Inlägg

Inlägg som PappyOdaniel har skrivit i forumet
Av PappyOdaniel

Coil Whine. När dina FPS går upp i taket så börjar den skrika. Har själv det bekymret. Det är inget farligt för grafik kortet, dock väldigt irriterande.

Av PappyOdaniel

Jag har två stycken 7970 GHz Edition Vapor-X. Jag kör själv med en Fractal Design 1000W och det räcker mer än gott och väl. Jag har även överklockat min I7 3770K till 4.4 Ghz och 7970 korten till 1110/1500. Så kör på en Fractal Design.

Den är billig jämfört med andra 1000w och den är väldigt tyst med. Finns inga nackdelar med den. Bara fördelar.

http://www.dustinhome.se/product/5010331442/fractal-design-ne...

Recension
http://www.rwlabs.com/article.php?id=229

Av PappyOdaniel

Jag har den svarta varianten av Cooler Master Storm Trooper. Är helt nöjd med chassit! Stort utrymme, tysta fläktar, bra upplägg och riktigt snyggt med för den delen! 5/5 helt klart i mitt betyg!

Den svarta kan vara bättre för där är inget glass och istället kan du sätta in sidofläktar.

Av PappyOdaniel

Eller ett Sapphire 7970 Vapor-X?

Av PappyOdaniel

Jag kör själv på EXTREME Settings med mina 7970 GHz Ed. Och går aldrig under 70+fps. Jag har stängt av AA helt och hållet eftersom jag har en bra upplösning på skärmen så jag ser knappt någon skillnad med kantutjämning. Spelet kräver riktigt mycket men AMD kommer snart släppa en drivrutin eller en CAP till catalyst som ska kunna handskas med Far Cry 3.

Av PappyOdaniel

Det är lungt Det är bästa är att skriva vad man själv har i detaljer så du vet lite vad du ska gå efter också

Jag kör själv med dessa http://www.dustinhome.se/product/5010618895/cooler-master-sic.... Billiga som f"n!

Om du kopplar dessa direkt till PSU så kommer de gå i 2000RPM och det kommer att låta som en dammsugare. MEN jag har ju kopplat alla dessa till moderkortet med hjälp av fördelare till 3-pin och sen gått in på ASUS Fax Expert och ställt in min egen inställning hur snabbt de ska gå under vilken temperatur som är i datorn. Jag har satt dem får max gå i 1200RPM och de låter knappt något.

Av PappyOdaniel

Jag kör själv med två 7970 GHz Ed. Vapor-X och de är riktigt bra! Kyler bra, klockar bra och är tysta om du ställer in en fan profile på MSI afterburner.
Sjäv har jag
2xBotten fläktar
2x Sido fläktar
2x Sido fläktar till hårddisken
1x140 mm fläkt där back
1x200 fläkt på toppen.

Som sagt, desto fler fläktar. Desto bättre kyler det. Att köra två 7970 GHz så kan temperaturen nå upp mot 86 C på det översta kortet. Men jag har sänkt fläkt hastigheten för att det ska låta mindre. Grafikkorten genererar mycket värme, speciellt om man har två.

Av PappyOdaniel

Svaret är nej. Till exempel. Ditt 7750 funkar bra med ett 7770 fast 7770 kommer att klockas ner till ett 7750 automatiskt. Det viktigaste är att serien stämmer överens med varandra. De två första siffrorna berättar om det är kompatibelt med ett annat grafikkort.

Av PappyOdaniel

Det kommer inte att funka I alla fall inte med Crossfire brygga. Men sen vet jag inte om du kan ha båda inkopplade fast utan en Crossfire brygga och ändå få bild. Det kan nog gå.

Men att sammankoppla dem så att de arbetar tillsammans går inte. I så fall skulle du behövt ett grafikkort till i 77xx modellen.

http://sites.amd.com/PublishingImages/Public/Graphic_Illustra...

