Inlägg

Inlägg som Wilworin har skrivit i forumet
Av Wilworin

Jag fick erbjudandet med men tackade nej. Har hellre en privat och en jobb mobil. När jag är ledig är jobb mobilen hemma och oftast avstängd. Jag har ingen lust att få upp en massa mail och Teams mess när jag är ledig. Kanske finns sätt att lösa det men det här var det sättet jag valde iaf.

Av Wilworin

Kolla temperaturer och sen kör ett memtest?

Av Wilworin
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag påstår att ICQ blev utslagen av MSN p.g.a. att MSN ingick.

I just fallet ICQ var det även att de blev uppköpta av ett ryskt bolag och det var många av oss som redan då kände oss skeptiska mot att låta ett ryskt bolag ha tillgång till våra chattar.

Av Wilworin

Jag vet att du inte vill ha trådlöst och inte vill ge för mycket pengar. Jag var precis likadan. En massa förutfattade meningar efter hur den gamla tidens trådlösa fungerade.

Men för några månader sen slog jag till på den här nedan. Den ligger normalt på 18-900 men jag fick tag på den för halva priset. 54g lätt, bra batteritid, snabb respons, glider på musmattan som en isbit på en varm plåt. Jag har helt enkelt ändrat mina åsikter om trådlösa (iaf den här) helt och hållet.

Får du chansen att testa den så tycker jag att du ska göra det. Och om du ser den igen på erbjudande så kan jag verkligen rekommendera den.

https://www.inet.se/produkt/6103123/asus-rog-harpe-ace-aim-la...

Av Wilworin
Skrivet av Ozymandias:

Han jobbar kvällar/nätter på ett orelaterat jobb. Utöver det så tror jag att han gör lite hobbyprojekt, exakt vad vet jag inte. Vet inte om han gör något mer.

Om han jobbar med orelaterat jobb så visst, det hjälper honom att betala hyran. Men det gör honom tyvärr bara mer och mer ointressant eftersom det blir längre och längre sedan han studerade. Han måste verkligen visa att han har intresset och glädjen för branschen. Ett företag som anställer någon som inte har bevisad arbetslivserfarenhet tar en chans på den personen. Och det kanske händer för någon som på något sätt kan visa att den verkligen brinner för det och vill komma in och börja jobba. Men någon som knappt gör något? Den kommer tyvärr ha en mardröm att ta sig in.

Han måste kunna visa att han anstränger sig för att öka sin kompetens medan han söker. Viljan och drivet spelar enormt stor roll tills han lyckats komma in och kunnat börja bygga riktig erfarenhet.

Av Wilworin

Så cleant som möjligt. RGB går bort direkt.

Av Wilworin
Skrivet av JBerger:

Ännu mer så när alla andra bilar är självkörande och kommunicerar med ljusets hastighet med varandra och kör i mycket högre hastigheter än vad du kan klara av.

Det handlar faktiskt inte primärt om vilken hastighet som jag som bilförare klarar av utan vad bilen klarar av. Väggreppet avgör mest av allt. Anledningen till att vi bara har 110/120 som max på motorvägar är ju inte för att det är den högsta hastighet som vi människor klarar av utan för att greppet blir bara sämre och sämre ju fortare det går. Plus att ju högre hastighet desto större risk att det går riktigt illa vid en ev olycka. Så, jag tror inte att vi kommer få högre hastigheter på vägar trots självkörande bilar. Om något så skulle jag snarare tro att vi får mer adaptiv hastighet där vi kanske har 130 på sommaren men 90 på vintern när greppet är sämre.

Skrivet av JBerger:

Får du köra en traktor på motorväg? Eller ett LGF fordon? Nej det får du inte. Du får inte heller flyga ett flygplan, utan väldigt väldigt mycket kontrollorgan som möjligtvis tillåter dig göra det, och det är primärt för att det är (relativt) få flygplan jämfört med hur mycket yta det finns att flyga på. Det finns "oändligt" mycket mindre väg att köra på i jämförelse. Du får heller inte köra en pansarvagn på vägen, eller ett stort lastfartyg in i godtycklig hamn. Allt handlar om kontroll (och säkerhet) samt hur mycket nytta (din förmåga att själv få köra på en väg) väger upp mot andra personers säkerhet och nytta. Du kommer vara i vägen. Du kommer vara en stor fara. Så nej, du kommer inte få köra din bil själv i framtiden (förutom på inhängnande områden, som sagt).

Du får inte köra LGF fordon på motorväg av den enkla anledningen att skillnaden mellan deras max hastighet och den hos en bil är så väldigt stor att det skulle bli en enorm säkerhetsrisk. Sen så skulle lastbilar börja göra omkörningar av LGF fordonen och det skulle orsaka ännu mer problem i trafiken.
Flygplan får du flyga utan en massa super avancerade instrument, kolla på Cessna. Men visst, det finns flygledartorn som håller koll på dig och det är för att ge alla flygplan information om vart andra plan finns.
Pansarvagn får inte köras på väg för att vägarna skulle gå sönder.
Stora lastfartyg kommer inte in i stora hamnar, ja visst delvis beroende på storleken i sig. Men också pga djupet. Därav varför djuphavshamnar ligger lite utanför.

