Inlägg

Inlägg som Hasselnoet1 har skrivit i forumet
Av Hasselnoet1

Söker efter minsta möjliga chassi för en medelmåttig speldator

Hallå!

Jag söker efter ett beprövat, bra och smidigt chassi till en polare som behöver mobilitet för sin stationära, det ska tex kunna tas med på en tågresa utan att bli för otympligt.
Form och utseende är inte av största vikt, flexibilitet och funktion över allt annat!
De spel som kommer spelas är CS:GO, Dota 2, SimCity och liknande rent prestandakrävande, m.a.o. behövs ingen monsterGPU eller monsterCPU.

Har sökt runt efter det mest flexibla, men tänkte att några av Sweclockers användare borde ha sökt samma sak och kanske redan har välgjorda byggen som är väldigt små!

Tacksam för svar.

//Hasselnoet1

Av Hasselnoet1

Startat en ny region för 7 spelare precis, kör på EU west 2, namnet på regionen är så fantasilöst som "Sweclockers eu-west 2". Adda "Hasselnoet" på origin för invite!

Av Hasselnoet1

Jag söker också en region med hyfsat aktiva spelare. Storlek, engagemang eller plan för regionen spelar ingen roll för mig, jag är på vad som än gäller!
Origin: Hasselnoet

Av Hasselnoet1

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1365708

Duger nog till dina behov, den är strömsnål också. Har senaste generationens processor till skillnad från Sonys dyra skräp. Men håller med många andra, fixa till skalet på datorn själv istället så kan du få en grym dator till samma pris som alla rosa där ute...

Av Hasselnoet1
Skrivet av Anders9110:

Det är till en bärbar datorn.

Väldigt få spel kan använda en quad core alla kärnor de flest använder färre det är därför enkel trådig prestanda är viktig i spel annars skulle AMD Bulldozer vara grym på spel.

Grafikkortet brukar spela mer roll när det gäller spel.

Kort sagt det beror på vilka spel du spelar ta reda på ifall ditt spel har mer nytta av ett kraftigare cpu exempel Skyrim, WoW mm

De spel som ska spelas kommer inte att vara överdrivet krävande, kommer vara rocksmith, hon osv. Men den ska kopplas kunna kopplas till tv och helst klara sig i ett par - tre år. Känns som att om det blir flaskhals om cpun är för dålig om ett par år, men gpun går ju att sänka kraven på i spel?

Mvh

Hasselnoet1

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hasselnoet1

Köpråd; Prioritera GPU eller CPU i en bärbar? <8000kr

Tjena, jag har en kompis som kollar på ny dator för för under 8000kr. Frågan är om man ska prioritera CPU över GPU.
Dvs:
i7-3610+geforce 630/640 eller
i5-3210+geforce 650

Är det någon vänlig själ här på forumet som har koll på vad man ska prioritera, och varför?

Tack på förhand

Mvh

//Hasselnoet1

Av Hasselnoet1

Lånar tråden då jag sitter i samma sits.

Har satt ihop en intel-baserad dator och en amd-baserad på komplett/inet:

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=105597...

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1521165/2012-02-22

Datorn ska huvudsakligen användas till surfande. tog ssd då hårddiskutrymmet på en mekanisk är ganska meningslöst.

Vad jag har störst problem att mäta är vilken av processorerna som lever längst.

/Hasselnoet1

Av Hasselnoet1
Skrivet av MindRipper:

HDD: SSD corsair force series 3 60gb där är ditt problem.. gå till deras forum och läs.. troligen får du en black screen följt av restart av datorn pga av ssd:n

Ska prova detta! Tackar för hjälpen

Av Hasselnoet1

Har även märkt att det ibland klagas över systemklockan i den server jag håller samt på hemsidor med licensnycklar... men den är rätt.

Av Hasselnoet1
Skrivet av DanneSvs:

Se till att du fått installerat alla drivrutiner till moderkortet, alternativt installera om dessa/windowsinstallationen

Så fort windows var installerat har jag installerat alla nödvändiga drivrutiner för både moderkort och grafikkort, därefter även formaterat allt och gjort samma sak igen. Känns dödfött att göra det igen

Av Hasselnoet1
Skrivet av panpo98:

Glömde du installera om Windows EFTER att du byggt färdigt datorn?
För då är det INTE så konstigt att du fått problem.

Hur menar du nu? Jag satte ihop datorn från scratch, installerade windows och sen har jag kört på. Ska man göra annorlunda?

Av Hasselnoet1

Dator startar om sig själv, byter sedan ordning på boot-ordning i BIOS.

Hej

Jag har köpt en dator i delar som jag satte ihop i början på veckan. Kör på windows 7 home premium 64-bit.

