Inlägg

Inlägg som Red Onion har skrivit i forumet
Av Red Onion

Jag fick kvitto igårkväll och nu idag säger de att min mobil finns att hämta.....i Angered. Pahahaha skämtar de? Det är inte ens rätt kommun!
Mitt lokala postombud för PostNord och DHL befinner sig mindre än 50 meter från min dörr, men tydligen inte Bring

Kommer troligtvis inte hämta ut mobilen, utan låta den studsa tillbaka till Elgiganten. Så mycket är jag inte i behov av en ny mobil att jag planerar en resa in till Göteborg och därefter betalar dubbelt så mycket som det stod utskrivet på hemsidan när vi la beställningen....

Av Red Onion
Skrivet av UndaC:

För att vi på något enkelt maskinellt sätt ska kunna läsa av tråden så är det det formatet som gäller.

Det går säkert att tweaka den modellen något, vad är det du tycker saknas där? Eller är det mer bara att alla inlägg ser ungefär lika dana ut som du ogillar?

Håller med om att man ibland helt enkelt vill ha mer information än bara pris, produkt och länk. Exempelvis när någon efterforskat vilken typ av hårddisk som sitter i en superbillig extern HDD, när någon ger sin personliga input på en produkt/länkar vettiga recensioner eller när någon berättar hur man går tillväga för att faktiskt kunna erhålla rabatten (mecenat, benify mm).

Men om man nu får lägga till sådan info precis under "mallen" utan att detta påverkar er maskinella avläsning kan det finnas ett värde i att fortsätta följa tipstråden - även om den kommer bli fruktansvärt tråkig och monoton att läsa

Av Red Onion
Skrivet av McAn_:

Det står även så här under köpvilkor...

"Om ett skriv- eller tryckfel av betydande omfattning har förekommit från säljarens sida, i annonser och dylikt och/eller i webbutiken, som är större än 15 % av det normala försäljningspriset, kan säljaren ensidigt ändra, ta bort eller avvisa beställningen. Det gäller även om kunden har fått en orderbekräftelse eller liknande."

Det där gäller dock bara fram till dess att mobilen levererats till kunden. Ett företag har inte rätt att häva ett köp efter det gått igenom.

Av Red Onion
Skrivet av Petterk:

[...] Att andra återförsäljare och operatörer gör på annat vis är inget konstigt.

Jag är medveten om detta. Anledningen till att jag tog upp andra exempel var för att bemöta argumentet att vi alla handlat i "ond tro". Varför skulle jag som konsument inte kunna tro att en gammal mobil reas ut för ca en tredjedel av nypriset, när jag själv haft liknande erfarenheter tidigare?

I min mening hade Elgiganten två vägar de kunde välja att gå:

1) De hade aldrig för avsikt att sälja mobilen till utsatt minsta totalkostnad (MTK). Således makulerar de samtliga beställningar och lägger ut ett nytt erbjudande med korrekt pris på deras hemsida. De hänvisar sitt beslut att makulera till KköpL om "prisfel/tryckfel".

2) De säljer oss telefonen för utsatt MTK (2171 :-), vilket motsvarar 80*24 + 251 kr.

Vad de däremot INTE borde få göra:

3) Hitta på egna siffror där mobilen helt plötsligt kostar 150 kr/månaden vid uppsägning istället för tidigare annonserade 80 kr. Detta stod det inget om i avtalet jag tecknade.

Jag är ingen jurist, men i min värld ligger bevisbördan på Elgiganten att redovisa varför kostnaden helt plötsligt ändrats. Man kan inte sälja abonnemang utan bindningstid och samtidigt inte redovisa vad konsekvenserna blir när man säger upp abonnemanget. Jag trodde det sa sig självt?

Av Red Onion
Skrivet av Petterk:

För att Elgiganten bara kunde skicka in avtal där telefonen kostar 150 kr/mån som du accepterar om du inte ångrar köpet. Att andra återförsäljare och operatörer gör på annat vis är inget konstigt.

Och var framgick det (när jag tecknade avtalet med Elgiganten) att telefonen skulle kosta 150 kr/månaden?