Skrivet av JBerger:

Därtill har de ju redan börjat med att förbjuda icke-elbilar i centrum av städer och mer kommer det bli, hur går det ihop med ditt "Åhmen kommer aldrig hända att man inte får transportera sig själv".

Bilar andra än elbilar börjar förbjudas pga avgasutsläpp och inget annat. Av samma anledning finns det även förbud mot dubbdäck på vissa platser. Dubbarna sliter upp partiklar från vägen som hamnar i luften som vi sedan andas in tillsammans med avgaserna. Inget av det här har ett dugg med självkörande bilar att göra.

Skrivet av JBerger:

Trams och åter trams. Du har fel och det är självklart att så här kommer att ske, relativt kort efter helt självkörande bilar kommer (när DE kommer å andra sidan återstår att se).

Jag vet att ditt inlägg inte var riktat åt mig men jag kände att jag ville svara ändå. Var försiktig med att säga att någon annan har fel när det gäller något i framtiden. Alla av oss gissar så gott vi kan, men inget vet. Jag tror att du har fel, men jag vet inte jag heller. 😛 Jag tror inte att någon här kommer hinna uppleva att vi blir förbjudna att köra bilar själva. Men framtiden får utvisa hur det går.

Ha en bra dag!

Av Wilworin

4070 Ti Super eller 7900XT. Innan du glatt väljer AMD istället för att någon föreslog det i ett forum så fundera över om raytracing är viktigt för dig. Då vill du inte välja AMD.

Av Wilworin
Skrivet av hollowman71:

Håller inte med alls om det du skriver iallafall inte min asus tog trix. Länge sen du körde laptop? Tänkte på ljudnivå kanske blivit bättre sen du hade en?? 😉

Jag har den kvar fortfarande men nu används den endast när jag ska någonstans. Köpte nya datorn i januari 2024 så det var inte så länge sen jag bytte. Men visst, det kan säkert vara viss skillnad mellan modeller med. Min laptop var en Lenovo Legion inköpt för 3-4 år sen med ett 2060 kort i. Blåste rent den internt lite då och då med en burk luft men även som ny lät den en hel del.

Prestandan tyckte jag däremot alltid var helt ok, laptops är inte som för 10 år sen. Det var just det kraftiga vinandet av det höga luftflödet som var störande. Men folk kanske är olika känsliga iofs.

Av Wilworin

Det här är inte det svar du vill ha men... Svaret kommer från att jag själv råkat ut det och numera är tillbaka till en desktop igen.

En gaming laptop låter en hel del när du spelar. Små fläktar som spinner upp rejält högt i varvtal och det viner rätt rejält. Själv så tar du på dig hörlurar (det är för mycket oväsen annars) men resten av familjen? Fundera ifall det funkar att stänga in dig bakom en dörr eller inte. Om inte kan det snabbt börja komma en massa klagomål om att det låter så mycket och att du stör. Husfriden kan bli lidande. Det kanske inte är några problem för er då jag inte vet hur er situation är, men värt att tänka på iaf. 😎

Av Wilworin
Skrivet av trudelutt:

Apple gör bedömningen att deras kunder hellre vill ha säkerhet och personlig integritet än stöd för de här webapparna. Jag kör inga appar av den här typen såvitt jag vet, och jag är inte direkt insatt i tekniken eller problemet, men argumentet låter ju inte orimligt. Största anledningen till att jag kör iPhone istället för Android är pga personlig integritet, så oavsett hur liten fördel det är tar jag hellre bort möjligheten till webappar som jag ändå inte använder.

Tråkigt dock att EU-politikerna ska tvinga fram såna här idiotiska regler gång på gång. Det går ju inte att använda internet utan att störa sig på EU varje gång man besöker en ny site.

Nja, jag är nog snarare av uppfattningen att Apple gör allt för att streta emot när andra (läs EU) vill tvinga Apple att öppna för flera webbläsare, flera appstores osv. för de ser att då kommer deras del av kakan minska något. Med allra största sannolikhet använder du flera PWAs redan idag, bara att du tror att det är vanliga appar.

EU gör allt för att förhindra monopol och det är exakt det som det här handlar om. Apple har ett monopol som EU försöker bryta och då blir de sura och hittar på ursäkter och skyller ifrån sig.

Av Wilworin

Väldigt förenklat är AMDs 7800x3d lite bättre än Intels motsvarighet i spel medan Intels modeller varierar från en aningens till en hel del snabbare i produktivitetsprogram. Jag vet att det finns många fans av 7800x3d här men jag hade nog hellre valt en Intel 14700K baserat på vad du skrev att du vill använda datorn till.

Det finns gott om tester ute på nätet där de jämför både spel och produktivitetsprogram. Så, det bästa du kan göra är att läsa olika reviews och jämföra på just de program och spel som du tänker dig använda och sen tar du ett eget informerat beslut baserat på det.

https://www.sweclockers.com/test/37459-test-intel-core-i7-147...

