Inlägg

Inlägg som Snakejuice har skrivit i forumet
Av Snakejuice
Skrivet av Road:

Jag skulle investera i en non stock kylare av den enda orsaken av att stock kylare låter ju något så fördjävligt... Är det inte så nästan vilken kylare som helst är bättre?

tex
http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev...

Då detta är den första Intel cpu jag har (alltid alltid byggt AMD men dom håller helt enkelt inte längre måttet för mig) så blev jag väldigt glatt överraskad av stock kylaren, den är helt knäpptyst i idle jämfört med AMDs stock kylare som är HELT VÄRDELÖSA. Dock är det som du säger, det låter för mycket under load och av den anledningen får det nog bli ett byte när jag orkar och hittar nån lättmonterad. Är 212 evo lättmonterad? Har varit med om fördjävliga after market kylare när det gäller montering därav stock i denna burk (+tight budget +hade hört bra om intel stock kylare).

Skrivet av obadja:

Min dator är väldigt lik din och jag fick exakt samma problem som dig, att datorn stängs av med ljudet som "tjuter". Det hände dock bara en gång och sen fick jag aldrig igång den. I mitt fall var det ssd:en.

3570k, asus bräda, corsair 16gb, gtx 680, intel 330 180gb.

Vad var problemet med din Intel SSD?

Av Snakejuice

Är förvånad över hur många som tycker att allt över 70 är för varmt, har fått intrycket att intel cpuer ska tåla över 100c innan det börjar bli farligt/börjar nedklocka sig?

Av Snakejuice
Skrivet av Xermalk:

80 är fortfrande väldigt varmt.

Stock kylaren borde ligga på 60-70 utan överklockning.

Japp den gör det.. nästan, nu när jag klockat ner till stock igen. 73c under prime95, svårt att få lägre med stock kylare och så pass varm lägenhet som jag har.

Av Snakejuice
Skrivet av Nreko:

Vad står det i Windows händelseloggar då?

Det här är enda jag kan hitta:

http://i.imgur.com/RBomdfl.png

Av Snakejuice
Skrivet av Skylar7s:

80c till 90c är för mkt imo.. min 3570K går inte över 62c på full belastning.

Kör du med stock kylare?

Japp stock kylare. Men som sagt över 90 var bara med intelburntest, det händer aldrig på riktigt. 62c lät dock lågt men jag har förmodligen en varmare lägenhet än dig ligger på 26-29c beroende på årstid. Under realistiska omständigheter ligger min på runt 80 oftast typ 79c max load och det är PEAK vilket är ytterligare några grader högre än vad jag nånsin ser i "realtid" när jag kollar på monitorn, är väl inte allt för farligt?

Av Snakejuice

Eftersom flera av er skrev "ostabil överklockning" så ändrade jag nu tillbaka turbo multiplier till 38, hade höjt till 40, kan väl leva utan 200Mhz ett par dar.

Skrivet av Nreko:

Hallå!
Jag hade samma problem som dig, datorn hänger sig och det låter ur hörlurarna ett brrrrrrrrrrrrrr..

Jag kom fram till att det var grafikkortet som var defekt, skickade in till Dustin och fick ett nytt.. Nu funkar datorn klockrent. Har du ett annat grafikkort, prova det

Kan definitivt inte vara det, bytte grafikkort alldeles nyss typ nån vecka sedan och har haft detta problem längre än så. Men tack ändå!

Av Snakejuice
Skrivet av Decalibration:

Kan det vara en instabil överklockning?

Men den är ju så liten! Från 3,8Ghz till 4,0Ghz bara. Ligger runt 80c under "normal" last typ spel som maxar cpun, går över 90c om jag kör intelburntest eller prime95. Jag loggar min maxtemp så vet att den aldrig går över 90 under normal användning. Mitt förra grafikkort dock kom upp i över 100c om jag inte körde frame rate limiter, ena fläkten var paj, mest därför jag uppgraderade till ett 670, fast prestandaökningen var långt över förväntan!

Av Snakejuice
Skrivet av lorgix:

Om det verkligen finns ngt att gnälla om så lär du se suspekta värden även med mätning var femte sekund.

Ok satte precis igång en 24h voltage record med 5s intervall, återkommer!

Av Snakejuice
Skrivet av lorgix:

ATX-specifikationen tillåter inte hur stora spänningsvariationer som helst.
Vilka spänningar har uppmätts?

Har tyvärr inte lagt det på minnet, popupen försvinner snabbt och jag är ofta concentrerad på nåt annat när den poppar upp! Men ska försöka kolla nästa gång den händer. Går att aktivera en "logg" i AI Suite men den sparar bara infon med intervaller typ var 30e eller 5e sekund, inte precis när den gnäller.

Skrivet av mini-z1994:

som de andra sagt och kika även minnenas spänning så de ligger på 1.5v eller typ 1.52v
(lite över så som jag skrev skadar inte direkt om du har burk med iallafall två fläktar i chassiet ^^)

Dom ligger 1.5v enligt CPU-Z, du tycker jag ska höja till 1.52v altså?

Av Snakejuice
Skrivet av prOZac:

Kan lika väl vara din HDD/SSD med operativet på..

Skulle kunna vara, innan jag uppdaterade drivisarna för SSDn (eller var det firmware? minns inte.) så fick jag blåskärmar hela tiden pga av att disken "hängde" sig.