Av Red Onion
Skrivet av Santia:

Detta är nästan skolboksexemplet på ond tro (förutsatt att man tänkte säga upp abonnemanget direkt givetvis, gör man inte det är det en annan bedömning). Att man kan köpa en vara för 2000 kr när priset annars är runt 6000 - 7000 kr gör att man handlar i ond tro (OBS: räcker med att man borde ha förstått att priset kan vara fel för att man ska vara i ond tro, inte att man de facto förstått det).

Att en 3 generationers gammal telefon är värd 6000-7000 kr är ren BS. Det här var en utförsäljning/lagerrensning proklamerad som "Påskrea".

Jag köpte själv en Samsung S6 Edge från Tele2 (precis när S7:an släpptes) för under 3000 kr och dess "nypris" var då en bra bit över 7000 kr. Det var självklart bara att säga upp abonnemanget dagen efter. Tele2 bjöd till och med på frakt, uppläggningsavgift OCH den första månadskostnaden och beklagade att jag var missnöjd med abonnemanget, så i slutändan fick jag telefonen nästan löjligt billigt...

Liknande historier finns beskrivna även i denna tråd fast för p10 pro och p20 pro. Varför skulle detta erbjudande från Elgiganten vara annorlunda när det vid minst 3 olika tillfällen de senaste åren gått att göra liknande affärer utan några problem?

Av Red Onion

Jag la en beställning i fredags, har fortfarande inte hört något från varken Elgiganten eller Telenor. "Orderstatus: Under behandling" är allt som står på Elgigantens hemsida. Känns märkligt att folk som beställt ett dygn efter mig fått mail från Telenor att abonnemanget registrerats.

EDIT: Beställde en p30 pro Aurora

Av Red Onion
Skrivet av Trebor:

Så du som kund betalar 80:- * 24 till Elgiganten samt 70:- * 24 till Telenor dessutom "betalar" Elgiganten 150:- * 24 till Telenor.

/Trebban

Vad har Elgiganten för intresse av att gå back 70 (150-80) kronor i månaden i två års tid per såld enhet? Då gör de en ren förlustaffär med det erbjudandet till Telenors favör som håvar in abonnemangsavgiften varje månad(?)

Av Red Onion

Till alla som säger att ni ska säga upp abonnemanget på måndag: är det inte för tidigt?

För mig stod det på Elgigantens hemsida att de skulle utföra en kreditkortsprövning och därefter skicka telefonen med en leveranstid på uppemot en vecka.

Man kan väl rimligtvis inte avsluta abonnemanget och yrka på att behålla telefonen förrän man har telefonen i handen, eller tänker jag fel?

Av Red Onion

Jag beställde en p30 PRO nu. Jag har redan ett abonnemang hos Telenor, men beställde nytt nummer till denna (eftersom man inte kunde knyta telefonen till sitt nuvarande abonnemang).

Jag hoppas inte detta blir ett problem? Alltså att erbjudandet bara skulle gälla för "nya kunder".

Av Red Onion

Jag tycker det är mycket märkligt att jag inte lyckas hitta en anslutningsventil som passar direkt mellan gasolflaskan och regulatorn utan ytterligare en adapter emellan.

Någon som vet vilken "hane" regulatorn har? (vilket bör vara samma "hona" som PC/PK-flaskorna har om jag förstått det rätt).

Av Red Onion

@Clibben @Litenskit:

Tack för era förslag Enklast helt klart, men tyvärr inte billigast.
Min vän är på en tight budget och campingflaskan lyckades han komma över gratis, vilket han sparat en tusenlapp på. Den är dessutom lite smidigare att promenera iväg med till macken för påfyllnad då den väger mindre.

Oklart hur mycket han kommer grilla, men jag tror 2kg passar hans behov ganska väl. Med en möjlighet att uppgradera till PC5/PC10 vid ett senare tillfälle.

Av Red Onion

Gasolgrillar - hur får man campingflaska 2012 att passa?

Hej!

Jag har en vän som precis inhandlat sin första gasolgrill. Till denna har han köpt följande regulator, som verkar vara standard för gasolgrillar.

