant orderbekräftelse. Leverans inom 5 dagar. Well played Elgiganten om detta stämmer!

Av Red Onion

Fantastiskt vad dåligt Inets hemsida fungerar under belastning Kan inte logga in, kan inte köpa produkter som gäst. Får en massa underliga felmeddelanden. Nu senast att Budbee inte kan leverera till mitt postnummer(?) och får inte ens välja andra fraktsätt. Wow......

Av Red Onion

Sjukt taggad på ett 3080, men sitter på relativt gamla komponenter i övrigt

Teorier kring hur hårt mitt system kommer flaska mig? Jag spelar uteslutande i upplösningen 3440x1440 @ 120 Hz.

CPU: Haswell-E 5930K 6 cores @ 3,7 GHz (kan klockas till 4,6 GHz)
Mobo: Asus X99 Deluxe
Ram: 32 GB DDR4 @ 2133 MHz
PSU: Corsair AX860i
SSD: 2 TB SATA-ansluten

Av Red Onion

Även jag har en Q95T på ingående. Finns anledning för mig att komplettera med en Shield?
Jag kommer uteslutande använda TVn till att strömma material från Disney+, HBO, Netflix och Viaplay samt använda Telenors IPTV.

Vad jag kunnat läsa mig till stöder inte Samsung-TVn Dolby Vision/Atmos, så den fördelen försvinner helt från shielden ändå.

Av Red Onion

Jag beställde en 55 tum Q95T 5:e september, alltså lite halvsent in i kampanjen. Fick besked av HiFi-klubben idag att jag får TVn under nästa vecka, så de verkar ha bra inflöde av leveranser från Samsung

Av Red Onion

De nämner minuter ändå Jag förväntade mig sekunder!

Av Red Onion
Skrivet av Nyhet:

Sett till systemkretsen anger Samsung en "åttakärnig 64-bitarsprocessor på 7 nm", vilket antyder att det återigen handlar om regionsbaserad krets där europeiska länder får bolagets egna kritiserade Exynos-variant.

Läs hela artikeln här

Har sedan 2010 uteslutande köpt Samsung som mina smartphones, men senaste 2 åren har jag inte längre kunnat motivera mig till att köpa deras mobiler....

Hur kan de kränga en processor på den europeiska marknaden som bokstavligt talat ligger flera generationer bakom sina konkurrenter, till samma pris? Och detta i skymundan, det står ingenstans att processorn presterar som en trehjuling gentemot dess amerikanska broder, utan istället marknadsförs det som "deras snabbaste processor, någonsin".

Bah, blir aldrig en Samsung igen innan de lagt av med det här larvet.

Av Red Onion

Fick min första SSD när jag köpte min MacBook retina år 2012. Den var på 500 GB och vågar inte ens tänka på vad den kostade då i och med storleken och Apples överpriser

Men disken rullar på än idag i mycket god hälsa!

Av Red Onion

Perfekt. Köper gärna en för 50 kr inkl frakt. Den på 90 cm blir lagom

Av Red Onion
Skrivet av mkl:

Jag glömde bifoga länk till bild. Jag tror att jag enbart har Mini B men är osäker. Har färgen inuti metallen någon betydelse?

Om du kan ta en bild så ska jag kolla, ta bilden i samma vinkel som jag skickade till dig i så fall
Men den generella skillnaden sitter i formen på kortsidorna. Ibland färgkodar de även rätt och i så fall är typ B svart inuti.

Av Red Onion
Skrivet av mkl:

Med "mini USB type B", menar du den i mitten?

Jag förstår inte din fråga tyvärr. Det är skillnad Mini USB A respektive B, se bild:

https://i.stack.imgur.com/SZ4TW.jpg

Mini A är till vänster och mini B till höger.

Jag är ute efter Mini B, som används för att kommunicera med kringutrustning (kameror, grafräknare etc)

Av Red Onion

Har du någon USB A till mini USB type B?