Spec:
Moderkort: Asus P8P67 B3 Pro
Ram: Kingston hyper x 1600mhz 8gb
HDD: SSD corsair force series 3 60gb, western digital caviar black 750gb (kör OS på SSD)
Grafikkort: Sapphire radeon 6950
Processor: intel i5 2500k

Som trådnamnet anger har jag problem med att datorn startar om sig själv, vissa program laggar ihop (ex när jag försökte flytta filer från mekanisk HDD till SSD. Ibland när jag inte gör något alls!). Ibland kommer en blåskärm upp och säger att datorn stängdes av för att skydda hårdvara och initierar något (kommer inte ihåg vad det heter atm). Vid uppstart så byter den plats i booten på HDD och SSD och ibland stänger den av SATA-portarna. På moderkortet sitter 4 stk 3gb/s SATA-portar och 4 stk 6gb/s (2 Marvel och 2 intel). HDD och SSD är kopplade till varsin Marvell i nuläget, var i intel från början. Har ingen aning om vad skillnaden är...

Är det någon som har en fundering på vad detta skulle kunna orsakas av? Är ganska irriterande då jag för nuvarande håller i en Minecraft-server som får mycket downtime!

Tack på förhand

MVH

Hasselnoet

Av Hasselnoet1
Skrivet av TobX:

Ser bra ut imo.
Men... Jag skulle slänga på ett starkare nätagg, inte mycket dyrare men du kommer kunna slänga in ett grafikkort till när du känner att du vill ha mer kraft.
Och jag hade definitivt köpt den extra CPU-kylaren. Stocken har en tendens att suga röv och även låta mer än tornet du valt.
Du behöver inga extra fästen till SSD disken. Först och främst kommer Corsair diskar med egna extra fästen, sen kommer allt sitta i HDD-vaggor i R3 chassit iaf.

Men så som bygget ser ut just nu så behöver jag inget större nätagg antar jag?

Av Hasselnoet1

Köpråd; Kommer dessa komponenter fungera bra ihop? Kommer det vara tyst?

Har efter många timmars förvirrning satt ihop en dator jag finner duglig för några år framöver, frågan är om den är det? Har inte speciellt mycket praktisk erfarenhet, snarare teoretisk...

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=968745...

Kommer det där nätagget att räcka?

Borde väl inte vara flaskhals i varken CPU, GPU eller moderkort med tanke på att jag inte kör mer än 20% ström via moderkortet och det faktum att moderkortet får extra ström utöver den vanliga 24-pin tillsammans med en 8-pin?

Behöver jag verkligen den extra CPU-fläkt jag valt? Vill att datorn ska vara tyst, men känns som att allt original i detta bygge borde gå rätt tyst?

Måste jag köpa till en http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=575736 för att kunna fästa SSD:n?

Tacksam för svar

Mvh

Hasselnoet1

Av Hasselnoet1
Skrivet av Tomtelol:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/781406/amd

Det är inget fartmonster, men heller ingen snigel. Du har alla utgångar du behöver från grafikkortet till TV. Ett relativt tyst och bra alternativ helt enkelt.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/781416/intel

Ganska mycket över budget. Men du får så pass mycket mer dator för pengarna så att det är värt det. Rekommenderas!

Ser väldigt bra ut, men som sagt sugen som fan på ssd! Fick mer i lön än vad jag trodde nu också så kan stärka min budget, men över 9000 känns magstarkt... SÅ bra spel ska jag inte spela.

Finns det nån bra "skola" där man kan kolla vad som är viktigt att tänka på när man väljer dom olika datorkomponenterna?

Tackar för all hjälp!

Av Hasselnoet1
Skrivet av Lizee:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/779593/2011-08-24 Lite dyrare än din budget men det är värt pengarna!

Tackar! Sitter nu och plockar lite till vad som för mig hade varit en drömdator, hur bra står sig denna tro?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/779594/2011-08-24

Är väldigt sugen på SSD, kan tänka mig att gå över budgeten bara för det!

Av Hasselnoet1

Speldator 5-6000kr, första självbygget.

Tjenare, efter mycket beslutsångest har jag bestämt mig för att inte köpa en till bärbar utan köra på en någorlunda billig stationär. 5000kr hade varit optimalt, men kan sträcka mig till 6000kr

Tyst och gärna ljusfri hade varit riktigt härligt, men är inte ett måste.

Kommer att koppla ihop datorn med TV via HDMI-kabel (om det går?), vill kunna spela de flesta av höstens spel men är inte så noga att det sker i högsta upplösning. Slutligen hade det varit trevligt att eventuellt kunna lägga upp en Minecraft-server med plats för 10-20 spelare på!

Går detta att fixa med min budget? Om inte så hade jag varit djupt tacksam ändå om någon kunde ta sig tid att lägga fram billigast möjliga alternativ

Tack på förhand

Mvh

Hasselnoet1