Till vår förfäran märkte vi att regulatorn inte passar direkt i flaskan (hålet i flaskan är alldeles för litet).
Gasolflaskan han har är en vanlig campingflaska 2012.

Jag har försökt Googla mig fram till smidigast lösning, men det har visat sig vara allt annat än enkelt. Det verkar dock som vi behöver en anslutningsventil. Men vilken?

Campingflaskan har anslutningen "M14x1.5", men jag lyckas inte hitta någon info vad en vanlig regulator har för anslutning. Är det POL eller 3/8"V?

Behöver vi inhandla denna anslutningsventil tillsammans med följande adapter för att det hela ska fungera? Eller finns det någon smidigare lösning?

Vi vill helst kunna använda inköpt regulator då den har en manometer på sig Annars kanske nödlösningen får bli detta?

Mvh

Av Red Onion

Kan man importera en Samsung från USA och använda den problemfritt i Sverige? Eller stöter man på patrull med telenätet?

Av Red Onion
Skrivet av m1ntos:

Hej,
Matematiken här. 50 / 800 ger dig 16 stycken spel. Hoppas det hjälper!

Jag är medveten om att du försöker vara lustig. Men det enda komiska i ditt inlägg är att du förutsätter att spelutvecklingen inte kommer gå framåt det närmaste decenniet

Jag skulle inte vara ett dugg förvånad om en AAA-titel om fem-tio år ligger på 200 GB.

EDIT: för övrigt ställde du upp ditt bråk fel, herr matematiker.

Av Red Onion

Jag är orolig över hur sparsamt med lagringsutrymme enheterna levereras med :/
Kollade över mina PS4-spel nu och majoriteten kräver 50 GB styck. I och med att konsolerna tar nästa "grafikkliv" tänker jag mig att de nya spelen kommer kräva betydligt mer lagringsutrymme.

Jag vill kunna ha fler än 5 spel installerade på SSDn samtidigt. I och med att det (gissningsvis) kommer ta en evighet att installera och därefter patcha spelen känns det riktigt drygt att behöva jonglera mellan sina spel och installera/avinstallera beroende på vad man är sugen på att spela.

Att koppla in en extern hårddisk via USB som jag har idag till min PS4 kommer inte hjälpa då jag aldrig kommer komma i närheten av läshastigheterna spelen kräver. Det verkar åtminstone finnas möjligheten att byta till större SSD.....men kan bli tufft att hitta någon med 5,5 GB/sek i 5 TB-klassen

Av Red Onion

Användare: @Pete_K
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Frakt. Betalning med Swish
Produkt: PS4 Pro + 33 spel och tillbehör

Positivt:

  • Exemplarisk kommunikation: fotografering av emballering samt telefonuppföljning på eget initiativ

  • Produkt enligt beskrivning

  • Bra förpackat, snabb leverans

Negativt:

  • N/A

Slutbetyg: 5/5 Mycket seriös säljare som är mån om att vi Sweclockare ska ge varandra en bättre upplevelse än vad man vanligtvis får på Blocket. Rekommenderas!

Av Red Onion

Användare: @SmOOthy
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Möte. Betalning med Swish
Produkt: Canon EOS 7D + tre objektiv

Positivt:

  • Snabb och tydlig kommunikation

  • Produkt enligt beskrivning

  • Tillmötesgående. Mån om att göra en så smidig affär som möjligt

Negativt:

  • N/A

Slutbetyg: 5/5 Mycket trevlig kille som jag gärna gör affärer med igen

Av Red Onion
Skrivet av SmOOthy:

Så här tänker jag:

Hus 2.5k
15-85 3.5k
55-250 1.5k
30mm 2k

Vilket blir 9.5tkr. Vilket känns lite i överkant så säg 8.
Hur ser du på det?

Tyvärr lite över min budget. Jag kanske återkommer med ett bud på endast kamerahus och ev. ett objektiv om det blir över. Tack för att du tog dig tiden att svara

Skickades från m.sweclockers.com

Av Red Onion

Vad skulle du kunna tänka dig att släppa kamerahuset + objektiven för? Kan eventuellt köra ner till Skåne för en affär face to face

Skickades från m.sweclockers.com