Inlägg

Inlägg som Hothep har skrivit i forumet
Av Hothep

Jag har ett 980 ti, vi kan byta rakt av om du vill ha 100% load på gpu:n

Av Hothep

4800:- + frakt eller om vi styr något i sthlm när du är uppe

Av Hothep

Den klarar alla GPU:er. Om du tänker vad ett lämpligt grafikkort är för den processorn, så beror det på vad du ska använda det till.

Av Hothep
Skrivet av KroesusSork:

Är ju helt klart "bait & switch"-taktig. Klart du skall ha 1Rx8-kisel, vilket lär ha suttit i dem från början när de gick ut till review. 1Rx16 är fan en skandal och scam utan dess like. Det handlar inte om att du skall "få rätt", du har blivit scammad.

Å andra sidan så köper / betalar man inte för fps eller "prestanda" på det sättet. Man betalar för "delar" och räknar med prestanda därefter. Faktum kvarstår att det var speccat 8GB minne, och datorn har onekligen 8GB minne. Sen att det är satans ruttet att göra på det här viset är en annan sak.

Av Hothep

Kan tycka att det blir en lite skev bild av marknadsandelar när båda leverantörerna säljer "alla" sina kort. Blir liksom inte en bild av vad marknaden vill ha, utan vad leverantörerna lyckades klämma fram

Av Hothep

NUC + dremmel + noctua NH-P1?

Av Hothep

För mig var det gigabytes 'EasyTune' som hade smygit sig in och ställde till med problem

Av Hothep

vad har windowsloggen att säga om saken?
Jag led av random omstarter när datorn idlade, visade sig vara moderkortsmjukvara som var inne och stökade. Avinstallerade och det har inte hänt sen dess så det kan vara värt att slänga ett öga där.

Av Hothep

Finns det en dnsserver på .1?

Av Hothep

Du kan virtualisera freenas/truenas med KVM och dela ut en disk så som du beskriver. Räkna med att ge maskinen minst 8gb minne och en hel disk. Om du vill ha gui kanske virtualbox kan vara något

Kan varmt rekommendera att du tar dig en funderare på framtiden om du skulle vilja virtualisera något mer eller flytta över några mc-servrar till containrar. Det finns en hel del roliga grejer man kan hosta hemma och du har onekligen en bra maskin för det. proxmox är en hypervisor som är gratis och funkar bra.

Av Hothep

Det är ytterligare/en annan en tröskel när tillämpningen av en produkt i stor del definieras av produkten. Jag menar att om du ska göra nya GPU:er för säg, gamers, som gör det som AMD/nvidas produkter gör på den fronten men på ett annat sätt så behöver du få med utvecklare av mjukvaran att släppa stöd för dina produkter. För vem vill betala för en GPU för att använda den till spel, där "inga" spel fungerar alternativt fungerar sämre för man har någon slags tolk.

Däremot undrar jag varför varför varken amd eller nvidia har lyckats klämma fram ett separat kort fullbökat med RT-kärnor likt 3dfx gjorde för 3D. säkerligen något jag inte förstår med overhead, bandbredd eller så.

matrox gör fortfarande kort, men det är extremt nischade varianter för vad jag förstår är "många skärmar"....

Av Hothep

windows har en inbyggd schemaläggare "taskschd.msc"

Av Hothep
Skrivet av OldComputer:

Finns fler faktorer än hur bra racerbana din internetleverantör har. Eftersom torrent bygger på att det är klienter som levererar och dessa kan vara i Göteborg såväl som i Sydamerika så kan även deras hastighet avgöra stort.

Klienten som levererar är då en server. Det stämmer att man kan ansluta till peers i Sydamerika som man kanske får lägre hastighet från, än en i grannhuset, men man kan även ansluta till 300 peers i Sydamerika så det spelar inte så stor roll under förutsättningen att ens router klarar att hantera anslutningarna.

Skrivet av OldComputer:

Torrent är en metod som lönade sig på den tiden man hade modemuppkoppling i telefonjacket på 90-talet.

Om du syftar på modem som i dial-up modem och inte DSL, så har jag aldrig hört talas om någon som hade problem att "maxa" sina V90 modem pga servrarna. Sen lanserades bittorrentprotokollet först 2001 så tveksamt om du använde det på 90-talet.

Skrivet av OldComputer:

Kommer ihåg när min hyresvärd bytte ut anslutningen i huset samtidigt som det jordas och byte av balkong och kök. Vi har kablar som klarar 100 GB / sek per lägenhet (1Tbit). Men det betyder ju inte att vi får den hastigheten, snarare att hyresvärden inte vill byta ut dom inom ~ 100år.

Spännande, vad kan det tänkas vara för kablar egentligen?
Det är alltid den långsammaste länken eller delen i en kedja som avgör hastigheten, aldrig den snabbaste FÖRUTOM när alla länkar är lika snabba, eller långsamma om man så vill..