Skrivet av Irrationell:

Visst kan det vara PSU som fungerar dåligt, men 80+ märkningen avser effektivitetsgrad och inte hur bra ett nätagg är i/på alla områden, det är mångt flera faktorer än effektivitetsgrad och din PSU skall duga till de förhållandevis srömsnåla komponenter du har.
Generellt kan sägas att effektivitetsgraden är hur mycket som "inkommande ström" blir "utgående ström" medan resten blir förlust/värme. 80+ märkningen säger ingenting om andra aspekter såsom stabilitet, rippel, styrka på pci-e, etc.
Dock har guld och platina märkta nätagg ofta men inte alltid högre kvalitet, som dock beror på att konsumenter som kan tänka sig att köpa ett nätagg för 1000kr+ också kan tänka sig att lägga till ytterligare en till fem hundring(ar) för design, support, garanti, exklusiv förpackning, snygga sladdar, etc, och dessutom förväntar sig flera av dessa.

Om problemen händer även vid låg belastning skulle jag rösta för att nätagget inte är ett problem, och i första hand diagnostisera ram. Finns enkla program för detta. Även SSD-disk kan vara problem, alt. mekanisk hårddisk men detta vore mindre troligt.

Tack för den infon hade fått för mig att certifieringen avsåg kvalitet i allmänhet, men om det bara är "lyx" så struntar jag i det!
Men om jag fattat rätt så tycker du jag ska boota upp memtest86+ innan jag går ut på middag imårrn kväll?

Av Snakejuice
Skrivet av sQuille:

Nej, 650w ska duga mer än väl. Ditt system lär väl inte dra mer än 400w vid full belastning.

Skrivet av lorgix:

Det ska funka som det är.

Skrivet av kex:

Det ska räcka. Kan det vara trasigt tro?

Mjo vet att watten ska vara tillräckligt, tänkte mer att agget inge ger tillräckligt stabil spänning med tanke på spänningsvarningarna jag får då och då (popups från AI Suite som gnäller på volten).

Skrivet av sQuille:

Kan vara statisk elektricitet som antingen du orsakade när du byggde datorn eller som katten orsakat?

Det hoppas jag inte! Hur ska man då veta vilken del man ska byta?

Av Snakejuice

Är jag för snål när det gäller PSU?

Lång historia kort: min dator resettas eller fryser (frysa som i bilden fryser och ljudet "tjuter" i samma ton tills man stänger av manuellt) vid helt slumpmässiga tillfällen (alltså inte när jag belastar den på nåt speciellt sätt).

Mina nuvarande specs är följande:
Asus P8Z77-V LX
SSD 240GB Intel 330
3TB WD Caviar Green
Intel Core i5 3570K @ 4Ghz
Asus GeForce GTX 670 2048MB DirectCU II
Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1866Mhz VENGEANCE
Antec TruePower New Series 650W 80+ Bronze

Anledningen att jag misstänker PSU är att jag haft liknande problem med tidigare burkar som jag löst genom att byta från noname PSU till nåt bättre typ det jag har nu. Frågan är om 80+ Bronze räcker? Har nämnligen fått spännings-varningar från Asus AI Suite II (programvara till mammakortet) med jämna mellanrum ända sedan jag byggde burken. Den har betett sig så här i flera månader men väldigt sällan, typ en gång i veckan.

Senaste veckan har den dock startat om/fryst typ 4-5 gånger och skulle misstänka att det beror på att jag nyligen bytt från ett GTX 570 till GTX 670 om det inte vore för att det aldrig krashat medans jag spelar nåt utan det har hänt typ när jag slösurfat eller inte ens varit i närheten av datorn.

En annan misstanke jag har är min birma katt som hårar väldigt mycket och långa hår. Kylflänsen på cpun i min förra burk var igengeggad med en blandning av bränt katthår och damm. Jag antar att elektronik inte gillar katthår och det finns värre ställen än kylflänsen det kan hamna. Senaste burken ser dock bra ut inuti än så länge och jag har varit väldigt noga med att aldrig köra med öppet chassi till skillnad från med förra burken.

Så vad tror ni? Skulle jag kunna få burken att beté sig bättre om jag pungar ut för typ en 80+ Gold certad PSU?

Av Snakejuice

Först: ber om ursäkt för återupplivning av gammal tråd!

Funderar på att byta ut min billiga TN-skärm (Philips Brilliance 230C) mot en VA-skärm, nämnligen Eizo EV2333WH som diskuteras i den här tråden. Anledningen är att jag är missnöjd med svärtan och kontrasten i mörka/ljusa områden samt betraktningsvinkeln. En grej som dock får mig att tveka är responstiden på 7ms Gray-to-gray jämfört med 2ms på min Philips då jag spelar en del "snabba" spel t.ex. Trackmania och Quake.

Kommer den extra responstiden påverka mina "resultat" i snabba multiplayer spel?
Är det öht en uppgradering värd att göra? Var inte så länge sedan jag köpte den här skärmen men har inte erfarenhet av något annat än TN-paneler så vet inte hur stor skillnaden blir.

Bör kanske tilläggas att jag använder skärmen till ALLT då jag inte har någon traditionell TV, så använder den dagligen för slösurf, film och spel.
Ge även tips på om ni tycker det finns någon liknande/bättre skärm som är mer prisvärd!