EDIT: Vet inte om detta var svaret du sökte

Av PappyOdaniel

Skaffa Stardock Start8 till Windows 8 så kommer det nästan bli som Windows 7. Jag gillar faktiskt Windows 8. Det är till och med mycket snabbare än Windows 7.

Av PappyOdaniel

Skaffa FX 8350 och använd Windows 8 så ska du se på riktigt bra ökning! FX 8350 kan nästan mäta sig med 2600k i de flesta spel. I vissa fall när spel eller pogram kan använda flera trådar så är den snabbare.

Du ska helst använda Windows 8 eftersom Windows 7 inte gillar AMD FX serie så mycket. Ditt moderkort ska stödja FX 8350 om du ladda ner en ny bios drivrutin.

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1598/pg1/amd-fx-8350-pr...

Av PappyOdaniel

Hade samma bekymmer med mitt 4870 för två år sen. Det enda var att skicka iväg kortet eftersom jag hade garanti. De kunde dock inte laga det så jag fick pengarna tillbaka. Jag har inte så stor erfarenhet av detta felet med när en sån lampa lyser så är grafik kortet i sönder helt enkelt.

Av PappyOdaniel

Vad har du för moderkort? Misstänker att det är en märkesdator du har. Om det är det så kanske du inte ens kan slänga in ett extra grafik kort. Du behöver minst 650W skulle jag gissa.

Av PappyOdaniel

I5 2500k utan tvekan. I5 2500k är perfekt för spel. FX8120 är dock lite snabbare om du ska kanske köra flertrådigt såsom redigering eller andra dylika grejer.

Så köp I5 2500k om du bara ska spela

EDIT: Såg inte att det handla om två olika datorer. Lägg till ett grafikkort till på Inteil I5 datorn.

Av PappyOdaniel

Bullshit att AMD crossfire laggar. Det är ingen stuttering hos mig. Mina grafik kort arbetar 99%. Jag hade kört på ett 7970 om du inte vill köra på två GTX 670 som också funkar bra! Men då hade jag hellre satsat på 660TI som presterar likvärdigt med ett 670 och kostar mindre.

Att köra två stycken 7970 GHz är riktig power kan jag säga dig! Två 680 SLI är inte lika snabba. Att folk säger att AMD drivisar är kassa vet ingenting. De nya beta drivrutinerna funkar helt underbart! Jag gillar även NVIDIA men ATI är bättre i dags läget. Sweclockers har ju recenserat 7970 GHz och det var snabbare än en 680.

http://www.sweclockers.com/recension/15564-amd-radeon-hd-7970...

Frågan är vilket du tycker är prisvärt och vilken du gillar mest

Av PappyOdaniel

Nix Sapphire 7970 Toxic 6Gb menar du. Ursäkta mig, Toxic kortet är faktiskt lite snabbare. Men det kostar dock lite mer. Så Matrix Platinum är klart det mest prisvärda i 7970 ligan.

Av PappyOdaniel

PCI-E 2.0 mot 3.0 gör ingen stor skillnad. Än i alla fall. http://www.hardocp.com/article/2012/07/18/pci_express_20_vs_3...

Mitt råd är att köpa ett ASUS Matrix Platinum. Den är nog det snabbaste ensam GPU grafik kort på marknaden.
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/HD_7970_Matrix/

Av PappyOdaniel

Ett 7970 GHz Edition med de nya AMD Beta drivisarna så har du ett riktigt kraftfullt grafik kort!

Av PappyOdaniel

Köp ett 7970 GHz. Det är lite snabbare, och sen är två 7970 i Crossfire snabbare än två 680 i SLI. Inte bara för att jag har 7970 GHz Crossfire. Kolla reviews och tyck till

Av PappyOdaniel

Köp KÖP KÖÖÖÖP! Nej, men den är riktigt bra. Speciellt handtaget om man ska förflytta datorn lite. Och den kyler riktigt bra med