Av Wilworin
Skrivet av Sephirot:

Är det bara jag som inte vet vad ”progressiva appar” är?
Innebär det bara webbläsare som nämns i texten eller är det fler appar?

Det är en sjukt intressant teknik där du utvecklar en webbsida som öppnas som om det vore en app. Kan installeras med en egen ikon på hemskärmen osv. Den största fördelen jämfört med en vanlig app är att du slipper göra en app för iOS, en för Android osv utan det bara funkar överallt. En nackdel är att du inte riktigt får samma prestanda som en native app så det passar tex inte till snabba spel. Till skillnad från en vanlig hemsida som endast funkar med internetuppkoppling använder en PWA en service som typ cachar data och servar även om internet är borta.

En kollega byggde en sådan till en kund som inte alltid är inom internettäckning. De använder sidan och matar in information oavsett om de har täckning eller inte. Det lagras lokalt på mobilen/plattan och sen syncar servicen upp det automatiskt så fort de kommer inom täckningsområde eller wifi. Kunden kan sen sitta med en PC, iPad, Android mobil eller vad som helst. Alla system kan ju hantera webbtekniker så det "bara fungerar". Hade han varit tvungen att utveckla native appar till allt hade det tagit enormt mycket längre tid och kostat väldigt mycket mer.

Av Wilworin
Skrivet av dlq84:

PWA finns på Android också... Så vad snackar du om? Lustigt att Google klarar av att stödja PWA OCH samtidigt tillåta flera olika webläsarmotorer... Nästan som att det är ett svepskäl av Apple för att kunna plocka bort funktionalitet som konkurrerar med App Store...

Det här var precis min tanke med när jag läste det....

Av Wilworin
Skrivet av hölmiz:

Det här med om bubblorna är gröna eller blå, har det inte gått lite väl långt?

Det kanske låter fånigt för oss vuxna men bland många barn/ungdomar så blir det att den som inte har "rätt" färg eller inte ens kommer åt samma grupper lätt blir utanför.

Av Wilworin

I min klass så skaffade 95% sin plats själva. Det var tom så att elever hjälpte varandra vilket var kul att se. Sen slutligen var det något litet fåtal (2?) som inte lyckats och i de fallen kom skolan på ett projekt som de fick göra istället som praktik.

Av Wilworin

Jag spelade runt 90 mins igår kväll. Spelade igenom introt, första lilla sektionen och kom sedan till ett slags hub där jag byggde mitt första skepp och sedan stack ut och jagade merchantskepp.

Min känsla var ungefär som folk skrivit tidigare. "Har ingen av utvecklarna testat sitt egna spel?" Känslan av när din karaktär rör sig var horribel. Styrningen av skepp var vare sig realistisk eller arkadig utan nåt konstigt mellanting som inte faller mig i smaken alls. Hajar som attackerar båtar? Det fanns ett gäng buggar och vissa kanske beror på att det är första gången de testar servrarna i en sån skala, tex att andra spelare hackar när de går upp och ner för trappor. Men andra saker är nästan pinsamma, tex hur din char glider runt och lutar sig på ett oerhört fult sett när du svänger. Saker som de själva borde sett direkt.

NPCerna var rent ut sagt stereotypiskt tråkiga och storyn kändes som något ett barn hade improviserat fram på några minuter.

Det ska tilläggas att det här inte är min fsvorittyp av spel men jag försökte ha ett öppet sinne iaf och inte bara ge upp direkt. Men nej, 90 mins fick räcka så jag avinstallerade skiten. Förväntar de sig att folk ska betala 650kr för det här?

Av Wilworin

När jag letade LIA plats för några är sen så kollade jag jobbannonser och hörde sen av mig till företag som letade efter folk.

Av Wilworin
Skrivet av Svantesson666:

Väldigt roligt chassi det här, även fast mitt gamla tråkiga jag tycker det är skitfult så hade mitt 16-åriga jag förmodligen älskat det!

Håller med. Jag själv tycker att chassit är pinsamt fult men jag kan garantera att min son hade älskat det. 😀

Av Wilworin
Skrivet av thesutex:

Låter dom du beskriver vilken som helst butikskedja .. alla säljer vel sina ”egna” likvärde produkter lite billigare . Varför ska man regulera ”appar” mer en t.ex mat?

Om du inte vill ha Icas egna varor kan du istället välja att köpa tex Barilla. Eller så går du till någon av de andra kedjorna. Om jag istället går till Willys och handlar så får ju inte Ica ett öre av mina pengar. I det här fallet vore det lite som att Ica skulle äga alla parkeringsplatser och då skulle Ica få 30% av mina pengar bara för att jag råkade parkera på Icas parkering men sen gick och handlade på Willys.

Appar i sig tycker jag inte ska regleras utan det är basen bakom som borde. Självklart vill både Spotify och Apple tjäna så mycket pengar som möjligt. Inget konstigt med det. Konkurrens är bra för det pressar priser och föder utveckling. Men konkurrensen måste vara jämlik.