Inlägg

Inlägg som zoulnix har skrivit i forumet
Av zoulnix
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

I bästa fall vad skulle pant leda till? Att fler inte slänger mobiltelefoner i naturen, de vanliga soporna? Är detta ett stort problem idag?

Tanken var att få folk att lämna in dom, så att metallerna i telefonerna kan återanvändas. Inte så mycket för att sakerna kommer ut i naturen. Det andra vore väl att få ut gamla fungerande telefoner till en andrahandsmarknad.

https://via.tt.se/pressmeddelande/svenskarna-har-tva-miljoner...

https://www.land.se/annons/lat-din-gamla-mobiltelefon-fa-nytt...

Av zoulnix
Av zoulnix

Smidigt att allt är på ett ställe, men aldrig förstått mig på argumentet om att man behöver det på samma ställe för att komma ihåg vart man köpt spelet. Ska ju vara om man köper hundratals spel per år genom alla plattformar; men även då. Vi har 3 st mer generella butiker (Epic, GOG och Steam), resterande är ju Publisher/Dev specifika, vilket är inte speciellt svårt att hålla koll på.

Av zoulnix
Skrivet av Belzader:

Fast till skillnad mot Epic så betalar Valve mig veterligen inte stora summor för att köpa sig till exklusisvitet av spel, utan det handlar oftast om att det företaget som har gjort spelet själva har valt att bara ha det på Steam.

Är väl mer att dom senaste åren dom inte gjort det; men pratar vi +10 år sedan så såg det lite annorlunda ut. Sen är det alltid lite svårare att få fram information om båda parterna är privata företag... Kommer jag ihåg rätt så var Valve + Activision en moneydeal, där Valve betalade Activision för att få en del av doms spel över till Steam. Vet att det var ramaskri då CoD blev Steam exklusivt

Av zoulnix
Skrivet av NatureBoyyy:

@Vinolik:

Har aldrig fått en refund från steam när jag köpt ett spel utanför rea som sedan kommit på rea. Defintivt inte automatiskt.

Köpte spelet 3 dagar innan rean, spelet kommer på rea. Blev refundad mellanskillnaden, det har inte steam. Såvida det inte kom nyligen

Tror inte Steam har gjort det... vad jag vet i alla fall... med tanke på att det är då Valve som måste står för mellanskillnaden. Går väl alltid använda refund, om man inte kört spelet 😁

Blev lite överraskad då jag fick tillbaka på "Close to the Sun", som jag köpte den 5 Maj. Så det var ju nice av dom.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zoulnix
Av zoulnix

Google Wifi har en del familj funktioner.
https://support.google.com/wifi/answer/7506043?hl=sv

Av zoulnix
Skrivet av whisky:

Egentligen finns det bara ett sätt att skydda sig och det är att inte exponera tjänsten mot internet. En portscan är snabbt gjord och avslöjar rätt mycket, även om du undviker standardportar. VPN för att komma åt ditt nät från utsidan är den bästa rekommendationen hittills.

Ska du ha tjänster utåt som andra kommer åt är det tyvärr nog enklast att använda standardportarna, annars blir det mycket strul med teknisk support om de som du ska dela tjänster med inte är så insatta i tekniken.

Skulle nog säga att använda sig utav ej standard portar mest är för att gömma sig från bottar, då dom oftast bara söker igenom standard portarna. Men är det en riktad attack så hjälper det inte så mycket

Av zoulnix
Skrivet av MsSmith:

Sant, bra tänkt där. Är det någon port man inte ska använda, typ 80 minns jag var no-no förr i tiden

Skickades från m.sweclockers.com

Är det en webbserver så är det nog bäst att använda standard portarna. Men SSH så är det bättre att använda något annat än port 22, och sen köra med key baserad login istället för ett vanligt lösenord.

Av zoulnix
Skrivet av MsSmith:

Just det, ett alternativ förstås. Men det är generellt så man gör alltså? Inget magiskt hokus pokus som döljer portar eller så

Skickades från m.sweclockers.com

Att inte använda standard portar hjälper nog lite också. På Plex använder jag 32400 internt och en 40000+ port externt.

Av zoulnix
Av zoulnix

Blev en 2700X och STRIX X470-I från Inet

Av zoulnix

Kommer jag ihåg rätt så fick jag tillbaka hela beloppet (tull + moms), ca 1900kr. Tog 3-4 dagar att få tillbaka pengarna efter jag skickat in bilderna på kvittot. Hade betalat med PayPal.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zoulnix

Lät lite billigt. Säljer iväg lite saker just nu och bara att skicka ett moderkort med PostNord kostar mig 149kr.
Vet att då jag planerade att sälja iväg ett chassi förra året så skulle frakten ligga kring 550kr

Av zoulnix

Har väl med permissions att göra. Kör med Win 10 och jag blockerar .exe som standard från att köras, om dom inte kommer från datorn.
Om man inte avblockerar och försöker köra filen så händer typ ingenting. Ingen ruta eller något som varnar.

https://i.imgur.com/tmtkR3B.png

Av zoulnix

Viaplay till Android TV. Såg loggan på Komplett's bilder igår då dom lade upp produkterna. Några timmar senare började appen visas i Play Store. Verkar som uppdateringen inte är släppt än, men borde vara nära.

https://imgur.com/a/hzQw7

https://i.imgur.com/jFxM5LY.png

Av zoulnix
Av zoulnix

Som jag förstått det så har inte 7700K några IPC förbättringar jämfört mot 6700K utan är bara klockad högre. Sitter du med ett Z170 moderkort också, så har du inga fördelar alls. Billigare att klocka upp CPUn du redan har isåfall.

Av zoulnix

Uppdatera aldrig genom Windows. Lägg filerna på en USB-sticka, gå sedan in i BIOS då du startar datorn och uppdatera där igenom.

Av zoulnix

Detta är då vad jag hitta. Changelog säger då att det är till ditt moderkort.
https://www.msi.com/Motherboard/support/Z77AG45.html#down-bio...

Citat:

Z77A-G45 / Z77A-S01 / Z77A-S40 (MS-7752) V2.12 BIOS Release