Skrivet av OldComputer:

Sedan finns det flera faktorer i din dator också, men dom är nog ett litet problem om du inte har en trött dator med 100Mbit nätverksport. Finns sådana moderkort fortfarande. Eller en mekanisk hårddisk som ditt OS ligger på.

Skulle vara en märklig dator med en 100Mbit nätverksport som levererar 1Gbit i bredbandskollen.
Det spelar ingen roll om han kör OS:et på en mekanisk disk, det går bra att skriva med full fräs till en tex SSD oavsett OS-disken. Det skulle vara trist för alla som köpt extra lagring i SSD-form om läs/skrivhastigheten begränsades av OS-disken.

Skrivet av OldComputer:

I dag är torrent helt klart något som inte behövs längre och överlever med konstgjord andning.

bittorrent är ett rätt smart protokoll som absolut har sina användningsområden och kommer leva kvar ett bra tag till. Vad får dig att säga att det skulle vara en döende relik?

Av Hothep

perl

Av Hothep
Skrivet av Shimonu:

Verkar strula med internetuppkopplingen just nu, förmodligen för jag satt statisk IP och missat något. Får se om jag orkar felsöka det för att kunna installera samba.

Hur menar du, jag ska hålla på göra commit+push/pull för varje ändring jag vill testa?

japp. Det är inte superjobbigt imo men each to his own.
Om du är intresserad av orkestreringsmjukvara så kan du ju kika på saltstack eller motsv där du kan pusha ändringar från mastern. Kräver att du sätter upp en "master" (din dator då kanske) och installerar en klient på rpin. Sen deklarerar du hur du vill att saker ska se ut och så pang bom ut med ändringar så hamnar dom på din rpi. Något omständigt om du bara har en rpi kanske....

Det borde väl inte vara några problem att montera en nfs-share på din rpi

Av Hothep

git?

Av Hothep

Xperia XZ2 Compact har 5 tums skärm och får väl anses som "liten". Den har ju några år på nacken också, i övrigt en trevlig telefon

Av Hothep

Låter som ett typiskt fall av trött router. Testa skruva ner antalet connections i torrentclienten och se om det löser biffen, om så kan det vara dags att investera i en ny router.

Av Hothep
Skrivet av Nioreh83:

Det hindrar exakt noll phishing-attacker dock. Du kan utan problem skaffa cert gratis för vilken fuskdomän som helst på 2 sekunder och ha ett grönt och fint hänglås i browsern. Det enda hänglåset betyder är att trafiken mellan dig och webbservern är krypterad.

Nej SSL skyddar inte heller mot att någon genom hot tvingar dig att föra över pengar till annan part. SSL gör att det är betydligt svårare att genomföra mitm-attacker. Men det är självklart inget allsmäktigt skydd för allting på internet.

Någonstans har användaren ett ansvar att se till att man är på rätt plats för rätt ändamål. Det är något som "appar" hjälper till med antar jag. Jag tycker alla strategier som kringgår tekniska säkerhetsfunktioner inte är en faktor för hur säkra de tekniska säkerhetsfunktionerna är. (jag menar inte saker som att "en bug i tcp/ip protokollet" som gör att man kan kringgå tekniska säkerhetsfunktioner, utan handlingar som gör att alla säkerhetsfunktioner sätts ur spel då det är användaren själv som gör saker)

Vet inte hur det ser ut från registrarens sida om man skulle försöka skaffa sig en "nordeea.se" domän eller liknande, om dom har någon kontroll över vilka domäner man får registrera, eller om tex SEB ligger steget före och har registrerat S3B, SEEB, SEBB osv osv. Och ja, cert är enkelt att skaffa. Det är en riktig domän precis som andra så det är ingen skillnad.

Av Hothep

SSL/TLS är den teknik som används för att kryptera http-trafik dvs. när du ser https istället för http så använder siten ett SSL-certifikat för att styrka sin äkthet. Det är tekniken som säkerställer att det du skickar och tar emot, skickas/kommer från den platsen den utger sig komma ifrån kort och gott. Det har hänt att certifikat kommer på vift eller att personer med utfärdarrättigheter hackas osv (DigiNotar tex) men det är något av en apparat att genomföra, åtgärdas illa kvickt när det upptäcks och garanterar inte direktåtkomst till någons bankpengar.

I din frågeställning gällande "app" vs webbläsare så skulle jag säga att dom är likvärdiga ur ett tekniskt säkerhetsperspektiv då dom använder samma multifaktorautentisiering (typ BankID) och trafiken är förmodligen krypterad på samma sätt (SSL/TLS). Du kanske har besökt en sida med ett gammalt eller trasigt certifikat någon gång? om din webbläsare är någorlunda uppdaterad så kommer den signalera "oj oj oj oj det här ser inte så bra ut" och du måste VÄLDIGT aktivt välja att faktiskt gå till sidan.

Tekniken är så pass "bra" att det är betydligt enklare att lura personer att ge bort sina pengar, än att angripa tekniken och på den vägen komma över personers pengar. Med det sagt så finns det såklart/säkerligen oupptäckta säkerhetshål som skulle kunna göra det möjligt eller förenkla det.