Inlägg

Inlägg som anon176592 har skrivit i forumet
Av anon176592

Ajdå. Två generationer i rad? Kom igen nu AMD, ni kan bättre.

Av anon176592

Hur mycket plats har du på skrivbordet för högtalarna? Större monitorer är ofta att föredra.

Av anon176592

Ja tack till högupplösta texturer!

Av anon176592
Skrivet av Alpha77:

Det är väl både Asus och Creative, så vad rekomenderar du isåfall ?

Extern DAC och hörlursförstärkare som t.ex. o2 och oDAC

Av anon176592
Skrivet av Skonky:

Kom det någonsin en ITX version av 770?? Det var väl alltid 660, 760 etc som det kom en ITX variant av, så en mer logisk slutsats skulle vara om de kom med en 960 variant som jag nog tror är rätt trolig.

Men tänker man ännu mer logiskt var det pga 770/680-kortens höga TDP (230W) som man helt enkelt inte kunde montera en så pass liten kylare utan att behöva montera 5000rpm fläkt.

970 har ett TDP på 145W vilket är 85W lägre så vi ska verkligen inte utesluta att en ITX-version kan bli verklighet inom snar framtid. Även 980 har ett TDP på 165W vilket är 5W lägre än 670 som vi fick se som ITX-version med sina 170W.

Av anon176592

Njaa..
Förmodligen kommer inte skillnaden vara värt pengarna..

Hade det varit ett par 2000(+)kr hörlurar så hade jag sagt "ja, självklart" men hade samtidigt aldrig rekommenderat ett "gaming-ljudjort".

Av anon176592

Jadu.. Vad ska man säga?

Min dator började få missljud för några dagar sedan.
Det började med ett svagt högdiskantsljud och självklart misstänkte jag att coil whine var problemet... MEN... Klockan 1 på natten kom ett öronbedövande dån. Först blev diskanten gällare, ännu gällare och till slut så ljust att man inte kunde höra det längre... sen kom "the drop".

110dB dubstep drop mitt i natten.. fick en varning från hyresvärden om "olämpligt uppförande nattetid"... och som att det inte kunde bli värre...

Nätagget har nu nämligen hakat upp sig på Rebecca Blacks "hit" Friday.
Denna låt spelas nu kontinuerligt om och om igen så länge datorn är på och jag börjar få smått panik. HJÄLP MIG BE QUIET!!

http://oi58.tinypic.com/347y820.jpg

Av anon176592
Skrivet av Laxen123:

visste inte att passiv kylning var så populärt

För personer som jag som älskar att jobba i studion så är en passivt kyld dator någon underbart. Att kunna ha med sig datorn i studion under inspelning utan att behöva få med irriterande fläktsus är verkligen underbart.

Av anon176592
Skrivet av Jarl:

Du har inte läst böckerna förmodar jag, TV serien är rejält återhållsam.

50 Games of Thrones?

Av anon176592

Bra story men allt för fokuserat på den sexuella delen. Det blev lite för mycket av det goda.

Av anon176592
Skrivet av rhalla:

Då bjuder jag er båda två på lite kvällsläsning, det är alltså transistorerna som kyls: http://www.webx.dk/oz2cpu/pcmod/water-psu.htm

En annan sak som jag kom att tänka på är säkerheten, vill man verkligen ha vatten och 230V så nära?

Jag vill minnas att rent vatten, jonfritt vatten alltså, leder ström riktigt dåligt.

Av anon176592

Borde inte Half Life gå att driva runt mer än väl? :0

Av anon176592
Skrivet av Zotamedu:

Intel hävdar dock envist att även nästa nod ska ge dem stora ekonomiska fördelar. De hävdar till och med att 14 nm ger dem något bättre skalning i pris per transistor än andra krympningar eftersom de även lyckats krympa interconnects varpå de kan öka densiteten rätt kraftigt. De ska tydligen ha ovanligt hög yield också påstår de.

http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2014/08/costs-6...

Får se om de fortfarande står fast vid det om ett år när produktionen förhoppningsvis är igång i lite större skala. Lätt att vara kaxig innan.

Sen är väl även andra foundries som gör ARM-prylar på väg ner. Det borde komma SoC på 20 nm nu och TSMC har väl fortfarande en 16 nm-nod på gång. Frågan är bara om vi faktiskt kommer få se 10 nm eller om de ger upp och väntar på något annat än kisel. Det har ju gjorts en del häftigt med grafen och bland annat IBM gräver ner rätt mycket pengar där. Läste nyligen något om att de faktiskt hittat sätt att skapa transistorer som lämpar sig för processorer av grafen nu. Återstår väl bara att se om de går att bygga också och om man kan få dem att fungera i över 10 GHz som enklare konstruktioner av grafen klarar utan större problem.

10GHz är jäkligt mycket. :0 Är inte smärtgränsen väldigt nära för vad en dator med dagens teknik skulle klara av. C är ju fortfarande den högsta hastigheten vilket bara fotoner kan komma upp i.

Av anon176592

Då återstår det att se om Windows 9 blir vad W8 borde varit.
Känns det inte som vi upplevt detta innan?

Av anon176592
Skrivet av Gender Bender:

Både S3 och S4 hade problem med batterier som svällde upp efter drygt 1års användning, mestadels europeiska modeller. Detta var något som Samsung bytte ut gratis, även fast garantin hade löpt ut.

Inte för mig. Har redan varit i kontakt med dem. Snåljåpar.

Av anon176592
Skrivet av Gender Bender:

Alla bor inte ute i skogen och flera mil från ett vägguttag. Finns dessutom många smidiga lösningar för att ladda telefonen utomhus.

Att ladda sliter på batterierna vilket jag själv fick bevittna för några månader sedan då mitt originalbatteri svällt efter att ha i princip konstant kramat väggen i 12 månader.

Av anon176592

Själv sitter jag här och småskrattar åt alla telefoners löjligt korta batteritider.

Är supernöjd med mitt 4800mAh-batteri till min S3:a. Tunna mobiler till bekostnad av dålig batteritid är bara löjligt.

Av anon176592

För jävligt.. och man ska heller inte tro att NSA kommer vara till någon nytta när dom faktiskt kan behövas för att sätta dit de jävlarna.

Av anon176592

1: Montera av grafikkortets kylare.
2: Ta bort kylpastan med t.ex. T-Röd.
3: Lägg kortet på en bakplåt och se till att kortets PCB ligger helt vågrätt.
4: Täck eventuella plastdetaljer med aluminiumfolie.
5: Hyst in i ugnen på ca 200 grader Celsius i 7-10 minuter.
6: Låt kortet svalna, applicera ny kylpasta och på med kylaren igen.
Nu är det bara till att tuta och köra.

Av anon176592

Om man har ett metallstycke så kan man väl bara koppla den till chassit med ESD-armband?

Förstår för övrigt inte hur tryckluft i någon speciell plastburk skulle skydda gudomligt mot ESD-skador. Kan inte den luften bli uppladdad eller? Har denna luften i burken automatiskt samma potential som datorkomponenterna? :/

Kan någon berätta?